Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Февруари, 2024 09:04 6 299 97

Залужни каза как Украйна ще победи Русия

  • украйна-
  • война-
  • залужни-
  • валерий залужни-
  • дронове-
  • русия-
  • стратегия-
  • зсу

Трябва да признаем значителното предимство на врага при мобилизирането на човешки ресурси, посочи той

Залужни каза как Украйна ще победи Русия - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Главнокомандващия ЗСУ Валерий Залужни каза, че за да победи Русия, украинската армия трябва да се концентрира върху разработването и усъвършенстването на безпилотни летателни апарати, защото употребата им е това, което отличава войната в Украйна от други конфликти.

Американската телевизия CNN публикува стратегията на украинския генерал преди да излезе информация, че той ще бъде уволнен. Според западни и украински медии Володимир Зеленски вече е взел решение да освободи Залужни. Ето как според генерала Украйна може да спечели тази война:

Втората световна война приключи преди почти 80 години, но нейното наследство в дефинирането на стратегическата визия за войната продължава и до днес. Какъвто и забележителен напредък да е имало в областта на авиацията, ракетните технологии и космическите активи, концепцията за победа остава непроменена: да се унищожи врагът и да се превземат или освободят територии. И все пак всяка война е уникална.

Няма по-голямо предизвикателство пред военния командир от разбирането – навреме – как всяка война е оформена по различен начин. Първо, от технологичния прогрес, който определя развитието на оръжията и оборудването. И, второ, от политическите условия в страната и чужбина и икономическата среда. Победата се нуждае от уникална стратегия и следва уникална логика. Вече е добре известно, че централен двигател на тази война (в Украйна) е развитието на безпилотни оръжейни системи. Те се разпространяват със спираща дъха скорост и обхватът на техните приложения става все по-широк.

От решаващо значение е, че именно тези безпилотни системи – като дронове – заедно с други видове усъвършенствани оръжия, осигуряват най-добрия начин за Украйна да избегне въвличането в позиционна война, където ние нямаме предимство. Но докато овладяването на такива технологии е ключово, то не е единственият фактор, влияещ върху настоящата стратегия. Трябва да се борим срещу намаляването на военната подкрепа от ключови съюзници.

Русия, в партньорство с някои други, все още е в състояние да разгърне своя военно-промишлен комплекс в преследване на война на изтощение срещу нас. Трябва да признаем значителното предимство на врага при мобилизирането на човешки ресурси и как това се сравнява с неспособността на държавните институции в Украйна да подобрят нивата на живата сила на нашите въоръжени сили без използването на непопулярни мерки.

На нас ни пречи несъвършенството на нормативната база, както и от частичната монополизация на отбранителната индустрия. Това води до затруднения в производството – например при боеприпаси – което допълнително задълбочава зависимостта на Украйна от нейните съюзници за доставки. Нашият боен опит, особено от 2022 г. насам, е уникален – но в интерес на победата трябва непрекъснато да намираме нови начини и нови способности, които да ни помогнат да спечелим предимство над врага.

Може би приоритет номер едно тук е овладяването на цял арсенал от (сравнително) евтини, модерни и високоефективни безпилотни превозни средства и други технологични средства. Вече такива средства позволяват на командирите да наблюдават ситуацията на бойното поле в реално време, ден и нощ и при всякакви метеорологични условия.

Те предоставят разузнавателна информация в реално време, позволяваща коригиране на огъня денонощно, без пауза – което ни дава възможност да нанасяме високопрецизни удари срещу вражески цели в предни позиции и в дълбочина. Трябва да се отървем от архаичното и стереотипно мислене.

Това означава и по-малко войници в опасност, което значи по-малко човешки жертви. Трябва да се създаде изцяло нова държавна система за технологично превъоръжаване (включително киберактиви и отслабване на икономическите възможности на врага). Създаването на такава система може да се постигне за пет месеца. Нашите партньори са на същото мнение.

През 2024 г. трябва да съсредоточим основните си усилия в три области. Създаване на система за осигуряване на нашите въоръжени сили с високотехнологични средства. Въвеждане на нова философия за обучение и война, която отчита ограниченията в активите и как те могат да бъдат разгърнати. И овладяване на нови бойни способности възможно най-скоро. Ние вече притежаваме способности да ликвидираме врага и да осигурим съществуването на държавност.

Нашата цел трябва да бъде да се възползваме от момента – максимално да натрупаме най-новите бойни способности, което ще ни позволи да отделим по-малко ресурси за нанасяне на максимални щети на противника, да прекратим агресията и да защитим Украйна от такава в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шпион

    57 7 Отговор
    сказочник
  • 2 Бонев

    136 15 Отговор
    Украйна не може да победи Русия,но има голям шанс да разпадне ЕС. Ако не го разпадне със сигурност ще го направи по беден.

    Коментиран от #53

  • 3 Пич

    116 16 Отговор
    Брюксел гори , Тексас го " нема у целата схема " ......а надрусаните ще побеждават Русия !!!??? А вие кажете......

    Коментиран от #11, #15

  • 4 да де

    88 8 Отговор
    Явно бизнеса на Брендо върви чудесно всеки ден се ръсят и пишат абсурди.
  • 5 Мамул

    55 6 Отговор
    Га пръдне гущер
  • 6 имаХте забрана за публикуване

    42 2 Отговор
    Про това заради коментар, който цитира заклавието на статия Свобода!
    Свобода на словото в ДЕМО.крацията ❗
    ПО-ЗДРАВ от .... Вие знаете ‼️

    Коментиран от #42

  • 7 В.В.П.

    60 6 Отговор
    Дроновете на окрайна са за терр.актове..На всеки терористичен удар ,ще бъде отвърнато с фаб1500..Красота..Дроновете не могат да завършат военен конфликт...Само го държат отворен ..И така .
  • 8 Адрес 4000

    52 5 Отговор
    А да бе
    Според Сиймор Херш ,Залужни преговаря тайно с Америка за капитулация
    Потвърдиха го Скот Ритър и Дъглас Макрегър
    На другия ден в предаванията делници и студио Хъ
    п.Ники Марков и чуката го потвърдиха
    Аз вярвам само на тези хора ,само истината говорят
  • 9 прекалено късо

    42 4 Отговор
    как ще ги победи хаха , на картинка ли залЪжни :D
  • 10 В.В.П.

    33 5 Отговор
    Сащ иска разрешение от Путин ,Киеф и Лвов да идат в шайката на НАТО..В замяна дават още 100К км територия .. Ахахаха
  • 11 имаХте забрана за публикуване

    35 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Брюксел, Париж, Берлин.....
    а в София всичко е наред ‼️
  • 12 лесно и просто

    58 6 Отговор
    нямам нищо против ЕС да се разпадне, да си запазим лева и да нямаме милиарди дълг.

    Коментиран от #19

  • 13 И защо

    55 6 Отговор
    Тоя си мисли че Украйна има по голям потенциал в разработването на новите технологии от русия??? В момента и русия разработва такива нови системи но тя има повече учени,пари и технологична база.

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЕВРОНЮЗ

    41 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Еврогейскатагемия потъва в Бългерията евроатлантическите цигулки свирят дежурните оперети. Украйна, Зеленски, Путин, Въздушни линейки, Нотариуси
  • 16 В.В.П.

    35 5 Отговор
    Залужни не диша лепило ,като шефа си ..вижда че раб отата е много зле...Ужас..
  • 17 Капитан Салам

    27 4 Отговор
    Епаааа като се присъедини към РФ
  • 18 пешо

    34 3 Отговор
    ще победи на 33 февруари петък
  • 19 дедо..

    32 5 Отговор

    До коментар #12 от "лесно и просто":

    Аз съм за разпадането на шенгенлия..
  • 20 Адрес 4000

    14 9 Отговор

    До коментар #13 от "И защо":

    Като се събуди сутринта сънувайки беше ли подмокрен

    Коментиран от #44

  • 21 Философа

    38 4 Отговор
    Колкото и да пропагандирате за победа на фашизоидите от Окрайна няма да се получи.
  • 22 Българин

    14 18 Отговор
    честит празник на другаря Путин

    Коментиран от #26, #27

  • 23 Релевантния

    36 5 Отговор
    Фантазиите на едни окраински кре.тен
  • 24 Учуден

    34 6 Отговор
    Ами Украйна няма да победи Русия колкото и да ви се иска просто се чудя що за едеоти сте да си го помислите даже

    Коментиран от #30, #40

  • 25 Уса

    44 5 Отговор
    Само 27 държави подкрепят Украйна.В момента същите тези държави се тресат от протести,които превръщат градовете им в обори и торища
  • 26 Проверка на фактите

    37 6 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    На днешната дата преди 80 години Руската антифашистка освободителна армия счупи мечтите на Вермахта и господарите им Ротшилдите за световно господство.
  • 27 ами

    19 3 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    и какъв е празника, че залужни е измислил начин да победи русия?
  • 28 горски

    31 4 Отговор
    Правилно разсъждава,но и отсрещната страна знае същото...И е с 20пъти по силна икономика и възможности...Така че,най добрия изход е капитулация,другия е унищожение....при който по силния ще пострада,а слабия ще изчезне....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Адрес 4000

    9 38 Отговор

    До коментар #24 от "Учуден":

    А тези които искат Московия да дойде отново да ни Асвабади ,както на 9 септ 44 и да се обърне палачинката какви са?
    Украинците показаха как се прави и как се чупят зъбите на една побесняла мечка
    Та не знам кои са идиоМите

    Коментиран от #33, #49, #71, #72

  • 31 100

    6 29 Отговор
    С мерак. Украйна може да победи, ако западните страни й дават достатъчно оръжие и боеприпаси.

    Коментиран от #75

  • 32 хахаха

    21 3 Отговор
    толкоз много думи за очевидни дори и за лаик неща. Само дето не е ясно доде покрайнината произвежда дронове, Русия какво ще прави...сигурно ще си чопли в носа....:))))
  • 33 Един

    7 25 Отговор

    До коментар #30 от "Адрес 4000":

    Чакащите асвабаждение от Рашистан са си чисти продажници или зомбирани шемети.
  • 34 Соваж бейби

    20 2 Отговор
    Големи мечтатели, не е зле да спрат с дрогата и да погледнат на проблема трезво и сериозно!
  • 35 Тези хич ги няма

    29 3 Отговор
    Пита се в задачата ако победите, какво ще стане? Отговорът е ще стане много зле. Ще ви опишат и долните гащи и ще ви вземат всичко, първо тъпата "незалежност".
  • 36 Спрете се бе

    5 2 Отговор
    Само му ровите кокалите на човека. Вече и смешно не е
  • 37 Механик

    25 1 Отговор
    Твоите "партньори" вече 20 години се опитават да "отслаби икономическите възможности" на Русия, па те не само не отслабват, ами се и умножават. От 2 години какви ли не санкции, единственото което бе постигнато е че цените в Европа скочиха тройно и трактористите подкараха тракторите.
    От 1992, западните ви партньори ви подгатвят за война с Русия и до ден днешен не успяха. Ти си тръгнал да ми разправяш, че за 5 месеца това можело да стане?
    Май и ти не си от най-умните? Той за това ще те сваля зеления палячо.
  • 38 Мишел

    21 1 Отговор
    В Русия са разработили и масово произвеждат малки станции за радиоелектронна борба, които заглушават в радиус 1 км. целия диапазон на видеоканалите. Навлезлите в обсега им FPV дронове остават слепи и губят целта. Тези станции монтират на руските танкове, САУ, бронетранспортьораи, камиони с РСЗО и с ракети и ги правят неуязвим за дроновете. Вече се появиха клипове с успешни атаки на така защитени руски танкове.
  • 39 обаче

    13 1 Отговор
    снимката кърти миФки...другата статийка, за Путин, и тя такава...въпрос с понижена трудност: колко от бравите войници на снимката са живи?
  • 40 Учуденият

    4 21 Отговор

    До коментар #24 от "Учуден":

    Обединена Европа и Големият Бял Брат така ще пострижат мечката нула номер,че ще чака 50 години да им порасне нова козинка.

    Коментиран от #47

  • 41 Докога ще ни засипвате с ободряващи бози

    22 1 Отговор
    НАТО и ЕС клекнаха финансово и индустриално, а Украйна освен това и физичически. Зеленски им изпразни военните складове и джововете на данъкоплатците им- и затри мъжкото население в покраинините.

    А тоя омайва обективните медии със златната рибка, дето да му изпълнила три желания.

    Русия не напазно ги върти дълго на бавен огън и Украйна и обеднения запад! До пълно отделяне на месото от кокъла. И слепите го виждат.

    Коментиран от #46, #54, #78

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ГОЛЯМ СМЯХ

    9 1 Отговор

    До коментар #42 от "съветче от козлудуя":

    при забрана рестартираш и пак.. ако с първия път не стане повтаряш ! докато админа се по бърка
  • 44 Явно

    14 1 Отговор

    До коментар #20 от "Адрес 4000":

    Нямаш доводи и тролиш. А урките явно се имат за израелци...високи технологии и Украйна...майтап бе Уили
  • 45 Илиев

    17 1 Отговор
    Аре бе, аре победете ги, от 2 години все ги побежавате
  • 46 Адрес 4000

    10 2 Отговор

    До коментар #41 от "Докога ще ни засипвате с ободряващи бози":

    Да точно така е
    Потвърди го и Скот Ритър
    А тук локално го предаде Волгин по БНР
    Няма как да не е вярно
    Истината говориш човеко
    Но няма кой да го види
    НАРОДА СПИ

    Коментиран от #56

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Свободен

    3 17 Отговор
    Умна глава!
    Не като ботоксовия пръдл.ьо с токчетата!
  • 49 Дреме му на Путин

    19 1 Отговор

    До коментар #30 от "Адрес 4000":

    за България:):)

    Но повечето хора от обеднения запад вече стискат палци на Путин да измете тези психопати, които съсипват хубавия им доскоро запад.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Потрошенко

    2 1 Отговор
    ни как
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Човек

    6 17 Отговор

    До коментар #2 от "Бонев":

    Русия не може да победи Украйна, но има голям шанс да се разпадне. Ако не се разпадне, със сигурност ще стане още по-бедна. Пред лицето на руската заплаха, ЕС е по-обединен от всякога. Всички балкански страни са с подадени молби и текущи процедури по присъединяване. Те рано или късно ще станат членове на ЕС. Същото се отнася за Украйна. Грузия също подаде официална молба за присъединяване. Великобритания вече си скубе косите и иска да се връща. ЕС е велик, защото е изграден на доброволен принцип и не се крепи със сила. Отделните единици сами искат да са част от него. В диктатурите, каквато е Русия, е обратното - републиките се държат насила в състава на федерацията. Затова диктатурите са по-податливи на разпад. Затова империите от миналото се разпаднаха. Остана само Русия. Тя веднъж се разпадна с рухването на СССР. Сега и предстои нов разпад. И така докато се свие в естествените си граници в рамките на Московията. Това просто е естествения ход на нещата. Просто Русия, както обикновено, е изостанала. ЕС е съвсем различно нещо. Той не е империя или диктатура. Той никой не е погълнал насила. Той расте по естествен начин. Той е съюз от ново поколение и далеч в бъдещето ще бъде изучаван като началото на световно обединение.

    Коментиран от #58, #69, #70

  • 54 Докога ще ни засипвате с ободряващи бози

    10 1 Отговор

    До коментар #41 от "Докога ще ни засипвате с ободряващи бози":

    Не ми трябва ни Волгин, ни Ритър, ни СиЕнЕн, ни Джамбаза, ни Мара, ни "Америка за България",,,,,!
    Имам си собствена глава, за разлика от теб!
  • 55 КОНТРА НАСТУП

    15 2 Отговор
    До редакторите на този изключително (Независим-Сайт)
    Вярно ли е това че галите Сорос по очните Торбички за грандове ?
  • 56 Докога ще ни засипвате с ободряващи бози

    5 3 Отговор

    До коментар #46 от "Адрес 4000":

    Отговора ми бе до теб
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Европеец

    4 12 Отговор

    До коментар #53 от "Човек":

    Слава на на свободата!

    Слава на просперитета!

    Слава на Европейския съюз!
  • 59 ру БЛАТА

    4 12 Отговор
    Разпад на Z кочината още това десетилетие!
  • 60 Редник

    10 2 Отговор
    Добре като теория, но неизпълнимо на практика. Русия има в пъти по голям ресурс и вече реализира това, което Залужни видя от тях. Но трябва да се признае, че му сече пилето. Руска академия е завършил.
  • 61 Оркистан

    4 7 Отговор
    Блатарите Zатънаха в беZмислени унищожения и убийства в особено големи размери
  • 62 Бг681

    8 2 Отговор
    Империите се появяват и после изчезват а България винаги остава
  • 63 Опааа

    6 0 Отговор
    Мароооо! Ти си знаеш!
  • 64 Чики-Рики

    4 1 Отговор
    И аз знам как- никак!
  • 65 чак им се чудя

    11 1 Отговор
    на тия военнокомандващи с претенции да рабират хода на руснаците. Едно нещо им убягва - Русия провежда военна операция, но в мига, в който реши, че е въпрос на оцеляване, то ядреното оръжие ще заработи ( в зависимост от степента на застрашаване на руските интереси може да се използва само тактическо, но може и да го докарат до използване и на двата типа). Тия наистина си вярват, че Русия няма да прибегне до ядрено оръжие и строят кули от илюзии.
    Погрешно е да се мисли, че в Москва нямат смелост да го използват. За Путин, това в Украйна все още е военна операция, но смени ли виждането си- господ да е на помощ на света - ужаса ще настъпи.
  • 66 Мисис Поничка

    11 2 Отговор
    Директно управляват Украйна отвън (ЕС,НАТО,САЩ - нарекли себе си Дъ Уест), затова въобще не им трябва нито Залужни, нито Зеленски, освен за параван. Ако параванът падне ще си сложат друг.


    а за Русия - отдавна я победиха, обявиха го по всички държани медии. Даже Кокорчо я победи. Арестуваха умрелия от рак Путин и т.н.

    Каквото и да кажат марионетките - никой не ги слуша, освен други марионетки от същата сцена на кукления театър.

    Иначе войната си върви и от двете страни - едните с пари си купуват умрели, а другите с умрелите си откупват страха.
  • 67 Жададык

    6 1 Отговор
    И тоя е минал на твърда дрога.....
  • 68 Историк

    9 1 Отговор
    Дечурлигата от снимката отдавна са покойници,не се гаврете с паметта им.Махнете снимка.
  • 69 Геобразен СороСоиД

    7 1 Отговор

    До коментар #53 от "Човек":

    Свали си розовите очила ,бе мульооо.
  • 70 Суралу Ноф Ред Найлен

    12 1 Отговор

    До коментар #53 от "Човек":

    Какво е беше това инфантилно рецитиране на възхвала на господарите ти?

    Това напомня чудесната есен-зима на 1944/45 г. когато по радиото на Берлин говорят колко са щастливи хората в новия Райх. В същото време повечето мъжка сила на Германия вече е закопана в пръстта. Хитлер обяснява как има оръжие-чудо, които ще замени войниците. Шайки ловят работещите немци в заводите и ги пращат на фронта, обяснявайки, че в заводите няма да работят немци, а пленниците. Стопанството върви надолу.


    Който не си знае историята я повтаря, но като фарс.
  • 71 русия

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Адрес 4000":

    Нищо не са счупили ,само си счупиха рогата???
  • 72 ТрампЛин

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Адрес 4000":

    Суссс ,бе дррррто магаре,на пр.ст вече миришеш,а акъла ти още не е дошъл.
  • 73 Сийкър

    9 0 Отговор
    Намерете снимка на Залужни от тази зима.

    Струва ми се, че са го махнали отдавна. Вси му взимат интервюта разни американски вестници... така дистанционно по мобифона. Вдига, "Залужни е". Отсреща "От Ню Йорк Таймс си обаждаме". Той "А, тъкмо ще ви кажа какъв ще е следващият ми ход във войната". Читателите "Малииййй..."

    Коментиран от #80

  • 74 Мак лайн

    8 0 Отговор
    Украйна няма как да победи Русия, да му мислим ние какво ще правим като дойдат руснаците.

    Коментиран от #76, #79

  • 75 Лой Достин

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "100":

    А защо трябва да се дават оръжия на Украйна - това никой не успя да го обясни ясно. Да бяха отишли НАТО да наторят те чернозема.

    Дадоха им всичко, което можаха да откраднат плюс по 100 милиарда на година. Тия пари ако ги бяха дали на Путин щеше да се навие да си подпише собствената капитулация в 100 екземпляра.

    Май друго искат американците, но никога няма да го кажат открито, защото е зло.

    Коментиран от #82

  • 76 Кирчо Пеевски

    6 0 Отговор

    До коментар #74 от "Мак лайн":

    Е, как какво - строим им нов паметник и казваме, че Денков евиновният п-дал. Габриелата ще си рецитира фразите - тя е слуга на всички господари.

    Само за Гласен Василев се притеснявам, че може някои от жбкръжението му да злоупотреби многократно с него.
  • 77 Е добре де...?!

    4 0 Отговор
    Това още колко пъти ще го дъвчете...!
  • 78 ТАКА Е!

    12 0 Отговор

    До коментар #41 от "Докога ще ни засипвате с ободряващи бози":

    А вчера нашите ,,далновидни" управници от Брюксел,ни изпразниха хазната с още 50 милиарда евро,наливайки в бездънната каца,наречена ,,Украйна",вместо да повишат жизненият стандарт на живеещите в страните членки от ЕС...!
  • 79 Хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #74 от "Мак лайн":

    Не позна - няма да дойдат вече тук руснаците! Толкова са ни "заобичали", особено през последните 2 години, та ще дадат възможността на Турция да ни "освободи"! Това е мнението на повечето руснаци и политиците им за неблагодарните българи! Сглобката и ПееФски ще са доволни да дойде Ердоган!

    Коментиран от #91

  • 80 Хаха

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "Сийкър":

    От май месец не се е появявал публично пред хора Залужни! Дава "интервюта" само по телефона, ютюб, телеграм! Чат, пат се появява и уилена холограма! Явно отдавна е при Бандера и сега от немай къде ще го "уволняват", т.е. спират тока на холограмата, щото цирка не може да продължава вечно...
  • 81 ЗАЛУЖНИ С ТОВА

    6 0 Отговор
    ТЪПО ИЗЛЪЧВАНЕ НЕ ВИЖДАМ КАК И С КОЙ АКЪЛ ЩЕ ПОБЕДИШ РУСИЯ. ЧЕ СИ ПРОСТ Е НАПРАВО НАРИСУВАНО.
  • 82 Един

    0 8 Отговор

    До коментар #75 от "Лой Достин":

    Трябва да дават оръжие, за да спрат агресията на Путлер. Беззащиитна ли да остане Украйна? А и Пуйло заплашва също Молдова, Грузия, Казахстан и други страни. А западните страни са далеч от това да помагат пълноценно на Украйна. F 16 още няма на фронта, немците отказаха да им дадат Таурус, а Атакамс се появиха в малки количества и но не такива модификации, каквито Украйна искаше. Десетки милиарди евро и долара са блокирани в ЕС и САЩ и не стигат до Украйна, заради такива като Орбан и някои среди в Републиканската партия в САЩ...и т.н. и т.н.
  • 83 вреден е този

    6 1 Отговор
    ХИПЕР ЕНТУСИАЗЪМ. ЩЕ КРАДНЕТЕ ОЩЕ МАЛКО ОТ ЗАПАДНИТЕ ГОВЕДА И ПОСЛЕ СТЕ МЯУУ.
  • 84 ами

    8 0 Отговор
    вица на деня - ще наловиш по улицата 500 000 украинци, ще ги превъоръжиш и обучиш за 5 месеца, остналите 880 000 дето воюват от две години ще ги пуснеш платен годишен отпуск...и така ще победиш русия

    Коментиран от #87

  • 85 от пресата

    4 0 Отговор
    Нюзуик,
    Д. Ръндел и М. Гфьолер

    "...Класическите изисквания за справедлива война включват разумна възможност за победа. Докато едно поколение украински мъже умира, тъжната реалност е, че Украйна има приблизително толкова шансове да спечели война срещу Русия, колкото Мексико би спечелило война със Съединените щати. Продължаването на конфликта няма да промени това уравнение.
    Повече смъртни случаи на украинци и унищожаване на инфраструктура само допълнително ще травматизират това общество. Освен ако не сме готови да рискуваме значителна ескалация, която може да включва пряк сблъсък между войските на НАТО и Русия, най-добрият начин да гарантираме оцеляването на жизнеспособна, независима украинска държава е да преговаряме за уреждане на войната сега..."
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #84 от "ами":

    Да бе - всички 500 000 за 5 месеца ще станат, като Рамбо, а останалите 800 000 на фронта няма да дават "нито една" жертва, мирно и тихо ще се оттеглят на почивка и презареждане и след това, всички общо 1,3 млн. Рамбовци ще "изтласкат" руснаците зад Урал.... Е, няма такъв виц и филм, дори и в Холивуд!
  • 88 9090

    8 1 Отговор
    Атанасова спри да претопляш манджата "Украйна" никой не се вълнува вече от нея.Напиши нещо актуално за събитията в САЩ.
  • 89 Розентал

    6 2 Отговор
    Фашистите са еднакви по целия свят. И Хитлер си е мислел до последния момент , че ще победят с някакво супер оръжие, докато накрая се е гръмнал. Тоя бълнува за супер дронове, само че кой ще ги кара тези дронове като не останаха хора.Всъшност иска още пари за крадене и се гласи за стола на наркомана.
  • 90 Гост

    6 2 Отговор
    Украйна може да победи Русия само на шах.

    Коментиран от #92

  • 91 Да да

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "Хаха":

    Ами той вече Фидан паша дойде на оглед. Показателно е че не се срещна с никого освен с Делян и мюфтията. Сега остава да съобщят по теевизора кой е новия годподар. Парламентата ще се събере на извънредно заседание и тържествено ще изпее Гюзел Туркие, а после ще се саморазпусне.
  • 92 Путин

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "Гост":

    Или на не се сърди човече.
  • 93 Ненужни

    3 0 Отговор
    тъкмо да кажа как ще победим Рашата и надрусаният ме уволни!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Дълго_Име

    0 0 Отговор
    Давай генерале, покажи на дело това, което хуртуваш пред медиите. Бегом на фронта, не бъди военен оракул!
  • 97 Име

    0 0 Отговор
    Казано е точно, но е имал предвид, че е непостижимо.
Новини по държави: