Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 15:46 1 507 3

Под блокада! Половината от изходящите полети от израелското летище "Бен Гурион" са отменени

  • бен гурион-
  • тел авив-
  • израел-
  • летище-
  • бенямин нетаняху

Международните авиокомпании продължават да намаляват полетите си от и до Израел с оглед на опасенията за сигурността

Под блокада! Половината от изходящите полети от израелското летище "Бен Гурион" са отменени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въздушният трафик на международното летище "Бен Гурион", в близост до столицата на Израел Тел Авив, функционира със значително намален капацитет заради конфликта между групировката Хамас и Израел, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Около половината от изходящите полети са били отменени тази сутрин, съобщиха летищните власти. Международните авиокомпании продължават да намаляват полетите си от и до Израел с оглед на опасенията за сигурността.

Някои страни са организирали евакуационни полети за своите граждани, докато други, като Съединените щати, продължават да разчитат на търговски полети.

Германското външно министерство обяви снощи, че компанията "Луфтханза" (Lufthansa) ще предложи няколко специални полета за германци, които искат да напуснат Израел утре или в петък.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А7уууууууууу

    1 0 Отговор
    Биби изквича,Буку Балкат.....беше потресен
  • 2 За какво им е да работят

    5 0 Отговор
    Нашият правителствен самолет безплатно вози.
  • 3 Сатана Z

    1 0 Отговор
    Путин за конфликта между Израел и Палестина:
    Ако хората решат да се бият помежду си, нека се бият помежду си. Оставете децата и жените на мира. Това важи и за двете страни.

    Основните изявления, направени от президента по време на Руската енергийна седмица:

    „Не разбирам защо Съединените щати изтеглят групи самолетоносачи към Израел, това влошава ситуацията.

    — Позицията на Русия относно Палестина и Израел е добре известна на страните, ние сме за изпълнението на решенията на ООН и създаването на палестинска държава.

    — Първоначално, когато беше взето решението за създаване на държавата Израел, в същото време беше взето решение за създаване на втора държава. Палестина като независима и суверенна държава никога не е била създавана.

    — Обострянето в Израел няма да засегне производството на петрол, но може да засегне логистиката, застраховането и товарите.
    „Не е известно дали ще бъде възможно да се успокои ситуацията между Израел и Палестина в близко бъдеще, но това може да доведе до големи проблеми.