Last news in Fakti

26 Ноември, 2023 04:31 867 4

Освободените заложници вече са в Израел, пуснаха от затвора 39 палестинци

  • израел-
  • заложници-
  • затворници-
  • палестинци-
  • хамас

Заложниците ще бъдат настанени в израелски болници

Освободените заложници вече са в Израел, пуснаха от затвора 39 палестинци - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Освободените 13 израелски и четирима тайландски заложници вече са в Израел, съобщиха израелските отбранителни сили в петък, предаде CNN.

„Израелските отбранителни сили поздравяват и прегръщат освободените заложници при завръщането им у дома“, се казва в изявление на силите за отбрана.

Те са били подложени на първоначален медицински преглед.

Отбранителните сили и Израелската агенция за сигурност в момента са с освободените заложници. Докато се отправят към израелските болници, войниците ще придружават заложниците, се добавя в изявлението.

Израелските отбранителни сили "отново подчертават важността на демонстрирането на търпение и чувствителност през това време от уважение към освободените заложници и техните семейства", се казва в съобщението.

Израел освободи 39 палестинци, които държеше в своя затвор Офер на окупирания Западен бряг в петък, като част от сделката за освобождаване на израелските заложници, взети от Хамас по време на атаката на 7 октомври - освободените палестинци бяха предимно тийнейджъри, момчета и жени, огромно мнозинството все още не са били осъдени за престъпление и много от тях са лежали в затвора от години, предаде Форбс


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факуса

    1 1 Отговор
    що щат в палестина тайландци

    Коментиран от #3

  • 2 дядо поп

    1 1 Отговор
    Вчера слушах по новините как някакъв уж българин се тюхкаше къде щяла да отиде да живее лелята на жена му , тъй като домът и в кибуца бил разрушен. Интересно къде ли ще се приберат милионите от северните (а и не само там) части на Газа.

    Коментиран от #4

  • 3 тебе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "факуса":

    нале си лейдибой
  • 4 в хаспухати

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "дядо поп":

    малякис