Тема: Украйна

25 Септември, 2023 10:07 3 245 87

US генерал: Кремъл иска да изтощи Украйна и Запада

  • украйна-
  • русия-
  • война

Сега Русия защитава по-добре войниците си, като изгражда дълбоки, добре укрепени окопи

US генерал: Кремъл иска да изтощи Украйна и Запада - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През втората година от нахлуването в Украйна руските военни постепенно се адаптират на бойното поле, преминавайки към стратегия за изтощаване на Киев и Запада.

Това заяви главнокомандващият военновъздушните сили на САЩ в Европа генерал Джеймс Хекер, като същевременно отбеляза, че има доста области, в които агресорът е успял да се адаптира, съобщи "Уолстрийт джърнъл".

"Видяхме доста области, в които те се адаптират, и, разбира се, наблюдаваме това отблизо", каза Хекер, като припомни, че в началото на войната руски военни самолети са се доближили до полезрението на украинската противовъздушна отбрана, което е довело до сериозни загуби.

Повече от 75 самолета бяха свалени, като много от тях летяха "точно в зоните за поразяване на украинските системи за противовъздушна отбрана", каза Хекер. Той допълни, че голяма част от руските военновъздушни сили са останали невредими.

"Те вече не летят в тези райони, или ако летят, летят на малка височина и за много кратък период от време, след което се връщат обратно", каза американският генерал.

Русия също така добави възможности за насочване на стари бомби, които хвърля от самолети, летящи извън обсега на украинската противовъздушна отбрана, включително от руска територия.

Русия също така премести командните центрове и складовете за боеприпаси по-далеч от фронтовата линия, след като Украйна започна да унищожава руската логистика със системи HIMARS.

В началото на войната Москва разгърна в Украйна незащитени колони от руски бронирани машини, очаквайки минимална съпротива от страна на Киев, и изпрати в битката недостатъчно окомплектовани и въоръжени части, в резултат на което загинаха десетки хиляди руски войници.

Сега Русия защитава по-добре войниците си, като изгражда дълбоки, добре укрепени окопи. Скриват танковете и бронетранспортьорите си в горските пояси и под маскировъчни мрежи, като правят набези за обстрел на украинските позиции, след което бързо се изтеглят.

След като Украйна започна да използва безпилотни летателни апарати за насочване на руски военни самолети дълбоко в Русия, руснаците започнаха да разпръскват самолетите си на повече летища. Освен това те започнаха да облицоват крилата и фюзелажа с гуми.

"Поставянето на гуми, щайги и други материали върху крилата и фюзелажа може да е опит за объркване или промяна на визуалната картина, използвана от безпилотните самолети, насочени към целта", казва Стивън Ууд, старши директор в Maxar.

Командирът на ВВС на САЩ Хекер заяви, че този ход може да е опит на Русия да предпази самолетите от взривове на дронове.

"Това е поставяне на чували с пясък. Нещо удря самолета. Вместо да направи вдлъбнатина в самолета, която може да го направи негоден за летене за кратък период от време, то удря гума", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    34 22 Отговор
    Ей, загряхте бе. Айде сега почвайте да произвеждате оръжия с бясно темпо като през ВСВ.
    Иначе - руски ботуш във Вашингтон.

    Коментиран от #9

  • 2 База на НАТО в крим

    60 9 Отговор
    И победа за укрите няма да има
  • 3 Оркистан

    22 60 Отговор
    Колкото и да се пънат рус.наците си счупиха Zъбите със съседите и практически УКРАЙНА вече е победител защото все още е на картата колкото и да не искат да го признаят асвабадителите които са вече символ на ненужна агресия и унищожение

    Коментиран от #6, #28

  • 4 който на запад

    23 6 Отговор
    по време на сво поема алкохол и наркотици - смърт . с неразумност мир няма , а световната криза не се бори с конфликти . Безрасъдна работа .
  • 5 БЪЛГАРИН

    66 8 Отговор
    US генерал: Кремъл иска да изтощи Украйна и Запада!!!!!!!!!!!
    Нали Запада искаше да изтощи Русия!!!!!!!!!!! Кво стана?!!!!!!!!!

    Коментиран от #8, #13, #65

  • 6 Да бе да

    52 7 Отговор

    До коментар #3 от "Оркистан":

    Бивш анализатор на ЦРУ: Украйна загуби регионите, необходимите на САЩ заради ресурсите
    Визитата на Владимир Зеленски в Съединените щати беше провал поради загубата на Украйна на регионите, необходими на Вашингтон за достъп до природните ресурси, каза бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в  интервю за канала на Стивън Гарднър в Youtube.
    «Може би тези срещи не минаха толкова добре, тъй като инвестиционните възможности на Украйна не са обещаващи. Защо? Защото най-богатите региони и индустриалната база на Украйна се намират в териториите, които Русия освободи и ще контролира», каза експертът.
    Според него САЩ са искали да получат достъп до богатите на ресурси региони на Украйна, преди те да бъдат освободени от Русия. Освобождаването им доведе до загуба на интерес на САЩ към Киев и по тази причина Зеленски беше недоволен от срещите в ООН, тъй като не му бяха обещани повече оръжия, предположи бившият анализатор.
    „Може би не е получил най-добрите новини“, заключи Джонсън.
    По-рано Bloomberg съобщи, че украинският политик е спретнал истерия на Общото събрание на ООН.

    Коментиран от #14

  • 7 12343211

    36 2 Отговор
    Генерала хвали руснаците.
  • 8 Ха,ха,ха

    46 4 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛГАРИН":

    Санкциите работят ,ама наопаци. Хихихи. Изтощават санкционирашия. Харакири в световен ефир. Хохохо.

    Коментиран от #40

  • 9 Сметах ,сметах...

    4 26 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Вече трябваше да са подминали Вашингтон.

    Коментиран от #16

  • 10 Урюрвкос

    43 3 Отговор
    съгласен със с виждането на генерала. Путин видя че е много скъпо и трудно да възстановиш Мариупол и стратегията е превземат Бахмут лягат 10-20хил украинци, след това дава заден ход и той обратно е под украински контрол. Минава месец позиционни боеве пак завземат Бахмут и пак 10-20хил под земята и така вече трети път. Целта е да не събарят Славянск, Краматорск и други хубави градове а след това скъпо, трудно и бавно да ги строят отново. Бахмут прилича на Луната и няма значение колко пъти ще бъде превземан и "освобождаван" важното е поставената заповед денацификация се изпълнява.

    Коментиран от #15

  • 11 Хаха

    6 33 Отговор
    Че това си е ясно, но докога ще издържи Путлер и по точно милиардерите му, не се знае.
  • 12 Орките са в окопна война.

    6 32 Отговор
    Като през 1918.
  • 13 Кремъл може да иска

    9 27 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛГАРИН":

    но дали ще може с БВП 1,8% от световния, а страните от НАТО с 60% ? Западът си демилитаризира икономиката почти изцяло и затова им е трудно с доставките, трябва известно време.

    Коментиран от #20, #57

  • 14 Не бе не

    8 27 Отговор

    До коментар #6 от "Да бе да":

    Всеки вече ще има едно на ум когато се занимава с блатарите и неслучайно напуснаха почти всички големи компании и това няма как да е добре дългосрочно пък капейките нека си измислят оправдания и да се успокояват как това е всъщност добре
  • 15 Казваш

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "Урюрвкос":

    много умно постъпват? Надяват се, че украинците няма да ги бомбят по тяхна територия, което не е било при никоя война досега между съседни държави.

    Коментиран от #24

  • 16 Глупашенко

    4 13 Отговор

    До коментар #9 от "Сметах ,сметах...":

    Щеше да се къпе в Ламанша хахахх

    Коментиран от #59

  • 17 Иванушка🇺🇲

    7 21 Отговор
    Няма нужда от анализи а от ракети с голям обсег. Така Украйна ще обстрелва руските градове и ще може окончателно да взриви кримския мост.
  • 18 Смех в блатото

    9 17 Отговор
    Русия мисли да изтощи Запада като за всеки три ракети Сторм шадоу предостави по една щабквартира на Важно войсково обединение за разрушаване. Джуджа е безаналогов стратег.
  • 19 ЗАЩО ПИШЕТЕ ВСЯКАКВИ БЪЛНУВАНИЯ

    14 0 Отговор
    на пенсионирани военни, които от стягане в каската са вече с алцхаймер. Най-разпространеното заболяване в САЩ поради ГМО което ядат

    Коментиран от #21

  • 20 Историк

    19 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кремъл може да иска":

    Производствените цени имат огромна разлика - например 1бр.снаряд ако на запад струва 5000 € то в Русия същия калибър снаряд е 500 €-тоест 10 пъти по-евтино...

    Коментиран от #23, #60, #64

  • 21 Не позна

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "ЗАЩО ПИШЕТЕ ВСЯКАКВИ БЪЛНУВАНИЯ":

    Броя на заболелите от Алцхаймер зависи от средната възраст на населението. Колкото по-висока е тя, толкова повече хора на глава от населението има съответната държава. С най-висок брой заболели на глава от населението от Алцхаймер са Япония и Италия - две страни пословични с множеството си граждани в дълбока старост.
  • 22 Слава. На. В,В,Путин

    27 3 Отговор
    Руската. Федерация. Изтощава. Украина. и. Колективният. Запад. и. е. Победител. в. Тази. война. Подпалена. от. САЩ. символа. на. злото

    Коментиран от #25

  • 23 Историк

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Историк":

    Това е пословично невярно.

    В Германия един от най-сложните за производство снаряди струва 3200 долара (или еквивалента в евро).

    Да не говорим, че има редица страни, сред които и България, които произвеждат снаряди на цени съпоставими с, или дори по-ниски от руските.

    Коментиран от #27

  • 24 Урюрвкос

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "Казваш":

    напротив почерка на нападенията на ИД към руската база Хмеймим в Сирия е същия като в Украйна. Претоварване на ПВО-то и огромен медиен удар. Русия всеки ден удря много цели за които не се чува нищо защото медийното пространство е под тотален контрол. По повод арменските събития интернета се напълни със видео материали директно от "окопите" докато от Украйна всичко което виждаме е рафинирано и излъскано до блясък. Не дай си боже някой нещо да види и да го сложи в мрежите веднага оператора го докладва на службите и до там с човека.

    Коментиран от #26

  • 25 стоян георгиев

    3 16 Отговор

    До коментар #22 от "Слава. На. В,В,Путин":

    След тази война руската федерация ще се разпадне.изтощението и изолацията ще доведе малцинствените групи до сепаратизъм.та браво на путлер,едва ли има враг на русия дето би могъл да и причини това.
  • 26 стоян георгиев

    8 15 Отговор

    До коментар #24 от "Урюрвкос":

    Русия всеки ден си фантазира че удря много цели а да сравняваш арабските камилари с украинската армия показва пълната ти некомпетентност.

    Коментиран от #30

  • 27 Историк

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "Историк":

    Пиша това ,което чета в западни оръжейни сайтове-самите те са на мнение,че печалбите,които генерират западните оръжейни компании са доста завишени и един вид се спекулира със спешната нужда от боеприпаси за Украйна. Пак казвам-не съм в оръжейния бизнес,пиша това,което чета!

    Коментиран от #32

  • 28 Приятелче

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "Оркистан":

    Вярвай на тези глупости за свобода и демокрация. Тая песен се пее за овцете. На кой му пука за Украйна? Казаха ли някъде колко загуби има в жива сила? Поредната държава развалина, след подкрепата и намесата на "цивилизования свят". Все освобождават помагат и демократизират . Ако наистина им пукаше и не гонеха собственна изгода. След помоща (НЕПРЕДИЗВИКАНАТА АГРЕСИЯ) срещу Сирия, Либия, Ирак. Би трябвало, тези държави след свалането на тези зли диктатори и помоща от чичо Сам и компания, сега там да цъфти демокрация и просперитет. Обаче май процъфтява хаос мизерия и упадък. Задавам въпрос ,тези държави преди или след демократизирането бяха по-добре? на който е "помогнал" чичо Сам не е прокопсал. Същото я чака и Украйна...

    Коментиран от #53

  • 29 Българин

    7 3 Отговор
    Кво очаква тоя капацитет? Да се разходят из Русия като в Афганистан? Даже и там козарите ги наритаха яко
  • 30 Урюрвкос

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    щатите пращат един самолет в Средиземно море който лети зад руската база и изпълнява ролята на маяк (фар) а камиларите пускат 30-40 дрона без GPS но със устройство за следене на маяка. Сега пак същото от Румъния се вдига щатски самолет който осветява целите а дроновете не носят нищо което може да бъде заглушено или манипулирано от вън. Следят отражението на целите в много тесен диапазон и всеки път различен. След успешен удар руснаците анализират грешките и правят подобрения в ПВО-то

    Коментиран от #33, #34

  • 31 Злото Америка и

    12 3 Отговор
    Книжните американски генерали не са спечелили нито една война, дори и срещу козари. Но предизвикаха вс войни след 1945-та. А искаха с укрите да побеждават Русия на бойното поле. Смях!

    Коментиран от #36, #71

  • 32 Историк

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Историк":

    "Пиша това ,което чета в западни оръжейни сайтове"

    Я посочи в кой "западен оръжеен сайт" си прочел за "снаряди от по 5000 долара" и така като си тръгнал, за колко произвежда България един снаряд?

    Коментиран от #62

  • 33 Смех в блатото

    7 5 Отговор

    До коментар #30 от "Урюрвкос":

    "След успешен удар руснаците анализират грешките и правят подобрения в ПВО-то"

    Сега разбрах: след като руснаците "подобриха ПВОто", им разрушиха щаба на Черноморския флот. И ПВОто.
  • 34 стоян георгиев

    9 4 Отговор

    До коментар #30 от "Урюрвкос":

    И кви подобрения направиха в последните дни? Щаба на черноморския флот поразен ,уцелен оперативния център на крим,пет руски кораба уцелени една подводница на кайма,едно летище поразено,две управления на ц 400 заедно с десетина установки за изстрелване унищожени...и всичко това в рамките на десетина дни.та добре се адаптира руското пво,а и ти ги разбираш работите както руските инжинери дето правят москвичи...хахахах

    Коментиран от #37

  • 35 артишок

    13 2 Отговор
    Някой зорлем ли кара Запада да си вре гагата дето не му е работа, и да взима страна в една гражданска война.

    Коментиран от #41

  • 36 стоян георгиев

    5 8 Отговор

    До коментар #31 от "Злото Америка и":

    Я ми кажи в коя война краварите браха руския срам в украйна?къде краварите дадоха такива жертви за толкова кратко време без никакъв реален резултат? Най смешното е че украина граничи с русия и великите руснаци не могат да напреднат на десет км от собствената си граница,а от година поеха войната на своя територия.тва е като оня дето станал да го изпитат по желание и му писали двойка.
  • 37 Дежурен психиатър

    16 5 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Точно така Господине, 145 руски генерала бяха убити в Севастопол, 2786 кораба, 560 установки с400 и 456 подводници взривени, а славни украински войни с три гумени лодки превзеха Крим тази сутрин. Сега поспете, че пречите на останалите пациенти.

    Коментиран от #39, #45

  • 38 Нищо ново

    9 6 Отговор
    Евдно време комунистическите трубадури на съветската пропаганда ни убеждаваха, че загнилия империалистически шовинистичен Запад аха да колабира и .... се спомина СССР.

    Коментиран от #46

  • 39 Опааа

    5 5 Отговор

    До коментар #37 от "Дежурен психиатър":

    Тактиката на преувеличение, за да "иронизираш", не променя реалността.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 не си прав

    7 9 Отговор

    До коментар #35 от "артишок":

    През 1994 година в Будапеща се подписа договор за ядреното разоръжаване на Украйна, в който като гаранти за териториалната цялост на страната застават колектовния Запад + РФ. Именно въз основата на този договор, сега западните държави са задължени да помагат на Украйна колкото е необходимо, за да си възвърне откраднатата от руснаците земя. И ще и помагат колкото е нужно.

    Коментиран от #51

  • 42 защо

    11 2 Отговор
    руските военни постепенно се адаптират на бойното поле, преминавайки към стратегия за изтощаване на Киев и Запада.

    Това е достатъчно. Кой разбрал - разбрал.

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Смех в блатото

    6 6 Отговор

    До коментар #42 от "защо":

    Руската армия отстъпва.

    Който разбрал - разбрал.
  • 45 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #37 от "Дежурен психиатър":

    Аз говоря за признати руски загуби бе другар.признати от руснаците.патологията е при теб дето обясняваш как сащ.подпомага конкретно украинските дронове а не следиш руските загуби.на всичко отгоре данните са достъпни в нета.
  • 46 Сесесере🪆☠️

    6 5 Отговор

    До коментар #38 от "Нищо ново":

    Чака рф в отвъдното ☠️
  • 47 Наско

    8 11 Отговор
    Мършавият щял да изтощи охранения. Добър виц. Западът има 30 пъти по-голяма икономика от Русия и може да води тази война вечно. Русия може да издържи максимум до края на десетилетието, но много преди това положението ще стане нетърпимо и ще има революция. Това да не е миналия век. Днес с интернет хората първо са информирани и второ - организират се много лесно.
  • 48 Генералисимус Шойгу

    4 9 Отговор
    Безаналоговая Могучая армия се отбранява активно в Украине. Не вярвайте на западната пропаганда. Ще победим!
  • 49 Вирус

    6 2 Отговор
    Генералчето вие воювате за изтощаване на Русия обърнахте палачинката ли

    Коментиран от #54

  • 50 кой кого ще изтощава?

    7 11 Отговор
    За 2022 само БВП на САЩ (27 трилиона) е по-голям от БВП на целия БРИКС„ заедно с новопоканените. Ако ще се изтощава някой, няма да е НАТО.

    Коментиран от #55, #87

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Изтощения

    3 7 Отговор
    Според признания на съветските тро лове, САЩ са много виновни, че делегирания годишен бюджет на Шести американски флот е по-голям от целия годишен бюджет на руската федерация.
  • 53 Врагятел

    7 7 Отговор

    До коментар #28 от "Приятелче":

    погледни градовете и хората в източна Европа как просперират след като се махна руzzкия ботуш! Като било толкова зле къде е самасовите безредици да си искат обратно петилетките и тоталитаризма??? Айде кажи едно нещо умно поне??

    Коментиран от #84

  • 54 Фактите Говорят!!!

    7 7 Отговор

    До коментар #49 от "Вирус":

    4 Губернатора уведомиха Кремля ,че няма денги за заплати на аскера от блатата!
    А за състоянието на градовете в РФ , просто виж новините на Кремля ТВ!
    В Габон живеят по-добре

    Коментиран от #56

  • 55 Азззззззз

    9 3 Отговор

    До коментар #50 от "кой кого ще изтощава?":

    27 трилиона, ама имагинерни долара, които даже на хартия ги няма...

    Коментиран от #61, #63

  • 56 Смех в блатото

    4 8 Отговор

    До коментар #54 от "Фактите Говорят!!!":

    Путлер сега се сети ОТНОВО да им обещава какъв рай ЩЯЛ да направи от Разия .... някога.

    Той и през 2007 обещаваше на руснаците, че през 2020 стандарта им ще бъде като португалците.

    А през 2022 Медведев им каза "пари няма, но вие се дръжте" :)
  • 57 БГ е страна от НАТО

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Кремъл може да иска":

    Американските окупационни войски ще напуснат базата Ново село както го направиха в Афганистан.Засега Афроамериканците имат интерес от БГ докато крадат нашите природни и енергийни ресурси ,рекет за оръжия,които никога няма да получим.

    Коментиран от #58, #67, #74

  • 58 Смех в блатото

    3 6 Отговор

    До коментар #57 от "БГ е страна от НАТО":

    Червената армия няма да дойде, другарю. Утанула в Украйна.
  • 59 Козаров 🐐

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Глупашенко":

    Пък трябваше вече По неговите думи да е президент поне на Полша 🤏🥕
  • 60 Един снаряд

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Историк":

    "Ескалибур" струва 112 000$, но с вероятност 95% унищожава танк за 5млн$ от над 40км с първия изстрел. Направи сметка кой кого изтощава. Има и по-скъпи модификации на този снаряд от около 200 000$ който улучва безпогрешно движещи се цели.
  • 61 стоян георгиев

    6 5 Отговор

    До коментар #55 от "Азззззззз":

    Тва с хартията за долари е голем смях.нали сте свикнали от времето на соца да ги кътате под дюшека и си мислите че парите трябва да са още там.та другар повечето пари по света включително рубли и юани са в електронен вид.ппд 1% от парите са книжни.тва да го знаеш да не се излагаш.
  • 62 Гого

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Историк":

    Абе пич,това го писаха и тук във Факти хората.

    Коментиран от #69

  • 63 имагинерния

    3 3 Отговор

    До коментар #55 от "Азззззззз":

    Ами защо тогава и вие не си представите, че сте докарали един безаналогов БВП от 60 трильона и могучая да цъфти?
  • 64 стоян георгиев

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "Историк":

    Другар погледай клипове на руската и украинската армии.руската стреля като през втората световна по цели сектори с надеждата да уцели насищайки със снаряди дадена зона,украинците целят по конкретна цел,един изстрел една цел...та да те питам как се цели малка мобилна група квито са украинските с тази тактика и колко снаряда отнема?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Напротив

    6 3 Отговор
    Точно обратното е. сащ и тяхната Маша нато знаят много добре, че няма как да водят война с ядрена сила и не искат да влизат в пряк конфликт. Затова поддържат огъня и държат на системи покрайна. Идеята не е покрайна да спечели, а да се навреди на Русия. Който разправя обратното е откровен лъжец.

    Коментиран от #68, #70, #72

  • 67 Аз се чудя

    6 5 Отговор

    До коментар #57 от "БГ е страна от НАТО":

    на ниския жизнен стандарт в Западна Европа, Канада, Австралия, Япония, Ю. Корея, а то било защото американците ги ограбвали близо 80 години.
  • 68 каква ядрена сила бе

    2 7 Отговор

    До коментар #66 от "Напротив":

    Срока на годност на руските ракети изтече преди 10 години. А нови няма. Сармата е само на чертежи.
  • 69 Това което

    4 0 Отговор

    До коментар #62 от "Гого":

    писаха е за 1млрд.$ за производството на 1млн. снаряди 155мм. Излиза по 1000$ единия.
  • 70 стоян георгиев

    4 8 Отговор

    До коментар #66 от "Напротив":

    И за това путин нападна украйна? Беше много против войната ама...та бурят путлер е на влас близо 24 години и единственото дето не е спрял да прави е да напада и да убива.само че в украйна ще вземе бонус за всичките си злини,а и съидеиниците му ще платят.

    Коментиран от #73

  • 71 Колко

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "Злото Америка и":

    Личи си колко си неподготвен! Козарите наритсха не ‘книжните генерали ‘ а ссср-то? Спомняш ли си
  • 72 Никой не заплашва

    5 7 Отговор

    До коментар #66 от "Напротив":

    РФ с ядрено оръжие макар, че още 8 държави го имат, някои дори крият, че имат такова. Само Медведя заплашва когато е махмурлия и в главата са му само Кинжали и Посейдони.

    Коментиран от #79

  • 73 затова

    4 7 Отговор

    До коментар #70 от "стоян георгиев":

    Путин нападна Украйна, защото повярва в собствената си хибридна пропаганда. Много се подлъга от вялата западна реакция на анексията на Крим през 2014та. Решие, че Запада няма да обърне внимание и на СВОто му. Или най-много да помрънка и да му мине. Ами не му. И сега путин ще яде хурката.

    Коментиран от #75, #76

  • 74 Я кажи

    5 8 Отговор

    До коментар #57 от "БГ е страна от НАТО":

    Стана ми интересно, какви ресурси краде Сащ от България? Данеби да крадат от твоя интелект? Ставаш за смях , за пореден път! Е тива е на празната кратуна , някой все му е виновен, някой го краде …

    Коментиран от #77

  • 75 Мдаа

    4 2 Отговор

    До коментар #73 от "затова":

    И как ще я яде ? з към момента виждам,че ЕС и Украйна я ядът,а ти като след Нова Година плащаш по 4-5лв. за литър дизели бензин бъди щастлив от този факт.

    Коментиран от #78

  • 76 стоян георгиев

    4 6 Отговор

    До коментар #73 от "затова":

    Путин доста успешно маневрираше години наред сред западните лидери и със слаби карти блъфираше от което често извличаше дивидент.само че в един момент се надцени много.използва иначе ситуацията точно.изчака ковида и американското изтегляне от афганистан и западните противоречия в сирия които той подпомогна и удари.само че милиционера не придвиди едно,а именно че цялата му структура е от некадърни милиционери като него и е неспособна да погълне толкова голям залък къвто е украйна.сега като се задави вместо да го изплюе обаче се напъва да го гълта въпреки малкото си гърло и ще се случи очакваното задушаване.
  • 77 Прав е човека,

    2 1 Отговор

    До коментар #74 от "Я кажи":

    точно интелекта са му откраднали американците, а внос от Русия няма, и в склада няма.
  • 78 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #75 от "Мдаа":

    Пак с тия опорки ли бе другар? Не ви ли писна да фантазирате...бензина сега е по евтин от преди войната на база ръста на заплатите.сега може да си купиш повече бензин от колкото през 2021 да речем с парите дето вземаш.та как може да очаквате от африканска русия да победи икономически европа сащ австралия англия канада япония...
  • 79 Заплашва

    3 5 Отговор

    До коментар #72 от "Никой не заплашва":

    Това е синдрома на жужето. Свръх комплексиран , поради ръста си ! И мисли , че като говори за кинжали ( а ние видяхме колко струват) ще изплашо цивилизацията ( защото тя е виновна за ръста му).
  • 80 Ком

    3 0 Отговор
    Ако по официални данни войната в Украйна струва на САЩ 100 млрд на година, колко ще струва 10 години война в Украйна на Америка?

    Коментиран от #83

  • 81 Ксаниба

    2 0 Отговор
    бандеровският агресор наистина добре се адаптира - при бандеро!!!
  • 82 Неуморния

    4 2 Отговор
    СКАПАНИТЕ ЗАПАДНЯЦИ ЩЕ ХАПНАТ К..А,ТО СЕ ЗНАЕ ,КОЙТО Е ТЕЪГНАЛ СРЕЩУ РУСИЯ СЕ ПРЕПЪВА ЗДРАВО,А УКРАЙНА ИЗЧЕЗВА,НЗ ЩО СЕ ДЪРВИ ОЩЕ ТОЗИ КЛОУН ЗЕЛЕНСКИ??ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!!!
  • 83 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #80 от "Ком":

    Струва 50 млрд. на година .за десет години ще е 500 .млрд.една част пт тия пари обаче се връщат в американската икономика която произвежда част от военното оборудване.за сравнение бвп на сащ е 30 трилиона.в задачата се пита какъв процент са 50 млрд.от 30 трилиона и ще повлияе ли нещо ако се дават подобни пари.от другата страна русия към момента е загубила трилион долара и се очаква сумата да се увеличи многократно.
  • 84 Приятелче

    4 0 Отговор

    До коментар #53 от "Врагятел":

    Ела и си купи апартамент в София? Нали си просперирал? Всички тия панелки дето ги гледаш, са купени от работническата класа. Но Това е съвсем друга тема като цяло...
  • 85 12345

    4 1 Отговор
    Това е вярно, както е вярно и обратното, че Запада иска да изтощи Русия с една продължителна война и тежки икономически санкции. Лошото е че цената се плаща от всички нас.
  • 86 Матей преображенски

    5 0 Отговор
    И го прави много успешно,укрите се изтощават откъм личен състав,а запада губи и без друго занемарените си арсенали,губят и стотици милиарди долари и евро,но най-потърпевш е ес,защото се прекъснаха икономическите връзки с Русия и Китай,ес се оказа в безтегловност,налазен от мургави паразити,буквално изпадна в конвулсии.
  • 87 Опа

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "кой кого ще изтощава?":

    Тук си в грешка или умишлена такава. БВП продукт на БРИКС е по голям даже от тоя на Г7. Запознай се.
Новини по държави: