Last news in Fakti

4 Август, 2023 12:50 1 231 24

Русия засилва мерките за сигурност на пристанището в Сочи

  • русия-
  • сочи-
  • пристанище-
  • мерки-
  • сигурност

Кметът на града уверява, че се прави всичко възможно, за да се осигури комфортен престой на повече от 200 000 туристи

Русия засилва мерките за сигурност на пристанището в Сочи - 1
Снимка: Уикипедия

Властите в Сочи, Русия, засилват мерките за сигурност на търговското пристанище след оперативно съвещание за сигурността на акваторията, според кметът на града, Алексей Копайгородски. Междуведомствената работна група подобрява мерките за защита, като вземе предвид опита на други черноморски пристанищни градове, а периметърът на пристанищния комплекс се засилва. Тъй като през лятото много туристи използват малки лодки за разходки и екскурзии, се обръща специално внимание и на безопасността на тези плавателни средства.

В Сочи има инсталирани около 3000 камери за видеонаблюдение, което помага за контрола на плажната ивица и общата сигурност в курортния град. Кметът уверява, че градът прави всичко възможно, за да осигури комфортен престой на повече от 200 000 туристи, които са на почивка там в момента.

Относно украинския конфликт, според Министерството на отбраната на Руската федерация, Въоръжените сили на Украйна са се опитали да атакуват военноморската база в Новоросийск с два безпилотни катера, но те са унищожени от руските кораби, охраняващи базата. Същевременно, руски десантен кораб в Новоросийск също бил ударен от безпилотен катер, натоварен със 450 килограма тротил. Видео на инцидента е разпространено в Telegram каналите, цитира "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин:

    18 7 Отговор
    Аз ще патрулирам с гумена лодка и лък

    Коментиран от #2

  • 2 Кгб-Плъх

    17 8 Отговор

    До коментар #1 от "Путин:":

    Умирам от страх! Каква я мислих каква стана
  • 3 Ами

    21 10 Отговор
    Позора край няма въпреки парадите на червения площад всяка година, но при парадните армии е така. Митовете вече рухнаха окончателно “великата безаналогова” космическо галактическа армия на Путлер опря да разчита за дронове от Иран и да иска оръжия от Северна Корея, но и това не помага явно

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Димон алкаша

    20 8 Отговор
    Само от млатене разбира порканата блатна вата. Кютеци докато не им дойде акъла.

    Коментиран от #10

  • 6 Чапаев

    9 12 Отговор
    От т ъп ите х о хл и освен шумкарски тероризъм друго не може да се очаква.
    Ако имаше мъже между тях-зеления отдавна нямаше да го има!

    Коментиран от #8

  • 7 Аралампи

    18 5 Отговор
    Не може едни да гинат, а други да си живеят в разкош и да ходят на море...Всичко се плаща. Крайно време е и в Сочи да започнат да падат бомби...Нали така - който сее ветрове, жъне бури. Има едно от нашия блок дето завърши в Сочи право...Какво право може да се учи в Сочи...Еми правото на Путин.

    Коментиран от #14, #17

  • 8 Петка

    15 4 Отговор

    До коментар #6 от "Чапаев":

    По тъпи руските крепостни нЕма, е па нЕма
  • 9 М3 голд

    5 10 Отговор
    И Сочи ли е окраинско? Тогава? В черноморието ще има проблеми и напрежение докато Окраина е на Черно море. Защото за тях няма военни или граждански обекти. Всичко е цел. Та потапяйте тия катерчета, отрежете двете черноморски области и да се миряса.

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нещо не си на ясно!

    7 11 Отговор

    До коментар #3 от "Ами":

    САЩ и НАТО воюват с Русия на тази територия, и не могат да победят, ти пишеш "изненади". Водени от максимата " врагът на моя враг е мой приятел", Русия си прави разчети сделки, доставки, каквито й трябват. Вече Русия си прави серийно дронове и то по мощни от Байрактар. А снаряди и въоръжение срещу храна що да не получи? А ти видя ли онзи филм, как непараден танк гръмна 6 окраински между които и немски леопарди? А?
  • 12 Федор

    13 6 Отговор
    Руснаците са терористи
  • 13 Оригинално написано!

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Владолф Путлер":

    Препоръчвам ти да се запише при DW. Там сигурно по-добре плащат. Те също като теб пишат една торба глупости във форма, предизвикваща интерес.
    Колкото до 4:
    - няма нито едно изречение с истина! Нито едно!
    - всичко са твои фантазии и желания
    - ще ми е любопитно какво ще пишеш след година по световните проблеми и по този в Окраина.
    Бъди здрав!
  • 14 Елементарен

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "Аралампи":

    Ама съвсем. А в Харвард какво се учи? Нали ги видяхме прехвърлените кадри на Козяк: единият продавач на билети, крадец; другият продавач на хранителни добавки. Шмекер. Сложиха ги на паричните потоци, да се осигурят срещу което са послушковци и изпълнители.
    Колкото до бомбене на Сочи като град, и на туристите, се очудвам на разсъжденията ти. Не дърпай котето за опашката и не предизвиквай съдбата. Защото и ти понастоящем се явяваш участник в тази неясна битка.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сандо

    1 6 Отговор
    Дори се учудих,че чак сега укрите атакуваха Новорусийск.А там има и други обекти за атака.Но така е и така ще бъде,докато руските властници се шматкат и не лишат Украйна от черноморското крайбрежие,което на всичко отгоре и исторически не и принадлежи.
  • 17 Сандо

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Аралампи":

    Изобщо нямаш представа какво е Сочи.Но за теб и подобните ти е достатъчна информацията,че е дълъг повече от 100 км..
  • 18 Всъщност,

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "М3 голд":

    Дрон взриви руско корито.
  • 19 Тоест

    1 3 Отговор
    Руснаците набира Яките шамани на Наглите укро.хохлято бандери
  • 20 БАЙ ТИ ИЗДЪН - ОСТАП БАНДЕРОВ

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Владолф Путлер":

    Вече никой не се съобразява с мен, та кой ще се съобразява с един Алцхаймер, който се губи и се здрависва с духове и първи яко звучно пъррдене на приеми .
    Каква я мислих в бялата плевня каква стана тя, аз па и сина и него - той такова наркоманче. Всичко се обърка и провали в специалната ми икономическа операция и газове тръби и трасета, па и земята къде купихме и наляхме 300 камиона самосвали Пара -му се не види начи ,станах за посмешище на всички.
    Обаче онова плешивото немското канцлерче, само като му кажа Шшш, Ей..Яла бързо тука В е.
    Аз казвам.
    И то веднага : Седни Стани,Легни . Тича изпълнява къде ще ходи в тръните Ай Ш а му й швабито.
    Дори ме обявиха официално за измамник, болен и Военнопрестъпник, То Аз де Аз Бай Из дъна, Аз ако не направа трета световна Та кой бр я?
    Кой питам?
    Аз съм Човека,Исках да кажа вече мумията де? Издадоха и заповед за ареста ми за болница, обаче Аз се опиням и неща да ода там.
    Плюя си редовно по Чичо Дончо от село Тръмб.
    За Спорта така.
    Мита за силната и модерната ми американска армия рухна.
    Е, на, нали видяхте, ко стана у Афганистан Избягахме като мокри мишки и за еб@йми оръжие и бази за 20 милиарда гущера...
    То и вече на моя шантаж никой не се връзва, освен пуделите от острова и ония поръбените от стария континент.
    В дългосрочен план,ще претърпя тотална загуба и ще трябва и Косово да върна на Сърбия.
    Укрепих и направих РОССИЯ още по-силна и единна даже предизвиках и разширението й....
    Аве Аз
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания