Last news in Fakti

13 Юли, 2023 22:55 1 397 1

Защо привърженик на Тръмп съди Fox News

  • доналд тръмп-
  • fox news-
  • медии-
  • сащ-
  • фбр-
  • тъкър карлсън-
  • капитолия-
  • рей епс

Мъжът е един от хората, които се виждат ясно на кадрите от нападението във Вашингтон

Защо привърженик на Тръмп съди Fox News - 1
Снимка: Shutterstock

Американската медийна група Fox News е изправена пред нов съдебен процес. Този път обвинението идва от Рей Епс - привърженик на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и участник в щурма на Капитолия от януари 2021 година.

При отразяването на щурма тогавашното лице на медията Тъкър Карлсън обръща специално внимание на Епс. Мъжът е един от хората, които се виждат ясно на кадрите от нападението във Вашингтон. Карлсън обяснява, че Епс е пропътувал разстоянието от Аризона до американската столица, за да се включи в агресивния бунт. Мъжът е и бивш член на крайнодясната милиция "Oathkeepers" и е съден.

Обявен за агент на ФБР

Тъкър Карлсън обаче твърди друго - по думите на водещия на Fox News Епс е агент на ФБР под прикритие, изпратен на протеста от американските служби като провокатор. Комисията, разследваща щурма на Капитолия отдавна обяви тази информация за недостоверна.

Директорът на ФБР Кристофър Рей отрече Рей Епс да е агент на федералните служби. Идеята, че щурма на Капитолия е бил по някакъв начин организиран от ФБР, не отговаря на истината.

Проблеми за Епс

След като конспирацията по адрес на Епс се разпространява мълниеносно, мъжът понася нематериални щети, обяснява адвокатът му Майкъл Тетър. След клеветите по адрес на Епс, излъчени в ефира на Fox News, мъжът и съпругата му получават смъртни заплахи. На семейството дори се налага да напусне дома си в Аризона и да се изнесе в щата Охайо.

"Карлсън е обсебен от мен. Прави всичко по силите си да ми съсипе живота", каза самият Епс в интервю за американската CBS. "Но защо? За да разсее съмненията от онези, които наистина носят отговорността", продължава Епс. Вероятно става дума за Тръмп и Републиканската партия, голяма част от която подкрепя невярната теза, че изборите са били "откраднати".

Fox News е изправен и пред съдебен иск за клевета на стойност 2,7 млрд. долара, подаден от компанията за изборни технологии - Smartmatic, която обвинява канала в излъчване на лъжи, които са "унищожили" бизнеса им.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    2 2 Отговор
    А дано, с този процес говедата да се събудят и в обора да пламне, та онези в сянката да се видят от всички. Тръмпи говори открито и за дълбоката държава ще стане интерсно а дали тази новина когато в обора е ден а тук нощ ще успеят да я потулят