Тема: Украйна

13 Февруари, 2024 05:20 4 144 19

Сенатът на САЩ гласува окончателно пакета от помощи за Украйна тази седмица

  • сащ-
  • сенат-
  • конгрес-
  • украйна-
  • помощ

Ако бъде одобрен, той ще отиде в Камарата на представителите на Конгреса

Сенатът на САЩ гласува окончателно пакета от помощи за Украйна тази седмица - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сенатът на САЩ подкрепи провеждането на окончателно гласуване тази седмица на законопроекта за пакетна помощ за Израел и Украйна, който не съдържа разпоредби за затягане на контрола по южната американска граница, предаде ТАСС. Срещата беше излъчена на уебсайта на горната камара на законодателния орган.

Сенаторите се съгласиха да ограничат дебата до 30 часа по законопроекта, предвиждащ допълнителни бюджетни средства от повече от $95 милиарда, от които $60,06 милиарда се предлага да бъдат използвани за подкрепа на Украйна, $14,1 милиарда за помощ на Израел. 66 сенатори се изказаха в подкрепа на това, 33 бяха против.

Още новини от Украйна

По този начин окончателното гласуване на законопроекта може да се състои на 14 февруари или по-рано. Ако бъде одобрен от Сената, той ще отиде в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. Преди това този законопроект премина няколко процедурни гласувания в Сената, последното от които се проведе на 12 февруари.

Говорителят на долната камара на законодателния орган, републиканецът Майк Джонсън, каза на 12 февруари, че документът, който се разглежда в Сената, не адресира „най-сериозния проблем, пред който е изправен“ САЩ. „Без да получи никакви предложения от Сената за промени в граничната политика, Камарата ще бъде оставена да продължи работата си по тези важни въпроси“, написа той в X. Преди това Джонсън вече беше нарекъл предложението на Сената „съзнателно неприемливо“.

Сенатът на Конгреса на 4 февруари представи пакетни споразумения за отпускане на допълнително финансиране през фискалната 2024 година, която започна в Съединените щати на 1 октомври 2023 г. Те обединяват средства, които да затегнат граничния контрол на южната граница и да помогнат на Израел и Украйна. Лидерът на републиканското малцинство в горната камара на Конгреса Мич Макконъл предложи да се отделят средствата от споразуменията и да се разгледат отделно приоритетите за Израел, Украйна и други, касаещи националната сигурност, след като бившият президент на САЩ и неговият съпартиец Доналд Тръмп се противопоставиха на споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нищо ново

    30 5 Отговор
    Руснаците техния театър го знаят наизуст и отдавна са приготвили шахеди и калибри , искадери да посрещнат подаръците на дедо Джо . Очаквайте включване.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абсолютно вярно

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дискусия":

    Още в края на втората световна си показаха рогата и като видяха, че непобедимата немска армия губи войната, побързаха да плячкосат накраденото от нацистите и да разделят Европа. Последваха години на постоянно поддържане на огънчета и подстрекателства към славянски сепаратизъм, война в Сърбия, разпад на СССР, "демократизиране" на бившите соц страни и експанзия към Украйна. И пак видяха табела Москва в бинокъла . И пак дойдоха за лекарство за памет алцхаймерите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПУТИН Е АГРЕСОР

    4 24 Отговор
    Спряха го в Украйна. Ше го върнат ли в леговището му?
  • 7 МИЛИАРДИ ЗА УКРАЙНА

    4 24 Отговор
    Да защити жените и децата си от кремълския сатрап.
  • 8 Сената

    17 3 Отговор
    Окраина е Русия !
  • 9 ДЖО ЗАБАВЯ

    4 17 Отговор
    Но не забравя. Ша мачка пълчищата путинови.

    Коментиран от #11

  • 10 Виж какво

    18 3 Отговор
    Прави Путин в Мариопол. Издигнал е нов град с ток вода и отопление. Виж кой е направил предаването. Репортера е от немската държавна телевизия. Тази за която за да я гледаш плащаш данък. Виж какво говорят хората там, че във възстановения театър може да се говори вече на руски без да те е страх. Зеленски рева, че не може да ходи там, без разрешение на външно министерство. Ха ха ха Европа подготвя вече хората за капитулацията на Украйна. На планът Дълес е промил мозъците на много хора, те не мислят и само повтарят като папагали.
  • 11 Хохо Бохо

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "ДЖО ЗАБАВЯ":

    Джо е с тежка деменция. Ще мачка петичките на английската кралица
  • 12 Ти дето казваш,

    13 8 Отговор
    Путин е агресор. Да си видял някъде във целия свят един агресор, да възстанови града който е сринал. Няма такъв. А го е сринал за да изтреби кафявата чува начена фашизъм. Вие може и да не знаете но бандеровски групи ултра фашистки настроени тормозят хората години наред и правят живота им невъзможен, по лош от война .
  • 13 Демократ

    16 2 Отговор
    В света на пропагандата е много трудно да победиш САЩ.
    - Владимир Путин
  • 14 Само питам

    11 1 Отговор
    В заглавието не трябва ли преди "гласува" да добавите едно "ще"? Пример: Тати (ще)ми купи колело.А това "ама друг път" си е отделен въпрос
  • 15 Защо сената на САЩ

    18 2 Отговор
    Ще решава да отпуска пари за войни, а не си гледа вътрешните проблеми. Там се задава гражданска война. Защото износа на войни е печеливш. Много прагматично и лишено от всякакви морални устои. Даже бих казал цинично. До последния украйнец. За тях човешкия живот е без всякаква стойност. Години наред избиват хора навсякъде по света, без да са агресори, винаги миротворци. Защо хората него разбират. Те подпалват войни и глупавия свят им ръкопляска. Крайно време е да се прогледне. Пак питам защо Сената на САЩ гласува за отпускане на пари за избиване на хора. Кого дири във Украйна. Майка си ли.
  • 16 Вагнер възкръснаха ли

    2 8 Отговор
    Ватата яде ли лобута при Авдеевка ? Ухаааа
    На пачки ги пакетират

    Коментиран от #18

  • 17 българин

    5 2 Отговор
    дайте нещо за просяка зелен купува имоти яхти свършва откраднатото дайте му на човека може ли тъй че и жена му яко пазарува
  • 18 майка ти

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Вагнер възкръснаха ли":

    гълта ли
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.