Last news in Fakti

25 Ноември, 2013 11:12 949 0

Boeing предупреди за обледеняване на двигателите

  • boeing-
  • боинг-
  • обледеняване

Американската авиостроителна корпорация Boeing и General Electric (GE) предупредиха 15 авиокомпании, че някои от моделите на самолетите са заплашени от обледеняване на двигателите, съобщава „Дойче веле“.

Предупреждението се отнася за Boeing 787 Dreamliner и Boeing 747-8 с мотори от General Electric (GE). На тях е препоръчано да избягват полети в райони с гръмотевични облаци, за да избягнат опасността за формиране на ледени кристали в двигателите.

Авиокомпанията Japan Airlines незабавно обяви, че спира моделът 787 на Боинг от далечните дестинации. Все пак тези самолети ще се използват за полети на по-къси разстояние.

Предупреждението на Boeing се отнася и за германската компания Lufthansa. Тя не разполага с модела Dreamliner, но в същото време използва Boeing 747-8 за своите междуконтинентални маршрути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА