Last news in Fakti

5 Декември, 2023 08:08 4 099 155

Владимир Путин: Не ми харесва отношението към руснаците в Латвия

  • русия-
  • руснаци-
  • владимир путин-
  • латвия

Около един на всеки четирима от възлизащото на приблизително 1,8 милиона души население на малката страна е от руски произход

Владимир Путин: Не ми харесва отношението към руснаците в Латвия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин разкритикува със заплашителни коментари отношението на балтийската страна Латвия към част от руското ѝ население, предаде БТА.

"Не вярвам, че щастието ще споходи тези, които водят такава политика", заяви Путин снощи в Москва. Тези, които се отнасят към части от населението си - буквално – като към свине, не трябва да се учудват, ако това се обърне срещу тях, добави той.

Според руската информационна агенция ТАСС Путин е казал това на заседание на Руския съвет по правата на човека. Контролираният от Кремъл съвет е обсъждал промени в закона за чужденците в Латвия. Около един на всеки четирима от възлизащото на приблизително 1,8 милиона души население на малката страна е от руски произход. Много руснаци обаче не са латвийски граждани, а имат статут на лица без гражданство, отбелязва ДПА.

След руската инвазия в Украйна Латвия въведе езикови тестове за тези хора, за да провери ежедневните им познания по латвийски език. Те са заплашени от отнемане на разрешението им за пребиваване.

Путин изрази разбирането си за факта, че всяка държава изисква от жителите си да имат основни познания за културата и езика. Въпреки това той заяви, че статутът на хората, които нямат гражданство, представлява отклонение от правните норми.

По думите на руския президент Москва ще организира по съответния начин отношенията си със страните, които дискриминират руснаците. Тя би могла също така да подкрепи руснаците в чужбина да се завърнат в историческата си родина. "Ако те не искат да заминат, а са изгонени, тогава не можем да направим нищо по въпроса, но трябва да създадем подходящи условия за тези хора", заяви Путин.

Сред причините, които Кремъл използва, за да оправдае войната срещу Украйна, е предполагаемото потискане на рускоезичното население, посочва ДПА.

Междувременно чартърен самолет превози до Москва 120 руски граждани, евакуирани от ивицата Газа, съобщи руското министерството на извънредните ситуации, цитирано от Ройтерс. В изявление на ведомството, публикувано в приложението "Телеграм", се казва, че сред пътниците на борда на самолета Илюшин-76, който се е приземил в Москва, е имало 30 деца.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    103 78 Отговор
    ЗАЩИТАВА СИ РУСКИТЕ ГРАЖДАНИ ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШИТЕ ПРОДАЖНИ УТРЕ К И
  • 2 Иван

    105 83 Отговор
    Най- умният и нсй- добрият световен лидер.

    Коментиран от #30, #52

  • 3 Боби

    87 59 Отговор
    Аааайде тоя си измисли причина и в Латвия да влезе 😂😂😂😂

    Коментиран от #6, #10, #18

  • 4 Болшевик

    36 46 Отговор
    Другарки и другари.
    Измисления в подземията на Кремъл"мирен преход" ще продължи до 2089-та.
    Честито на печелившите!

    Коментиран от #67

  • 5 Браво

    94 33 Отговор
    И Орбан и Ердоган така си защитават хората.
  • 6 Какво ти пишат

    55 27 Отговор

    До коментар #3 от "Боби":

    Ти какво разбираш. Абе, джендърляк пр.т.
  • 7 Санкт Петербург

    47 29 Отговор
    В Латвия от разпадането на СССР са въведени два вида паспорти - "граждани" и "неграждани". От същия момент всяка пролет в Рига се провежда марш на ветераните от Латвийския легион на СС.

    Коментиран от #24

  • 8 В. В. П.

    64 71 Отговор
    Психопата, който е обявен за военнопрестъпник говори за правни норми!

    Коментиран от #12

  • 9 Хахахаха

    53 53 Отговор
    Ами прибери си ги пусине. Все едно да кажем, че не ни харесва отношението към българите в Германия. Или Ердоган да каже, че не му харесва отношението към турците в България. Или Индия да каже, че не харесва отношението към ромите в България. Ами прибери си ги в русия пусине. Един и същ номер всеки път. Утре няма да хареса отношението към руснаците в България, да знаете русофилня.

    Коментиран от #17, #19, #139

  • 10 РЕАЛИСТ

    63 28 Отговор

    До коментар #3 от "Боби":

    Тя причината си я създадоха латвийците, като започнаха да тормозят руското население. Що не направиш и в България закон, да провериш, колко от турското население знае български. Ердоган ще те засвятка веднага по главата.

    Коментиран от #16, #91

  • 11 Абсурдистан

    48 44 Отговор
    Поредната заплаха на касапина към съседи!
  • 12 Тъй ли

    45 16 Отговор

    До коментар #8 от "В. В. П.":

    Кой го обяви? Присъда има ли? От кой съд? Кога беше? На коя дата? С клюки, доноси, л@жи и интриги не става. Подсъдно е. Да не го изпревариш? 🤓😆🤓😆

    Коментиран от #15

  • 13 Истината

    49 15 Отговор
    Навсякъде, дори в Русия за да придобиеш гражданство трябва да знаеш официалният език на страната. А на много места се изисват познания и по история на държавата. Има и изключения като в България където рускини живеещи от 50 години в страната не знаят и грам български език но имат гражданство.

    Коментиран от #141, #149

  • 14 расПУТИН

    21 18 Отговор
    Кой те пита тебе,бе?Само си търсиш повод.Бостан крокусу!
  • 15 Само питам

    35 51 Отговор

    До коментар #12 от "Тъй ли":

    Как се нарича държава, чийто президент е обявен за военнопрестъпник и има издадена заповед за неговото задържане? Как се наричат същества, които величаят и подкрепят тази страна и този военнопрестъпник?

    Коментиран от #22, #49

  • 16 Хахахаха

    33 20 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    Абе ей, всяка държава сама си определя законите бе. Като не им харесва, си заминават.

    Коментиран от #26, #127

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 456

    30 26 Отговор

    До коментар #3 от "Боби":

    Няма нужда да влиза. От 1,8 мил латвиици половината са в Германия. Путин като си прибере хората и Латвия може да спре да съществува. Чудя им св на Литва, Латвия и Естония на кого се репчат. Държавици колкото еди по-голям град, но дразнят мечката и когато ги схруска за закуска ще вият. ЕС почна да вие.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    20 27 Отговор
    И какво ще и направиш плъх гнусен
  • 21 Червен кхмер

    18 25 Отговор
    И ние като не пуснахме Маша алкаша да прелети и тя още не може да го преживее, късия Пу може да размаха пръстче към "вражеската" територия и тукашните Делю Айдук пак да почне да меси погачи и да чака на Дунав мост Иванушки.

    Коментиран от #29

  • 22 Хахаха

    31 13 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    Кой съд ...фалшивия ли? Как се нарича същество, което подкрепя фалшив съд със съдия, подгонен от закона и си подаде оставката.? Чети бре, не е трудно

    Коментиран от #138

  • 23 Ами сега...?

    25 24 Отговор
    Подготвяйте се....!!! Путин е жалък психопат, фашизиран агресор и военнопрестъпник на който не му харесваше отношението към руснаците в Украйна и затова нахлу там и скоро Владимир Путин може каже: "Не ми харесва отношението към руснаците, не само в Латвия, Но и в България...!!!
  • 24 Санкт Петербург

    28 19 Отговор

    До коментар #7 от "Санкт Петербург":

    На мястото на нашето правителство бих удушил икономически три балтийски джуджета. Вече са направени стъпки в тази посока, но това не е достатъчно. Русия спря да купува рибни консерви от Латвия и след няколко години латвийските консервни фабрики бяха спрени, сега те не са. Джуджета като балтийските страни не трябва да имат право да диктуват нещо на Велика Русия. По едно време цар Петър 1 купи Латвия, Литва и Естония от Швеция, заедно с населението, живеещо там.

    Коментиран от #31, #39

  • 25 Хахахаха

    17 27 Отговор

    До коментар #17 от "Не е смешно.....калъф,":

    Към фашистка русия няма Евро атлантически ценности. За руснаците може да има такива ценности в С. Корея. Там може да им ги създадат. Айде у лево. Русия напада всяка една съседна държава с причини които сама си измисля. Дай да видим, какво е отношението към украинците в русия? Дали пък не е по-зле? Всяка една държава си изисква норми за даване на гражданство. След като незнаят езика, никой не е длъжен да им дава гражданство.

    Коментиран от #42

  • 26 РЕАЛИСТ

    24 14 Отговор

    До коментар #16 от "Хахахаха":

    Никоя държава не си създава сама законите. Защо да си заминават? Сталин ги пожали тези фашисти, дето воюваха на страната на Хитлер. Генералите искаха това население от Прибалтика , да бъде пратено цялото Сибир за наказание. Сега много отворени пак се правят. Ако и имал вземане -даване с тях, щеше друго мнение да имаш. Много мръсни и подли душички са.
  • 27 прокажени руснаци

    16 25 Отговор
    Адолф путин продължава да настройва хората срещу росия!

    Коментиран от #35

  • 28 за сведение

    31 7 Отговор
    предполагаемото потискане на рускоезичното население в Украйна е документиране в няколко филма на западните медии, така че автора на публикацията може да се замисли за някои японски ритуали, свързани със загуба на достоинството.
    Иначе, не намирам нищо странно една държава да се грижи за населението си, независимо къде се намира то. Ако българите намираме за нормално нашата държава да не се вълнува от нас, то при нормалните държави не е така.

    Коментиран от #136

  • 29 Мууу

    25 7 Отговор

    До коментар #21 от "Червен кхмер":

    Те по- умните я пуснаха , а още по- умните я приеха на територията си. Не се кахъри за нея, нито за по- умните. Смеят се всички с нашите мозъци- самолета пуснали, а пътника - не. Прецидент в световен мащаб било ,казват западни юристи. България била много правно "кадърна"
  • 30 путин-Хитлер

    16 37 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Най големия фашист е путин!
  • 31 Санкт Петербург

    16 9 Отговор

    До коментар #24 от "Санкт Петербург":

    Ще се справим с всички, които потискат и унижават руснаците, така че никой друг да не иска да прави това.

    Коментиран от #34

  • 32 Само питам

    10 15 Отговор
    Как се придобива руско гражданство?

    Първоначално разрешителното за временно пребиваване изисква да покажете владеене на руски език с познаване на историята и законите на Русия. Най-малко пет години по-късно езиков изпит за гражданство ще провери вашата руска граматика, четене, слушане, писане и говорене.

    След като и Русия иска да знаеш руски за да си гражданин на РФ защо плаче психопата Путин, че руснаците трябвало да полагат езикови изпити?

    Коментиран от #66, #119

  • 33 Професора

    13 6 Отговор
    Подлогата продажна прави вметка в колонката, че руснаците в Донбас не били подтискани и убивани от фашистите 8 години.

    Коментиран от #38, #155

  • 34 Радио Ереван

    9 14 Отговор

    До коментар #31 от "Санкт Петербург":

    Попитали радио Ереван :"Къде мога да видя кои държави се водят враждебни на днешна Русия?“.
    Рдио Ереван отговорило: „Купете си атлас на света“.

    Коментиран от #37

  • 35 РЕАЛИСТ

    18 9 Отговор

    До коментар #27 от "прокажени руснаци":

    Руснаците не им пука, какво мислиш ти. Защитават собственото си население. Имат си израз Русские своих не бросают? Не са, като българите.
  • 36 Санкт Петербург

    11 18 Отговор
    Извинявам се на целият свят, че Санкт Петербург даде на света такъв психопат и изрод като Владимир Владимирович Путин.
  • 37 Санкт Петербург

    11 7 Отговор

    До коментар #34 от "Радио Ереван":

    Не е смешно. Ние сме страна с ядрено оръжие. Ние не можем да бъдем нападнати като Югославия или Ирак.

    Коментиран от #40

  • 38 Академика

    11 16 Отговор

    До коментар #33 от "Професора":

    Защо продължаваш с лъжите за ОСЕМТЕ ГОДИНИ? Руснаците сами се обстрелваха и това е доказано. Нещо повече, за тези осем години по инициатива на Украйна Съвета за сигурност към ООН 11 /ЕДИНАДЕСЕТ /пъти предложи в Донбас да се въведат мироопазващи сили и единствено Русия беше против и наложи вето. Защо? Защото щеше да стане ясно, че там има редовни руски войски и военна техника а не "мирни шофьори и миньори", закупили униформите и танковете от Военторга!
  • 39 Червен кхмер

    10 11 Отговор

    До коментар #24 от "Санкт Петербург":

    Подкоблучник опять Пиз....иш. Консервтите фабрики си работят пълно е с тях по магазините в България ,Ес и не само в Берьозка.
    И трите държави се отказаха от енергиините доставки от Рашистан и с това приключи зависимостта им от късия Пу.

    Коментиран от #150

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Име

    10 4 Отговор
    Определено не е правилно държането им - тук имаме новини на турски, свободно се оставят на спокойствие.

    А руският език е майчин на тези хора, предполагам колко е неприятно и тежко.

    И ще ми правят тестове, нека се замислят все пак - освен Ено Рауд - детски писател - "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада", Вайма Лайкуле и няколко артисти, с какво може да се похвали все пак латвийската култура и език.

    Все едно мен да ме накарат да говоря инглиш - еми имам си български, на него си пиша и него си говоря.
  • 42 ако

    14 5 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    изповядваш ценностите си избирателно, то си на крачка от чистия фашизъм. Те евреите, навремето бяха обявени като виновни за всички беди, само защото имат два лева повече и изповядват друга религия.
    Точката на откровенното фашизиране на цивилизованния запад е все по-близо, а това не вещае светло и мирно бъдеще. Отговорността е на всеки, особено когато търсенето на директен сблъсък с Русия е неприкрито. Утре не може да се оправдаваме само с безумието на управляващите.
    Да не се окаже, че започваме да уважаваме и ценим нещата, само след като ги загубим. Този урок, следваше да бъде научен след две тежки войни в Европа, не мисля че ни трябва и трета.

    Коментиран от #77

  • 43 Предпологано подтиснат

    16 8 Отговор
    "Сред причините, които Кремъл използва, за да оправдае войната срещу Украйна, е предполагаемото потискане на рускоезичното население, посочва ДПА"

    У ред ли сте?:):) Предполагамо ли?:):):) Та дори и рускоезичния Зеленски принудиха да си кълчи езика с руско-полска шльокавица!

    Но пък основната причина за Украйна са НАТОвски военни бази в Крим и на Азовско море! Ама тц!

    Коментиран от #60

  • 44 Грамо фон дер лайен

    11 5 Отговор
    Намирисва на дискриминация срещу рускоговорящи граждани в рамките на ЕС.

    Коментиран от #51

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 🤣🤣🤣🤣🤣

    11 13 Отговор
    Ха-ха-ха този е луд ще нападне и латвия сега 🤣🤣🤣🤣 ептем изперка
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 15 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    слава на русия, слава на нашите освободители слава на руската армия която е освободила нас от турско робство

    Коментиран от #55

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Българин

    10 4 Отговор

    До коментар #44 от "Грамо фон дер лайен":

    За каква дискриминация говориш? Повечето държави, включително и Русия дават гражданство след успешно положени изпити по официалният език на страната и нейната история.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 един

    10 8 Отговор
    А да биеш и репресираш руснаците в Русия,това ти харесва!Къде е Навални,къде е Борис Немцов,къде е Анна Политковская,къде са другите десетки и стотици убити от режима ти!Значи на тебе ти е разрешено всичко,да убиваш да затваряш,но другите нямат право независимо от причините!

    Коментиран от #65, #151

  • 54 Червен кхмер

    4 9 Отговор
    По лошо е когато рускинята ти те изнасилва подкоблучник.И да си криеш от нея водката в казанчето на WC.
  • 55 Мишел

    16 24 Отговор

    До коментар #49 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да славиш Русия, да подкрепяш психопата Путин и руските
    терористи и садисти близо две години от началото на войната, след руските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 600 украински деца означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Доротеиков

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Доротея":

    Скъпа вярно ли е че си била пи.каещата крава ?
  • 58 Оракула от Делфи

    6 6 Отговор
    След като, не знаят езика и не искат , или не могат ,
    да приемат нормите на живота в тази държава,
    не виждам, какво търсят там тези руски граждани!
    Ако Сталин ,ЕДНО ВРЕМЕ ги е излъгал , че тази държава е Руска ,
    то днес е време Путин да си ги прибере обратно в " обора" на олигархията!
    След като се е загрижил толкова силно за тях!
    Ако България си беше гледала националния интерес по същия начин ,
    сега нямаше да ни управляват тъпанари от "Анадолско- настроени мозъци"!
  • 59 Мдааа

    8 7 Отговор
    И сега да видим дали "руснаците" в Латвия ще решат, че искат да са "руснаци" в руский мир.

    Ако се окаже, че не искат, съвсем ще банкрутира пропагандата на бункерния жужак.
  • 60 Да не кажат пак

    9 7 Отговор

    До коментар #43 от "Предпологано подтиснат":

    че Путин пак е непредизвикан? И ох, ах, въх! И ама как така пълномащабно?

    Сега е времето на ЕС и НАТО да ги обуздаят. Освен ако не си го търсят нарочно и използват Латвия за целта?

    Ами хайде де! Давайте да го видим и това страшно НАТО, че ми писна вече!

    Коментиран от #62

  • 61 Санкт Петербург

    4 3 Отговор

    До коментар #56 от "Само питам":

    Имаме руснаци и има татари в Татарстан, това са различни народи.
  • 62 Опааа

    5 9 Отговор

    До коментар #60 от "Да не кажат пак":

    На всички путинофили живота им е провал и искат "колкото се може по-скоро да се приключва". Затова толкова "искат" фашиста в Кремъл да започне ядрена война.

    Коментиран от #100

  • 63 гост

    5 7 Отговор
    Като не ти харесва - анексирай, ама не ти стиска ...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 а Путин...

    7 9 Отговор

    До коментар #53 от "един":

    Не бие ли, не репресира ли, не бомбардира ли,
    не съсипва ли живота, на милиони невинни хора????
  • 66 вярно е

    14 4 Отговор

    До коментар #32 от "Само питам":

    твърдението, че масово българина е функционално неграмотен. Четеш и не разбираш.
    Пищовче за теб - в статията ти е написано, че Путин няма нищо против съответните изпити и проявява "разбиране, че всяка държава изисква от жителите си да имат основни познания за културата и езика". Това се отнася за всички, които искат да бъдат с литовско гражданство. Тук проблем Путин не вижда.
    Проблема е в отношението към правата на руснаците, които не се пънат да стават граждани на Латвия, но живеят там - латвийския закон не изисква, живеещите в Латвия чужденци задължително да знаят латвийски. Обаче, към руснаците Латвия им претенции за езикови умения, а към всеки друг чужденец със същия статут- не. Това си е чиста форма на дискиминация по произход и това е проблема, ама очевидно, е трудно да го схванеш.
    Дискиминацията на хората е отхвърлена от всички страни по света и не следва да се превръща в държавна политика.

    Коментиран от #154

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Стига писка!

    2 5 Отговор
    Харесва ти, не харесва - ще търпиш.

    Коментиран от #78

  • 69 ПУТИН ШАМПИОН !!

    7 7 Отговор
    Браво на господин ПУТИН !

    Коментиран от #71

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Разбира се ама

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "ПУТИН ШАМПИОН !!":

    Шампион по карате и джудо
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Българин

    4 6 Отговор
    "Руския съвет по правата на човека"

    Суха вода.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ба бе да

    4 3 Отговор
    Тоя изпотрепа сумати народ па се е загрижил за човека.Руснак.

    Коментиран от #109

  • 77 Хахахаха

    6 7 Отговор

    До коментар #42 от "ако":

    Другар, когато целия свят вижда проблем в една нация, а тази нация вижда фашисти във всяка друга нация, означава че самата тази държава е фашистка! Защо няма проблеми с немците в Литва или с българи или с други нации, а само с руснаците? Това означава, че само руснаците са фашисти и отношението с тях трябва да е такова, каквото е! Не викайте много, защото пусин ще дойде да денацифицира и вас. Тогава незнам, какво ще пишете и ди о ти.

    Коментиран от #85, #89

  • 78 те така

    5 4 Отговор

    До коментар #68 от "Стига писка!":

    са казвали и на негрите едно време. Сега под сурдинка се признава, че това е жил най-срамния период от развитието на бялата раса и днес подобно поведение се осъжда във всеки съд.
    После идва реда на фашизма и еврейския геноцид. Исторически срам, от който Германия още не може да се отърве (вероятно и никога няма да може).
    Подобно отношение към руснаците ще превърне действията на Путин абсолютно справедливи, а целокупния запад ще изпадне в немилост спрямо собствените си идеи и ценности, свързани с правата на човека.
    Като нищо след години света ще говори за Путин като за доста далновиден политик, защото е прозрял фашизирането на страните от НАТО.
  • 79 Мдааа

    6 2 Отговор
    Путлер кани "руските граждани" обратно в руский мир, щото нацията взе яко да го закършва покрай престъпленията му, и ново пушечно месо ще му дойде добре дошло.

    Сега интересното е, дали "руснаците" в Литва изгарят от желание да умрат за диктаторчето.

    Вие как мислите, ще се върнат ли в "руский мир" или ще научат латвийски?
  • 80 Ами то

    5 5 Отговор
    Вече никой не иска да си има работа с руската сган.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Хахахаха

    5 4 Отговор
    И всъщност на вас руски продажни и ди о ти няма какво да ви се обяснява. На хора които слагат руска кокошка за герб на българско знаме, няма какво да се обяснява. Те вече са дали България на пусин.
  • 83 Опааа

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Санкт-Петербург 😀":

    Българин си, и това е очевидно.

    Само не става ясно защо трябва да се изкарваш от нация, която е презряна от целия свят.

    Смях.
  • 84 емо 73 канар

    4 2 Отговор
    Г-н Путин , ако не ви харесва отношението към руснаците в чужда държава има лесен начин . ПРЕБИРЕТЕ СИ ГИ И ГОТОВО !!!!
  • 85 ако

    5 2 Отговор

    До коментар #77 от "Хахахаха":

    към теб някой има претенции и изисква от теб неща, които не са определени от закон, а и не ги изисква от всички други - ще се провъзгласиш ли за фашист, еле па ако не правиш нищо по-различно от другите?
    Ако не проумяваш, че това е тенденциозно отношение, граничещо с дискриминация, то проблема с образователното ти ниво е доста сериозен. Обаче, моля нека твоите проблеми си останат твои - не ги развявай по форумите.

    Коментиран от #116

  • 86 Българин

    3 4 Отговор

    До коментар #74 от "Санкт Петербург":

    Дядо ми винаги със гордост е бил говорил ,че след като турчинът овладял баба ми се разписал и върху него.Историята е доста стара и се предава с гордост през поколенията,защото мисля това е официалното началото на LGBTQ-WTF в България.Така,че само мога да се гордея,че съм достоен наследник.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 инж. Ганчо Илков

    6 2 Отговор
    Кой дава Право на Диктатора да определя коя Страна му харесва и коя не? Хитлер също искаше да наложи Арийската Нация за доминираща. Тръгна да ликвидира Комунисти и Евреи. Сталин в началото тръгна по същия път - с общ взаимен Договор посегна на Полша и Финландия. Сега Путин клати Пръст срещу Латвия. Когато Хитлер тръгна срещу Москва, Сталин изпадна в Ужас. Прикани Западните Демократични Страни за Помощ. Сега Путин плюе срещу всякаква Подкрепа на Украйна и вменява ново определение за Демокрация. Агресията е Демократичен Акт, Противопоставянето на Агресията- Антидемократичен (изказване на Захарова). Агресорът си остава Агресор. "Козината си мени, но Нрава си остава същия!". Комунистите преобразували се в Социалисти си остават Болшевици и Нацисти. Алчни и античовечни. Черпят Помощи от идентични Подръжници, което според тях е Демократичен Акт и обвиняват Подкрепата на отбранявана в Антидемокрация. Хитлерист, Путинист, Антихрист, Национал Социалист това са Ликвидаторите на Човешкия Род. За тях Неудобство и Срам няма. Има само Алчност и Величие над Световната Общественост.

    Коментиран от #90

  • 89 Харон

    1 2 Отговор

    До коментар #77 от "Хахахаха":

    Иди Отаа в случая си само ти ,виж как тъъпоо те гледа от огледалото.
  • 90 реру

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "инж. Ганчо Илков":

    Инженера,побързай че отпуската свърши и линейката отпред те очаква.Ако знаеш ква хубава риза с много дълги ръкави са ти приготвили?

    Коментиран от #101

  • 91 Сега Путин казва:

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    там където има и един руснак, това е част от руската държава и ние трябва да я асвабадим (заедно с територията разбира се). У нас са купили повече от 400 000 жилища най-вече по морето и идва и нашия ред. Проблемът е, че руснаците определено им харесва да живеят в чужбина и не искат в Матушка защото РФ не е социална държава, има много корупция, престъпност, нисък стандарт на живот липсват канализация и много други неща, бил съм там(в СССР). Тя затова е толкова голяма - асвабаждават и анексират, но след време става пак на кочина и продължават нататък. Руска поговорка: Добре се живее не там където сме били, а там където още не сме ходили.

    Коментиран от #98

  • 92 Механик

    7 4 Отговор
    Руснаците не трябва да ходят в загниващият Запад с неговите пропаднали културни и морални ценности. Гордият руски човек не трябва да се унизява да общува с европейскитет джендъри и меки китки, които освен да правят гейпрайдове нищо ценно не са създали. А и как да обясним на любознателните руски деца, че европейските деца имат родител 1 и родител 2 а не баща и майка? Колкото по-далеч от Запада, толкова по близо до истинските морални ценности!

    Коментиран от #96, #142

  • 93 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    7 1 Отговор
    Путин е най-големият Плашипутинарник!
  • 94 Руснаците са 1/3

    10 3 Отговор
    от населението на СССР, което беше 290млн. Сега РФ е 146млн., а руснаците са не повече от 80-90млн. Другите са чеченци, дагестанци, якути, чукчи, буряти, тувинци... общо 84 автономни области. Докато всички си живеят в областите руснаците живеят навсякъде, във всички републики, области, окръзи и краища са определен процент от населението. Заемат всички управленски постове заедно с местните колаборационисти в държавната администрация, полиция, армия и други силови структури. Държат се и живеят там като господари и колонизатори, каквито са всъщност. Затова в другите републики, видяли какво е без руснаци - Казахстан, Азербейджан, Прибалтийските, Украйна и др. са нежелани и гонени. Ето това те смятат за фашизъм и национализъм и тръгват към реваншизъм. Затова и тъгуват за СССР и искат СССР2.0 да си дерибействат пак на воля. Това е пропито вече в техния национален характер - високомерни, нагли и нахални, всеки им е длъжен и трябва вечно да им е благодарен.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 В ютюб

    10 2 Отговор

    До коментар #92 от "Механик":

    има много клипове където руснаците се оплакват, че не ги искат за квартиранти, не им дават работа и социални, гонят ги от университети, отнасят се с тях като хора втора ръка. Казвали им: "стойте си в хубавата Русия, какво идвате в джендърския гнил запад, обиждате ни строя и начина на живот, а не можем да се отървем от вас".
  • 97 Р.К.И.

    7 2 Отговор
    Всички руснаци да бъдат изгонени отвсякъде. Защото се вижда какви ги вършат. Имат си велика, необятна и не знам каква ,да си ходят там. Да сте чули някоя държава да е каинила руснаци? Не, нали. Ами тогава какво търсят неканени и нежелани по света. Мавзолеят на Ленин е в Москва, нито е в Латвия, нито в Америка, нито в България. Майка си ли търсят тук? Майка им е в Коми, не е в София.

    Коментиран от #99

  • 98 А бре

    6 4 Отговор

    До коментар #91 от "Сега Путин казва:":

    Марш обатно, в Нужника от който си изпълзял.
  • 99 Струва ми се, че

    8 1 Отговор

    До коментар #97 от "Р.К.И.":

    постепенно повечето държави ще спуснат визова стена пред руснаците, особено съседните на РФ страни. Сценарият е един и същ - емигрират, купуват жилища, започват с техните пияни и всякакви други безобразия и когато държавата приеме някакви по-специални закони за тях, те веднага я обявяват за фашистка и Матушка Русь тръгва да ги асвабаждава (заедно с територията на която живеят, разбира се). Така стана с Абхазия, Южна Осетия, Крим, ЛНР и ДНР, заканват се на Казахстан, Прибалтиките, Приднестровието, Молдова. У нас имат купени 400 000 жилища най-вече по морето.

    Коментиран от #107, #112

  • 100 Реплика

    5 8 Отговор

    До коментар #62 от "Опааа":

    На всички пропагандатори на ,,евроатлантизъм" не им ли е ясно,че повечето хора в България са,меко казано ,недоволни от резултатите,разминаващи се с обещанията за пътя на държавата след приемането и в ЕС и НАТО???Провалът е политически,започнал още преди да приемат България в тези международни организации,а личните провали са следствие.Къде е този ,,путинизъм",за който пишете???!

    Коментиран от #103, #123

  • 101 инж. Ганчо Илков

    4 0 Отговор

    До коментар #90 от "реру":

    Защо в качеството на Анонимен Трол отправяш Заплахи, а не Коментираш Представената Тема. Не се разбира, Ти Комунист, Путинист ли си или просто това ти ражда главата. Поогледай се, поограмоти се и ако смяташ че си Прав не се крий под анонимността а излез с Името си и Докажи Правотата си. Заплахата е израз на Страх и Невежество.

    Коментиран от #104

  • 102 ДАТО

    2 1 Отговор
    Направи сметка след като се държат толкова "лошо" с тях, а те не отиват в обетованата родина, що за кочина е там. :)
  • 103 Наблюдател

    8 4 Отговор

    До коментар #100 от "Реплика":

    На когото не му харесва България да е член на ЕС и НАТО може да се изнасе. Кеф му Русия, кеф му Беларус, кеф му Сирия или Северна Корея. А не да разпространява руски хибриди колко е зле България заради ЕС и НАТО.

    Коментиран от #106, #113

  • 104 доц.Георги Лозанов

    4 2 Отговор

    До коментар #101 от "инж. Ганчо Илков":

    Сусс,бе "демократична" масс тийооо,отнема ти се думата.

    Коментиран от #124

  • 105 Путиновица

    2 3 Отговор
    На колко водки е путин чак ?? 🤣🤣🤣🤣🤣 Сега ще влезе да прави и там ли инвазия 😂😂😂
  • 106 Ами

    2 2 Отговор

    До коментар #103 от "Наблюдател":

    Наблдавай си на колене отвън през ключалка,че време не остана,ако знаеш какъв хубав ВИП апартамент те очаква в Белене еххх....

    Коментиран от #110

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 истина

    2 3 Отговор

    До коментар #76 от "Ба бе да":

    Да нямаш предвид исраел ?
  • 110 Само питам

    2 1 Отговор

    До коментар #106 от "Ами":

    Дядо ти ли е бил надзирател в Белене? Или баща ти?
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Р.К.И.

    7 2 Отговор

    До коментар #99 от "Струва ми се, че":

    Дж. Белфорд (Вълкът от Уолстрийт) в автабиографичните си книги описва типична руска особа. Момата живее от 9 години в САЩ, била е последната Мис СССР, познавала се е със семейство Рейгън и Горбачов, въобще светска личност. Белфорд едва не се жени за нея. Та тази особа живееща от 9 години в Америка и никога не пожелала да посети отново Русия, не знае че в английския език се членува, че в английския език има множествено число. Непрекъснато повтаря ,че Русия е велика и е най-великата и в Америка си ломоти на това което руски му викат. Те бягат от Русия, не искат дори за малко да се върнат в нея ... но тя била най-великата?!

    Коментиран от #152

  • 113 Реплика

    4 0 Отговор

    До коментар #103 от "Наблюдател":

    Функционална неграмотност или още пропаганда,при това без аргументи и с менторски тон.Смешни сте.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Боби до КОПЕЙКИТЕ

    8 2 Отговор
    Копейки, кажете бе. Поне един от вас премести ли се да живее в любимата ви Рассия?
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Иван

    5 4 Отговор
    Че има ли толкова тъпи да се връщат в русия?

    Коментиран от #128

  • 121 Експерт

    2 2 Отговор
    Пак ли възкръсна джуджето просто? 😂Журналистите продължават да лансират версията, че диктатора е още жив без да проявят професионализъм и да анализират всички появи и изказвания на оригинала и двойника му, който се дъни тотално на почти всяка своя поява в медийното пространство...
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Провалът

    6 1 Отговор

    До коментар #100 от "Реплика":

    на интеграцията ни в ЕС е следствие от действията на хиляди индивиди , като теб... , но на високо ниво в политиката и "бизнеса "...които саботират всяко едно правителство с европейска ориентация...

    Коментиран от #134

  • 124 инж. Ганчо Илков

    1 1 Отговор

    До коментар #104 от "доц.Георги Лозанов":

    Освен съскане, страх и невежество, сега с използване на чуждо име. Нещо друго животинско ще демонстрираш ли? Мисля все пак че си човешко подобие, макар и с не достатъчно грамотен мозък. Ако не си Психясъл, ограмоти се, има шанс да се оправиш. Щом Модераторите допускат твоите Коментари, за теб има определени Протекции. Тренирай с Коментари, може да се очовечиш.
  • 125 М3 голд

    2 1 Отговор

    До коментар #116 от "Хахахаха":

    Изявлението на Путин да приемем като първо предупреждение. Ще следват и още. Докато им дойде времето. Всички може да живеят заедно и с усмивки. Да работят заедно. Да почиват заедно.
    От твоето участие във форума лъха ограничен мироглед, прост.тия и себелюбие. Дръж ги за себе си и не ги развявай по форума.

    Коментиран от #131

  • 126 Боби до КОПЕЙКИТЕ

    6 1 Отговор
    Пак повтарям въпроса си. Има ли поне една КОПЕЙКА да е отишла да живее в Рассия при любимия си Путен ????
  • 127 Да,да,така е,

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хахахаха":

    само че после и набиват канчето,и от държава става нищо!Справка-Украйна!
  • 128 Да има

    3 0 Отговор

    До коментар #120 от "Иван":

    И всички те се казват ивановци.. не не се бъзикам иван и владимир са руски имена сериозно ти говоря.. ? Чукни в нета и ще видиш
  • 129 !!!?

    4 1 Отговор
    По-точното е "варвари", но щом Путин нарича сънародниците си "свине" може би е прав !!!?
  • 130 Факт е, че

    10 1 Отговор
    без да се свали режима в Кремъл, Русия винаги ще бъде Империя на злото и заплаха за мира и човечеството ... Пропагандата на кремълските бандити е в абсолютен синхрон с фашистите окупирали властта и това си оказва влиянието върху простолюдието в Русия...
  • 131 Р.К.И.

    7 0 Отговор

    До коментар #125 от "М3 голд":

    Щом живееш в моята държава, ще живееш по моите правила. Ако не ти харесва - имаш си собствена държава.

    Коментиран от #135

  • 132 Минувач

    7 3 Отговор
    Русофилите са брутално заблудени, от много години човечета които вече отлично знаят, че са на грешната страна, но не могат да преодолеят егото си, че са били толкова неориетирани в реалността и историята на любимата им Русия . Затова отчаяно лъжат на поразия, без да влагат поне малко логика в глупостите които съчиняват.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Реплика

    2 3 Отговор

    До коментар #123 от "Провалът":

    Европейските ценности са мираж,който се показва на магаренцата,докато ги бият с камшика да теглят колата на благополучието на малка групичка хитреци,имащи съвсем други ценности.Това е то ,,европейска ориентация".

    Коментиран от #137

  • 135 М3 голд

    2 2 Отговор

    До коментар #131 от "Р.К.И.":

    Искам да живея в държавата в представите на дьо Гол: от Лисабон до Владивосток. А колкото до България, ако нея имаш предвид, тя първо е моята, а после е и твоята, може би. Тя не е нито само наша, а на суверена.
  • 136 И какво предлагаш,

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "за сведение":

    да нападнем РСМ защото тормозят българите ли? Който се чувства българин добре дошъл у нас, имаме дадени 40 000 паспорта, а който живее у нас и твърди, че е македонец да заминава там.
  • 137 Европейските ценности

    3 0 Отговор

    До коментар #134 от "Реплика":

    са за европейци във вида който бяха преди 30 и повече години. Не са за араби, африканци, азиатци които мигрират тук зада живеят в стандарт десетки пъти по-висок и със свободи немислими в страните им. Ами добре им беше в уредените европейски държави - джамията, дюнерджийнцата, кафенето, магазините, алкохол, жени, социал, квартира, мед. обслужване, безплатни кухни...айде отивайте в Саудитска Арабия, джамии, мюфтии бол.

    Коментиран от #140

  • 138 Шопо

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Хахаха":

    Това не е съд а инквизиция.
  • 139 ССС

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахахаха":

    "Или Ердоган да каже, че не му харесва отношението към турците в България."
    Какво да каже, като имат дори две гражданства! Дори такива, деца на изселници, които не знаят къда на картата се намира България. Коя международна норма допуска човек да няма никакво гражданство? Ама иначе мнооого ги спазваме международните норми!
  • 140 Реплика

    1 0 Отговор

    До коментар #137 от "Европейските ценности":

    Бяха,а кой ги подмени???Кой крещи :,,Този е против малцинствата,този е против равенството на половете,този не приема различните ,този е расист." и т.н.Хуманните принципи,заложени у хората и изродени в крайности днес се ползват срещу тях,при това подкрепени със съответното законодателство.От това следва,че законно могат да се прилагат най - тежки мерки срещу всеки,който отрича или ограничава неолибералните идеи за живота и нормалността.Старата Европа,към която си мислехме,че се присъединяваме,умря .

    Коментиран от #146

  • 141 ССС

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Истината":

    "Има и изключения като в България където рускини живеещи от 50 години в страната не знаят и грам..."
    А как да наречем РОДЕНИТЕ и живеещи в страната, на същата възраст, които не знаят грам български?

    Коментиран от #145

  • 142 Да питам..

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Механик":

    МОЖЕШ ЛИ ДА МИ КАЖЕШ, В КОЙ ТВОЙ ДОКУМЕНТ ПИШЕ РОДИТЕЛ 1 ИЛИ РОДИТЕЛ 2..или само кудкудякаш? И кой № пол е отразен в документите ти..м?
  • 143 рушлямците

    0 1 Отговор
    ще са принудени или да се откажат от рушлямски произход, или да напуснат държавите в които са ги приели. И дори да се откажат, пак ще ги гледат с недоверие. ТОВА ИМ ГО ИЗДЕЙСТВА ПУТИН И ТЯХНАТА ТЪПОТА!
  • 144 Казуар

    1 0 Отговор
    Другарю Путин, в окупираните украински територии украинските деца ще учат ли на украински език, или такъв не съществува.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 дуплика

    1 1 Отговор

    До коментар #140 от "Реплика":

    но новата Европа е в пъти за предпочитане от новата рушлямия!!!

    Коментиран от #147

  • 147 Реплика

    1 0 Отговор

    До коментар #146 от "дуплика":

    Така е.Подредена държава не може да се разруши лесно.Но политиците им бързат да го постигнат.
  • 148 Сър Пичук

    3 0 Отговор
    Когато някой е нежелан някъде, най лесно е да се махне от там.
    Руснаците са нежелани в Балтийските държави от много години.
  • 149 ПИЧА-ГА

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Истината":

    А турчиля, дето дедите им преди 300 г. са били българи, не могат да обелят и една дума.
    Ти ходил ли си в Източни Родопи?
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 ПИЧА-ГА

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "един":

    А къде е Асанж? М?
  • 152 ПИЧА-ГА

    3 0 Отговор

    До коментар #112 от "Р.К.И.":

    Тоя излъга целио свет - ти му вервай!
    За маркетинг не си ли чувал, бе?
  • 153 Никой

    3 1 Отговор
    Всички трябва да обичат безпрекословно Русия. Злото може да порази всеки - човек не трябва да е психопат ,за да му се подведе. Цели общества изпадат в морална кома, / руското ,българското ,сръбското ,унгарското,република сръбска / да казваш като зомбиран на черното бяло и да оправдаваш големи престъпления в името на някакви уж по висши цели. Не малко хора обичат Русия на инат,така изразяват разочарованието от живота си.Те я защитават с страст ,но не защото не я разбират добре Русия , не защото са отгледани с руски песни или защото са обиколили Русия на длъж и шир а изразяват собственото си разочарование от живота който им се предлага в момента.Тези хора,млади , стари, не могат да направляват собствения си живот. Че лъскавото очакване за Европа формирано от разкази ,списания и картинки се оказало измамно. Че Европа не е безплатен Кореком,който очаква всички, отхвърлили оковите на комунизма. Любовта на тези хора към Русия не може да бъде разколебана със снимки на избити невинни хора или разрушени от руските бомбардировки градове.Ужасите, които виждат ги радват,защото виждат ,че и други страдат ,че някой някъде отмъщава с терор за техния несретен живот.
  • 154 Проблемът е, че

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "вярно е":

    тия руснаци са родени в Латвия, някои са 2-3 поколение там и не знаят (или не искат да говорят) латвийски език. Едва ли има чужденци неруснаци родени в Латвия да не го знаят, а дошлите вече възрастни чужденци не могат да го научат добре. И най-важното е, че техните правителства не заплашват с окупация Латвия.
  • 155 факти

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Професора":

    Ти каква долна и антибългарска русофилска oтpenка си.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания