Last news in Fakti

31 Януари, 2024 12:35 934 17

Великобритания и Франция засилват мерките срещу нелегалното преминаване на мигранти през Ламанша

  • великобритания-
  • франция-
  • мерки-
  • миграция-
  • ламанша

През последните години десетки хиляди мигранти се опитаха да стигнат до Великобритания от северното крайбрежие на Франция

Великобритания и Франция засилват мерките срещу нелегалното преминаване на мигранти през Ламанша - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания и Франция се споразумяха да ускорят разполагането на оборудване за въздушно наблюдение, целящо да намали броя на мигрантите, плаващи към Обединеното кралство с малки лодки, съобщава "Ройтерс" и News.bg.

През последните години десетки хиляди мигранти се опитаха да стигнат до Великобритания от северното крайбрежие на Франция, правейки опасни и понякога фатални опити да прекосят един от най-натоварените морски пътища в света с малки гумени лодки.

Напливът на бежанци се превърна в основен политически въпрос за британския премиер Риши Сунак, който обеща да "спре лодките". Вследствие на тази цел той разработи планове - в момента блокирани от правни спорове - за изпращане на мигранти в Руанда.

В изявление, публикувано от британското правителство след последните разговори в Париж, се посочва: "Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли и министърът на вътрешните работи Жерар Дарманин приветстваха плановете за ускоряване на изпълнението на споразумението от срещата на върха между Великобритания и Франция през март 2023 г.".

"Тези планове ще ускорят разполагането на ключово оборудване за въздушно наблюдение, което ще осигури безпрецедентни нива на покритие, така че френските правоприлагащи органи да пресекат опитите за преминаване възможно най-бързо".

Не се уточнява обаче кога ще бъде разположено въпросното оборудване.

И Клевърли, и Дарманин се съгласиха да изградят по-тесни връзки в правоприлагането и обсъдиха свикването на среща на вътрешните министри от група северноевропейски държави по темата за миграцията.

"Освен това Франция и Великобритания ще продължат да призовават за споразумение между Обединеното кралство и ЕС по въпросите за миграцията, за да се управлява по-добре както нелегалната, така и законната миграция", заяви Дарманин.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пишете бе, не се срамувайте

    13 0 Отговор
    ФРАНЦИЯ: Фермерите спират камиони, превозващи чужда продукция, и унищожават стоката. и френският фермерски съюз Jeunes Agriculteurs обявиха планове за организиране на пълна хранителна блокада на Париж и неговите предградия. Промоцията е планирана да започне тази вечер и ще продължи поне пет дни.
    ГЕРМАНИЯ: Фермери на трактори идват в градовете и провеждат демонстрации. Пътищата са блокирани. Преговорите между представители на индустрията и властите все още не са довели до никакви резултати.
    ПОЛША И РУМЪНИЯ: Фермерите се противопоставят на безконтролния внос на хранителни продукти от Украйна. Вносът на зърно и други продукти от Square води не само до загуби, но и до разорение на полските и румънските земеделски производители.
    БЕЛГИЯ: Фермери блокираха четирите главни магистрали в страната с трактори вечерта на 28 януари. Участвали са над сто единици техника. Ако подобно действие продължи или се повтори в делничен ден, това ще доведе до сериозни икономически щети за много сектори на икономиката.
    ИТАЛИЯ: Десетки трактори и друга специална техника преминаха през някои градове и предградия. Обикновените италианци наистина не харесват Зелената сделка на Брюксел.
    ИСПАНИЯ: Тази страна просто се готви за масови протести. Земеделските производители планират да изчакат до началото на февруари с надеждата, че властите ще видят какво се случва в другите страни и веднага ще направят отстъпки.
    Миризмата на тор, която фермерите хвърлят по правителствените сгр

    Коментиран от #4, #5, #8, #9

  • 2 Франсетата

    6 1 Отговор
    Заедно с Нидерландия и Австрия да дойдат да си пазят шенгенската граница.
  • 3 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    Тия са си у Халифат, пък сега се усетиха де! ХАХАХХА Има квартал в Париж където ни линейка, ни куки стъпват. Дотука със бивша Европа де. И да си знаете, че Путин е Виновен!
  • 4 Пишете бе, не се срамувайте

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пишете бе, не се срамувайте":

    Миризмата на тор, която фермерите хвърлят по правителствените сгради, вонята на вкисната храна покрай пътищата – в това се превърна Европа. Цъфтяща градина.
  • 5 Даааа

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пишете бе, не се срамувайте":

    Не ги е срам а СТРАХ.
    Ще останат гладни

    Коментиран от #6

  • 6 Той

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Даааа":

    деликатно ги бъзика:)) :))

    Коментиран от #7

  • 7 Разбрах

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Той":

    Но и аз подчертавам,че те с толкова няма да се усетят
  • 8 Местния Козар

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пишете бе, не се срамувайте":

    Да пишат, ама не е политкоректно, иначе всеки един може да отвори Гугъл мапс и да види какво чудо е в "цивилизования" свят на Урсула и сие......
  • 9 Соваж бейби

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пишете бе, не се срамувайте":

    То вече втора седмица е така,ама тази сутрин ги посрешна полиция и бронирани коли не можело да се влиза в Пафиж .Пазят си зад...ците "супер "политиците да не влязат хората в парламента или да не ги напръскат с фекалий ама ще има изненада ,дано и бляк блок помогнат от вътре .
  • 10 Историк

    10 0 Отговор
    Преди дни 2 ма англичани коментираха,че предпочитат да учат руски ,отколкото да живеят в халифат.Почва да става интересно.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Германците

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Историк":

    Също са на това мнение. И то масово. Стискат палци на Путин
  • 12 Соваж бейби

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Историк":

    Не само руски ами е хубаво в училище задължително да се изучават поне 4 езика задължителни.Не да се губят годините на децата с глупава и ненужна информация,разни поети измислени и фалшива история,когато се явиш на кастинг за работа не те карат да рецитираш тъпизми ами искат поне 3 различни езика перфектно говорими и знания зависимост по избраната специалност... .Поне файда да има за бъдещето на децата

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Историк

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Абсолютно вярно.Много отдавна го разбрах и преди години ползвах не зле 4 чужди езика,което винаги ми се е отплащало с добро.Сега останаха 2 ,поради липса на практика,но не се оплаквам.
  • 14 4 езика

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Но граматиката ти липсва.

    Коментиран от #16

  • 15 111111

    3 1 Отговор
    Айде сега.... Ново двайсе.

    Демократична ценност е, всеки мигрант, озовал се на границата, да бъде приет; с почитания, с чест. Без да бъде напъждан мигранта - щото от зор се е озовал на границата.

    Що тъй, милите франсета и англета, се противопоставят на таз демократична ценност???

    Що за европейци са!
  • 16 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "4 езика":

    Не всички професии изискват граматика ,важното е говоримо да е перфектно!Ако си бюрократ ,работиш в списание ,учител....ок.Обаче си ако си продавач в лукс бутик например и имаш клиенти от америка напрумер няма да си губи времето да пише какво търси или да те чака да му пишеш ,в ресторант също често келнера прави грешки или съкртени думи на кого му пука ако поръчката излезе бързо и клиента е доволен?Не може всеки човек да губи време в професията си за твоята граматика в завода консервите или макароните граматика не искат,кравите искат да яде да му е чисто и да пускаш помпата за мляко къде виждаш нужна граматика ?математиката е най важна и другите знания граматиката е някъде към края на важните неща не казвам че е излишна и за това си има гъбари спец на суха материя да коригира другите хора които правят повече в живота с ръцете и труда си ,например хлебаря пука му колко грешки ще направи ако пише обаче храни хората...примери до утре мога да ти дам
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.