Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 09:50 2 347 18

Образцов гражданин! Британският премиер Риши Сунак е платил над 500 000 лири данъци

  • ашката мърти-
  • великобритания-
  • риши сунак-
  • данъци

Сунак е бивш банкер и е съпруг на Ашката Мърти, с индийска националност и наследничка на богат предприемач и основател на индийския технологичен гигант „Инфосис“

Образцов гражданин! Британският премиер Риши Сунак е платил над 500 000 лири данъци - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Риши Сунак е платил над 500 000 лири данъци миналата година, предадоха световните агенции, като се позоваха на документи, оповестени вчера от "Даунинг стрийт" 10, пише БТА.

Само 6 процента от тези доходи, тоест около 140 000 лири, са от депутатска и премиерска заплата на Сунак. По-съществената част - 1,8 милиона лири, идват от доходи от капиталовложения. Другото идва от лихви и дивиденти (близо 300 000 лири).

Приходите от капиталовложения идват от инвестиционен фонд в САЩ, наподобяващ на тръст, на който заемащите публични длъжности лица, поверяват финансите си, за да бъдат управлявани те по независим начин.

Сунак е бивш банкер и е съпруг на Ашката Мърти, с индийска националност и наследничка на богат предприемач и основател на индийския технологичен гигант „Инфосис“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле леле

    19 2 Отговор
    Чърчил ако имаше как да види кой е премиер....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 И кво толкова

    5 5 Отговор
    е работил?
  • 4 А мултимилиардерите Боко и Шиши

    14 2 Отговор
    колко данъци са платили. А Доган? А Копейкин? А мис Барселона/Истанбул?
  • 5 а НАТО ли

    10 3 Отговор
    до там ли я докара?Да ми хвалиш британски ц и га н и н.Какво ли смятат по въпроса милионите бездомни и безработни англета.Иска ли някой да ги пита.
  • 6 А тези от пътя на Копринката

    11 0 Отговор
    колко данъци са платили?
    А членовете от частният клуб на Божанов/Ангелов?
    А Пепи еврото и жена му-"общата"?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А наследниците на покойният Алексей

    7 1 Отговор
    и "партньорите" му?
  • 9 А тея на които плаща Митрофанова,

    5 5 Отговор
    колко данък са платили?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 В И Ленин

    3 2 Отговор
    Капиталистическата Демокрация е скрита форма на диктатура на Капитала. Който притежава - той и управлява

    Коментиран от #12

  • 12 А какво са смятали учителите на Ленин

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "В И Ленин":

    Маркс и Енгелс за "Капиталът"?
    Само той се бори с човешкият мързел и завист! Само той те кара да се самоусъвършенстваш и да си конкурентен, а не подмолен, мързелив и завистлив предател.
  • 13 Льока

    5 5 Отговор
    Друго си е да си роден и израснал в капиталистическа държава.... Навремето по време на тоталитаризма нас ни учеха само на руски песни и как да обичаме партията, още от пеленачета ни промиваха мозъците комунистите
  • 14 Факт

    3 4 Отговор
    Тези украинци не са хора, а жестока, некултурна и подла орда от убийци и злодеи." Михаил Булгаков "Най-важното качество за успеха на украинския народ е садистичната жестокост и отричането на всичко руско в себе си, робството и лицемерието. - Максим Горки "Руснакът - ще даде живота си без да мисли в името на светеца, а украинецът е подъл и хитър, той ще ви забие нож в гърба "" - Иван Тургенев "" Хората, които са били роби на поляците, наричат ​​себе си Украинците и някои скитници от Европа разрушават и унижават нещо в името на забавлението. “ – Фьодор Достоевски „Руският народ е народ, който в името на народа, в името на своя ближен, без колебание отдава живота си, воден само от вътрешна свобода, не признава робството, обича родината си до дъното на душата си и обича техните обичаи, има чувство за красота, той е по природа светлокос и синеок, физически и морално негъвкав, народ, който е живял от векове във вяра и страх от Бога, свято почита своята вяра, не толерира подлост и предателство, но са готови да подкрепят унижените и обидените в света. А украинците не са народ, а историческо проклятие за човечеството.“ – Иван Шмелов
  • 15 Хахаха

    4 0 Отговор
    Това , че е платил £500 000 данъци не е проблем. Проблем е другите ,които не е платил. Това , че показаната сума е голяма не го прави честен. Аз искам да плащам 1 милион данъци, като имаш 20 милиона печаба не е проблем.
  • 16 Васил

    4 0 Отговор
    Също като Боко и Пеевски ама те действат по обратният ред пълнят шкафове и чекмеджета.
  • 17 Аспарух

    3 7 Отговор
    Да питам нашенските русороби, кой от Кремълската банда е платил някакви данъци???Путя е един от най богатите хора в света, а официално на президентска заплата и един стар Москвич, Коня Лавров за дъщеря си и втората жена или любовница с апартаменти за милиони в Лондон, Медведев с най голямата яхта.....и останалите с деца на Запад със скъпи имоти и коли.И това са държавни чиновници на държавна заплата.
    Това е руския крепостен свят.За царя Пу и болярите му оголени живот, а крепостния холоп за пушечно месо.
  • 18 хххх

    3 0 Отговор
    Плаща си за да е премиер!! Иначе щеше да се катери по клоните в Африка...
Новини по държави: