Last news in Fakti

23 Декември, 2023 09:55 1 402 7

Антъни Блинкен заминава за Мексико заради кризата с мигрантите

  • антъни блинкен-
  • сащ-
  • мексико

Държавният секретар на САЩ ще разговаря с президента Обрадор

Антъни Блинкен заминава за Мексико заради кризата с мигрантите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар Антъни Дж. Блинкен ще пътува до Мексико Сити, Мексико на 27 декември 2023 г., съобщиха от Държавния департамент на САЩ.

Той ще се присъедини към секретаря по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас и съветника по вътрешна сигурност на Белия дом Лиз Шерууд-Рандъл за среща с президента Андрес Мануел Лопес Обрадор.

Блинкен ще обсъди безпрецедентната незаконна миграция в Западното полукълбо и ще определи начините, по които Мексико и Съединените щати ще се справят с предизвикателствата за сигурността на границите, включително действия, позволяващи повторното отваряне на ключови пристанища за влизане през общата граница.

Очаква се Блинкен да потвърди отново ангажимента на Съединените щати към Декларацията от Лос Анджелис за миграция и закрила и да подчертае спешната необходимост от законни пътища и допълнителни действия за прилагане от страна на партньорите в целия регион.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината му е майката

    18 0 Отговор
    Тези кравари от ненаяждане се побъркаха
  • 2 дядо поп

    18 0 Отговор
    Сигурно ще го изтъпанят на границата за плашило , ако сложат и Урсула , гаранция за мигновено прекъсване на мигрантския поток!
  • 3 Ююююю

    11 1 Отговор
    Според The Wall Street Journal до октомври 2023 г., от 30 септември 2022 г. насам, през югозападната граница на САЩ са преминали над 2,4 млн. мигранти. А значителна част от тях, според публикацията, са преминали оградата без никакво правно основание. Придвижването на мигранти от Латинска Америка към северната част на Мексико и оттам към Съединените щати отдавна е голям бизнес и източник на доходи за местните жители и мафията. Според проучване на ООН от 2021 г. само мигрантите от Гватемала, Хондурас и Салвадор са платили над 1,7 млрд. долара на трафикантите. Важна роля тук играят и организираните престъпни групи, занимаващи се с наркотици и други незаконни дейности. Не само мексикански, но и венецуелски, които взимат от мигрантите до 5000 долара на човек за своите „услуги“. „Пакетът от услуги“ включва пътуване с автомобил от Еквадор, след това с лодка или самолет до Централна Америка, а оттам – до Съединените щати.
  • 4 Тежки преговори ще са за САЩ

    5 0 Отговор
    Антъни Блинкен заминава за Мексико , защото втората и третата заплата трябва да плаща на мексиканската армия и полиция а нещо пари няма.
  • 5 Тежка стана

    4 0 Отговор
    службата на държавния секретар на САЩ, особено през отива щата си 2023 година.
  • 6 Чичо Дончо каза

    1 0 Отговор
    При капитализма,работната сила търси , да се продаде по-скъпо,защото е стока.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.