Last news in Fakti

27 Декември, 2023 04:50 1 724 10

Сняг и лед сковаха централната част на САЩ ВИДЕО

  • сащ-
  • зима-
  • лед-
  • сняг

Заледяване в Северна Дакота и обилен снеговалеж в Колорадо

Сняг и лед сковаха централната част на САЩ ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

От силно заледяване в Северна Дакота до обилен снеговалеж в Колорадо, предизвикал закъснения и отмяна на стотици полети - зимна буря връхлетя голяма площ от централната част на САЩ вчера, в деня след Коледа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Тежките зимни условия в равнините би трябвало бавно да се облекчават днес, но това ще става много бавно. Дори когато снегът спре, силните ветрове ще поддържат видимост, близка до нулата", каза синоптик от американския метеорологичен център.

На международното летище в Денвър до вчера следобед имаше над 530 закъснения на полети и 23 отменени полета, показва сайтът за проследяване "ФалйтАуеър". Снежната буря затвори междущатската магистрала 70 в нощта срещу вторник от Денвър чак до границата с Канзас, но преди обед тя отново бе отворена.

Според Националната метеорологична служба за снежна буря се счита, когато ветровете надвишават 35 мили в час (56 километра в час) в продължение на три часа или повече, със значителни снегонавявания и видимост до по-малко от четвърт миля (0,4 километра).

Предупрежденията за снежна буря бяха в сила вчера за западните части на Южна Дакота, Небраска и Канзас, както и за източните части на Колорадо и Уайоминг. Предупрежденията за ледени бури останаха в сила в Южна Дакота, Северна Дакота и северозападната част на Минесота.

Навръх Коледа една жена загина, а трима бяха ранени в Канзас, когато водачът на пикап е загубил контрол върху снега и леда и се е сблъскал челно със спортен автомобил край град Ларнед.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бългериан ин Ю Ес Ей

    17 0 Отговор
    Тенк ю. Може ли и резултатите в NBA, информация за трафика, репортаж от Сената и цените на наемите в Бевърли Хилс?

    Коментиран от #6

  • 2 Алооо къде са

    21 0 Отговор
    Позеленялите? Какво става с "голямото затопляне"? Май климата си прави каквото си поиска? При нас ще почнат да растат скоро банани, а тези там ще ловуват мамонти? Нищо чудно. Има снимки от преди 300-400 години в Москва растат палми на открито. И разни блогери се чудят, как е възможно? Еми постоянно стават изменения. Ама някои се опитват да ни тормозят, заради такива неща.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Грета Тунбата

    11 0 Отговор
    Гордея се с това. Не напразно съм се напъвала! Резултатите са на лице.

    Коментиран от #5

  • 5 Клаус Шваб

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грета Тунбата":

    Ако има застудяване ще дерем народите за "глобалното застудяване"
    Да не мисли раята че ще ни се измъкне.
  • 6 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бългериан ин Ю Ес Ей":

    Летище. Артът Хейли. Всичко си го е написал човека, мотамо. Страхотен разказвач

    Коментиран от #9

  • 7 ........

    2 0 Отговор
    Ето на това му се вика "Глобално затопляне" хаха.
    При нас нямаше сняг,защото от Енергото се скъсаха да се молят на Господ да не вали,за да няма аварии.По-добре да инвестират пари в обновяване на ел мрежата.
  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    2 0 Отговор
    Сняг и лед сковаха централната част на САЩ ВИДЕО.

    Местя го двустранно за краварските неволи !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.