Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Ноември, 2023 09:01 6 358 81

Украйна замразява войната, в НАТО се говори за корейски сценарий

  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • война

Украйна може да започне да се възстановява и да надмине икономически Русия. Докато на хартия двете страни продължат да са във война.

Украйна замразява войната, в НАТО се говори за корейски сценарий - 1
Снимка: Facebook, Володимир Зеленський

Коментар за УНИАН на Олексий Ижак, ръководител на отдел в Националния институт за стратегически изследвания (НИСИ):

Никой не знае кога ще свърши руско-украинската война. И официалната позиция на нашите съюзници формално не се е променила: Украйна трябва да бъде подкрепена във военен смисъл, докато не е в състояние да преговаря с Руската федерация от позицията на силата.

Сега обаче, ако забавянето на американската помощ стане значително, европейската помощ ще бъде достатъчна само за да се гарантира, че Украйна може да удържи фронта с Русия, така че агресорът да не продължи напред. Но няма да е достатъчно да се деокупират големи територии.

Следователно, може би съюзниците на Украйна променят възгледите си относно подкрепата за нашата държава. След като съюзниците на Украйна разбраха, че войната преминава в позиционен етап, започнаха дискусии за вариант за замразяване на ситуацията. Самата Украйна призна, че е нужен технологичен скок на фронта, за да победи във войната.

Така че се говори за вариант, при който Украйна може да започне възстановяване преди края на войната, дори без да постигне деокупация на всички територии. След като съюзниците на Украйна разбраха, че войната преминава в позиционен етап, започнаха дискусии за варианта за замразяване на ситуацията. В САЩ от месеци се говори за такъв сценарий.

И най-вероятно „корейският сценарий“ се счита за най-реалистичен: когато няма решение на ситуацията, но военните действия спират за дълго време. Както е известно, Южна Корея и Северна Корея са две различни вселени. Едната държава е икономически гигант, докато другата тъне в мизерия.

Тази идея постепенно набира скорост сред съюзниците на Украйна. Но не бих казал, че темата за замразяването на войната вече е „на масата“ – тя все още се обсъжда. И всичко ще зависи от това какво точно може да демонстрира Украйна (на бойното поле). Позицията на нашите съюзници, които са склонни към идеята за замразяване на войната, може да бъде разрушена от успехите на украинските отбранителни сили на юг.

Следователно решение за евентуално замразяване на войната от партньорите на Украйна все още не е взето. Тази идея набра известна скорост поради различни фактори, но все още не е взето окончателно решение. Дали това ще се случи зависи от събитията през следващите месеци.

Според мен, ако Украйна демонстрира успешни операции, тогава теорията за замразяването на войната ще избледнее на заден план.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 покрайна вече загуби

    101 19 Отговор
    Русия победи.

    Коментиран от #66

  • 3 Последния Софиянец

    106 21 Отговор
    Русия стана първата икономика в Европа.

    Коментиран от #8, #30

  • 4 зеленски

    105 14 Отговор
    въпроса е кога ще върнете парите ? 260 млрд долара са дадени на киев

    Коментиран от #23

  • 5 АХА

    118 14 Отговор
    "Украйна замразява войната, в НАТО се говори за корейски сценарий" Някой съгласувал ли е този "сценарий" с Русия или всичко пак е в сферата на фантазиите на краварите, които не могат да осъзнаят, че не са вече глобален фактор в света.

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Путин

    29 11 Отговор

    До коментар #5 от "АХА":

    ГДР и ФРГ.
  • 7 ............В НАТО СЕ ГОВОРЕЛО......

    86 14 Отговор
    СМЕТКИ БЕЗ КРЪЧМАР.........РОСИЯТА РЕШАВА НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ..........

    Коментиран от #69

  • 8 Българин

    16 48 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    То затова всички емигрират в Матушката ти... 😂

    Коментиран от #39

  • 9 Вас

    61 11 Отговор
    Не давай примера с двете Корея, защото може да стане както Китай и Тайван. Преди 40 години Тайван беше като витрина на изобилието за Китайците . Всички виждаме как Китай се превърна в една супер сила , може би втората в света .
  • 10 голата истина

    56 13 Отговор
    В разглеждания сценарий западна Украйна ще е Северна Корея.
  • 11 Запознат

    76 9 Отговор
    "Украйна замразява войната"

    Ха ха ха а питали ли са руснаците дали и те ще "замразят" войната - доколкото знам и двамата противници трябва да са съгласни а руснаците се напариха от Минск1 и Минск2 и изобщо не мислят да замразяват нищо - точно обратното и усилват натиска а укрите все по трудно ги удържат. Да "замразят" войната за руснаците значи да дадат време на укрите да се въоръжат и да възстановят загубите си - няма да се получи.

    Та защо ли пак публикувате бленуванията на укрите.
  • 12 Пак правят

    62 8 Отговор

    До коментар #5 от "АХА":

    Сметки без кръчмаря. Украйна да я замрази ако иска, Русия я продължава.
    Тръгнали да правят планове, не питали най важния участник....Ама че глупости...
  • 13 БСП за България и Радев

    40 8 Отговор
    Зимата, вековният съюзник на великата и непобедима безаналогова червена армия, отново ще помогне и изконните руски територии отново ще са освободени от неонацизма

    Коментиран от #21

  • 14 Българин

    16 13 Отговор
    Докато ТАСС не съобщи, не вярвам!
    Най-правдивите и достоверни новини се съобщават от ТАСС. Дори на агенция Синхуа не вярвам! 😂
  • 15 Механик

    62 7 Отговор
    Не мисля, че Путин ще допусне корейски сценарий. При такъв сценарий, той ще даде време на запада и Окраина да се възстановят и прегрупират. И след 3-4 години, пак война.
    По-скоро Путин ще свърши всичко което е планирал. Времето работи за Русия.

    Коментиран от #24

  • 16 Коз Як

    59 6 Отговор
    това ли е новата опорка - губещият "замразява войната". Какво ли не измисля колективният, само и само да не признаят загубата
  • 17 Хохо Бохо

    41 5 Отговор
    Русия вече победи. Пуделите взеха да мечтаят за корейски сценарии. Цяла 404 ще е руска + неотрални държави -буфер в лицето на Полша, унгария Словакия, Румъния и България. Пуделите не слушат внимателно за това после страдат
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 инфо

    33 5 Отговор
    Украйна отдавна няма думата за каквото и да е... от нея се изисква само човешки ресурс.
  • 20 РЕАЛИСТ

    39 4 Отговор
    Нищо не замразява Украйна. Това и бяха силиците, въпреки напомпването със стероиди от Запада. Няма пушечно месо вече.Ще мобилизират и 17 годишните. Като гледам, какво ни е дереджето в България без война, как ще стигне Южна Корея, не знам.
  • 21 Тодор Правешки

    5 34 Отговор

    До коментар #13 от "БСП за България и Радев":

    Петолъчника, я ми обясни как до 2010-та нямаше и кьорав нацист в Украйна, а сега са милиони и нямат избиване въпреки героичните напъни на крепостните? М?
    Пасьолството на Рассия какво казва по въпроса?

    Коментиран от #41

  • 22 Некой

    33 4 Отговор
    Нещо май се обърквам ... нали същите писатели писаха за победата на УкраИна над Русия и как Крим до няколко месеца падал и тръгват за Масква.
  • 23 Кака

    37 5 Отговор

    До коментар #4 от "зеленски":

    Споко, ще ги върнат в натура. "Помощите", имам предвид. Земя, кръв, ресурси, инфраструктура, икономика... Има какво да им вземат още наглосаксонците. Те иначе нямаше да я почнат тая война, на чужд терен и чужди войници...
  • 24 Българин

    3 20 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    С удоволствие чета коментарите ти, душеведе на Хаяско I-ви! 😂
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Русия попиля НАТО

    34 4 Отговор
    "Колкото повече майдани, толкова по-малко региони" - украинска народна мъдрост 😂

    Коментиран от #29

  • 27 СЛОНА

    13 5 Отговор
    В СЕВЕРОЗАПАДА НА БГ УКРИТЕ ИМАТ МОЩНИ ФИРМИ И ТАМ ТРЯБВА ДА СЕ БРЪКНЕ !!!
  • 28 Барбаяни

    10 33 Отговор
    Браво за коментарите дотук, доказателство за тежките умствени поражения, които причинява русоробието.
  • 29 Българин

    6 23 Отговор

    До коментар #26 от "Русия попиля НАТО":

    "Най-добре е където ни няма! "
    Руска народна мъдрост!
  • 30 Българин

    8 13 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Първа икономика е България, руснаците са скед нас. Не спря с твоето чуждопоклоничество,до обяд си наведен на американците след обяд на руснаците.
  • 31 В.В.П.

    30 3 Отговор
    Иззрана не може да замрази нищо...Иззрайна си умря ,жертва на американскоанглииските интереси..И това е Без море ,и без 150К км територия...Избягали население ..Нещо като България..Обаче за много по кратко време ..
  • 32 Украинец

    29 4 Отговор
    "Позицията на нашите съюзници, които са склонни към идеята за замразяване на войната, може да бъде разрушена от успехите на украинските отбранителни сили на юг."

    Ехаа явно Брендо добре се грижи за киевската хунта - всички са в някакъв делириум и им се привиждат "успехи" на украинските сили които вече станаха отбранителни - бяха нападателни ама им попречиха някакви гъсти храсти та контранаступа нещо не се получи. Единствените "успехи" на зеления е че успя да унищожи цяло поколение млади украинци и да прокуди половината си население - в Украйна са останали по-малко от 20 милиона като 8 милиона са емигрирали в РФ. Вече са сформирани няколко батальона от предали се украинци които вече се бият на страната на руснаците.
  • 33 В.В.П.

    25 5 Отговор
    Путин знае ли за това ,,замразяване,,??
  • 34 В.В.П.

    21 2 Отговор
    Дорде Зелю не се обади на Путин ..Няма да се случи тоя сценарий ..Затуй е жив ,да разпише 8 точки в споразумения ..Просто е ..
  • 35 Пешо

    21 3 Отговор
    Хаха, а Русия питате ли дали няма да я размрази
  • 36 ти да видиш

    22 5 Отговор
    Сравнението със Северна и Южна Корея е нелепо! Най-вероятно сега задокеанските господари на Украйна кроят план уж да се "предадат" с отстъпки и да спечелят време да воръжат и ъпдейтнат украинската армия и тя вече с нови натовски "умения" и техника да нападне Русия? Разбира се това е много наивен план, защото, ако се случи, ще бъдат ударени в задния двор, но тъпотията на натовските и най-вече американски генерали е пословична.
  • 37 Този вариант го предвидих и писах още

    15 7 Отговор
    преди месец, натовските джендъри чак сега го проумяват, значи са по тъпи от мене. А защо трябваше да убият половин Украйна? А и за Кореите още да не са сигурни, един ден пак ще са едно цяло, както германците се събраха. САЩ вече са никой и НАТО е вече нищо, след този провал в Украйна. Украйна половината ще си стане руска, а след време, другата половита ще си я поделят Полша и Унгария, а може да има пай и за Русия. Поживьом и увидим!
  • 38 Българин

    9 15 Отговор
    Когато стандарта на живот в свободната част на Украйна, която ще стане член на ЕС стане 20 пъти по-висок от този на ватниците, хората от окупираните територии сами ще искат да емигрират в про-западната част. Тогава русия ще владее единствено минирани полета.

    Коментиран от #40, #44, #72

  • 39 Цензоре

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    6 млн укри избягаха в Русия.
    Днес вече действува батальон от предали се на Русия украинци.
    Ти и натю сте в канала
  • 40 Украйна

    11 4 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Ще бъде свободна от фашисти и запада в състава на РФ

    Коментиран от #53

  • 41 Военен

    25 4 Отговор

    До коментар #21 от "Тодор Правешки":

    Нацисти в Украйна има още от ВСВ ама до 2014 година не им даваха да се изявяват а господарите ти ги сложиха на власт след кървав преврат - иначе не са милиони а само малка част от населението на Украйна но държат властта с подкрепата на краварите. Пък от тези на фронта нацисти са само заградителните отряди и те стоят отзад така че е трудно на руснаците да ги избият.

    Коментиран от #58

  • 42 В.В.П.

    17 4 Отговор
    В Корея Янките избиха 3 млн корейци .с хим.оръжие..Демократично а??.Хари искаше да употреби и ЯО....Само че Сталин вече притежаваше такова ..Няма прилики .
  • 43 9999

    3 14 Отговор
    Някой преброи ли колко "ако" и "може би" има в статията? Само пълен наивник може да си представя, че тази война ще бъде прекратена от някой кабинет извън Киев. Тази война може да свърши само с победа на Украйна. В случай, че Украйна се провали, а Русия победи, войната ще продължи на друга територия. Всъщност, тази война е продължение на войните в Чечня, Молдова и Грузия и няма да приключи с Украйна, а най-много да има няколко години пауза, докато Русия се възстанови и въоръжи за следващата. Режимът в Кремъл не може да съществува без война, защото мирът означава руския народ да потърси сметка на управляващите.

    Коментиран от #54

  • 44 По-голям българин

    22 2 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Колкото нашия стандарт на живот стана "20 пъти по-висок от този на ватниците" - вече сме по-зле и от Гана ама нали господарите на нашите козячета все им обещават "светлото бъдеще" а те от село не са излизали и не знаят какво е по света.

    Не ги интересува даже и доклада на световната банка според която Русия надмина даже и Германия по БВП приравнен с покупателната способност - всички лъжат и само от Козяк и чичко Сорос казват истината.

    Коментиран от #47, #48

  • 45 М3 голд

    10 3 Отговор
    Каква деокупация, какво замразяване? Одеска, Николаевска и още някоя области, с целия черноморски бряг Русия трябва да си върне и тогава да пита: кога ще си сменяте нацията горе и да се разбираме по кротко. Тук има закон: ако живееш в чуждо жилище десет години и повече, без договор и претенции, то става твое, по давност. За руските територии и народ няма давност. Дето казват, че Путин ликвидира окраинския етнос, да ги питам: какво стана с българската етнос, с унгарската? Полската се пази.
  • 46 ИНЖ

    4 14 Отговор
    Някои псевдопатрЕоти все още не вдяват, че следващите за "освобождаване" и "денацифициране" може да сме НИЕ(БГ). Путлер направи груба грешка, като затъна в Украйна. Бг е "слабото звено".
  • 47 Ами

    3 6 Отговор

    До коментар #44 от "По-голям българин":

    Моят стана. Твоят, като те гледам как разсъждаваш, едва ли някога ще стане. Ти си обречен на робство. Дано поне децата ти се еманципират и заживеят нормално!

    Коментиран от #61, #76

  • 48 Голем смех

    4 11 Отговор

    До коментар #44 от "По-голям българин":

    Тия ватнишки простотии ги разправяте за запада още от 1917-а, а все седите гладни :) хахахахахахахахахаххахаха
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Алфа херинга

    13 2 Отговор
    Украйна ще бъде доразбита, нямайте никакви съмнения относно това.
  • 51 В.В.П.

    12 2 Отговор
    Путин знае ли за това ,,замразяване,,??..Или така им се иска на янките ..Да не пращат Ефкиите или Аврамса ,,да не се излагат ..Както всичко до сега ..500 млд военна помощ в канала ..Ахахах..Трагедия ..по американски .
  • 52 ами

    8 2 Отговор
    да - да им дадат още 200 милиарда за догодина, че да имат по високо приходи от русия
  • 53 Българин

    5 5 Отговор

    До коментар #40 от "Украйна":

    А Септември ще бъде Май! Знаем, знаем... 😂
  • 54 Европеец

    16 3 Отговор

    До коментар #43 от "9999":

    "Всъщност, тази война е продължение на войните в Чечня, Молдова и Грузия и няма да приключи с Украйна"

    Всъщност тази война е продължение на войните в Ирак, Либия, Афганистан, Югославия, Сирия а "Майдана" през 2014 беше продължение на цветните революции и арабските пролети - те опитаха и в Казахстан и в Беларус и на още много места.

    Уви господарите ти предизвикват войни по света а не руснаците - ако нямаше кървав преврат в Киев или ако спазваха Минските споразумения война нямаше да има. Не руснаците правят бази на границата на САЩ а американци на границата с Русия.
  • 55 нннн

    12 3 Отговор
    Щатите забъркаха кашата, а сега благородно прехвърлят разходите за войната на Европа. Стягайте коланите!
  • 56 Заричам се,

    10 2 Отговор
    повече да не чета глупостите на мара!Тя от ден на ден все повече из пр@ стява!
  • 57 Хахаха

    9 2 Отговор
    А някой питал ли е путин дали ще се съгласи едно е вие да го искате този сценарий но нали знаете че не вие решавате от вас зависи само финансите на окрайна на бойното поле картите ги държи Русия така че докато те не се съгласят никакъв корейски сценарий няма да има
  • 58 Тодор Правешки

    3 12 Отговор

    До коментар #41 от "Военен":

    Верно?
    Викаш, че КГБ не е могло да открие нацистите 80 години, и че сега са на по сто и кусур???
    Намали бояришника, вата!

    Коментиран от #81

  • 59 хххх

    1 11 Отговор
    Няма да гадая кога и как ще свърши войната, но едно е сигурно: Ако Русия победи, животът на идните поколения земляни ще бъде кошмарен. Можете да видите как живее средностатистическият колхозник в деревните и да сте сигурни, че това ще е аристокрацията на новия свят. Те ще са елитът, с най-висок стандарт на живот. Представете си как ще живеят вашите деца и внуци!

    Коментиран от #64

  • 60 Сандо

    10 2 Отговор
    А Мечока какво изрева по тези бълнувания?

    Коментиран от #62

  • 61 По-голям българин

    13 2 Отговор

    До коментар #47 от "Ами":

    Като гледам че си изкарваш прехраната с писане под статиите явно не е станал "20 пъти по добър от на ватниците" - говори се за руски олигарси а не за български.

    И аз говоря за България като цяло - това че някои си докарват добри доходи с продаване на интересите на България не значи че подобряват положението в България.

    Коментиран от #63

  • 62 Българин

    3 11 Отговор

    До коментар #60 от "Сандо":

    След танца върху горещата ламарина, проскубаната мечка легна да спи зимен сън!
  • 63 Ами

    3 11 Отговор

    До коментар #61 от "По-голям българин":

    Виж ся, сутрин в работно време под тези статии пишат две категории хора. Едните са мизерни безработни, които търсят отдушник на провала си, другите са такива, които са си надвили над масрафа. Ти си от едните, аз съм от другите. По това ти от кои си, ще се ориентираш аз от кои съм.

    Коментиран от #68

  • 64 Антитрол

    10 1 Отговор

    До коментар #59 от "хххх":

    "Можете да видите как живее средностатистическият колхозник в деревните"

    То само с лъжи и пропаганда не става - трябва и акъл. Аз не съм виждал руснаци да живеят под мостовете в кашони но съм виждал много американци а пък вие сигурни, че това ще е аристокрацията на новия свят. Те ще са елитът, с най-висок стандарт на живот. Представете си как ще живеят вашите деца и внуци!

    Коментиран от #65

  • 65 хххх

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "Антитрол":

    Има ги всякакви. Аз за това ти говоря за "средностатистическия".
  • 66 Хахахаха

    1 10 Отговор

    До коментар #2 от "покрайна вече загуби":

    В кое победи русия? В неразширяването на НАТО ли? Или в свалянето на режима в Киев? Не се ли сещате, че русия всъщност върви към дъното ударена с толкова ограничения от санкциите?

    Коментиран от #75

  • 67 Коментар за УНИАН

    6 1 Отговор
    Тук спрях да чета.
  • 68 По-голям българин

    8 1 Отговор

    До коментар #63 от "Ами":

    "другите са такива, които са си надвили над масрафа"

    Няма такива които да пишат под статиите - пък и вечер като преглеждам статиите ти по цял ден си тук в работно време - явно това ти е работата. Така че приятна работа мога да ти пожелая - нормалните хора работят по това време друга работа или имат бизнес - така че чао от мен.
  • 69 точно така

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "............В НАТО СЕ ГОВОРЕЛО......":

    Разбира се че Русия ще реши кога и как да приключи войната и какво да бъде устройството на тази територия, всичко останало са краварски мечти и надежди! "Корейският сценарии" , както и варианта с ГДР и ФРГ просто са неприложими тук, руснаците няма да позволят да имат врагове близо до тях! В крайна сметка Русия ще вземе цялата украйна, джеритата скоро съвсем ще се откажат да финансират бездънната яма и ще оставят сами зеления клоун и хунтата му, а много е вероятно и да ги ликвидират когато вече не са им нужни щото само ще им пречат пък и знаят прекалено много! Така че западът изобщо да не се надява на нещо в украйна, само въпрос на време е да бъдат окончателно изгонени оттам. И понеже преминаха много червени линии руснаците няма да им простят и ще ги мачкат при всяка удобна възможност, а в това време държавите им бавно ще потъват в блатото където сами се вкараха от алчност, наглост и неадекватност!
  • 70 Няма проблем

    2 13 Отговор
    През зимата Украйна ще получи всичко необходимо, но в момента не се дава гласност за да се изненада окупатора когато трябва...

    Коментиран от #73

  • 71 Бранимир Драганов

    16 3 Отговор
    Руско-украинската война или специална операция или „агресивната война на Русия срещу Украйна“ е конфликт планиран от няколко американски администрации повече от 15 г. Целите са много:
    - Отслабване на западния фланг на Русия
    - Смяна на режима на Путин в Русия
    - Намаляване на славянското население на изток от източната граница на НАТО
    - Придобиване на украински активи: недвижима собственост, земя, хардуер и пр. от топ американски компании
    - Настаняване на американски интереси в непосредствена близост до западната граница на Русия
    - Отслабване на Европейския съюз и засилване на контрола на САЩ върху него
    - Пренастройване на икономиката и поемане от западни и американски фирми на енергийните доставки за Европа
    - И т.н. и т.н. и т.н.
    Въобще от конвенционалните воини винаги се печели и САЩ са големи специалисти с богат и дългогодишен опит в подготовката и управлението на конфликти.
    Отбележете: не казвам, че Русия е по-добра от САЩ. Няма такова нещо. Не защитавам социалистически и комунистически идеологии. Просто излагам факти.
    Така, че Русия нямаше много избор, те все се опитват да играят с големите батковци зад океана и онези все ги изиграват. И руснаците се ядосват и все дрънкат ядрено оръжие. Ами какво друго да направят??? Естествено има какво друго, но Путин балансира между няколко руски фракции и не му е супер леко. Не го защитавам, просто отбелязвам.
  • 72 Гладна кокошка просо сънува!

    11 1 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Абе петльо, колкото твоят стандар се вдигна с помоща на САЩ, толкова и украинците ще видят стандарт. Украйна я отпиши, няма вече такава територия!
  • 73 Хи их хи

    5 0 Отговор

    До коментар #70 от "Няма проблем":

    Е ти защо издаде цялата "интифа"? Ми Вовата чете Факти, докато си пие сутрин чая! Сега провали секретната операция!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ха ха ха ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "Хахахаха":

    Санкциите ги усещаме и плащаме ние в Европа, а не руснаците.
  • 76 Ха ха ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ами":

    95% в България живеят с доход като в Гана. След като твоят доход не е такъв, значи ти си от останалите 5%! Няма да уточняваме интелектуалните способности на тези 5% в България измежду, които си и ти, според твоите думи.
  • 77 Тарас еднокракия

    2 0 Отговор
    Може да ми порасне ампутирания крак ! Слава Героям !
  • 78 12345

    3 0 Отговор
    Руснаците знаят ли, че ще замразявате войната?

    За пръв път чувам страна да надмине икономически друга страна с повече население и половинита Мендеелева таблица, але пак като им падат бомби над главите.

    Пак четем Украйнски лъжи и шизофрении.
  • 79 Ленче кремче

    5 0 Отговор
    Какво замразяване, бе хахаха... Западът направо и ева мамата на украйна...
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: