Last news in Fakti

25 Януари, 2024 11:51 1 126 4

Казахстан с ключово предложение относно конфликта в Сирия

  • казахстан-
  • сирия-
  • заседание-
  • консултации

Предлага да се възобновят заседанията на Конституционния комитет

Казахстан с ключово предложение относно конфликта в Сирия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Казахстан смята за необходимо да бъдат възобновени заседанията на Конституционната комисия за разрешаване на ситуацията в Сирия. "Необходимо е да се премине към политическо уреждане на конфликта и да се съсредоточим върху политическия процес. За да направим това, е препоръчително да се възобновят заседанията на Конституционната комисия за обсъждане на бъдещето на страната. Това ще бъде важен инструмент за установяване на политическо споразумение“, каза заместник-министърът на външните работи на Казахстан Алибек Бакаев на пленарното заседание на 21-вата международна среща за сирийското уреждане във формата Астана.

По думите му през последните години Казахстан полага усилия в подкрепа на приятелския народ на Сирия и процеса на уреждане в арабската страна, предоставяйки платформа за преговори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедовия

    1 2 Отговор
    Казахите нямат думата за Сирия.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Урюрвкос

    3 2 Отговор
    първо да питат телескопа Хабъл и сирийската обсерватория по правата на човека и тогава да дават акъл
  • 4 Новичок

    1 0 Отговор
    Къде са цените на имотите,няма ги накрая на статията.Пфу...