Last news in Fakti

16 Септември, 2023 10:29 3 352 89

Ким Чен-ун разгледа руски бомбардировачи

  • ким чен-ун-
  • посещение-
  • русия

Първо Ким посети  военна база край пристанищния град Владивосток, където руският министър на отбраната Сергей Шойгу и други високопоставени руски военни му показаха руски стратегически бомбардировачи и други военни самолет

Ким Чен-ун разгледа руски бомбардировачи - 1

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун имаше възможност днес, по време на поредния ден от визитата си в Русия, да разгледа руски бомбардировачи, които могат да носят ядрени оръжия, и военен кораб на руския Тихоокеански флот, обобщават световните агенции.

Първо Ким посети военна база край пристанищния град Владивосток, където руският министър на отбраната Сергей Шойгу и други високопоставени руски военни му показаха руски стратегически бомбардировачи и други военни самолети. Всички самолети, които Ким имаше възможността да разгледа там, са сред използваните активно и във войната в Украйна, в това число и бомбардировачите Tу-160, Ту-95 и Tу-22, които редовно изстрелват крилати ракети, отбелязва Асошиейтед прес.

Шойгу, който се срещна с Ким и по време на своя визита в Пхенян през юли, сега показа на севернокорейския лидер и една от най-новите руски ракети - хиперзвуковата ракета "Кинжал", носена от самолетите МиГ-31, използвана за първи път в бойни действия в Украйна, според руското министерство на отбрана.

После Ким и Шойгу отидоха да разгледат във Владивосток фрегатата на руския Тихоокеански флот "Маршал Шапошников", предадоха световните агенции. На борда на фрегатата високопоставените посетители се срещнаха с нейния командир, капитана от втори ранг Сергей Меркулов. На срещата присъства и главнокомандващият руските военноморски сили, адмирал Николай Евменков, който разказа на гостите за характеристиките на фрегатата и за оръжията за неутрализиране на подводници, с които разполага, а именно торпедни установки и ракетни установки "РБУ-6000".

Фрегатата "Маршал Шапошников" е конструирана в средата на 80-те години на миналия век, а преди няколко години беше модернизирана. Тя е оборудвана със съвременни ракетни комплекси "Калибър-НК", "Уран" и най-ново артилерийско въоръжение. По-специално на фрегатата сега има две универсални корабни системи за стрелба с 16 крилати ракети "Калибър-НК" и "Оникс", а в бъдеще - и "Циркон". По този начин огневата мощ на кораба е нараснала няколко пъти в сравнение с първоначалното му предназначение, отбелязва ТАСС.

Във Владивосток по-късно днес Ким ще посети и обекти на Руската академия на науките и местен университет, допълва Франс прес.

По-рано през седмицата Ким проведе среща с руския президент Владимир Путин на космодрума "Восточний", който също така разгледа тогава. На тази среща Ким покани Путин да посети в скоро време Северна Корея, но двете страни не сключиха никакво официално споразумение.

Западът подозира Москва, че иска да купи оръжия от Северна Корея, които да бъдат използвани в конфликта в Украйна. А Северна Корея е заподозряна от западните страни, че иска да придобие от Русия технологии за ядрената и ракетната си програма

По време на срещата си на върха Ким и Путин си подариха един на друг пушки. Тази символична размяна бе възприета като индиректно послание, че западните опасения са основателни. Двамата лидери демонстрираха близостта помежду си, като Ким изтъкна, че сближаването с Москва е абсолютен приоритет на севернокорейската външна политика, докато Путин похвали укрепването на двустранното сътрудничество. Руският лидер спомена и за перспективите за военно сътрудничество въпреки международните санкции срещу Пхенян заради неговите ракетни и ядрени амбиции.

След като се обърна към Иран за доставката на стотици дронове, способни да пренасят експлозиви, Русия сега може да намери полезни ресурси и в Северна Корея, която разполага с огромни запаси съветски военни материали и произвежда масово конвенционални оръжия.

Ракети с калибър 122 мм, предназначени за многоцелевите установки БМ-21 "Град" от епохата на СССР, с които са оборудвани руските сили в Украйна, фигурират в арсенала на Северна Корея и се предполага, че биха могли да заинтересуват сега Русия, посочва Франс прес. В замяна Пхенян може да получи руски петрол и руски хранителни продукти и достъп до руски космически технологии.

Москва спомена за евентуално подпомагане на Пхенян в производството на сателити. Неотдавна Северна Корея извърши два неуспешни опита да постави в орбита шпионски сателит. Москва предложи също така севернокорейски космонавт да бъде пратен в космоса, което ще бъде премиера за Северна Корея


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    28 32 Отговор
    Господ да го благослови!

    Коментиран от #4

  • 2 Хубаво но

    24 32 Отговор
    Чудно ми е само как са вкарали бонбардировачи в бункера?

    Коментиран от #86

  • 3 Ко речи?

    13 25 Отговор
    Това в Пионерск ли се случи или в Чавдарск?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 не го вервам

    5 11 Отговор

    До коментар #5 от "маршал Ней /190 см./":

    Той оня ми е кажи-речи толкова

    Коментиран от #15

  • 8 Гост

    23 5 Отговор
    Ракетите са истината
  • 9 верно ли е че

    14 25 Отговор
    Ким Чен стъпил на рамената на Путин да заключи от вътре капака на бункера
  • 10 "Миротворец"

    31 10 Отговор
    Включването на председателя Ким Чен-ун в списъка на украинския сайт „Миротворец” е поредната провокация, която няма да може да разклати приятелството между Москва и Пхенян. Това каза пред репортери заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Михаил Галузин.

    „Това е поредната провокация на киевския режим, опит за сплашване на всички нас, напразен опит, както и всичко, което прави сайтът „Миротворец“ и онези представители на киевския режим, които стоят зад него. „Сигурен съм, че нашето приятелство със Северна Корея не може да бъде разклатено от каквито и да било провокативни, неприятни действия“,
     - каза той, отговаряйки на въпрос"
  • 11 Малките

    14 21 Отговор
    Деца си играят на война
  • 12 А с Венецуелския

    16 1 Отговор
    Кога ще се срещат

    Коментиран от #52, #54

  • 13 реру

    37 10 Отговор
    "... По време на срещата си на върха Ким и Путин си подариха един на друг пушки..."


    То така се започва за да се стигне до...

    Коментиран от #65

  • 14 РИСТЕ КЬОРАВОТО

    18 19 Отговор
    Кво ше ги гледат, тв са от миналият век!
    А Монголоида показа ли на Брат си гръмнатите Бомбардировачи от ВСУ или му показа само 25 потопени кораба и...подводницата която...излетя?
  • 15 Асен Василев - Спецова (по мъж)

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "не го вервам":

    190 или 150 см. ? И в двата случая съм сериозно заинтересуван .
  • 16 чудомир

    12 13 Отговор
    Дали не са си посегали вече се чудя само

    Коментиран от #22

  • 17 Те всички диктатори са Кинта и 20

    22 15 Отговор

    До коментар #5 от "маршал Ней /190 см./":

    В живота пълни неудачници а във властта...Соци-опати

    Коментиран от #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Примати

    11 19 Отговор
    Ким нали чете новините… защо са се наели изобщо да му показват тези бук… войната в Украйна показа реалната стойност на руското оръжие.Русия вече харчи само за производството на нови боеприпаси за класическата артилерия около 9 милиона долара на ден. Колко ли струва фронта за един ден… колко ще иска Ким на Путин за евентуална доставка, която така или иначе ще бъде складирана в дълбокия тил и ударена от storm shadow ( разбира се на много места не на едно ).
  • 22 Муш Муш

    12 16 Отговор

    До коментар #16 от "чудомир":

    ВОВКА отдавна го е нацелувал по..корема и ..педя по-надолу
    хахахаха

    Коментиран от #28

  • 23 Балкански шараниии....

    13 1 Отговор
    Добре, че по естествен начин се лумпенизирате и приключвате на тази хубава земя... бг юнаци, Народе !!!, пилони, три морета, пет ракии, черешово топче, селянка меси питкапи т.н.!
  • 24 стоян георгиев

    13 7 Отговор

    До коментар #17 от "Те всички диктатори са Кинта и 20":

    Като зеления 🦎
  • 25 соте

    3 6 Отговор
    А Медя знае ли и съгласен ли е с такива срещи
  • 26 Германски експерт

    13 12 Отговор
    Ето това се казва истинско взаимоизгодно сътрудничество.
    Имаше го в СИВ.
    При сегашния див капитализъм всеки гледа да прецака другия.

    Коментиран от #30, #76

  • 27 Бай Оцет

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "Отец Дионисий":

    Въри се скрий, първобитник изостанал.
  • 28 Американеца

    9 8 Отговор

    До коментар #22 от "Муш Муш":

    Бъркаш го с памперса. Питай Америка. Ум ще ти зайде. Хахаха.

    Коментиран от #40

  • 29 ХОРАТА НЕСЛУЧАЙНО КАЗВАТ :

    11 10 Отговор
    КАЖИ МИ КОИ СА ТИ ПРИЯТЕЛИТЕ ЗА ДА ТИ КАЖА КАКЪВ СИ .ТИ !!!
    ЛИПСВА САМО ...МАДУРО
    ХАХАХАХА

    Коментиран от #36

  • 30 Ко речи?

    8 13 Отговор

    До коментар #26 от "Германски експерт":

    В СИВ имаше равнис по СССР.
  • 31 Кочо

    9 13 Отговор
    Тея бомбардировачи са откраднати от САЩ, пренарисувани и произведени с петолъчки!
  • 32 Вюрцел

    11 5 Отговор
    Ама с гумите ли му ги показаха ?

    😆😆😆😆😆
  • 33 Мунчо

    9 12 Отговор
    Такива лидери на които само ракети са им в главата нямат място в днешният свят. Как пък не се похвалиха с някое ново лекарство или пък поне тостер да са направили.

    Коментиран от #41, #45, #87

  • 34 Анализатор

    9 10 Отговор
    Опасно е да събереш двама идиоти по едно и също време на едно и също място....

    Коментиран от #38, #88

  • 35 опасенията са верни

    12 7 Отговор
    Мммммм ....... не случайно Ким е разгледал тия неща . Водили са го там където е искал да разгледа . Ако е искал да ходи на балет - щяха да го заведат на балет .
    Само бай издън го водят по музеи да търси дядо си .

    Коментиран от #43

  • 36 Кочо

    9 3 Отговор

    До коментар #29 от "ХОРАТА НЕСЛУЧАЙНО КАЗВАТ :":

    Те хората казват и ,,Приятел в нужда се познава"! Също - ,,Пълна копаня, много пръсета"! И много други !!!
  • 37 !!!?

    18 8 Отговор
    Монголската Орда се интересува само от оръжия, грабеж и убийства !!!?

    Коментиран от #39

  • 38 да се чуди човек

    11 10 Отговор

    До коментар #34 от "Анализатор":

    Да бе , как пък събраха бай деменция с един изкукал наркоман.
  • 39 само питам

    11 11 Отговор

    До коментар #37 от "!!!?":

    А краварите произвеждат ли нещо друго ?

    Коментиран от #48

  • 40 ПОРАДИ ЧТО СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ

    6 8 Отговор

    До коментар #28 от "Американеца":

    РАБ..МАСКАЛСКИ А СЕ КИЧИШ С ЧУЖДОЗЕМСКО ИМЕ, КРЕПОСТНЯКО ?
    ХАХАХАХА

    Коментиран от #47

  • 41 Кочо

    12 1 Отговор

    До коментар #33 от "Мунчо":

    Е, как да построят тостер, след като никой не ги оставя да си построят тостер!? Ти ще построиш ли тостер, ако някой постоянно те налага по картуната и не ти оставя един мирен ден от 250 години насам? А и хората са измислили тостер и не е нужно да го измисляш, след като просто можеш да го откраднеш!
  • 42 стидно е

    11 8 Отговор
    А Путин, защо не покани Костадинов да му гостува?

    Коментиран от #81

  • 43 !!!?

    8 7 Отговор

    До коментар #35 от "опасенията са верни":

    Е нали "росска култура"...Чайковски, Ленин, Война и мир...!!!?

    Коментиран от #53

  • 44 Муш Муш

    8 9 Отговор
    Щом се обичат, нека се вземат..Азиатчета
    Хахахаха

    Коментиран от #46, #89

  • 45 мушмул

    16 9 Отговор

    До коментар #33 от "Мунчо":

    Краварите като символ на демокрация , след края на студената война - помогнаха ли на някоя държава ? Измислиха ли някоя ваксина или лекарство което да подарят на света . Или само разпалиха една дузина войни ?

    Коментиран от #77

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Американеца

    7 3 Отговор

    До коментар #40 от "ПОРАДИ ЧТО СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ":

    Щото си ми роб, подложкин
  • 48 !!!?

    11 7 Отговор

    До коментар #39 от "само питам":

    Не произвеждат, но ти го ползваш - Интернет...нали затова се оплакваш, че ти четат глупавите коментари !!!?

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 само питам

    9 4 Отговор

    До коментар #48 от "!!!?":

    И безплатно ли е или си плаща всеки като поп .
    А и ако бащата на Българина Джон Атанасов не беше избягал с чичоси от турците , щяха да видят интернет през крив макарон .

    Коментиран от #55

  • 51 алабала

    7 9 Отговор
    Абе този Путин щом прие кучето, мазни се тука известно време и яде - пи на корем и после каза че България била вражеска държава и македонците измислили буквите - не ми го хвалете изобщо )!
  • 52 Мадуро

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "А с Венецуелския":

    Съм. Първо другарката ми Ким-чи да задоволи дядото, после отивам и аз. Вече проучвам какво съм видял. Свръхзвуково, хиперударно, космическо оръжие дето на път за космоса минава през Слънцето. Пише, че само нощем се изстрелва, че тогаз нали, Слънцето не свети. Та да не се повреди!
  • 53 на война като на война

    6 3 Отговор

    До коментар #43 от "!!!?":

    И какво да правят - да замярат краварите с книги ли .
  • 54 Мадуро

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "А с Венецуелския":

    Съм. Първо другарката ми Ким-чи да задоволи дядото, после отивам и аз. Вече проучвам какво съм видял. Свръхзвуково, хиперударно, космическо оръжие дето на път за космоса минава през Слънцето. Пише, че само нощем се изстрелва, че тогаз нали, Слънцето не свети. Та да не се повреди!
  • 55 !!!?

    16 8 Отговор

    До коментар #50 от "само питам":

    Пранилно ! Джон Атанасов е избягал в САЩ, а не в Московията...затова сега имаш Интернет и продължаваш с глупавите си коментари !!!?

    Коментиран от #58

  • 56 Финци

    7 7 Отговор
    Скоро деменцията ще го сложат в музея .
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 само питам

    6 5 Отговор

    До коментар #55 от "!!!?":

    Една случайност брат - само случайност .

    Коментиран от #61

  • 59 старшинката

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "Разбира се единствено,че си безказармен":

    Безказармения си ти бе иDи0т.
  • 60 рискова визита

    6 7 Отговор
    Тоя може да му го турнат накрая новичок у кваса
  • 61 !!!?

    12 7 Отговор

    До коментар #58 от "само питам":

    Сноудън нали избяга в путиновия Гулаг...сега сигурно ще помогне на Путин да кацне на Месечината с "Луна-26" !!!?
  • 62 бункермишо

    3 7 Отговор
    КимЧен е много смел след като се осмелява на подобни срещи.
    Много е рисковано да се разхождаш из бункерите там има срутища и газьол може да стане експлозия
  • 63 Сър Пичук

    16 1 Отговор
    Трябваше да му покажат и крайцера "Москва"..
    Поне на снимка.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 !!!?

    16 5 Отговор

    До коментар #13 от "реру":

    Последният модел...!!!?

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 С акъл на 4гид. си

    2 13 Отговор

    До коментар #65 от "!!!?":

    Казвал съм ти и друг път. И децата вижда, че това е фалш.

    Коментиран от #74

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Кочо

    5 4 Отговор
    И технологиите са важни, и живата сила! Ако можеше без жива сила, НАТО нямаше да се нуждае от украинските будали! Проблемите на Путин не са толкова от липса на технологии, а от това, че няма кой да вкара в многото, макар и стари танкове, както през ВСВ! Ако имаше, нямаше да прави операция с 200 000 едва събрани пишман бойци, докато през ВСВ само на един от фронтовете действа милионна армия!

    Коментиран от #70

  • 70 Знаеш ли колко

    8 2 Отговор

    До коментар #69 от "Кочо":

    От милионните им армии дадоха фира заради неграмотност на генералите и незачитане на човешкия живот.Читат от немски картечар тичаха срещу нас въпреки ,че ги косяхме с картечниците .Те ни затрупаха с телата на загиналите.
  • 71 Ахмед Доган

    1 1 Отговор
    И аз искам, да присъствам на срещата на моите идоли!
  • 72 Ким Ир Сен

    4 2 Отговор
    Пратих внука на шопинг.
    Сега избира,после ще си менкат с Влади туй-онуй...
  • 73 Швейк

    13 0 Отговор
    Двамата миротворци разглеждат бомбардировачи
  • 74 реру

    25 1 Отговор

    До коментар #67 от "С акъл на 4гид. си":

    Все пак някои мераклии си падат много по тунинговането...

  • 75 Весел присмехулник

    12 3 Отговор
    Ако Кимчо посети и заводите на Москвич, категорично ще онемее и ще получи сърдечен удар!

    Коментиран от #78

  • 76 Германски читател

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Германски експерт":

    Доста си попил от статиите в "Работническо дело", даже си научил някои думи наизуст.

    Коментиран от #84

  • 77 Живко

    11 4 Отговор

    До коментар #45 от "мушмул":

    Помогнаха на цяла Западна Европа
    + Япония ,изправиха ги на крака и ги направиха модерни и развити държави. Направиха ги заможни . Не само им дадоха риба,а ги научиха и сами да ловят риба.Как искаш това да се забрави ? Никога няма да се забрави.

    Да ,и ваксини са измислили последните бяха с/у КОВИД 19 ,2 от тях бяха американски. Апропо Ковид 19 ,макар и да съществува още ,вече затихва, трудно се разпространява ,това е благодарение на ваксините.

    САЩ са флагмана на свободата и са уважавани в целия свят. Помагали са на много държави ,включително на Русия няколко пъти.
  • 78 Георги

    8 0 Отговор

    До коментар #75 от "Весел присмехулник":

    Ми те са в Китай ,не са в Русия
  • 79 Васил

    8 3 Отговор
    Сигурно дебелака не е виждал такова ръждясало корито!
  • 80 Бог да пази Русия

    4 13 Отговор
    Не е лошо да се пазят взимно от най маркобесните зли сатанински сили - шаш. Избили половината население на земята. Превърнали половината свят в третополови. Не можещи дори да се грижат за собственото си население , което се избива всекидневно. А наркотиците са просмукали всички слоеве на населението им. Мисля че Русия с десет ракети РС36М - Войвода може да ги заличи от лицето на земята завинаги.
  • 81 Знайко

    2 7 Отговор

    До коментар #42 от "стидно е":

    Путин не кани Костя, за да не би да го освети-така може да вземе гласове и от русофоби , които харесват самия Костя.
    Отделно Костя още няма достатъчно %-ти за покана в Кремъл!

    Коментиран от #83

  • 82 Яхве

    1 6 Отговор
    А обстоен репортаж от тоалетната, в която др. Чун се е изходил - кога?!
    Стават все по-зле тъдявашните мисирки, егаси и скапаната новина ...
  • 83 реру

    10 1 Отговор

    До коментар #81 от "Знайко":

    "... Отделно Костя още няма достатъчно %-ти за покана в Кремъл!"


    Няма и да стигнат за нещо повече от...

  • 84 Германски експерт

    1 9 Отговор

    До коментар #76 от "Германски читател":

    По него време вестници не четях. Имах по-важна работа - съученички...
    Но сега виждам колко по добре се е живеело!
    Верно - нямаше банани и кока кола. Само по нова година.
    Нямаше и милионери. Ама нямаше гладни, безработни и ровещи по кофите.
    Сега, като има всичко, а не можеш да си го позволиш-е много хубаво, нали?
    И като имаш сто милиона като умреш с какво си отиваш?
    Ковчега джобове няма!!!
  • 85 Надиплен

    0 0 Отговор
    Много стреснато гледа. Знае ли човека един ден могат да го бомбардират ако не слушка
  • 86 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хубаво но":

    Само един невежа може да си мисли за бункери,жалко от ден на ден стават все повече,явно пропагандата работи
  • 87 Байо

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Мунчо":

    Е,нали ни показаха най новото лекарство-ваксина наглосаксонците...не благодаря,предпочитам ракетите че да имат страх
  • 88 Курци

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Анализатор":

    Затова винаги трябва да си сам
  • 89 Мечока

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Муш Муш":

    Ти ще си посредата,ха ха ха
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания