Last news in Fakti

18 Декември, 2013 17:06 946 0

Обвиняват Мохамед Мурси в тероризъм

  • мюсюлмански братя-
  • египет-
  • тероризъм-
  • мохамед мурси

Сваленият египетски президент е подозиран за връзки с чуждестранни организации

Обвиняват Мохамед Мурси в тероризъм - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

Сваленият президент на Египет Мохамед Мурси ще се изправи пред съда по нови обвинения, включително заговор с чуждестранни организации за извършване на терористични актове, съобщава Би Би Си.

Прокуратурата заяви, че той е работил в тясно сътрудничество с палестинската групировка "Хамас" и с ливанската "Хизбула".

Същите обвинения са предявени към още 34 души, сред които бивши сътрудници и ръководители на „Мюсюлмански братя“.

След като бе свален от власт през юли чрез военен преврат, бившият египетски президент веднъж вече се изправи пред съда. Тогава му бяха повдигнати обвинения в подстрекателство към насилие и убийство по време на демонстрациите, които заляха Египет през декември миналата година. При сблъсъците между неговите поддръжници и протестиращи от опозицията загинаха най-малко седем души.

Делото, което започна на 4 ноември, бе отложено за 8 януари, а на 23 декември Мурси ще се изправи пред правосъдието по обвинения в измама, свързани с икономическата и социалната програма на „Мюсюлмански братя“ за възстановяване на Египет, наречена "Ренесанс".

По-рано този месец от Министерството на вътрешните работи заявиха, че няма да позволят на семейството и адвокатите на Мурси да го посещават в затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА