Last news in Fakti

9 Юни, 2023 12:12 15 529 5

Републиканците застанаха зад Тръмп, след повдигнати срещу него обвинения

  • сащ-
  • тръмп-
  • обвинения-
  • флорида-
  • републиканци

Въпреки това, имаше и видни представители на партията, които не го подкрепиха

Републиканците застанаха зад Тръмп, след повдигнати срещу него обвинения  - 1
Източник: БГНЕС

След като се появиха нови обвинения срещу бившия президент на САЩ, Доналд Тръмп, във Флорида, множество републиканци изразиха подкрепата си към него. Въпреки това, имаше и видни представители на партията, които не го подкрепиха, според информацията на ДПА.

Председателят на Камарата на представителите, контролирана от републиканци, Кевин Маккарти, изрази подкрепата си към Тръмп. Той написа в Twitter: "Аз и всеки американец, който вярва във върховенството на закона, сме здраво зад президента Тръмп срещу тази жестока несправедливост." Допълни, че републиканците в Камарата на представителите ще настояват за отговорност за злоупотребата на съдебната власт като политически инструмент.

Сенаторът от Флорида, Марко Рубио, който загуби от Тръмп вътрешните избори на републиканците през 2016 г., също изрази солидарност с него. Той написа в Twitter: "Няма граници за това, което тези хора ще направят, за да запазят властта си и да унищожат онези, които я застрашават, дори ако това означава да разкъсат нашата страна и да разрушат вярата на обществото в институциите, които я поддържат."

Въпреки това, кандидатът за президентската номинация на републиканците Аса Хътчинсън призова Тръмп да прекрати кампанията си за преизбиране. Той заяви в изявление: "С новината, че Доналд Тръмп е обвинен за втори път, страната ни се намира в положение, което подкопава нашата демокрация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 11 Отговор
    Тръмп ще е отново президент
  • 2 реру

    13 1 Отговор
    "Републиканците застанаха зад Тръмп, след повдигнати срещу него обвинения"


    Очаква се и активизиране на международното движение в негова защита...

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Май

    12 1 Отговор
    Шорош им подготвя майдан!!!хихихи!!!
  • 5 Доналд

    4 5 Отговор
    След последното падане, памперса направо на лафета.