Last news in Fakti

7 Март, 2024 04:36 717 2

Приеха част от бюджета на САЩ за 2024 г. ВИДЕО

  • сащ-
  • правителство-
  • бюджет-
  • конгрес

Целта на Камарата на представителите в Американския конгрес бе да се избегне парализа на федералното правителство

Приеха част от бюджета на САЩ за 2024 г. ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Членовете на Камарата на представителите в американския Конгрес приеха част от бюджета на САЩ за 2024 г., което би трябвало да даде възможност да се предотврати частична парализа на федералното правителство, предадоха световните агенции. Това стана в очакване на речта на президента Джо Байдън "За състоянието на Съюза", отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Програмата за разходи на стойност 467,5 милиарда долара беше приета с 339 гласа при 85 "против". Сега Сенатът има срок до полунощ в петък на свой ред да гласува и така да се избегне парализа. Опасността някои правителствени служби да спрат работата обаче остава, тъй като другата част от бюджета изтича на 22 март.

Камарата на представителите прие пакет от законопроекти за разходите на стойност над 460 млрд. долара, който ще осигури финансиране за ключови федерални агенции до края на финансовата година (30 септември), отбелязва Асошиейтед прес.

Законодателите преговарят по втори пакет от шест законопроекта, включително за отбраната, в опит да гарантират пълно финансиране на всички федерални агенции преди крайния срок 22 март. В крайна сметка сумата на дискреционни разходи, определени от Конгреса, се очаква да възлезе на около 1,66 трилиона долара за цялата година.

Значителен брой републиканци в Камарата на представителите се обявиха против разходните пакети, което принуди председателя на Камарата Майк Джонсън, да използва ускорена процедура за внасяне на законопроекта за гласуване. Този процес изисква две трети от Камарата да гласуват за мярката, за да бъде приета, пояснява АП.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе стига с тоя

    6 0 Отговор
    Театър. Цял свят разбра, че си пишете милиардите и трилионите ей-така в компютъра. А за да ги покриете, продавате уж нещо си на лековерните ви "съюзници "! Те "купуват", но не получават нищо. Човека взе парите и каза: "Ще видим"!
    Отделно картонният (невидим) Ф-35 също струва огромни пари. И естествено и новите (излъгани се) Финландия и Швеция ще си сменят всичките оръжия с американски.
  • 2 Мухаа ха!

    0 0 Отговор
    Всяка година- един и същи сценарий! Ще се " парализират" ,но чичко федчо пуска циклостила- и чудо! Реанимиране. Сега,дори е още по лесно.Нулички и единици,и готово.Кеф ти трилион,кеф ти два! Цял свят( с малки изключения) храни един огромен търтей.Срещу хартия- ресурси,технологии,стоки.Иво Христов много сполучливо беше казал: Що е $? Едни зелени хартийки,който те изпращат с милионен тираж във всички държави по света.Там местните произвеждат със свои суровини,труд " бонбони" Който опаковат в същите зелени хартии и ги изпращат обратно.Да си хапват сладко! И пак да ги връщат обратно за други " бонбони"