13 Януари, 2014 16:57 1 408 1

Новата плоча на Мара Бунева отново поругана

  • мара бунева-
  • плоча-
  • поругана-
  • вмро
Новата плоча на Мара Бунева отново поругана - 1
Снимка: plusinfo.mk

Новата паметна плоча, поставена вчера на лобното място на Мара Бунева, на кея на р. Вардар, близо до Каменния мост в Скопие, отново е била счупена от юго-настроени вандали. Те са излели агресията си само няколко часа след като приключи възпоменателното честване, в което взеха участие над 300 души, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

По информация на членове на Българският културен клуб от Скопие, плочата е била счупена около 23.00 ч. българско време. Местната полиция е била информирана за случая.

Въпреки че вчера „македонски патриоти” издигнаха лозунг: „Своя история нямате, чужди герои чествате”, вандалската проява показва, че в Македония не само не честват подвига на Мара Бунева, но и не уважават паметта й. Агресията в никакъв случай няма да уплаши македонците с българско самосъзнание, които помнят корените си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    Не виждам защо трябва да ни занимават с тази измислена държава. Вижте Украйна и Русия /сродни народи-историята на Русия започва с Киевска Рус/ а не могат да се гледат. Те на нашите братовчеди, шиптърите ще им видят сметката, и тогава ще търчат при нас, а не при сърбите, но ще бъде късно.
Новини по държави: