Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 13:26 854 4

САЩ, Великобритания и Германия "изразяват неискрена загриженост за иранските жени и момичета", заяви Иран

  • иран-
  • сащ-
  • великобритания-
  • германия-
  • неискрена загриженост

"По-добре се загрижете за жените и момичетата от САЩ, Германия и за британския здравен персонал"

САЩ, Великобритания и Германия "изразяват неискрена загриженост за иранските жени и момичета", заяви Иран  - 1
Снимкa: Shutterstock

САЩ, Великобритания и Германия "изразяват неискрена загриженост за иранските жени и момичета", заяви говорителят на иранското външно министерство Насер Канаани в социалната мрежа “Екс“, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Канаани каза: "Вместо да се намесвате във вътрешните ни работи и да изразявате неискрена загриженост за иранските жени и момичета, по-добре се загрижете за жените и момичетата от САЩ, Германия и за британския здравен персонал, за пациентите и се справете със ситуацията, в която се намират те."

Министърът на външните работи на Германия, Аналена Бербок, заяви в “Екс“: "За пореден път млада жена в Иран се бори за живота си. Само защото е показала косата си в метрото. Това не може да се толерира“.

Иранската тийнейджърка Армита Гараванд е в критично състояние в кома в болница, съобщиха за Ройтерс двама известни правозащитници, след това, което според тях е било конфронтация със служители на нравствената полиция в метрото на Техеран заради нарушаване на закона за хиджаба в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 1 Отговор
    На Западът му трябват само мъже, понеже техните над 45% искат да са по професия домакини и тайно мечтаят да носят бельото на майките си.
  • 2 любител

    7 0 Отговор
    ами на кой да му пука и защо хората така са решили да живеят без проститутки. хахаха
  • 3 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    Тва са Перси кравари! Милост не съществува. Сега или натам е без значение.
  • 4 Тино

    4 0 Отговор
    Не е работа на САЩ да се месят в традициите на Иран. Да си гледат техния живот, че от много слободия една жена я пръцат по 100 нереза.