19 Октомври, 2013 13:53 852 2

Съд вади Берлускони от политиката за 2 години

  • силвио берлускони

Самият Берлускони около средата на октомври трябва да избере форма, под която да „отбие“ наказанието си

 

Италиански съд реши да наложи забрана за бившия премиер Силвио Берлускони да не участва на избори и да напусне парламента за срок от 2 години, предаде АП.

Едно от енигматичните лица на десницата на Апенините може да обжалва решението. Освен това забраната трябва да бъде одобрена от Сената, на който той е член.

Самият Берлускони около средата на октомври трябва да избере форма, под която да „отбие“ наказанието си – домашен арест или надзор от социалните служби.

В същото време протести срещу правителството блокират Италия. Те са организирани от профсъюзите, които недоволстват от политиката на правителството за икономии.

Заради кризата безработицата в страната е висока, а доходите на населението намаляват. В бюджета за 2014 г. обаче са заложени още рестриктивни мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Този дъртак още ли е жив бе.Сигурно е на 75г?
  • 2 Калоян Велинов

    0 0 Отговор
    ДА ИДВА В BG. !!! ГАРАНЦИЯ ЩЕ СПЕЧЕЛИ,А И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!!!!!!!!!
Новини по държави: