Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 04:56 2 200 7

Майк Пенс се отказа от президентската надпревара

  • майк пенс-
  • сащ-
  • избори-
  • президент

Бившият американски вицепрезидент прекрати своята лишена от достатъчно средства предизборна кампания

Майк Пенс се отказа от президентската надпревара - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс се отказа вчера от по-нататъшно участие в надпреварата за президентските избори в САЩ и прекрати своята лишена от достатъчно средства предизборна кампания, след като от месеци се опитваше да убеди избирателите републиканци, че е най-добрата алтернатива на човека, на който някога служеше с безпрекословна лоялност - Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ще кажа на американците: Сега не е моето време", каза Пенс на присъстващите на дарителската конференция на Републиканската еврейска коалиция в Лас Вегас.

Шестдесет и четири годишният Пенс скъса с Тръмп, остро порицавайки бившия президент за ролята му в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. Пенс разчиташе, че избирателите републиканци ще го възнаградят на първичните избори за това, че е следвал конституцията, а не се е подчинил на Тръмп в желанието му да оспори резултатите от президентските избори през 2020 г.

Твърдите поддръжници на Тръмп обаче не простиха на Пенс, че участва в церемонията по утвърждаване на победата на демократа Джо Байдън на изборите. Те видяха в действията на Пенс тогава в качеството му на председател на Сената пълна липса на лоялност към Тръмп, който сега се превърна във фаворит за номинацията на републиканците за президентските избори догодина.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    5 7 Отговор
    Да не се мъчи този русофил не става.
  • 2 Артилерист

    19 6 Отговор
    Такава е съдбата на ренегатите...

    Коментиран от #6

  • 3 Ха така

    4 6 Отговор
    Ходи да си почиваш с останалите парички. Трябва да забранят с закон мумиите да се кандидатират за президенти. Не е тази работа за пенсий. Трябва да са като Трюдо танци и песни до зори.
  • 4 Гражданин

    11 7 Отговор
    Този човек е ционист. Той е виновен, че Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел.
  • 5 любител

    5 0 Отговор
    отказва се от липса на пари ами от къде да има ако не краде човека като нашите боклуци а пък тия дето ги имат ддеменцията ги праща на комика да има за имения и за повече БЕЛО
  • 6 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Артилерист":

    А бе ренегата е предател.А предателите,знаеш какво.Е,не чак 122мм,но и 7.62 ще свърши работата,безотказно.Но ако е отблизо,по добре 9мм.Може и с американски калибри,подобни на нашите.Айде че да идва Тръмп,да връща Украйна и да си окачват Зеленото.Я като в Нюрберг,я наопъки като Мусолини.Те украинците си знаят.Натрупаха много извратен опит по време на Волинската кланица 1943г.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.