Last news in Fakti

29 Септември, 2023 05:09, обновена 29 Септември, 2023 06:03 1 833 29

Байдън: Тръмп и движението му са заплаха за Америка

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • демокрация-
  • заплаха

В САЩ се случва нещо опасно, заяви настоящият президент

Байдън: Тръмп и движението му са заплаха за Америка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че републиканецът Доналд Тръмп и неговите съюзници представляват опасна заплаха за демокрацията в САЩ, предаде Ройтерс, като се позова на негова реч в Центъра на изкуствата в град Темпе в щата Аризона.

Агенцията отбелязва, че Байдън се е върнал към едно от предишните си предизборни послания преди президентските избори през 2024 г., които се очертава да бъдат още един сблъсък между двамата.

"Сега в Америка се случва нещо опасно", каза Байдън, обръщайки внимание на неотдавнашните заплахи на Тръмп към официални представители на САЩ.

В град Темпе Байдън почете наследството на покойния американски сенатор републиканец Джон Маккейн от Аризона, републиканският кандидат за президент през 2008 г., който почина през 2018 година. Байдън и Маккейн останаха приятели въпреки дълбоките си политически различия.

Смелостта на Маккейн липсва на САЩ и е нужна сега, защото "историята ни доведе до ново време на изпитания", каза американският президент.

"Има екстремистко движение, което не споделя основните убеждения на нашата демокрация", добави той.

"Това е движението "Направете Америка велика отново" (MAGA)", посочи Байдън.

Според него не всички републиканци се придържат към програмата на създаденото от Тръмп движение. Но по думите му "няма съмнение, че днешната Републиканска партия е движена и сплашвана от участващите в него републиканци екстремисти".

Байдън посочи различните стъпки, които Тръмп се е опитал да предприеме, за да подкопае демокрацията, като например опита да уволни голям брой държавни служители и да ги замени със свои политически приближени хора.

Речта на Байдън идва броени дни преди вероятното спиране на работата на федералното правителство - ситуация, наложена от лоялните на Тръмп републиканци в Камарата на представителите на САЩ, отбелязва Ройтерс.

Байдън обяви също и отпускането на средства от така наречения Американски спасителен план за построяване на библиотеката на Маккейн, съвместно с института на Маккейн и щатския университет на Аризона.

"Спорехме като братя... след това отивахме да обядваме заедно", каза Байдън, който по-рано този месец посети в Ханой мемориал на покойния американски сенатор, бивш военнопленник във Виетнам.

Байдън произнесе речта си след втория дебат на кандидатите републиканци за президентската номинация на изборите през 2024 г., които се водиха в сряда в щата Калифорния и често преминаваха в обиди, дребни караници и странни коментари от страна на седемте кандидати.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамзес

    52 0 Отговор
    Единственото опасно нещо са градовете управлявани от партията на Байдън, където пропадаш в дупките на пътя заедно с автомобила, а в центъра на града пропадат пешеходци!

  • 2 Лост

    84 2 Отговор
    А той за целия свят.
  • 3 Микрон

    87 3 Отговор
    Купете му два памперса на чичо джо
  • 4 Тото

    104 1 Отговор
    Абе не помня докато Тръмп беше президент светът да беше на рабът на ядрената война!!! Джо мисля че е време да се принесеш във отвъдното и със другият си крак защото ти вече със единият си там !!!
  • 5 В.В.П.

    92 2 Отговор
    При тромп ,светът живя много добре ..Сега е много тегаво .Демократите носят само война и мизерия..Кой е лошия??
  • 6 Редник

    76 1 Отговор
    Байдън както обикновено се е объркал. Деменция, разбираемо е. Та с две думи не Тръмп, а той и хората около него са заплаха за американската демокрация.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 1 Отговор
    абе хич не ми пука за тия говедари бе ама хич
  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    64 0 Отговор
    ВЪРХА НА ПЕРВЕРЗИЯТА - ЖЕНАТА НА ДОКАЗАНИВЯ МИЗАНТРОП И ФАШИСТ ДЖОН МАКЕЙН
    ....
    Е ШЕФКА НА СВЕТОВНАТА ПРОГРАМА ПО ХРАНИТЕ
    .... КОЯТО ТРЯБВА ДА ХРАНИ ГЛАДНИТЕ ПО СВЕТА
    .. ПЕРВЕРЗЕН СВЯТ :))
  • 9 Мамул

    42 2 Отговор
    Байдън е представител на финансовият капитал, на банкстерите. А Тръмп на промишленият капитал, на индустриалците. В западния свят победител е финансовия капитал и води света към НОВ СВЕТОВЕН РЕД.
  • 10 Бай Дън

    9 33 Отговор
    Джо Байдън е щастие за Америка и за целия свят! Но, най-вече- за Русия....
  • 11 Боруна Лом

    38 0 Отговор
    ВИЕ СТЕ ЗАПЛАХА ЗА СВЕТА
  • 12 да де

    41 0 Отговор
    И двамата са в години, но единия е изкукал познайте кой.
  • 13 уплашен

    46 1 Отговор
    Най голяма опасност и за САЩ и за целият свят е да бъдат тласкани към световна война от сенилен старец и кохорта розови крайни комунисти . Всеки ден , всяка минута престой на ку-кото в Белият дом е фатална /вече/ . В старческото си малоумие той е готов да унищожи всички ни и ... просто няма да разбере какво е направил /после/ ,тъй като склерозата го е превзела отвасякъде . Дементни старци решават съдбата на планетата ни и ако това не страшно ,не знам кое е страшно.
  • 14 Филип

    39 1 Отговор
    БАЙДЪН Е НАЙ ДОЛНОТО СЪЩЕСТВО КОЕТО Е ИМАЛА АМЕРИКА ИНИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСКАТ ТАКЪВ ИДИОТ ДО ВЛАСТТА
  • 15 Бъдеще

    40 0 Отговор
    Макейн беше невероятен войнолюбец. Ако беше жив, САЩ щяха да пращат и техни войски в Украйна, толкова мразеше Русия тоя боклук... И не виждам какви различия са имали с Байдън, тъй като водената сега политика би била точно по вкуса Макейн... Мисля, че е време двамата добри приятели да се съберат! 🙄
  • 16 Макето

    8 0 Отговор
    Ама са МИР за света!
  • 17 Ончо

    23 0 Отговор
    Байдън е заплаха за света!
  • 18 Чочо

    15 0 Отговор
    Лошото,Байдънчо е,че и ти си в този списък.......
    а,и синчето ти.
  • 19 Браво

    20 0 Отговор
    Що не решите проблема с една гражданска война :)
  • 20 Хахаха

    16 0 Отговор
    Дименцията казва че някой е заплаха за Америка тоя виждал ли се е във огледалото поне да се разпознае та той е заплахата за Америка хахахахах
  • 21 БгТопИдиот🇧🇬

    17 0 Отговор
    Байдън: Тръмп и движението му са заплаха за Америка.


    Тръмп:Байдън и движението му са заплаха за целият свят .
  • 22 Байди неволи

    10 0 Отговор
    Тръмп е заплаха са световния фашизъм и тероризъм.
  • 23 истината е че

    10 0 Отговор
    правителството на краварника не работи в момента и нещата са много зле - фалит и недостиг на пари. Но това не са новини за краварски сайт като този. А щом се отнася за този индивид на снимката - всичко е скапана краварска измислица и пропаганда.
  • 24 ССС

    4 0 Отговор
    "...Доналд Тръмп и неговите съюзници представляват опасна заплаха за демокрацията в САЩ, ..."
    Как пропусна и националната сигурност??
  • 25 Едва ли

    3 0 Отговор
    Ума нещо по опасно от дъртото куку.
  • 26 Едва ли има

    7 0 Отговор
    Видно е и за слепеца кой е опасният. Този който доведе войната в цяла Европа, за да прикрие кражбите на дрогираният си син. Стотици хиляди избити украинци, а останалите като просяци по света за да доставят на един украински шут и един педофил условия да продължават да живеят. Този склеризирал старец запали войната и има наглостта да обвинява другите за безумието си.
  • 27 УСАГешефт ура

    3 0 Отговор
    И за ХънТар и целата фамилия
  • 28 Хахаха

    3 0 Отговор
    Как едно такова изказване е демократично? Особено предвид икономическите факти, че щатите бяха по добре във финансов аспект по времето на Тръмп
  • 29 едвали

    0 0 Отговор
    Старостта не е порок, но понякога ни спретва номера.
    Тръмп не е по-опасен за САЩ от Байдън, а обратното. Когато един президент е изгубил връзка с главния мозък, е по-добре да се оттегли достойно. Хленченето и насаждането на паника, е по-скоро доказателство за менталните проблеми, които от личностни, спокойно могат да се превърнат в държавна катастрофа.
    Стареца, може и да не осъзнава какви ги блещи, но тези около него не трябва да му се подиграват, оставайки го да бълва безумия.
    Американците не са лишени от прагматизъм, и тоя човечец, колкото повече ръси подобни тези, толкова повече губи шанс да бъде избран за още един мандат.