Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 21:35 1 803 19

Висша дипломация! Подкрепата на Джо Байдън за Израел поставя на изпитание влиянието на Вашингтон в Близкия изток

  • сащ-
  • израел-
  • джо байдън-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху

Според официални лица основната тема на разговорите ще бъдат заложниците, много от които са американци, и създаването на безопасен коридор за бежанците от ивицата Газа и доставките на хуманитарна помощ

Висша дипломация! Подкрепата на Джо Байдън за Израел поставя на изпитание влиянието на Вашингтон в Близкия изток - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Решението на президента на Съединените щати Джо Байдън да посети Израел в разгара на военните действия директно показва подкрепа за операцията срещу ХАМАС, пише Sky News.

Според официални лица основната тема на разговорите ще бъдат заложниците, много от които са американци, и създаването на безопасен коридор за бежанците от ивицата Газа и доставките на хуманитарна помощ. Освен това с посещението си американският лидер иска да покаже на съседните страни, че САЩ няма да допуснат разрастването на конфликта.

Непредсказуемостта на по-нататъшните събития обаче представлява сериозна опасност за политическия имидж на Байдън, се отбелязва в статията. Той подкрепи ответен удар, докато настояваше за хуманитарна операция - проблемът е колко добре си пасват двете. С напредването на конфликта този въпрос ще става все по-остър: образите на невинни жертви на израелската офанзива в Ивицата Газа ще повлияят на общественото мнение.

Американският президент вижда опасност в поемането на част от отговорността за случващите се събития. По време на среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху той иска да потърси гаранции за сдържаност и контрол над ситуацията.

Подобен ярък пример за активна дипломация ще постави на изпитание авторитета и влиянието на САЩ в Близкия изток, подчертава Sky News. Вашингтон отново се опитва да определя хода на събитията в регион, където събитията се определят сами. Много аспекти на този конфликт могат да бъдат оценени само с течение на времето, включително как ще се отрази на най-важния въпрос за президентството на Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    12 1 Отговор
    Джоузеф е изветрял оше в далечната 1986 година
  • 2 ..............

    7 1 Отговор
    NYT: Рискованото решение на Байдън да посети Израел предизвика силно безпокойство в САЩ
  • 3 Изберат ли Байдън за втори мандат

    12 1 Отговор
    Велика Америка е приключила
  • 4 Майна

    7 1 Отговор
    Американска част(елитна ) 2 000 ( мнооого елитни) вече се ,,настаниха,, в региона...
    Да го ,,охранявали,, ..,сериозно за това?
  • 5 Калпазанин

    7 2 Отговор
    Няма изпитание, никой не ги ще вече. Очаквам да ги изгонят с базите им вече и от близкия изток
  • 6 Майна

    12 2 Отговор
    С военните (:американски) САЩ вече участват във войната..
    Тези и,диоти, наистина ще предизвикат , каквото винаги са предизвиквали- човешко кръвопролитие..
    Това ще се стовари и върху Европа
  • 7 Е кого да подкрепят

    3 10 Отговор
    Арабски терористи ли?
    Никой нямаше да има нищо против мюсюлманите, и да бъде мнителен, ако не взривяваха църкви, синагоги, бомби по летища, спортни мероприятия и т.н. Ако са нормални хора, можете да седнете и да се разберете. Обаче с фecoвe и с комунисти само cona трябва да играе. Иначе мир няма.
  • 8 Майна

    7 1 Отговор
    САЩ положението никак не е розово..
    Що си мисля, че на Джо могат да му спретнат едно ,,атентатче,, ( и без това не им трябва вече, много..пада, къде ли не) и да ,,овладеят,, със случая ,,хамериканците,,..
    Ама те, не са стратези ..,въпреки, че овладяха, промиха мозъците на голяма част от човечеството..
  • 9 Майна

    9 0 Отговор
    ,Висша дипломация,,
    Последни новини от американска медия:
    ,,Ужасяващи съобщения за бомбардировка с масови жертви излизат от Газа, където болница е претърпяла пряк удар според съобщенията от израелски въздушни удари. Министерството на здравеопазването на Газа съобщи, че има най-малко 500 жертви след взрива в болницата, като "стотици жертви" са погребани под развалините . Източници от Газа също казват, че управлявано от ООН училище, в което са настанени бежанци, е било нападнато.,,
  • 10 влияние на Вашингтон в Близкия изток

    11 0 Отговор
    НЯМА.... 0
  • 11 САЩ се превърнаха в съучастник

    9 0 Отговор
    На Израел и ще си поемат последствията. 15 години американска дипломация отече в канала. Всички американски инициативи в региона вече са кръгла нула.
  • 12 Кресна

    14 0 Отговор
    Защо не подавате информацията от преди 2 часа ? Израел е атакувал болница в Газа и има над 800 умрели от които над 500 са деца.Пишетр всевъзможни глупости по адрес на Русия но за невинни жертви и военното престъпление на Израел ,защо мълчите?

    Коментиран от #15

  • 13 Спецназ

    2 4 Отговор
    Псевдо държавата Израел е създадена по настояването на Сталин!

    ФАКТ!
    Решил е да се разреди от хазарите в Украйна и Полша да нему образуват нерви поне те.

    Откъде- накъде американците са решили, че това е територия под техен Протекторат??

    Ънкъл Джо ще си мисли, че го разкарват на круизи във Маями и пак ще се здрависва във въздуха.

    ДАНО ТОЗИ ПЪТ има по някой и отляво и от дясно да се здрависа с Венгера...
    Иначе хазарите ще му пъхнат да подпише некоя бумага,

    пак яко да загрее печатницата на долари.
  • 14 Висша дипломация!

    5 0 Отговор
    Как сам да си прецакаш цялата дипломация заради Нацисткият Режим в Израел .... Аре моля......
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Срам и позор и за САЩ включително

    8 0 Отговор
    Днес израелски въздушен удар удари болницата Ал-Ахли в град Газа, където хиляди цивилни търсят медицинска помощ и убежище от безмилостните атаки. Министерството на здравеопазването в Газа съобщи за най-малко 500 жертви при взрив в болница. Второ по ред управлявано от ООН училище, в което са настанени бежанци, също беше ударено.... Близо 700 души бяха арестувани в окупирания Западен бряг и окупирания Източен Йерусалим от началото на войната на Израел в Газа. В понеделник израелските сили нахлуха в училище близо до Хеброн, където палестински работници от Газа търсеха подслон. Израелските сили бомбардираха и райони в Газа, където са казали на 1 милион души да отидат
    Стотици палестинци бяха убити при израелски въздушни нападения в южната част на Газа. Много от жертвите са семейства, избягали от северна Газа след заповедта на Израел да напуснат заради собствената си безопасност........... Нацизъм не ами нацизъм ......

    Коментиран от #17

  • 17 Ибрик

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Срам и позор и за САЩ включително":

    Затова Фюрера казал,че утре други ден ще ми се сърдите,че съм оставил дори и един жив евроин.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Коментар

    5 0 Отговор
    Тези гледат на всеки един конфликт като на футболен мач.Вместо да призовават за мирно решение си играят си на "Игра на калмари" ,дават оръжие да се бият хората един друг,възможно е и да се обзалагат.Кръвожадни са.