Last news in Fakti

24 Септември, 2023 04:45 1 181 17

Рогозин стана сенатор от окупираната от Москва част от Запорожието

  • дмитрий рогозин-
  • русия-
  • сенатор-
  • парламент-
  • роскосмос

Бившият шеф на "Роскосмос" ще бъде част от горната камара на руския парламент

Рогозин стана сенатор от окупираната от Москва част от Запорожието - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият шеф на руската космическа агенция "Роскосмос", Дмитрий Рогозин, е назначен за сенатор в горната камара на руския парламент от окупираната от Москва част от Запорожска област в Южна Украйна, съобщи днес назначеният от Русия областен управител Евгений Балицки, цитиран от Франс прес и БТА.

Русия организира местни и регионални избори в началото на септември в четирите области на Украйна, чието анексиране тя обяви през септември 2022 г. Тези избори бяха осъдени като "незаконни“ от Киев и Запада, посочва АФП.

Изборите имаха за цел по-специално обновяването на няколко местни и регионални органи.

„С мой указ Дмитрий Олегович Рогозин е упълномощен да стане сенатор на Руската федерация - представител на изпълнителния орган на държавната власт на Запорожска област“, ​​каза в изявление губернаторът Евгений Балицки, който изтъкна "колосалния опит и компетентност“ на новия сенатор.

"Благодарен съм на избрания губернатор на Запорожска област за доверието, което ми оказа, като ми позволи да представлявам този освободен регион, принадлежащ на някогашна Русия, в горната камара на нашия федерален парламент“, заяви на свой ред Рогозин, цитиран от агенция ТАСС.

Според руската новинарска агенция приоритет на Рогозин ще бъде "продължаването на освобождаването на региона“.

Москва обяви победата на партията на Кремъл след тези избори, организирани повече от година след началото на руската инвазия в Украйна.

Отстранен от поста си начело на "Роскосмос" през юли 2022 г., Рогозин оттогава ръководи група военни съветници, оказващи помощ на проруските сепаратистки сили в Украйна.

Той беше ранен през декември 2022 г. при украински удар по Донецк в Източна Украйна. Рогозин е критик на Запада, известен със своите нападки срещу враговете на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Асдф

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Санкт Петербург":

    Да ама не България ще получи по едно и също време Ф-16 Блок 70 за които сиромашка Турция само си мечтае и проси от САЩ, 198 машини Страйкър докато Турция още търкаля някакви тенекета и два немски патрулни кораба за борба с всякакви цели включително хеликоптерна площадка за Пантер.
  • 3 Р.К.И.

    3 2 Отговор
    Евгений Балицкийй ,Сенатор НЕ е изпълнителна власт. Сенат е горна камара на параламент. Камарата която казва това Да, това НЕ за законността на предложени законопроекти. Трябва да се назначават или трябва да се избират? На руснаците им е пълна мъгла устройството на една държава.

    Коментиран от #4

  • 4 Тия видяли нещо от мериканците

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Р.К.И.":

    Сенатор? разийръли.И те като ората.Бухахаха

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Циник

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Тия видяли нещо от мериканците":

    Сенатор е термин от Рим, а не от САЩ. А Запорожието е част от Русия, като западния район е временно окупиран от Украйна
  • 6 Да знаеш

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тия видяли нещо от мериканците":

    Glupеnder, в Римската империя сенатори е имало много, много преди нашествениците
    да избият индианците и да заграбят земите им.
  • 7 Ццц

    4 2 Отговор
    Ти да видиш. Хората гласували на избори и без "насочени срещу тях автомати". Нали така ни убеждаваха миналата година. И преди 9 години също. За това и този път не се шумя много. А Дрогата иска да ги освобождава 🤣 До момента е стигнал до Роботино, превзето от хохуняците на 22, 24, 28 август и няколко пъти през септември преди важни срещи, на които ходи да проси. Клищеевка също е превзета няколко пъти през август и септември, но за момента е рано да се каже дали е превзета. За 113 млрд. долара можеше да си направи две нови села и да си ги кръсти по същия начин. Но с упоения си мозък явно повярва, че дейстително е велик военен стратег, както ни го рекламираха докато беше удобен за запада. Сега по СНН говорят, че е "продал на запада стратегическото отстъпление на руснаците от голите поляни около Харков за победа" и те му се вързали и му дали да почупи сума ти и пара и оръжие за две села. Но си остава велик комик. Който иска да му се посмее да прочете надутите му приказки от зимата, пролетта и началото на лятото, когато още чакахме началото на пролетната офанзива.

    Коментиран от #10

  • 8 АУУУУУ

    4 0 Отговор
    ТОЗИ ПЪТ ОСКОЛКИТЕ НЯМА ДА Е САМО В ...... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 9 Путриот

    3 3 Отговор
    През декември миналата година му се размина .
    Но този път Рогозин ,ще отлети в отвъдното .
    Все пак е бил шеф на Роскосмос.
    Ракета Сторм Шадоу ще го качи в Космоса .
  • 10 Путриот

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ццц":

    Ти си по зле И от Соловьов и ония от Пропагандата .

    Само обърни внимание как оня Ден Путян открива оная сбирка с кремълските идиоти
    Путян :
    Първо да започнем да говорим за отбраната. .

    Хаха

    Червеноперко, вместо да говорят за настъпление Кремълските Циркаджии говорят за Отбрана.

    Какво стана с Магучая ,бре Умник , къде е ?

    Глуха защита от миналото лято .

    Хахахаха

    Коментиран от #12

  • 11 Трифон зарезан

    2 0 Отговор
    А този не искаше ли да прати ракети по София. руски интереси,крадци и мародери. За пари 💸💰💸💰💸💰💸💰💸
  • 12 Циник

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Путриот":

    Пилците се броят наесен. Или, в този случай, напролет.
  • 13 Хехе

    2 0 Отговор
    Този украинците го гръмнаха в задните бузи! Но не на фронта, а на купон в ресторант!Доста неудобно раняване и възстановяване бяха..
  • 14 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    Българите не се интересуват особено от това, че светът върви напред. Нашето щастие е щастието на Америка. Нашата радост е да дразним Русия. Нашето призвание е да отдадем почит на Америка. Не се интересуваме от собственото си щастие... Обичаме да страдаме за другите и за другите. Българите обичат Америка повече от всеки друг в света и мразят Русия повече от всеки друг в света. Българите обичат Америка повече от американците. Тяхната омраза към Русия е по-голяма от любовта към България. И най-накрая имаме повод за радост: успехът на Америка и ударът върху Русия!
  • 15 Канев

    1 0 Отговор
    Въздухар. Един от многото.
  • 16 браво

    1 0 Отговор
    Чудесен избор.
  • 17 переспектива

    1 0 Отговор
    А за останалата част кога?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания