Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 10:56 814 7

Тръмп събра подкрепата на републиканците в Невада и американските Вирджински острови

  • доналд тръмп-
  • републиканци-
  • невада-
  • вирджински острови

Тръмп, фаворит в надпреварата за номинацията от партията си, бе единственият основен кандидат, който се състезаваше на партийните конференции на републиканците в Невада

Тръмп събра подкрепата на републиканците в Невада и американските Вирджински острови - 1
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп събра подкрепата на републиканците по време на партийните конференции в щата Невада и на американските Вирджински острови. Този успех го приближава до формалната номинация от страна на Републиканската партия за предстоящите президентски избори през ноември, съобщават Ройтерс и БТА.

Тръмп, фаворит в надпреварата за номинацията от партията си, бе единственият основен кандидат, който се състезаваше на партийните конференции на републиканците в Невада и се очакваше да си осигури подкрепата на всичките 26 делегати от щата на насрочения за юли конгрес на Републиканската партия за номиниране на техния кандидат за президент, след като снощи бе обявен за победител от компанията за социологически проучвания "Едисън рисърч".

По-рано вчера Тръмп с лекота спечели подкрепата на републиканците и на партийните конференции на американските Вирджински острови, като добави още 4 делегати към актива си. Бившият президент на САЩ спечели там 182 гласа (или 74 процента от подадените 246 гласа), побеждавайки последната останала в надпреварата на републиканците своя съперничка Ники Хейли, която получи 26 процента подкрепа с 64 гласа.

Партийните конференции в Невада, организирани от подкрепящите Тръмп републиканци в щата, се проведоха два дни след състоялите се там първични избори, организирани от щатските власти, на които Хейли претърпя голямо поражение.

Въпреки че бе единственият основен кандидат на първичните избори в Невада във вторник, организирани от властите в щата, Хейли все пак бе категорично победена, след като десетки хиляди привърженици на Тръмп, който не бе включен в избирателните списъци, отбелязаха в бюлетините си "никой от посочените кандидати", опция, която събра 63 процента от всички гласове срещу 30 процента от тях за Хейли.

Тръмп, който произнесе в Лас Вегас кратка реч след вчерашната си победа на партийните конференции в Невада, се възползва от съобщенията за дългите опашки в този западен американски щат и заяви пред поддръжниците си, че няма търпение да обяви победата си на предстоящите първични избори в Южна Каролина, отбелязва Асошиейтед прес.

"Ние изпреварваме всички. Има ли някакъв начин да свикаме изборите следващия вторник? Това е всичко, което искам", заяви Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 4 Отговор
    Тръмп ще спаси света!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Абе

    7 1 Отговор
    УДРИ ЧИЧО ДОНИ!
  • 3 мдаа

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тръмп ще спаси света като загуби изборите, а с това ще си отиде и последната капчица надежда на диктатора Путин да пороби отново източна Европа.

    Коментиран от #4

  • 4 Интелект

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "мдаа":

    Явно подобно изказване е на ментално увреден индивид с природна тъпота!
  • 5 Хи хи хи хи

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Руската марионетка Тръмп бил събрал подкрепата на републиканци?......Ха ха ха ха ха...Накрая такъв шут ще му забият,че ще се чуди на кой свят е.
  • 6 Куку Лашка

    5 0 Отговор
    И козешкият тролетариат заминава на борсата

    Коментиран от #7

  • 7 Бай Ху (By Who)

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Куку Лашка":

    Ахахахахахаааа, точно казано гпсподине.