Last news in Fakti

8 Юни, 2023 07:43 1 082 5

Съветът на ЕС ще обсъди дейностите, свързани с Шенгенското пространство

  • съвет на ес-
  • шенген-
  • ес

За следващите 12 месеца

Съветът на ЕС ще обсъди дейностите, свързани с Шенгенското пространство  - 1
Източник: Shutterstock

На днешното заседание в Люксембург, вътрешните министри на страните от ЕС ще обсъждат дейностите, свързани с Шенгенското пространство за следващите 12 месеца. По дневния ред е включено разглеждане на последния доклад на Европейската комисия за Шенген, където се подкрепя приемането на България и Румъния в европейското пространство без гранични проверки до края на годината. Освен това, министрите ще обсъждат общото състояние на Шенгенското пространство и приложението на безвизовите режими, като се фокусират върху нивото на незаконната миграция.

Предвидени са презентации на България и Румъния относно напредъка в проектите в областта на убежището, връщанията на незаконно пристигналите мигранти в ЕС и управлението на границите. Освен това, министрите ще разгледат предложени промени в правилата за миграцията и предоставянето на убежище, представени от Европейската комисия. Тези предложения включват въвеждането на обща процедура за предоставяне и отнемане на международна закрила, като се предвижда процедура на външните граници на ЕС за оценка на основателността и допустимостта на заявленията за закрила.

Също така, се очаква да бъдат променени правилата относно отговорността на държавите-членки за разглеждането на молби за убежище. Европейската комисия предлага въвеждане на "задължителна съпричастност" при финансирането на разходите, свързани с пребиваването на мигрантите, като се насърчава търсещите убежище да подават молба за закрила в първата държава, в която са влезли в ЕС, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 0 Отговор
    През Ганчо са минали около 2 млн регистрирани мигранти, които след приемането му в Шенген ще бъдат върнати в страна на първа регистрация. Така електоратът на Кирчо и Свирчо ще набъбне яко.

    Коментиран от #3

  • 2 Кофти пространство

    6 0 Отговор
    То в това пространство, ако не си набоцкан и с маска, не закусваш със щурци, а вечер с брашнен червей, ако има къде да работиш по 12 часа за минимална, и не даваш мило и драго за Зеления, единственото ти развлечение е да си лакираш ноктите и да се епилираш за предстоящия Прайд, на който да викаш срещу Путин, много, много свободаа няма.
  • 3 Дръжка на микрофон

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Това е нормално, даже норма, екзистенциалният въпрос днес, с който занимават племето е, адже ба как брат Галев е успял да мине границата - жив или мъртав?
  • 4 НексДжен корп

    2 0 Отговор
    S - долар, СH- химическа обработка на населението EN -основният бизнес език между народите е английски GEN - обработка на гените на последното поколение европейци, време е смесане на расите по калергийски
  • 5 Перо

    2 0 Отговор
    “Анонимната” калинка от гранична полиция с дейността и некадърността си, никога няма да ни допусне до Шенген! Над 1100 незаконни мигранти преминават нелегално границата за 24 часа, над 900 осъдени престъпници на лишаване от свобода се издирват в БГ, лица с червена бюлетина от Интерпол си минават границата, когато си поискат, да не говорим за битовите и пътните престъпления! Какъв Шенген, какви 5 лв., при това джендърско правителство, където горните цифри ще скочат до небето! Надежда всяка оставете!