Last news in Fakti

21 Юли, 2023 19:19 896 8

Пожарите в Гърция са под контрол, но опасността остава висока

  • гърция-
  • атика-
  • атина-
  • родос-
  • пелопонес

Огнените стихии в Западна Атика и в Левкохома в района на Лакония намаляха, но на Родос огнището продължава да е активно

Пожарите в Гърция са под контрол, но опасността остава висока - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Противопожарната служба в Гърция продължава да се бори с пожарите, които през последните 24 часа доведоха до значително увеличение на мащабите на екологичната катастрофа в страната, предаде гръцката национална телевизия ЕРТ. Няколко големи огнища за момента са под контрол, но службите остават нащрек, съобщава БТА.

Пожарите в Западна Атика и в Левкохома в района на Лакония намаляха, но на Родос огнището продължава да е активно. Службите са в готовност, тъй като опасността от възпламеняване остава висока заради жегите.

В Мандра огънят е потушен и нощта премина спокойно, след като беше издадена заповед за евакуация на Агиа Сотира, Палеокундура, Панорама и Палеохори, както и на районите Инои, Агиос Йоанис Коракас, Агиос Пантелеимонас и Киафас. Вчера в Мандра изгоряха три къщи.

В Западна Атика работят 300 пожарникари със 120 превозни средства, а от ранни зори се включиха също три самолета и четири хеликоптера.

В Родос картината също е подобрена, но още има пламъци между Аполона и Ембона. Въпреки това службите са обнадеждени, че скоро всички фронтове на острова ще бъдат потушени. За целта работят 102 пожарникари с 26 превозни средства, както и два хеликоптера и четири самолета.

Огнището в Лакония, което се възпламени в сряда по обяд и отново вчера, засега е намаляло, след като цяла нощ пешеходни екипи гасят отделни огньове, за да не се разпалят отново и разширят. От сутринта на място там са четири самолета и един хеликоптер.

Под контрол е и пожарът, който избухна вчера в Мега Евмиро в района на Ксанти.

Междувременно в Крит са задържани трима души, тъй като са извършвали дейности на открито, които могат да доведат до пожар. Бяха глобени и двама мъже в Агиос Атанасиос край Солун и Ханя край град Волос за употреба на оксижен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    0 1 Отговор
    Опасни ли са пожарите в Гърция и Испания? Разбира се, че не. Опасност от пожар има само в Русия.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Поклон

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зомбиран РусоРоб":

    Момчета Гледайте и се учете на русофилия
  • 5 Голата истина

    1 0 Отговор
    Браво на полицията
  • 6 Баце аз ра Рускините давам

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зомбиран РусоРоб":

    Само по две ракии после немога ги изгоня ти краката ши им лижеш и жълтите слипове
  • 7 Отряза ли го бе

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Прея Кент":

    Това ти е 51-вия път дето го режеш! На системи ли си, преливаха ли ти кръв?

    Коментиран от #8

  • 8 Прея Кент

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Отряза ли го бе":

    Чакай има време до 17 август, в полунощ
Новини по държави: