Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Юли, 2023 10:17 1 028 18

Президентът на Литва призова лидерите от НАТО да проявят повече смелост относно Украйна

  • нато-
  • литва-
  • смелост-
  • украйна-
  • президент

Той предупреди, че Москва ще тълкува всяка предпазливост като слабост

Президентът на Литва призова лидерите от НАТО да проявят повече смелост относно Украйна  - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Литва, Гитанас Науседа, призова лидерите от НАТО да бъдат по-смели относно приемането на Украйна в алианса по време на предстоящата среща на високо равнище в Литва. Той предупреди, че Москва ще тълкува всяка предпазливост като слабост. В интервю за Ройтерс, Науседа посъветва съюзниците от НАТО да пренебрегнат опасенията, че присъединяването на Украйна към съюза ще доведе до провокации от страна на Русия. Той заяви, че "не трябва да се колебаем да вземаме по-смели решения, защото в противен случай режимът на Путин ще реши, че западните съюзници са прекалено слаби и ще се предадат". Науседа добави, че силното изразяване на перспективата за членство на Украйна в НАТО ще засили бойния дух на украинските войници на бойното поле.

Украйна настоява НАТО да обяви, че Киев ще се присъедини към алианса скоро след края на войната и да представи пътна карта за присъединяването си по време на срещата на върха на 11 и 12 юли. Въпреки това, някои държави, като САЩ и Германия, са по-внимателни и се опасяват, че подобни действия биха могли да доведат до конфликт с Русия. Литовският президент също така сподели, че очаква президентът на Украйна Володимир Зеленски да присъства на срещата в Литва, въпреки предупрежденията му, че не вижда смисъл в това, ако не бъде даден сигнал от НАТО на срещата, предаде БТА.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Камен

    21 2 Отговор
    Един друг се насъскват, че по отделно са мюмюн.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Доналд Тръмп

    18 1 Отговор
    Ако на Полша, Украйна и Балтийските джуджета платени на Швеция със злато от Петър Първи не им харесва Русия, да се изселят в Африка
  • 5 експерта от хоремага

    13 0 Отговор
    Каквито ви троловете, такива и политиците !
  • 6 перко

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Патриот":

    скрий са някъде
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Баце,

    5 0 Отговор
    НАТО няма koxoнec.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ЕВРОНЮЗ

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хм...":

    Още през март 2022 година имаше италиански журналисти в мястото на събитията.. Най интересното беше какво правели Руснаците.. Ами разказват си вицове от втората световна война каза....... Разговор между екипаж на танк... КОМАНДИРА СЪОБЩАВА ПО РАДИОТО КАЗАЛИ ЧЕ Е ИЗГУБЕНА ИНФОРМАЦИОННАТА ВОЙНА...... Механик водача се обажда отпред АМА НИЕ СМЕ ВЕЧЕ В БЕРЛИН..
  • 11 ИНЖ

    1 3 Отговор
    Добре, че сме в НАТО и ЕС. Ще ги питам всички "ан@л-лизатори" и "разбирачи" какво щяхме да правим, ако на нас ни бяха спретнали една "СВО" - с ракети, танкове и т.н.????

    Коментиран от #13, #16

  • 12 Тоя май не му се

    6 1 Отговор
    Живее? НАТО има принцип: Страна, която има нерешени спорове за територии или е във война не може да бъде приета. В противен случай самото НАТО веднага се оказва свързано и с този конфликт. В случая война с Русия! Лесно е за украинците! Виждат, че го закъсват и айде НАТОто да ги спасява. Ама опасността от тотална световна война? Кво им пука!
  • 13 Няма да ти "спретнат"!

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИНЖ":

    Понеже ще дойдат на шопска и ракия и ще си продължат за Берлин и Брюксел. Руснаците не са окупатори. Западналите са окупатори завинаги. Виж Германия и Япония!
  • 14 Мим

    5 1 Отговор
    Абе тоя литовец и той като поляка,голям го вади ,ама може да му се наложи да се крие под масата.С призовки и надявания не става.Украйна може и никога да не е в нато,а може само някаква част ,като Крайна Така че нека се поспрат тези ястреби,щото,като счупят крило стават само за бунището и за лешоядите
  • 15 Тодоров

    3 1 Отговор
    За този от снимката в първия момент помислих, че е Гьоринг.
  • 16 Българин от север

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИНЖ":

    А бе приятел, да ти кажа честно, ако има възможност за СВО в България за отстраняване на предателите във властта, ще съм много щастлив.
  • 17 пенко

    3 1 Отговор
    ПОЛУПЛЕШИВ -ЧОВЕК С ОЧИЛА -ПРЕЗИДЕНТ НА 3 МИЛИОННА ДЪРЖАВИЦА / КВАРТАЛ НА ГОЛАМ ГРАД / -БИ ТРЯБВАЛО И ДА Е УМЕН !!!!!! КАК СИ ПРЕДСТАВЯШ- ВОЮВАЩА ДЪРЖАВА В НАТЮ ?????????
  • 18 сноу

    0 0 Отговор
    Той неуседата все напира да седне някъде, ама тъй ще го заболи, че ще остане прав завинаги..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания