Last news in Fakti

18 Юли, 2023 06:35 1 089 12

Джон Кери се срещна с най-високопоставения китайски дипломат Ван И

  • китай-
  • сащ-
  • ван и-
  • джон кери

Американският пратеник по въпросите на климата е в Пекин

 Джон Кери се срещна с най-високопоставения китайски дипломат Ван И - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският пратеник по въпросите на климата Джон Кери се срещна днес с най-високопоставения китайски дипломат Ван И в Голямата зала на народа в Пекин, в рамките на визитата си в китайската столица, имаща за цел да възстанови взаимното доверие и да рестартира съвместните усилия за борба с климатичните промени, предаде Ройтерс.

Третото посещение на Кери в Китай в качеството му на специален пратеник по въпросите на климата е официално подновяване на климатичната дипломация на високо равнище между двете страни. Бившият американски държавен секретар е третият високопоставен американски служител, посетил Китай през последния един месец.

Китай и САЩ биха могли да използват сътрудничеството в областта на климата, за да преосмислят своите проблемни
дипломатически отношения и да поемат водеща роля в борбата с глобалното затопляне, заяви Кери пред най-висшия китайски дипломат.

Кери каза пред Ван в Голямата зала на народа в Пекин, че разговорите им могат да дадат ново начало за двете най-големи държави производители да въглеродни емисии, които са затънали в спорове за намаляване на емисиите на парникови газове, Тайван и търговията.

"Нашата надежда е, че това може да бъде началото на ново предефиниране на сътрудничеството и способност за разрешаване на различията между нас", каза Кери в заседателна зала, изпълнена с големи букети с цветя.

"Много се надяваме, че това може да бъде началото не само на разговор между вас и мен по въпросите на климата, но и че ще можем да започнем да променяме по-широките отношения", каза Кери на Ван.

Ван определи Кери като "свой стар приятел", като каза, че двамата са "са работили заедно за решаването на редица проблеми между двете страни".

Кери спомена и предишната им съвместна работа, включително по преговорите за ядрената програма на Иран.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    9 0 Отговор
    За кой климат става на въпрос, че не разбрах.
  • 2 Дааааа

    11 0 Отговор
    пратеник по въпросите на климата Джон Кери....... Като сякаш от Марс е дошъл някакъв и му станало горещо
  • 3 Ясно

    11 0 Отговор
    Благоволили Китай да приемат някакъв и да му изслушат драмбите. И това било голяма новина.
  • 4 Олеле какво ще прави сега големия

    11 0 Отговор
    презокеански наш брат надупен и разкрачен ??? никой не го зачита за нищо а толкова бази бази навсякъде изградил..
    Тия дето живеят в САЩ усещат че са се прекарали и ще им се стъжни сакапаното им животче..
  • 5 Бай Лисан

    8 0 Отговор
    Само да питам, Ван И знае ли че се е срещнал с Кери?
  • 6 Сипиро

    12 0 Отговор
    Блинкен,шефката на ФЕД Джанет Йелън ,а сега и тоя рептил Кери един след друг пълзят да ходят в Поднебесната само с една едночка цел да се молят на китайците да отложат старта на новата валута на БРИКС обезпечена с златно покритие.
    Както наскоро пред Уолстрийт Джърнъл каза шефа на банка Голдман сакс,- Дейвид Соломон :ако тази нова валута на БРИКС за която се говори да влезе в обръщение се реализира и страните богати на нефт и газ като Сау.Арабия,Русия ,Арабските емирства ,Иран и Венецуела започнат да търгуват въглеводородите си с новата валута заобикаляйки долара ,то с американската финансова система и икономика е свършено.
  • 7 Яснооо

    7 0 Отговор
    Кери отишъл в Китай за да си купи качествен климатик щото в САЩ няма
  • 8 Ццц

    8 0 Отговор
    Просяците ходят на крак. Един не пропуска среща на НАТО, за да вие за помощ, други ходят в Китай, за да не рухне зелената хартийка, трети ходят в Русия да просят коридор, за да продават пестициди на зърна на печалба от новозакупените ниви с обеднен уран. Само наш Ганьо живее със спомени от 70-те и вярва в мощта на запада. Чакаме да арестуват Путин в ЮАР, за да рухне още един мит. 🤣
  • 9 малко разсейване

    2 0 Отговор
    значи от името Иван се разменят местата на буквата И и става вископоставен китайски дипломат…
  • 10 зелю

    5 0 Отговор
    ИДА ЛИЖЕ И ДА МЕЖЕ ФАЩ СИ ОТИВА ЗАЕДНО С ДОЛАРА
  • 11 Наблюдател

    5 0 Отговор
    По какъв ли не начин се опитват да вземат заем от Китай отново аз не разбирам защо Китай да си жертва нейната икономика да спаси икономиката на САЩ то Китай има 800милр$ за вземане от САЩ няма нужда от още а ако им трябва за тяхната икономика просто ше продадат половината и ще се стабилизира САЩ да му мислят със постоянното печатане
  • 12 Хахаха

    4 0 Отговор
    САЩ се навежда на Китай то САЩ ще служат на си-то и те го знаят но си-то няма да си даде парите на вятъра
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания