Last news in Fakti

21 Януари, 2014 15:47 1 610 0

Boeing с рекордна поръчка от $4 млрд.

  • boeing-
  • боинг

Спадът в пътуванията в световен мащаб, съчетан с високите цени на горивата намали печалбите на редица авиационни компании

Финансовото подразделение на General Electric обяви, че е сключило сделка за 40 самолета Boeing за $4 млрд., съобщи Би Би Си. От компанията не съобщават името на купувача.

Поръчката включва 20 самолета от модела 737 MAX и други 20 от следващото поколение 737-800.

От компанията обявиха, че тези два модела ще помогнат да се посрещнат нуждите на авиационния пазар от по-ефективни и икономични за потребителите самолети.

В момента са сключени заявки за 95 броя от модела 737 MAX и 387 от следващата модификация на 737-800.

Спадът в пътуванията в световен мащаб, съчетан с високите цени на горивата намали печалбите на редица авиационни компании. Пътническата авиация в момента се доминира от моделите на Airbus A320 и на Boeing 737.

Американската компания обяви, че следващото поколение на модела 737 ще предложи най-ниските разходи за поддръжка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА