Last news in Fakti

10 Януари, 2014 12:19 1 096 0

Земетресения люлеят Турция и Куба

  • земетресения-
  • люлеят-
  • турция-
  • куба

Нама информация за жертви и разрушения

Земетресение с магнитуд 4.0 по скалата на Рихтер е регистрирано в северозападната турска провинция Балъкесир, съобщи местният телевизионен канал „TRT Haber“.

Трусът е усетен в 9:20 часа местно време.

Според обсерватория Кандили и Изследователския институт по земетръсна дейност в Истанбул епицентърът е бил в сърцето на провинцията и на дълбочина от 24 км. Трусът е усетен и в съседни области.

Много хора панически са избягали от домовете си, съобщава телевизионният канал.

Земетресение с магнитуд 5,0 по Рихтер бе регистрирано и във Флоридския проток в близост до крайбрежието на Куба, като разлюля сгради в кубинската столица, съобщава АП.

Трусът е регистриран малко преди 16:00 часа местно време (23:00 часа българско време) в четвъртък и е продължил около 30 секунди.

Епицентърът му е бил на разстояние около 180 км източно от Хавана и 66 км североизточно от туристическия курорт Варадеро.

В Хавана са били евакуирани служители от две 6-етажни офис сгради.

И при двете земетресения за момента не се съобщава за жертви или разрушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА