Last news in Fakti

18 Декември, 2013 21:29 1 849 7

Обама изпраща лесбийки в Сочи

  • барак обама-
  • сочи-
  • зимни олимпийски игри-
  • хомосексуални

Американският президент изпраща послание чрез делегацията за Олимпийските игри

Американският президент Барак Обама изпрати ясно послание към руските власти за отношението им към гейовете и лесбийките с избора на представители за зимните олимпийски игри през 2014 г. в Сочи, пише USA Today.

Той избра да включи в официалната американска делегация бившата тенис легенда Били Джийн Кинг и хокеистката Кейтлин Кейхоу, които открито заявяват своята хомосексуална ориентация. Изборът на Обама е коментиран от американските медии като „гениално хрумване“.

Какъв по-добър начин да се покаже отвращението на американската нация относно анти-гей пропагандата, която президентът на Русия Владимир Путин наложи, от това да изпрати две спортни икони, които по „случайност“ не крият гей ориентацията си?

За първи път от 2000 г. насам САЩ няма да има свой високопоставен представител на Игрите. По традиция, на откриването на игрите винаги е присъствал ако не президентът, то поне бивш президент, първата дама или вицепрезидент.

Русия бе подложена на жестока критика след като прие национален закон, забраняващ "гей пропагандата". Въпреки че Белият дом не отправя конкретна критика към руските закони, говорителят на Белия дом Шин Иноуи заяви, че делегацията "представлява различията, на което САЩ се гради“ и че Обама "е наясно, че те ще покажат на света най-доброто от американското разнообразие, решимост и отборна работа", пише АП.

От Белият дом заявиха още, че графикът на Обама няма да му позволи да присъства на Игрите.

Кинг обяви, че е "дълбоко развълнувана" от това, че е включена в делегацията.

"Аз съм горда да застана с членовете на LGBT общността в подкрепа на спортистите, които ще участват в Сочи и се надявам тези олимпийски игри да бъдат вододелен момент за универсалното приемане на хората", каза Кинг, която ще присъства на церемонията по откриването.

Хокеистката Кейтлин Кейхоу е другият представител в делегацията, който е с различна сексуална ориентация и не го крие. Тя ще присъства на церемонията по закриването на Олимпиадата.

Олимпийският комитет на САЩ не коментира сексуалната ориентация на делегацията.

Франция и Германия са сред другите държави, които няма да бъдат представлявани от президентите си в Сочи.

По-рано тази година Обама отхвърли идеята САЩ да бойкотират игрите заради приетия в Русия анти-гей закон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    4 0 Отговор
    Те в Сащ са или гейове, или изроди. Няма и как по друг начин да постъпят.
  • 2 comments

    3 0 Отговор
    Така е,PROFI-на такива събирания от представителите на
    различните държави човек съди за всяка страна от тия,
    които я представят...
    От такъв ялов,пед..ски и смешен БОЙКОТ Русия и Путин
    в частност със сигурност ЩЕ СИ ГО ПРЕМЕСТИ на другата
    страна.......
  • 3 nakata88bg .

    3 0 Отговор
    "гениалното хрумване" само показва простотията на обама. никой не е забранявал лесбийки в Русия, забранена е пропагандата сред деца
  • 4 galaxy

    3 0 Отговор
    Много е гнусна американската политика. Даже и като пиша сега ми е гадно като си представя гнусотията на гей-парад. Не е приятно за гледане и от възрастните, а още по-малко от децата. Обама, няма право да налага нравите на американците на други държави. Че дори и на американския народ не трябва да се насажда култ към п...расията и лезбийството. Не е тайна, че за да успееш в кариерата си в САЩ трябва да си обратен. Това е една страна в упадък, която дълги години тероризираше света. Жалко, защото в САЩ има и много свестни хора и добри неща в науката, технологиите.
  • 5 galaxy

    2 0 Отговор
    Путин трябва да недопусне лезбийките на Обама да влезнат в Русия. Западните ценостти и култура да си останат за Запада.
  • 6 Mercedes-Benz

    2 0 Отговор
    Те така наречените "западняци" това им е представата за модерно общество - толерастия, п..растия и липса на морал и национална отговорност! Ама нали евреите плащат на който трябва и си имат едни организаийки като "отровено общество" и "пенделския комитет" на сорос... "Гейропейците" (това е обратната и подкупна част на ес, която тормози нормалния европеец) дупе да им е яко в буквален и преносен смисъл! Кръстя се ес, нато, оон, юнеско, грийнпийс и другите им л..няни организации да изчезнат, че да спрат да спъват и тероризират света с мрънкането си и вечната роля на жертви от холокоста, ако наистина се е състоял разбира се...
  • 7 Vasil Stoev

    0 0 Отговор
    Този пък не си гледа проблемите в държавата а тръгнал да критикува законите на други държави.По големи резили от неговите няма,луд чернокож му превежда в ЮАР пред очите на охраната му,агент от националната му сигорност го предаде и тн.