4 Декември, 2013 17:27 19 868 2

След корабокрушение готвач оцеля 3 денонощия на дъното на океана (видео)

  • корабокрушение-
  • готвач-
  • каюта-
  • атлантическия океан

29-годишният нигериец се оказал във въздушен мехур в една от каютите

Корабен готвач от Нигерия оцеля по чудо в продължение на три денонощия на дъното на океана, след като плавателният съд, на който работи, потъна край бреговете на африканската държава, съобщи агенция АП. Той се оказал в една относително запазена каюта на 30 метра дълбочина, където престоял над 72 часа и дочакал спасителите. В същото време всички останали членове на екипажа загинали.   

Инцидентът е от края на май, но видеозаписът, потвърждаващ достоверността на случката с готвача, се появи в YouTube едва на 3 декември, предизвиквайки огромен интерес сред интернет аудиторията.

Корабът Jascon 4 на компанията „Шеврон“ се преобърнал и се насочил към дъното в ранното утро на 26 май. След като плавателният съд легнал на дъното на Атлантическия океан, в един момент водата престанала да приижда и в каютата, в която бил Окене, се образувал въздушен мехур, който се издигнал към тавана й.

Температурата главоломно падала, а готвачът бил само по къси панталонки. Тогава той започнал да се моли и така прекарал три дни в молитви, разказал по-късно на спасителите го водолази той. Нигериецът обяснява оцеляването си именно с божествена намеса.

При корабокрушението останалите 11 членове на екипажа – 10 нигерийци, включително четирима студенти от Националната морска академия, и капитанът украинец се удавили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 6 Отговор
  • 2 Бай Иван

    3 1 Отговор
    И това ако не е чудо!Голям късмет е имал този мъж.