Last news in Fakti

20 Август, 2023 05:49 7 516 7

Флотът на САЩ изпрати в морето военни кораби, намиращи се в залива на Сан Диего

  • сащ-
  • буря хилари-
  • кораби-
  • залив сан диего

Те трябва да улеснят опазването на корабите заради приближаващата се буря "Хилари"

Флотът на САЩ изпрати в морето военни кораби, намиращи се в залива на Сан Диего - 1
Снимка: Уикипедия

Военноморският флот на САЩ изпрати в морето десетина военни кораба с цел да улесни опазването на корабите, които трябва да останат в пристанището, когато тропическата буря Хилари връхлети региона, съобщи ДПА.

ВМС на САЩ досега не са провеждали подобна операция в Сан Диего.

Самолетоносачът "Нимиц" беше сред първите, които напуснаха залива на Сан Диего в 9:30 ч. сутринта (16:30 ч. по Гринуич). Последваха ги два ескадрените миноносци.

Корабите се насочиха към район северно от архипелага Ченъл.

"За да осигурим безопасността на нашите моряци и кораби, предприемаме всички необходими мерки за намаляване на потенциалните щети по инфраструктурата и корабите на Трети флот, причинени от бурята", заяви в изявление вицеадмирал Майкъл Бойл, командир на Трети флот на САЩ. "Безопасността остава наш основен приоритет, а пускането на всички способни кораби в морето ни улеснява в управлението на ситуацията на брега", добави той.

В Сан Диего са разположени над 50 кораба от флота на САЩ, включително три самолетоносача, както и четири атомни подводници.

Военноморските сили на САЩ заявяват, че ще преместят корабите от военноморските бази Сан Диего, Коронадо и Пойнт Лома. Корабите ще останат в морето до отминаване на неблагоприятните метеорологични условия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    26 23 Отговор
    А дано природата да им разкаже играта на краварския обор.
  • 2 Крадев

    17 14 Отговор
    Да ги пратят в Черно море.
  • 3 Източна ромелия

    18 16 Отговор
    Ми тоя флот нали уж беше най-страшния, пък от един ураган ги е страх. Ами ако трябва да влизат в бой с врага какво ли ще е?
  • 4 Пърл Харбър

    12 2 Отговор
    На Хаваите ги пращат.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Таранката

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пилотът Гошу":

    Такъв е терминът. При големи бури пристанището не дава защита и корабът се изпраща в дълбоката вода далеч от бреговете. Там за него няма опсаности.