Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Август, 2023 21:54 4 631 116

ISW: Пияни руски войници не искат да се бият в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • войници-
  • черно море-
  • бахмут

Военните блогъри особено насочиха оплакванията си към личния състав на тези части, а не към командирите на частите или бойните театри

ISW: Пияни руски войници не искат да се бият в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руското информационно пространство се възползва от украинските успехи в Урожайне (в граничната зона на Донецка и Запорожка области), за да подчертае слабия морал на руснаците и предизвикателствата пред командването в района.

Това се посочва в дневния анализ на ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).

На 12 август руски военнен блогър се оплака, че руската 37-а отделна гвардейска мотострелкова бригада (36-а армия, Източен военен окръг) не е успяла да отдели танкови подразделения в подкрепа на пехотата си в Урожайне и преждевременно се е изтеглила от Урожайне на 10 август, твърдейки, че няма подкрепления, докато в действителност личният състав на подразделението е бил пиян в тила.

Военният блогър се оплаква, че цялата 36-а армия не желае да защитава селището, докато оперативно-тактическото бойно формирование "Каскад" на Донецката народна република (ДНР) и 40-а пехотна бригада на ВМС (Тихоокеански флот) защитават Урожайне.

Тези оплаквания породиха множество реакции в руското информационно пространство, включително опити за деескалация на напрежението между замесените руски формирования, удвояване на оплакванията срещу 37-а бригада и 36-та армия и обвинение към първоначалния военен блогър, съобщил за руското изтегляне от Урожайне, че се опитва да раздуе репутацията на други отбраняващи се части за сметка на репутацията на 36-та армия.

Един от блогърите обвинява за настоящата ситуация на фронта отстраняването на генерал-майор Иван Попов от поста командир на 58-а армия в началото на юли 2023 г. от руското военно командване.

Военните блогъри особено насочиха оплакванията си към личния състав на тези части, а не към командирите на частите или бойните театри, предполагайки, че отстраняването на Попов и други слухове за чистки в командването може да са представили руските военни командири от средно ниво като лесно достъпен коз за руските военни неуспехи.

Александър Ходаковски, командир на батальона "Восток", отбраняващ се край Урожайне, се позовава на думите на командващия руските въздушно-десантни войски (ВДВ) генерал-полковник Михаил Теплински, че Русия не може да победи в отбрана, а Ходаковски се оплаква, че Русия е изразходвала ресурсите си твърде рано във войната и сега трябва да направи пауза, за да натрупа ресурси за нова операция, което показва признание, че руската еластична отбрана в този район има своите ограничения.

Съобщава се, че Теплински отговаря за планирането на руската отбрана в района на Велика Новосилка.

На 13 август украинските сили проведоха контраофанзивни операции в поне два сектора на фронта и според съобщенията напреднаха в района на западната част на Донецка и източната част на Запорожка област и в западната част на Запорожка област.

Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили са провели настъпателни операции в направленията Бердянск (районът на Западен Донецк - Източна Запорожка област) и Мелитопол (Западна Запорожка област) и са постигнали частичен успех в района на Роботине (Западна Запорожка област, на 13 км южно от Орихов).

Няколко руски източника твърдят на 12 август, че руските сили са се изтеглили от Урожайне (в района на Донецко-Запоризката област), въпреки че много руски източници опровергаха тези твърдения на 13 август и вместо това заявиха, че руските сили все още заемат южната част на Урожайне, че боевете продължават и че районите на Урожайне са оспорвани.

ISW не е получила потвърждение, че руските сили са се изтеглили напълно от Урожайне, и вероятно в момента руските сили поддържат позиции поне в южната част на селището.

Руски военен кораб принудително спря и претърси граждански товарен кораб на път за пристанище Измаил в Одеска област, вероятно като част от усилията на Кремъл да ограничи морския трафик към украинските пристанища, без да ангажира военноморски сили за пълно налагане на блокада.

Руското министерство на отбраната (МО) заяви, че руският патрулен кораб "Василий Биков" е спрял и претърсил принудително търговски кораб, плаващ под флага на Палау, след като той не е отговорил на искането на "Василий Биков" за проверка.

Руското МО заяви, че руските сили са провели предупредителен обстрел със стрелково оръжие в близост до гражданския кораб, преди на кораба да кацне хеликоптер Ка-29 с група руски служители.

Руското МО твърди, че руският персонал е извършил инспекция, след което е позволил на гражданския кораб да продължи по маршрута си към пристанище Измаил.

На 19 юли руското МО обяви, че ще разглежда всички кораби, които пътуват към украински пристанища, като потенциални превозвачи на военни товари, а страните, под чийто флаг плават, като "участващи в украинския конфликт на страната на киевския режим".

На 30 юли руските сили не спряха три граждански кораба, които открито обявиха дестинацията си като Украйна чрез системата за автоматична идентификация (AIS) на корабите си.

Съобщенията за трите граждански кораба, плаващи безпрепятствено към Украйна, подсказват, че руските сили може би не са в състояние или не желаят да спират и претърсват принудително неутрални кораби, и руските сили вероятно са извършили първата си принудителна проверка, за да наложат отново заплахата от ескалация срещу граждански кораби, пътуващи към Украйна.

Руските сили вероятно са извършили принудителното спиране и проверка и за да подкопаят доверието във временните търговски коридори през Черно море до украинските пристанища, които украинските официални лица обявиха на 10 август.

Руската военноморска позиция в Черно море вероятно е умишлено двусмислена и има за цел да създаде смразяващ ефект върху гражданския морски трафик към Украйна, без да изисква от руските сили да ангажират активи на Черноморския флот за налагане на морска блокада.

Руските военни вероятно са по-малко склонни да ангажират Черноморския флот с такава блокада, отколкото през юли след забележителните украински удари по руски военноморски цели в Черно море и военноморската база Новоросийск в Краснодарския край в началото на август.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сократ

    70 47 Отговор
    Какви украински успехи бе? Вие само материали от посолството ли преписвате. Отворете си очите. Укрите ги бият, като маче от дирек.

    Коментиран от #8, #96

  • 3 Калпазанин

    55 35 Отговор
    Защото дрогирани те украински не си показвали носа от окопите от страх, не било достойно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Русофил

    37 35 Отговор
    Руските войници вече и пияни не искат да се бият. Остава последното - да ги дрогират.
    Ще уцелват на 100%
  • 6 Хахахаха

    49 27 Отговор
    Колко пошла пропаганда в една статия
  • 7 Хахахаха

    43 18 Отговор
    Колко пошла пропаганда в една статия
  • 8 Хахахаха

    38 25 Отговор

    До коментар #2 от "Сократ":

    Абе те толкова рашите бият украинците, че от година и половина само се приближават до руската граница!

    Коментиран от #15

  • 9 катран

    50 37 Отговор
    значи били пияни и пак превзеха Крим и Донбас..а ако са трезви сигурно ще влязат в Берлин...Какви идиотщини трябва да търпи интернет и да четат хората абсолютни тъпотии..

    Коментиран от #45, #97, #102

  • 10 Име

    48 19 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Украинците в Поморие и Слънчев бряг като се напият се псуват на руски
  • 11 ДОСТ

    32 35 Отговор
    В ТУРСКИТЕ НОВИНИ КАЗВАТ, ЧЕ УКРАЙНА ГУБИ ВОЙНАТА. ЗЕЛЕНСКИ МОЛИ ЕРДОГАН ДА УРЕДИ МИРНИ ПРЕГОВОРИ. АМА ПУТИН НЕ ИСКА. ЩЕ ГИ БИЕ ХУБАВО ПА СЛЕД ТОВА ПРЕГОВОРИ.
  • 12 Гощо

    33 20 Отговор
    Кво става? Нали беше избита украинската армия още при Бахмут! Руснаците да не тренират бой със сянка?
  • 13 404

    22 24 Отговор
    "Разбрахме, че просто ни хвърлиха на месо“: публикуваникадри с украински пленници

    Украински военнослужещи, които бяха пленени от Русия, говориха за лоша подготовка и лоша поддръжка. Кадрите са публикувани в Telegram канал
    „Разбрахме, че просто ни хвърлиха на месо“, казва войник от украинските въоръжени сили.
    Според източника мъжете нямат подходяща военна подготовка, но имат здравословни проблеми, но все пак са подлежали на обща мобилизация. Те казаха, че оказаната медицинска помощ не отговаря на стандартите.
    „Инструкторите веднага казаха, че турникетите от комплектите за първа помощ могат да бъдат изхвърлени, тъй като ще донесат повече проблеми поради лошото си качество“, казва един от затворниците.
    Войниците разказаха и за началниците и офицерите, които дори не бяха виждали. Поради липса на командване, те се предадоха при първата битка. 
    Военнослужещите подчертаха, че са част от отбраната, но скоро разбраха, че са изпратени на фронта. 

    Коментиран от #24

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Да питам

    10 7 Отговор

    До коментар #8 от "Хахахаха":

    Умееш ли да броиш черни полиетиленови чували?
  • 16 Ццц

    30 17 Отговор
    Тоя институт е по-безсмислен и от Ковид статистиката. Защо след като нищо не им е наред на руснаците, въоръжените с безаналогова натовска техника укри са превзели територия колкото площада пред НДК за 2 месеца и половина? 🤣🤣🤣

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тиква

    19 20 Отговор
    За дрогираните укро нацисти какво да кажем?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пха ха ха ха

    8 8 Отговор
    БЛЯ БЛЯ БЛЯ БЛЯ
  • 21 Хитката

    13 7 Отговор
    Смях на парцали , ами те като отрезнеят ще питат къде са и кой ги е завел там.
  • 22 Пха ха ха ха

    20 26 Отговор
    Окрайна скоро ще падне и Зеленски ще бъде съден за геноцид над собствения си народ

    Коментиран от #30

  • 23 Хитката

    6 4 Отговор
    Западната подкрепа трябва да е във водка.Пиене без мярка , хем хуманно и без жертви който издържи.
  • 24 Мутрофан

    14 11 Отговор

    До коментар #13 от "404":

    Так хорошо, трудиться девочки! Вот копейки! Молодци!

    Коментиран от #28

  • 25 Колеги

    13 8 Отговор
    Че те украинците повече пият.
  • 26 Ивайло

    14 4 Отговор
    Значи всички руски войници не искат да се бият
  • 27 Глюпости ,

    10 1 Отговор
    " Пияни руски войници " ... Кога ?
  • 28 Бай дрън

    8 6 Отговор

    До коментар #24 от "Мутрофан":

    Взе ли си памперсите заради дежурството. Премия- бастун против падане.
  • 29 Украинска вдовичка

    11 8 Отговор
    Пиздюхата ми паяжина хвана

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ти да видиш

    11 10 Отговор
    Пияни миcиpки заливат сайта с небивалици!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пий

    5 0 Отговор
    ако ти се пие ...........и живее
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Рускии мир

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Цеко Бомбардировача":

    Имаше едни дето си правеха експерименти с Ф1 само че клипа рязко свърши
    Между другото в Мариупол се бият бели на черни..предполагаме че кадировците са там да ги усмиряват..щастливи дни на фронта така да се каже
  • 38 Красимир

    10 15 Отговор
    Тея "факти" само лъжи и американска пропаганда !
    украйна заминава
    да живее Русия
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 безаналоговая Могучая

    10 7 Отговор
    управлявана от пожизнен цар с IQ 127.

    Арнолд Шварценегер е със 153.
  • 41 Теляк

    5 6 Отговор
    Правилно руските войници не искат да се бият в крайна. Можеха просто да ги ИЗРИНАТ още миналото лято.
  • 42 Ксаниба

    8 11 Отговор
    пияни оркаински войници не искат да се бият в оркраина. А дрогурванитеоркаински войници искат да се бият в хамерика - обичат я, сънуват я м колабират я!
  • 43 Путриот

    18 7 Отговор
    Защо никой от Русотъпаците , не споменава за престрелката между Ахмат и Руски Могилници .

    Все идетъ по плану.

    Хаха
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Сметах ,сметах...

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "катран":

    Вече трябваше да са подминали Вашингтон...
  • 46 Алкохолика и калта

    17 7 Отговор
    Руската мощ е легнала пияна във калта
  • 47 Не са Чеченци

    13 8 Отговор

    До коментар #39 от "Пушкалото":

    А Кадировци .

    Кучетата на Путаран .
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 за безаналоговата Могучая армия

    12 7 Отговор
    Руските съдилища съдят отново възвращенците от фронта били се за ЧВК Вагнер и ги бутат обратно по затворите. Често за нови обири или убийства.
    Героям слава!
  • 50 Арестович

    4 6 Отговор

    До коментар #48 от "МАША АЛК'АША":

    ехаха ли ва, мамшоалкашо бандерскии
  • 51 казват русия била велика

    11 6 Отговор
    в гуляите?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ушанков

    20 10 Отговор
    Молдова днеска изгони 45 Ватника .
    Като гледахме някои от тях не искаха да си тръгват .
    Като знаят къде се връщат изобщо нямаха желание да се връщат .

    Време е и България да изгони КГБ (г)ейцити начело с Путрофанова.

    Коментиран от #56

  • 54 Арестович

    5 7 Отговор

    До коментар #35 от "ВОВКА П'утки'на":

    да такова сте, бандеровките
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Саманта

    9 5 Отговор
    Кой е тоя военен блогър , кои са и останалите безимени военни блогъри ? Дайте поне някое име , а не измислени тиради .
  • 59 Дако

    9 6 Отговор
    Една жена на пазара каза .. .... Какви са тия разкази под шипковия храст бе . Или като ядете боя вече не знаете къде се намирате и какво да измислите .
  • 60 Скарамуш

    10 14 Отговор
    Такава контраофанзива не бях виждал - абсолютно нищо не си върнаха като територии, претърпени загуби за десетки милиарди евро, стотици хиляди украински жертви, милиони избягали. Уж имаха модерна западна техника, Нато активно им помага и нищо не се случва. Тоя Зеленски направо да отива на червеното килимче да се моли и да ближе с език обувките на Путин, може и да го съжали и да бъде благосклонен с него.

    Коментиран от #73

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 пу да му се не види

    11 13 Отговор
    Толкова време медиите лъгаха евроробите, че руснаците бягали, нямали гориво и зарязвали техниката, нямали оръжия, ракетите им свършили. А истината е че с група дегестански доброволци и малка частна армия от пандизчии, Югоизточна Украйна беше завладяна, заедно с Азовско море, най-големите АЕЦ и Украйна, Ес и нато не можаха да направят нищо.
    Добре че Путин не влезе с редовната армия и да засипе Киев с ракети, че щеше да ги занули за няколко часа. Да не говорим ако ги беше запукал с ядрени и атомни оръжия. Но да, той цени човешкия живот и заради цивилното население не предприе нищо и остави украинците сами да нападат и да влизат в офанзива и да губят всичко - животи, техника. А и дълга на Украйна към Ес и сша надхвърли 200 милиарда.

    Коментиран от #69

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 666

    11 8 Отговор
    Нашите копейки да не реват само като приклани по форумите а да заминават да помагат на своите братя безаналогови алкаши на фронта , занесете им водка и ракия за което кремъл щедро ще ви награди с копейки.
  • 68 въпрос за два лева

    7 5 Отговор
    Как ще разпознаеш либерал? - Той сам ще ти каже, като заговори за ан ал и. Гнили сте в главите и червата. Да в хранителната верига сте точно там. Вие сте кло а кат а на обществото.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 И КАТО ИЗТРЕЗНЕЯТ ПАК ЩЕ СЕ НАПИЯТ

    7 7 Отговор
    ПИЯНДУРИ.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 време разделно

    7 5 Отговор
    Щот иде времето на "хората в Украйна", които подкрепят киевската хунта - фашистите от Виница и Лвов, да бъдат и те мобилизирани. Дано стане скоро и милиони от тях бъдат пратени на фронтовата линия.
  • 73 Нищо

    5 12 Отговор

    До коментар #60 от "Скарамуш":

    Е ,само 40 хиляди квадратни километра.
    Нищо не са върнали Украйна .

    Хахаха

    Коментиран от #74, #78

  • 74 ма си много пр03д

    6 4 Отговор

    До коментар #73 от "Нищо":

    май по точно 25 кв км - а ?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 шморци

    9 6 Отговор
    Можем да коментираме и българските моряци,държани в плен на мариуполското пристанище от украинците,и освободени от руснаците,ако искаш само ;) Какво стана с тези морячета? Разказаха,че са освободени от руснаците и повече никой нищо не чу за тях,станаха безинтересни :) Най вероятно са платени тролове и те хаха.Относно контраофанзивата,ако смяташ,че касапницата на украински войничета и унищожението на техника за милиарди,не е провал,значи има нещо много сбъркано в теб!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 НО ПЪК ПИЕНЕТО Е БЕЗ ПАРИ.

    11 8 Отговор
    ОПЕРАЦИЯТА ЗА ТРИ ДНИ НЕЩО СЕ ЗАКУЧИ.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 МУНЧО ШАПКАРОВ

    6 1 Отговор
    БАХМУТ ЧИЙ Е?
  • 84 ХЕР ФЛИК

    7 12 Отговор
    Чуъте ме сега и то запомнете веднъж за винаги ! Фалита на КАПИТАЛИЗМА винаги води до ФАШИЗЪМ и световна война ! Капитализма и фашизма вървят ръка за ръка. Когато КаАПИТАЛИЗМА започне да се разпада идва ФАШИЗМА за да го спаси. Така е било по време на ГОЛЯМАТА ДЕПРЕСИЯ В САЩ , заради нея докарват Хитлер за да срине света и да започнат наново да го градят. Сега е същото. КАПИТАЛИЗМА ВИ Е ФАЛИРАЛ ! Факт са кризите и неспособността му да се справи. Затова им трябва нова световна война. Отново въздигат фашизма.
  • 85 замислен

    6 7 Отговор
    Забелязвате ли че откакто федалите отидоха на фронта в Украйна, няма масови г ейпа рад и вече в Европа. Дано никой не се върне от там
  • 86 Мнение

    3 9 Отговор
    В тази статия са свободни съчинения.Най-зле е частта,в която се твърди,че руснаците не спирали търговски кораби с дестинация Укроленд.Не се връзвайте,за да подпалите война!
    Как не ви е срам така да лъжете?!
  • 87 капитан

    4 1 Отговор
    Грижете се за джендърите си!

    Коментиран от #89

  • 88 Хомо

    3 3 Отговор
    алкохоликус. Специална рашистка селекция.
  • 89 Чи те

    3 2 Отговор

    До коментар #87 от "капитан":

    Рашките джендър / джендър значи пол/ нямат- направо са си безполови. Да се чуди човек как изобща се размножават.
  • 90 Ха ха ха

    8 3 Отговор
    Руснаците много се асраха с проверката на този кораб - турски регистриран в Палау, с турски екипаж. Ердоган ще ги направи на диви и щастливи и путлер и целия му антураж.
  • 91 РАШКИ СОЛДАТ АЛКАХАЛИКАМ.

    5 3 Отговор
    А НАМ ВСЬО РАВНО!
  • 92 Кую

    4 2 Отговор
    Ами ако отезнеят са направо у Дойче блее.
  • 93 Човек

    8 8 Отговор
    Онзи ден пак слушах прихванати разговори на руски войници. Един се оплакваше на жена си, че не знае как ще оцелее в този ад. Не само трябва да се бият с врага, ами постоянно се напиват и се стрелят помежду си. Има много ранени и убити вътре в самата армия. Някои пък сами се прострелвали в ръката или крака за да се приберат вкъщи, пък и се надявали да вземат обезщетение.

    Коментиран от #95

  • 94 Баце

    7 4 Отговор
    Пияните сигурно, те са алкохолици и нямат работа на фронта, но пък трезвите как бият, и заради отказалите пияни.
    Справка Азов, Айдар, Десен сектор - вече ги няма.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Емо

    4 3 Отговор
    Доста добра тактика е да се примами руски военен кораб да инспектира и да му се нанесе удар от засада. От търговския кораб изстрелват 10-15 управлямеми ракето от преносими ръчни установки, и край.
  • 99 А пък в Укрия

    7 3 Отговор
    Даже и трезвите бягат и не искат да се бият ... плащат си по 6К еврака и си печат дирниците в Бг, Турция, Гърция и къде ли не на наш гръб... 20-30 млн. са забегнали!!!
  • 100 Груз200

    8 7 Отговор
    Всяка ушанка знае че накрая ще е в чувала
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 100

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "катран":

    Ако са трезви, ще свалят Путлер.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ван Дал

    1 1 Отговор
    Ще изърезнеят, ще размислят.
  • 105 казват русия била велика

    3 3 Отговор
    в какво?
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    НАЙ-ПИЕЩИТЕ СТРАНИ В СВЕТА 2023 - ТОП-20 КЛАСАЦИЯ

    № СТРАНА
    1. Молдова
    2. Литва
    3. Чехия
    4. Нигерия
    5. Германия
    6. Ирландия
    7. Люксембург
    8. Латвия
    9. България
    10. Румъния
    11. Словения
    12. Франция
    13. Португалия
    14. Белгия
    15. Сейшели
    16. Русия
    17. Австрия
    18. Полша
    19. Естония
    20. Обединеното кралство
  • 116 Куромифана

    1 0 Отговор
    Верно ли бе,по раша тв друго гледам,тия дрогираните ги трепят като мухи...
Новини по държави: