Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 05:42 2 129 21

Западът осъжда Белград за непризнаването на Косово и дейността на руските медии в Сърбия

  • сърбия-
  • русия-
  • александър вучич

Александър Вучич се е запознал с докладите на някои западни разузнавателни служби

Сръбският президент Александър Вучич заяви пред ТВ Хепи, че в докладите на някои западни разузнавателни служби, с които той разполага, се казва, че непризнаването на независимостта на Косово и дейността на руски медии на територията на републиката е проблем, срещу който трябва да се води борба.

"Две чужди разузнавателни служби са подготвили за своите министерства на външните работи и на европейските въпроси доклади, в които се казва, че Сърбия е проблем, защото не признава Косово, толерантна е към президента на Република Сръбска Милорад Додик, а руските медии могат да излъчват свободно, "посочи Вучич, като добави, че заключението на документите включва призиви за борба с това, за да се "подкопае доверието на хората във Вучич". Държавният глава подчерта, че косовските власти и западните държави ежедневно работят за засилване на натиска върху Сърбия. "Основният въпрос е какво можем да направим при тези геополитически обстоятелства.

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич обяви в понеделник, че Сърбия официално е внесла искане в Съвета за сигурност на ООН за спешна среща във връзка със ситуацията в Косово и Метохия.

Сръбският президент Александър Вучич каза по-рано, че очаква скорошно провеждане на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради по-нататъшните провокации от страна на косовските власти. Сръбският лидер заяви, че е подготвил и отделни писма до представителите на ЕС и Съвета за сигурност на ООН, в които посочва неприемливите действия на премиера на непризнатото Косово Албин Курти, като добави, че съдържанието на посланието е "най-дългото и тежко" от тези, които е трябвало да подпише като държавен глава.

В петък силите за сигурност на Косово окупираха няколко сръбски самоуправления и институции в провинцията. В рамките на действията си въоръжените мъже претърсиха някои обекти и преустановиха работата им. В тази връзка Вучич отново посочи, че Прищина провежда политика на етническо прочистване и създава невъзможни условия за живот на сръбското население, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 10 Отговор
    Чий го дири нашата бригада в Косово?
  • 2 СЪРБИЯ ПОМНИ КОЙ Я БОМБАНДИРА

    21 8 Отговор
    И ПСУВА ЗАП АДА БЕЗ ПАУЗИ !

    Коментиран от #16

  • 3 НАС НИ БОМБИХА СЪЩИТЕ ГАДОВЕ

    29 6 Отговор
    ДЕТО БОМБИХА И СЪРБИЯ ! ЗАБРАВИХМЕ ЛИ ? ЧЕ И ПАМЕТНИК ИМ ВДИГНАХМЕ !

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 йа йа ай

    20 4 Отговор
    Преведено на български, Сърбия не може да има собствено мнение и независими медии.

    Коментиран от #6

  • 6 Госあ

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "йа йа ай":

    Да, ама както се вижда - може ! И качествено руско оръжие, също може да има ! Много зависи от правителството на страна и националните предатели в него.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Госあ

    18 3 Отговор
    Мафията в Брюксел съществува само и единствено благодарение на продажниците в отделните страни на ес. И тук не се касае само за България, не случайно Европа се тресе от протести. Никой нормален човек в Европа не иска данъците му да отиват за европейската олигархия и разрастването на октопода. ЕС беше просто една безмитна зона за търговия, а в какво се е превърнал сега ? В тази връзка, би трябвало страните които искат да излязат от него, да могат да го направят без никакви проблеми, защото подписаните договори са се отнасяли за съвсем друго нещо

    Коментиран от #19

  • 10 Петър

    16 2 Отговор
    Косово не е признато като държава от страни членки на ЕС, а това са: Испания, Румъния, Кипър и Словакия, също така не е признато и от една много "важна" в момента държава-Украйна. Дали западът осъжда изброените от мен държави?
  • 11 Бивша Югославия

    17 4 Отговор
    Косово никой не го признава, освен САЩ, заради базата си там. Поддържането на сепаратистки движения много често води до въоръжени конфликти.

    Коментиран от #18

  • 12 МУЦКА

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пий си валидола":

    КВО СТАНА С МАЙДАНА У БЕЛГРАД
    ДАН СА СВЪРШИЛИ ДОЛАРЧЕТАТА
    ИЗПИХТЕ ЛИ ГИ МАМИНИ СЛАДКИ
    А ДЕМЕНЦИЯТА ЗАБРАВИ ДА ПРАТИ НОВИ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Алоо

    12 2 Отговор
    Демократите значи за Косово може за Крим,Донецк и Луганск не??? И къде е логиката
  • 15 Сърбия върви към санкции

    4 8 Отговор
    Сърбия може да получи санкции от ЕС заради проруското си поведение. Спиране на парите от Брюксел и забрана на достъп до европейските пазари, ще бъдат катастрофални за Сърбия.
  • 16 Бомбите спряха сръбските кланета

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "СЪРБИЯ ПОМНИ КОЙ Я БОМБАНДИРА":

    Светът помни геноцида, който извършиха сърбите над несърби, във Войната вхб.Югославия.
  • 17 Будител

    3 1 Отговор
    Време е да скърбим за смъртта на стара Европа. Разлагането е отишло твърде далеч, упадъкът е твърде изразен, благоденствието, упадъкът, пацифизмът и омразата към себе си са твърде вкоренени, обречеността е неудържима. Някога най-богатият и най-напреднал континент в света, Европа е свършена, нейното унизително падение е твърде очевидно за останалия свят, ако не и за заблудените европейци.
  • 18 Будител

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бивша Югославия":

    То това е целта...това е целта със създаването на палестина като държава и нация....косово са албанци...просто САЩ - разделяй и владей
  • 19 Будител

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Друата интересна новина е че еврото се срива ....
  • 20 Анджо

    1 0 Отговор
    Всичко изкуствено създадено се разпада. Божието наказание се изпълнява. Защо русофилите не пишете как сърбите са трупа ле безмилостно Българките в македония а сега защитавате сарбейшаните. Велика сръбска империя не е имало никога. Не искам да ви пиша исторически данни за това. Косово е била Българска територия , но наще учени мълчът по политически ссъображения и аз мисля , че това е грешка.
  • 21 Анджо

    1 0 Отговор
    Сърбите прехвърлят всичките вини на Българите и някога сърбите извиниха ли се за техните грешки и геносиди кадето предизвикаха на балканите. Кой ще иска да са стях. Те успяха да накарат македонската държава (вече) да ни мразят. И защо ги защитавате тогава. Много внимателно трябва да се наблюдават сърбите какво правят. ПАТИЛИСМЕ.
Новини по държави: