Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Февруари, 2024 13:10 4 602 96

Руски дипломат: До последно бях сигурен, че няма да влезем в Украйна. Няма реална причина за тази война

  • руски терористи-
  • борис бондарев-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • путин-
  • кремъл-
  • руски дипломат-
  • дипломат

Путин наистина вярва, че армията му е могъща. Това е така, защото военнослужещите на по-ниските нива не докладват истината на началниците си.

Руски дипломат: До последно бях сигурен, че няма да влезем в Украйна. Няма реална причина за тази война - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Борис Бондарев е руски дипломат с дългогодишен опит. Работил е в Женева като преговарящ по въпросите за контрола върху оръжията. След пълномащабната война в Украйна той подава оставка в знак на протест срещу непредизвиканата агресия. RTL Nachtjournal взе интервю от него. Това е рядка и уникална възможност да чуем мнението на руски дипломат, запознат отблизо как работи властта в Кремъл и какви са целите на Путин в Украйна. Ето откъси от интервюто на Бондарев, публикувано в n-tv.de:

За инвазията: На 24 февруари 2022 година, както правя всяка сутрин, гледах новините и бях ужасен. Руските ВВС бомбардираха Киев. Тук вече ставаше въпрос за пълномащабна инвазия. Вместо да поспорим с украинците, да разменим мнения, ние атакувахме страна, чието население е толкова близко до нас исторически и културно. Това беше невъобразимо за мен.

Нямах информация (за предстоящата инвазия), до последно бях сигурен, че с прехвърлянето на наши войски (до украинската граница) става въпрос за някаква игра и оказване на натиск върху Запада и САЩ. Нямаше истинска и обективна причина за тази война. Тук стоят личните интереси на московското ръководство. Те искаха да покажат на целия свят колко са силни, на какви велики неща са способни и че Русия все още е велика сила.

За заплахите: Към мен не бяха отправени заплахи (бел.ред. заради антивоенната позиция и несъгласието с Путин). Но не съм изненадан. Когато ви набележат [руските служби], те не ви предупреждават. Всичко се прави тихо.

За могъщата (поне на хартия) руска армия: Путин наистина вярва колко могъща е руската армия. Това се дължи на системата за отчитане. По-ниските нива не докладват истината на началниците си. Те не искат да признаят, че например производството на танкове и самолети върви катастрофално, защото ги е страх да не бъдат наказани. Това се случва на всички нива - докладите винаги са твърде положителни. И накрая имаме един изкривен и идеален образ, който създава впечатление за силна и ефективна военна структура. И в Кремъл са се запитали „защо тогава не тръгнем на война“.

Ако говорим за съвременна война - като високоточни въздушни удари или модерни ракетни технологии - тогава руските въоръжени сили не са способни на това. Но ако говорим за архаичния начин на воюване, със стотици хиляди, дори милиони войници, с хиляди танкове - може би стари, но все още работещи - с маси артилерийски боеприпаси, тогава руската армия все още се справя добре. За съжаление, в Русия човешките животи не се броят, Путин може да пожертва десетки хиляди новобранци, без никой да му иска обяснение.

За извинението: Путин не може да губи. Определено не иска да го възприемат като губещ, дори и войната да не се развие така, както си е представял. Никога не би казал „съжалявам, допуснах грешка, да се ​​помирим, ние се изтегляме“. Това би било признак на слабост. Никога не би се извинил за нищо.

За идеологията на Путин: Путин не следва никаква идеология. Той просто иска да покаже на всички, че няма алтернатива на неговото управление. За него Русия може да се управлява само по начина, по който той го прави. Другите варианти като демокрацията не стават. И след това иска да унижи Запада.

Ако Украйна загуби войната и Путин спечели, това ще бъде огромен удар за Запада. Имиджът на Запада и неговата надеждност във военните въпроси биха били сериозно накърнени. Всички тези приказки за либерални ценности, за демокрация и човешки права.... И разбира се, това ще стимулира други държави като Китай и Иран. Всеки диктатор в света.

Ако Русия загуби, икономиката ще се срине още повече. Недоволството ще расте. Собственият елит на Путин в крайна сметка ще започне да се пита за какво е всичко това? Той ни донесе само нещастие.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    78 47 Отговор
    самата истина

    Коментиран от #21, #73

  • 2 Българин

    72 48 Отговор
    Путин се изживява като император

    Коментиран от #87

  • 3 Българин

    66 42 Отговор
    Хаяско ще унищожи Русия
  • 4 Някой си...

    68 41 Отговор
    А Китай вече си иска Владивосток. Като не си мери приказките Путин, така ще е.. искаше да преподава история..ами добре, да видим каква е истинската История

    Коментиран от #17, #30, #42, #75

  • 5 УКРАЙНА🇺🇦

    24 23 Отговор
    Има идиотията на един .............
  • 6 Българин

    59 42 Отговор
    един самозабравил се ,луд диктатор
  • 7 Примати

    73 36 Отговор
    Родните русофили са опасни. Ти му пишеш , че е потопен големия десантен кораб Цезар Куников, то ти пише , че украинците се предават…

    Коментиран от #13, #19

  • 8 Рушия

    48 35 Отговор
    Малко реална информация за местните червенужки които очакват с трепет да дойде аZвабаждение: първо блатарите трябва да минат през Одеса която принадлежи на Десен Сектор и Азов а след това през Румъния където последния диктатор колега на пую ЧАОшеско беше разстрелян(пред камерите). Както се вижда ще има да почакате малко, има достатъчно време да хапнете торта
  • 9 Sкаnкhunt42

    53 17 Отговор
    И в к0чин@та има разумни хора,макар и малко...
    Дано ме падне от някой прозорец човекът!
  • 10 Натовец

    31 44 Отговор
    Голям срам- изпразнихме складовете, наляхме 200 милиарда, обучихме милионна героична армия от украинци, и сега какво?!?!
    Бяга от впиянчени ушанки с лопати! Срам....
  • 11 Смех в блатото

    52 27 Отговор
    Съсипахте деня на ватенките: първо с потапянето на Цезаря, а сега и това. :)))

    Сега довечера вместо да празнуват Трифон Зарезан от радост, ще се напият от мъка :))
  • 12 ТаУмВзе

    25 35 Отговор
    Още едно соросоидче за Сибир! Z
  • 13 Смех в блатото

    16 12 Отговор

    До коментар #7 от "Примати":

    Опасни са само за санитарите :)))

    Коментиран от #38

  • 14 Дедо ви...

    25 14 Отговор
    Матросовеца джамбаз и той на амбразурата
  • 15 Иванушка 🇷🇺

    25 13 Отговор
     "...наистина вярва, че армията му е могъща..."

    Руската армия е на прав път да стане Могъща.
    Но не и Флота, Флота явно е за курортисти и отпочиващи офицери. Наистина е безнадвждно 😆
  • 16 Регистриран

    38 18 Отговор
    Относно стойността на живота в блатная е достатъчно само да си пуснете видео клипове с пътнотранспортни произшествия от там с всякакви видове превозни средства и и ще получите много отговори за културата и същността на мужиците, които и без алкохол правят всичко с БРУТАЛНА НАГЛОСТ И МАЛОУМИЕ! ТЕ САМИТЕ НЕ СИ ЦЕНЯТ ЖИВОТА И ТОЗИ НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ та какво ще ценят този на другите държави
  • 17 Крим ваш Сибир наш

    28 17 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си...":

    Е казал многобройния китайски народ 👍
  • 18 Краватар 🐄

    37 21 Отговор
    причината е напълно реална. Нужно е само да си отговорите честно на един въпрос - Америка ли е с оръжие на границата на Русия или Русия е с оръжие на границата на Америка. След това всички други дебати са излишни

    Коментиран от #22, #24, #34

  • 19 Да бе

    26 19 Отговор

    До коментар #7 от "Примати":

    Сега коейките ще издрънчат че Сорос и Ротшилд лъжели или нещо подобно
  • 20 Нищо чудно няма!

    37 32 Отговор
    Тука става въпрос за оцеляването на Русия. ФАЩ/Нато само лъжеха години наред, унищожаваха други страни по света, разчлениха и Югославия и постоянно, въпреки постоянните предупреждения на Русия, договори и т.н.. се доближиха до руските граници. А Укра от продажност пропдаде една част от земите си на американски концерни, пуснаха американски биолаборатории, които разработват биооръжия, Крим беше вече в преговори да стане американска военна база и вече са организирали даже нови детски градини с английски език там, за американските военослужещи. Тогава Русия го взе от под носовете им... То се виждаше, че без война няма как да се мине! И точно преди войната, Русия пак се опита с последен дипломатичен хода, да СПРЕ войната! Даде на САЩ един лист ноември-декември 2021 г. с изисквания за нейната национална сигурност, като база за преговори. САЩ/Нато нищо не искаха да отстъпят... Защо, като И Русия е капитализъм, като тях, дава им много евтино всякакви ресурси, не искаше да воюва изобщо с тях, тези постоянно правеха всичко възможно, да се стигне до тази война? Сатанисти са! Само това е обяснението! Или абсолютни, алчни ненормалници, искат да изядат цяла Русия заедно с народа й! Еми тогава?

    Коментиран от #25, #72

  • 21 Кнаус 485

    16 30 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Истината е винаги относителна.... Борис Бондарев е прекалено млад за дипломат, още повече да разбира сложността на геополитическата история на съвременна Русия....

    Коментиран от #36, #43, #46

  • 22 Яснооо

    31 20 Отговор

    До коментар #18 от "Краватар 🐄":

    Тоест, ти знаеш по-добре от руския дипломат работил дълги години за да представлява руската държава?

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Отговор на въпроса Ви

    16 9 Отговор

    До коментар #18 от "Краватар 🐄":

    Америка е на десетина часа разстояние от източната граница на русия а щата Аляска граничи с Русия. Ти искаше да кажеш 🤔

    Коментиран от #26

  • 25 Историк

    38 21 Отговор

    До коментар #20 от "Нищо чудно няма!":

    "Тука става въпрос за оцеляването на Русия."

    Така е. Ако ботоксовия фашист не бъде отстранен по някакъв начин от кормилото на държавата, ще я разбие в скалите. От останалите руснаци зависи да спасят Русия от фашисткия режим, който я води към пропастта.

    А пък ако те не могат, тогава "бай бай Раша".

    Коментиран от #45, #58

  • 26 Тапа Нар

    11 4 Отговор

    До коментар #24 от "Отговор на въпроса Ви":

    да се правиш на идиот не е валиден аргумент в спор ;-)

    Коментиран от #35

  • 27 Холмс

    26 12 Отговор
    Този руснак от Швейцария каде си държи парите?
    Едва ли е в Русия...
    Ако говори в полза на Русия какво ще стане с парите му в Европа?
    Много просто е Уотсън!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хи Хи Хи

    19 11 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си...":

    Полека-лека.Китай не бърза, но той винаги ще си вземе своето, това, което му принадлежи по право
  • 31 атеш айдар марийка джамбаз

    8 26 Отговор
    рекорд,руснаците демилитизираха 584000
    (+23000 за януари) фашистки урки а други 780000 ги направиха инвалиди
  • 32 Бамбука

    31 19 Отговор
    Загниващият капитализъм и "процъфтяващия социализъм". Този филм сме го гледали, но не трябваше да се повтаря сле 30 и няколко години. Тъжно е за руския народ.
  • 33 ами

    15 18 Отговор
    всеки ден и на всякъде четем за колосалните провали на русия и така вече ще започне трета година от войната, главно поради големите успехи на украина

    Коментиран от #39

  • 34 🇺🇲 статуята на свободата

    26 14 Отговор

    До коментар #18 от "Краватар 🐄":

    Не че не искат просто НЕ МОГАТ блатниците: за целта трябва да имат силен флот
  • 35 Да ти кажа..

    12 5 Отговор

    До коментар #26 от "Тапа Нар":

    Когато си Тапа Нар по рождение, оставаш си Тапа Нар за цял живот...ъхъ!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Точно така

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Смех в блатото":

    За тебе!
  • 39 Да бе

    21 13 Отговор

    До коментар #33 от "ами":

    Денафицирването на Киев арестуването на Зеленски обещани преди две години в началото на тридневната специална военна операция ще станат три годишни лъжи вече
  • 40 КАСАПИН

    16 12 Отговор
    АМИ МНОГО ЛЕШПЕРИ ЛЕЖАХА НА ГЪРБА НА РУСКИЯТ НАРОД
    ОЛИГАРХЧЕТА
    ДИПЛОМАТЧЕТА
    ГЕНЕРАЛ ЧЕТА КАТО ЛАПИН
    АРТИСТЧЕТА И ПЕВАЧКИ
    ГОТИНО ИМ БЕШЕ ДА ЦИЦАТ ОТ РУСНАЦИТЕ И ДА ХАРЧАТ НА ЗАПАД
    Е АМИ СВЪРШИ
    ТА СЕГА РЕВАТ АМИ КЕФА СВЪРШИ ИДВА ЗОРА

    Коментиран от #52

  • 41 Аз съм веган

    13 8 Отговор
    Имало и един нормален мордор.
  • 42 Хи Хи Хи

    30 13 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си...":

    То и Монголия вече си иска историческите земи...хахахаха, тоя малоумник пусна Русия да я ръфат кучетата..
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Волгин

    22 12 Отговор
    Путин е седнал на ядрените си бомби и е напълно убеден, че нищо лошо не може да му се случи!!!

    Коментиран от #47, #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ха,ха, ха, ха,

    18 12 Отговор

    До коментар #21 от "Кнаус 485":

    Какво има за разбиране?Геополитическото лидерство и съвременната геополитическата история на Русия СЕ ПРОВАЛИХА С ГРЪМ И ТРЯСЪК!
  • 47 Смех в блатото

    19 12 Отговор

    До коментар #44 от "Волгин":

    Като командир на руски танк е :))))

    Смешното е, че и Русия и руския танк имат едни и същи конструктивни недостатъци.
  • 48 Даа бе

    10 4 Отговор

    До коментар #44 от "Волгин":

    Лошото е, че най лошото ще му дойде от вътре!
  • 49 Хи Хи Хи

    21 9 Отговор

    До коментар #28 от "Акула":

    Онзи ден ФСБ арестувало всичкия ръководен състав на Росавиа ция..тия момчета продали 59 броя самолети и хеликоптери на недружествени държави, в т.ч ина Украйна... абе..мир, руский мир...
  • 50 А бе ти много разбираш

    16 10 Отговор
    Копейките знаят по-добре.
  • 51 !!!?

    23 13 Отговор
    Този кремълски дипломат е доказателство, че на Путин вярват само в путиновия ГУЛАГ и съветските въzрожденци !!!?

    Коментиран от #53, #69

  • 52 КАСАПИНО

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "КАСАПИН":

    БРАВО! МНОГО БЪРЗО СИ ЕВОЛЮИРАЛ.НО ПРИ ОЛИГАРХИЧНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ Е ТАКА,АМА ТИ ОТ КЪДЕ ДА ЗНАЕШ??

    Коментиран от #57

  • 53 А бе

    17 10 Отговор

    До коментар #51 от "!!!?":

    Сред руснаците има и позитивни хора, но биват задушавани,лошото е ,че това все още продължава.
  • 54 атеш айдар марийка джамбаз

    3 16 Отговор
    рекорд,руснаците демилитизираха 584000
    (+23000 за януари) фашистки урки а други 780000 ги направиха инвалиди

    Коментиран от #74

  • 55 !!!?

    16 13 Отговор
    Причинно следствена връзка - войната и грабежа е наследен от ордите на Чингиз Хан !!!?

    Коментиран от #64

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 КАСАПИН

    4 4 Отговор

    До коментар #52 от "КАСАПИНО":

    ОТ СОБСТВЕН ОПИТ БАТЕ
    ВЕЧЕ ТРИЕСЕ ГОДИНИ ХРАНТУТЯ ТАКИВА
    МЕЖДУ ПРОЧЕМ ТИ СЪЩО
    ДА ТИ ГИ ИЗБРОЯВАМ ЛИ ПОИМЕННО
    МЕСТНИ И ВНОСНИ
    НАПРИМЕР БАНКЕРЧЕТА ТЕЛЕОПЕРАТОРЧЕТА И Т Н
    А И ПРОДАВАЧИ НА САМОЛЕТЧЕТА И ЯДРЕНИ РЕАКТОРЧЕТА

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Да ти кажа..

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "КАСАПИН":

    Ми ше ги хрантутиш ве, каиш..като си лабав у акъло, кой ти е виновен.
  • 61 пръц

    10 6 Отговор
    натото стана за кашмер хахахаха

    Коментиран от #62

  • 62 Да питам..

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "пръц":

    ..ти ко си ял ве..уууу усмърдя орталъка.. да не си минАл на корени от глухарчета и люцерина ве?

    Коментиран от #65

  • 63 Циган

    16 15 Отговор
    и какво стана, могъщата на хартия армия на Путин с чипове от перални (според гинеколожката фон Лaйнен) разби и направи за кашмер цялото нато :) почнаха се едни извинения, трябвало да се гласуват още помощи за укрите , да се вдигнело производството на снаряди бла бла , укри месото за фронта не стигало че трябвало да ги депортират, отвличане по улиците на укри за фронта..
    цирк пълен!
    евро джeндърчетата им се налага да свикнат с новата реалност, както ги предупреди Путин - новият световен ред ще е без ФАЩ :)))

    Коментиран от #66

  • 64 Глупости на квадрати!

    4 5 Отговор

    До коментар #55 от "!!!?":

    Няма никаква историческа карта на Запад, която да показва някаква си "Монголска империя" на тази огромна територия! НО, в Британия, Нидерландия, Испания... има карти даже от 16-17 - ти век, дето е Русия, има една огромна Империя "Велика Тартария"? От къде се е взела, никой не ни казва, но имала даже знамена, флот, в нея са влизали даже и Индия и Китай? Май цялата ни история е доста префразирана? Има даже и картини на "жители на Тартария", описание какви са били и т.н... И изведнъж, 19-ти век НИКАКВО споменаване за това? Но глобуси и карти от по-рано има?

    Коментиран от #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хи Хи Хи

    4 4 Отговор

    До коментар #64 от "Глупости на квадрати!":

    Тъй тъй ..и в тая Велика Тартария, с шеф Тартарен Тарасконски много обичали таратор и пражени яйца..то по онова време, дето ти говориш, даже Керим не е бил руски..
  • 68 Кратка история на есвео-то

    5 9 Отговор
    Да тръгнеш за Лондон,да стигнеш да Авдеевка.
  • 69 Това е безспорен

    4 8 Отговор

    До коментар #51 от "!!!?":

    Факт.
  • 70 граф Монте Кристо

    13 11 Отговор
    Няма причина ли,я виж ти!А 8 години острели с артилерия над Донбас и Лугнск,избиването на хиляди цивилни с голям брой деца,а готовнстта на украински войски да навлязат в двете републики няколко дена след 24 февруари преди две години и да избият всички наред?Руските войски ги изпревариха с 2-3 дена и ги разпердушиниха,направо ги хванаха в крачка,а после оле-мале,защо ни нападнаха руснаците.Това си беше превантивна СВО,която беше неизбежна и отлагана години наред докато стана невъзможно да се остави всу да нападне двете републики и да извърши масов геноцид,щяха да нахлуят и в Крим ,и в Русия.

    Коментиран от #91

  • 71 Уса

    12 13 Отговор
    Могъщата на хартия руска армия пребива украйна и страните от нато с лопати.През това българските летци охраняват небето с чертежи на ф16.Кой е попо жалък
  • 72 Гост

    14 11 Отговор

    До коментар #20 от "Нищо чудно няма!":

    Най-голямата заплаха за Русия е мракобесната клика, която я управлява. Кой точно е заплашвал оцеляването й? НАТО, което не иска да даде далекобойни системи на Украйна? Държавите от НАТО, чиито компании наляха милиарди в руската икономика?
    Руската пропаганда е толкова зле скалъпена, че трябва да си олигофрен за да й се вържеш.
  • 73 Пра българин

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    КЪДЕ ГО Е КАЗАЛ ТОВА НЕЩО ТОЗИ ЧОВЕК КАТО НАПИШЕШ ИМЕТО МУ В ИНТЕРНЕТ НЕ ИЗЛИЗАТ НОВИНИ ЗА НЕГО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ НАЗАД ДЕНИС ПАК СИ ПРАВИ СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ С ИЗМИСЛЕНИ ХОРА КОИТО КАЗАЛИ НЕЩО
  • 74 Да ти се връща

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "атеш айдар марийка джамбаз":

    Амин!
  • 75 Историк

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си...":

    Тоя май ма много да връща- Владивосток , Сахалин и Далечния Изток на Китай, Карелия на Финландия, Смоленска област - на Литва..Кьонигсберг на Германия

    Коментиран от #76

  • 76 Тапа Нар

    3 3 Отговор

    До коментар #75 от "Историк":

    то и на коча тестикулите май много се клатят, ама...

    Коментиран от #77, #79

  • 77 Хи Хи Хи

    3 3 Отговор

    До коментар #76 от "Тапа Нар":

    Какво ама..коча обикновенно е наградата за мазните борби.. и наш къв курбан става от него.. ти за тестикулите му си намерил да се хващаш..
  • 78 Бамби

    3 5 Отговор
    Видя ли коментар на Денис - плюя и бягам!
  • 79 Хи Хи Хи

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "Тапа Нар":

    Между другото..га колят коча, първо тестикулите му режат.. питай Касапина ако не верваш..
  • 80 Потрошенко

    2 6 Отговор
    по-лошо от самата загуба на войната е, че козецитя нямат достойнство да я признаят
  • 81 До Цент 🪙

    4 8 Отговор
    като не можем на фронта, поне тука да разгромим руснаците, а кравофили?

    Коментиран от #83

  • 82 хахаха

    4 5 Отговор
    още първото изречение е лъжа: " На 24 февруари 2022 година, както правя всяка сутрин, гледах новините и бях ужасен. Руските ВВС бомбардираха Киев."
    трябва ли да се чете нататък?
  • 83 Някой си...

    9 3 Отговор

    До коментар #81 от "До Цент 🪙":

    Пхахахаха..ми те сами се разгромиха ве, каиш. От три дня на Киеве станаха 703, че вече и отгоре.. половинат ЧФ под водата, барабар с адмирала и флагмана, другат половина я берат на скрап из уличките на Феодосия.. а между другот, F-16 вече са на работа в Украна..

    Коментиран от #86

  • 84 Коз Як

    5 7 Отговор
    колко е тъжно да се на губещата страна и всячески да се мъчиш да изопачиш реалността, за да не се чувстваш загубеняк. И в същото време твоите господари ти се отблагодаряват, като те грабят и експлоатират. Горки, жалки козяци
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Тапа Нар

    4 6 Отговор

    До коментар #83 от "Някой си...":

    е защо тогава украйна загуби войната? Нещо твърденията ти не кореспондират с реалността? Обяснение?

    Коментиран от #90

  • 87 Абдул от Кабул

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Ту "българин" се пишеш, ту "българка"?
    Избери си пол най-сетне.

    Коментиран от #94

  • 88 Гост

    10 3 Отговор
    "За съжаление, в Русия човешките животи не се броят, Путин може да пожертва десетки хиляди новобранци, без никой да му иска обяснение." - Може да се смени името на комплексираното жуже с който и да е от кръволоците, управлявали това нещастно скотско население през цялото време на съществуване на тая проклета империя на злото и смъртта... И това е в основата ѝ.

    Коментиран от #89

  • 89 Про митак

    1 3 Отговор

    До коментар #88 от "Гост":

    плитко брат, никой не кълве вече на няколко голи обиди. Трябва да се постараеш много повече
  • 90 Хи Хи Хи

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "Тапа Нар":

    Война се губи след подписване на капитулация..Тапа Нар такъв..
  • 91 И аз да кажа

    6 2 Отговор

    До коментар #70 от "граф Монте Кристо":

    Ма ти съвсем като Хитлер звучиш, бе! Изпреварващ удар, а ,,,? 8 години обстрел, а? А преди това някой да е окупирал Крим, ЛНР и ДНР? Едни зелени въоръжени човечета да се бяха изсипали там, а,? И Путин нагло да се е хилил, че били частни формирования, сякаш най- нормалното нещо е войска ( та ако ще и частна) да налази съседна държава, на която си прибрал оръжията, подписвайки се ,че гарантираш териториалната й цялост! Това русофилите сте с огромен дефицит на порядъчност и съвест ! Колко пъти излизаха опровержения за " избитите дечица" и "разпнато момче"? И защо не допуснаха наблюдатели от ООН и ОССЕ? И от къде на къде за собствена сигурност ще изискваш съседите ти да не членуват където си пожелаят, буферни зони и пр. Оправяй си се и не се бъркай на другите
  • 92 Тити

    2 0 Отговор
    И този случайно ще падне от някой балкон.
  • 93 Сашко

    0 0 Отговор
    Всеки има право на мнение. Но ако Зооленски беше подписал Турското споразумение за неутралитет сега нямаше да има война и нямаше да четем тези статии.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: