Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 04:07 1 117 15

Вашингтон и Лондон отново удариха хусите

  • великобритания-
  • сащ-
  • удари-
  • хуси-
  • йемен

На прицела на обединените сили са попаднали осем обекта на бунтовниците

Вашингтон и Лондон отново удариха хусите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по 18 цели на йеменските бунтовници хуси, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Ударите бяха нанесени по осем отделни обекта на хусите в Йемен в отговор на атаките, които те предприемат срещу кораби в Червено море, обяви Пентагонът.

Тези съвместни удари в Йемен са нанесени заедно с други страни, които оказват подкрепа за операцията срещу хусите - Канада, Австралия, Бахрейн, Дания, Нидерландия и Нова Зеландия, се казва в изявление на Пентагона.

Телевизията на хусите "Ал Мазира" потвърди, че има нанесени такива удари по йеменската столица Сана, предаде Ройтерс. Според медията ударите в Сана са били девет.

Британското министерство на отбраната потвърди, че е участвало в съвместите удари с четири изтребителя "Тайфун" и два самолета за презареждане, предаде Франс прес.

Малко след съобщението за нанесените удари министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че "САЩ няма да се поколебаят да минат към действия, ако е необходимо, за да защитят живота на хората и свободната търговия", предаде Франс прес.

В съобщението на минисъра се казваше, че хусите ще понесат последствията от атаките си в Червено море и Аденския залив.

Същевременно хусите казаха, че са атакували петролен танкер в Аденския залив, предаде Ройтерс.

Според говорителя на хусите Яхия Сария става дума за танкера "Торм тор", плаващ по флага на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да живеят Хусите

    19 12 Отговор
    Хусите са завидно безстрашен народ - от цял свят само те срещу Американските империалисти. А на САЩ им трябва още един Авганистан изглежда, понеже много бързо забравят урока.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Дядо Йоцо

    4 9 Отговор
    Яхния серия!
  • 3 ГОЛЯМ СМЯХ

    10 8 Отговор
    как ги удариха бе афторчето? с голГЪЗ по мъдетели? ха ха ха
  • 4 ГОЛЯМ СМЯХ

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Да живеят Хусите":

    авганистан са козари и нямаха подкрепата на иран..ама тия имат тяхната подкрепа, така че краварите доста жертви ще дадат и те го знаят много добре и се страхуват от хусите

    иран може да имат двупотопни дронове но са си дронове, дето трепат, и както се вижда като са рояк , трудно се свалят всичките наведнъж все някой минава блокадата на ПВО-то а мине ли я ще има бая кравешки фъшшкии
  • 5 оня с коня

    7 16 Отговор

    До коментар #1 от "Да живеят Хусите":

    КОЛКО нефелен трябва да е човек за да нарече Хусите "безстрашни"?А тъжната истина е че Хусите са един от най-бедните и изстрадали Народи на Планетата,а както е известно такива най-лесно се манипулираг!Та отива при тях "Големия началник" от Иран,предоставя им едни Ракети и им казва като видят Кораб в морето - да стрелят без да се замислят независимо какъв е.Направят ли го както трябва- ще получат за награда Баничка с Боза,а както е известно Гладът е по-силен и от Тока!

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Аааа не си прав!

    11 7 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Замислят се, замислят се, китайски и руски кораби не нападат! Най сигурно било да си сложиш на борда плакат на другаря Си, или на Владимир Владимирович!

    Коментиран от #14

  • 7 Гориил

    12 4 Отговор
    Това напомня ударите на НАТО по Донецк. Има ли дори най-малък знак за вашата победа? Убивате цивилни и сте победени.
  • 8 Дано потопят някой самолетоносач на САЩ

    15 5 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Тия измислици твои си ги запази за пенсионерския клуб. Всички в Близкия Изток единодушно мразят крадците САЩ, напълно безплатно. Така че, никакви банички и бозички не от отграничената ти фантастика, не са нужни на Хусите да стрелят по вредителите САЩ.
  • 9 Васко Делчев

    7 3 Отговор
    Пита се кога хусите ще им го върнат...... Кои са тези престъпници САЩ и Англия, та раздават правосъдие навсякъде по света..... Да си гледат собствените дърржави, които и без това се разпадат....... Хусите да вземат да снабдяват с оръжие щатите, които искат да се отделят от Империята на злото.....
  • 10 Калпазанин

    9 3 Отговор
    Тези хуси излязоха по мъже и от арабелите, са им отворим фонд за събиране на помощи
  • 11 Ха ха ха ха

    4 2 Отговор
    Велико геройство! Колко държави се зливат над едно племе и нищо. Досущ кото наЩе м и н . гя . н като ограбват някой пенсионер, ама ефект, нещо йок.
  • 12 Фен

    0 3 Отговор
    Е, и? Само стават за смях. Корабите маат през Африка.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Не е вярно

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аааа не си прав!":

    Два руски танкера нападнаха, не си чел достатъчно
  • 15 Ха ха ха

    2 1 Отговор
    Тук коментиращите копейки се радват, но на борсата като се увеличи цената на нефта да ви видя как ще се радвате на скок на горивата и цени на всичко.