8 Юни, 2023 10:20 854 14

Великобритания ще проведе първата среща на високо равнище за изкуствения интелект

  • великобритания-
  • риши сунак-
  • ии-
  • изкуствен интелект

Британският министър-председател, Риши Сунак, заяви

Великобритания ще проведе първата среща на високо равнище за изкуствения интелект - 1
Източник: БГНЕС

Британският министър-председател, Риши Сунак, ще се срещне днес с президента на САЩ, Джо Байдън, в Белия дом за преговори, по време на които ще изрази безрезервната си подкрепа за Украйна, предаде Франс прес.

В началото на двудневното си посещение във Вашингтон премиерът заяви, че през втората половина на годината Обединеното кралство ще проведе първата в света среща на високо равнище, на която основна тема да бъде изкуственият интелект.

Миналия месец на срещата си в Япония страните от Г-7 също призоваха за действия по отношение на изкуствения интелект. Сунак настоява за бъдещ глобален регулатор на изкуствения интелект, който да бъде базиран в Лондон.

"Великобритания е в добра позиция да играе водеща роля. След САЩ вероятно ние сме водещата държава сред демократичните страни, що се отнася до изкуствения интелект. Имаме способността да въведем правилните регулации, за да защитим гражданите си", каза Сунак пред "Толк Ти Ви".

Очаква се темата за войната в Украйна да е водеща в разговорите му с Байдън. Великобритания и Съединените щати оказват силна военна подкрепа за Киев.

Посещението на Сунак се осъществява, докато Русия и Украйна се обвиняват взаимно за взривяването на големия язовир "Каховка", което предизвика опустошителни наводнения.

До момента САЩ и Великобритания не са установили чия е вината за взривяването на язовирната стена в Южна Украйна.

В интервю за Ай Ти Ви обаче Сунак каза, че Русия продължава "целенасочената си стратегия, с която е взела под прицел гражданската инфраструктура", предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гдфгдф

    9 1 Отговор
    ТОЯ УРКО ДО КОГА ЩЕ НИ ГО НАТРАПВАТЕ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мефистофел

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    На него и изкуствен няма да му помогне.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Джамбaза

    6 1 Отговор
    Великобритания ще проведе първата среща на високо равнище за изкуствения интелект
    ...преговори, по време на които ще изрази безрезервната си подкрепа за Украйна...
    Зеленски е изкуствен интелект, а? Други му казват какво да говори и какво да прави.
  • 6 Гай Турий

    6 1 Отговор
    На Запад много успешно биват издигани марсиански рептили и откачалки. Като го видиш от разстояние още, и ти става ясен, какво ненормално същество стои отсреща, някак си неземно. Такива крадат безпардонно и забогатяват безмерно... Лош пример, не е добър, както мечтаят мнозинсвото консуматори дебуили.

    Коментиран от #9

  • 7 Възкръсналият Залужний

    1 3 Отговор
    Най напреднали в света с изкуственият интелект са ватиранитеотпадъци в главите си имат само метанол и прокиснал спирт от гумите на 60годишен изгорял Краз.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Цъцъцъ

    2 0 Отговор
    Ми, като си нямат естествен интелект
  • 13 Мигжи да те лажем

    0 0 Отговор
    Стара дъвка, интернет. Нова дъвка, изкуствен интелект а, за допълнителна дъвка, примерно: кой взриви Каховка, война тук и там, китайски балони, тенекета F-16. Този ChatGPT и кои сфери наистина ще трансформира. И какво било то, променял тотално начина, по който ние събираме информация и я търсим, защото досега винаги сме го правили в няколко стъпки. Едно е категорично, че салам няма да произведе от информация, а само ще извади рецепта за оптимален състав на месо и подправки. Поне да са изпробвани в бой тенекиите F-16 и поне да са цепелини тези китайски балони. ChatGPT е само по висш програмен алгоритъм. Какво ще видим го знаят само Господ Бог и много стари баби, които са виждали какво ли не, Амин! Или просто пигайт "новият си бог" ChatGPT
  • 14 Чичо Тони

    1 0 Отговор
    Така наречения "изкуствен интелект" е проблем за англо-саксонската пропаганда. Машината изпълнява алгоритъм по точно определени критерии и дава подобни отговори на подобни събития и/или факти. Няма как да каже на черното бяло. Няма как да определи една "специална операция" за престъпна, а друга подобна за демократична и т.н. Въпреки, че знае ли човек. Те алгоритмите се правят от хора и винаги могат да бъдат корегирани от "правилните" хора.
Новини по държави: