12 Ноември, 2013 14:05 1 388 0

Нова стихия заплашва Филипините

  • филипини-
  • земетресение-
  • тайфун-
  • буря

Междувременно земетресение от 4,8 по Рихтер разтресе страната

Нова стихия заплашва Филипините - 1
Снимки ЕПА/БГНЕС

Филипините остават заплашени от още бедствия. Докато се борят с щетите от предходната стихия, към страната се насочила тропическата буря Зорайда, която е съпроводена от ветрове, достигащи 55 км/ч.

Властите са обявили предупреждение в 30 района на Филипините. Новите проливни дъждове там пречат на властите да ускорят оказването на помощ на милионите бедстващи хора.

Международната космическа станция (МКС) показа снимки на тайфуна от Космоса. Изображенията са направени по време на космическа разходка. Някои служители сравниха мащабите на унищожителната стихия с цунамито в Индийския океан през 2004 г.

В същото време днес земетресение с магнитут 4,8 по скалата на Рихтер удари филипинския остров Бохол само дни след като мощеният тайфун Хаян остави хиляди трупове и разрушения след себе си в страната, съобщава телевизионният канал РТ.

Епицентърът на труса е бил на стровната област Сан Исидо, според доклад на Американската  служба по земетресенията. Земетресението не е причинило допълнителни щети на засегнатите райони, но жителите на областта са уплашени.

Без непосредствен произшествие или повреда доклад е на разположение. Властите не са издали предупреждение за цунами.

Според института по вулканология и сеизмология на Филипините се очаква нов трус, този път с много по-голям магнитуд.

Миналият месец земетресение убити 22 души, наложи евакуацията на десетки хиляди филипинци и нанесе щети на повече от 73 хиляди сгради.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА