Last news in Fakti

16 Ноември, 2013 16:59 1 158 1

Орязаха правомощията на пияния кмет на Торонто

  • кмет-
  • торонто-
  • скандал-
  • роб форд-
  • пиян

Той идвал в офиса в нетрезво състояние и прекарвал едва 4 часа на работното си място

Орязаха правомощията на пияния кмет на Торонто - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Градският съвет на Торонто гласува за ограничаване на пълномощията на кмета Роб Форд, уличен в алкохолизъм, пристрастяване към наркотиците и агресивно отношение към подчинените си, съобщи АП.

Форд няма да има право да назначава и уволнява свой заместник и членове на изпълнителния съвет, отговарящи за формирането на градския бюджет.

В същото време обаче отговорностите му се разширяват с правото да ръководи действията на службите, които действат в случай на извънредни ситуации в мегаполиса.

Градският съвет обаче няма намерение да спира дотук и планира да лиши скандалния кмет и от другите му отговорности, но вотът по тях ще се състои на заседанието в понеделник.

Самият Роб Форд призна, че смята решението на съветниците за логично и че на тяхно място и той би гласувал така. Въпреки това обаче ще обжалва в съда и планира да плати съдебните разходи от бюджета на Торонто. Градоначалникът отново заяви, че ще се кандидатира и на следващите избори с надеждата да спечели втори кметски мандат.

Градският съвет няма право да уволни кмета, така че по-рано го призова да подаде оставка, но Форд отказа и обеща да премине курс за лечение от алкохолна зависимост. Междувременно той скандализира съгражданите си с употреба на кокаин, шофиране в нетрезво състояние, контакти с проститутки, обида на подчинени и скандал на обществено място.

Форд е на поста от 2010 година, като спечели убедително кметските избори в Торонто с обещанието да намали данъчната тежест за гражданите за сметка на ефективното използване на средствата от бюджета. Компрометиращи данни за него станаха достояние на медиите за пръв път през май 2013 г. след публикации в полицейските отчети. При това стана ясно, че Форд прекарва на работното си място едва по 4 часа дневно и нерядко се появява там пиян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasil Stoev

    0 0 Отговор
    Човека поне ходил на работа 4 часа а нашите и толкова не ходят.И трезви да са все тая.
Новини по държави: