Last news in Fakti

8 Март, 2024 04:32 1 251 12

Отрязаха Тръмп за отлагане на присъдата за клевета към писателката Е. Джийн Карол

  • доналд тръмп-
  • присъда-
  • клевета-
  • сащ-
  • съд

Бившият президент трябва да плати 83,3 млн. долара по делото

Отрязаха Тръмп за отлагане на присъдата за клевета към писателката Е. Джийн Карол  - 1
Снимка: YouTube

Съдът отказа вчера на Доналд Тръмп да отложи изпълнението на присъдата относно писателката Е. Джийн Карол за 83,3 млн. долара по делото за клевета, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Съдебното решение бе взето от окръжния съдия на Ню Йорк Люис Каплан в Манхатън.

В присъдата от 26 януари съдебните заседатели се съгласиха с Карол, че Тръмп е оклеветил писателката и бивша журналистка през юни 2019 г., като е отрекъл, че я е изнасилил през 90-те години на миналия век в съблекалнята на луксозния магазин "Бергдорф Гудмън" в Манхатън.

Каплан официално обяви присъдата на 8 февруари и даде на бившия американски президент срок от 30 дни да плати гаранция или да даде пари в брой по време на обжалването от страна на Тръмп, което оспорва заключението на журито за неговата отговорност и за размера на обезщетението.

Тръмп се опита да отложи изпълнението на присъдата, докато съдията се произнесе по иска му тя да бъде отхвърлена.

Опитвайки се да избегнат плащането на голяма гаранция или изобщо на каквато и да е гаранция, адвокатите на Тръмп отхвърлиха твърдението на Карол, че е има финансови затруднения. Те заявиха, че Карол е "напълно защитена" и казаха, че гаранция в размер на 24,5 млн. долара ще бъде повече от достатъчна, за да се "обезпечи всеки минимален риск" за нея.

Карол не се съгласи с това. Тя заяви, че информацията за финансите на Тръмп е непрозрачна, нарече го "най-ненадеждния от кредитополучателите" и каза, че искането му "не се свежда до нищо повече от "доверете ми се".

Финансовото състояние на Тръмп се влоши миналия месец, когато съдията, който реши, че той носи отговорност по искането на главния прокурор на щата Ню Йорк Летисия Джеймс по гражданското дело за измама, го осъди да плати 454,2 млн. долара.

Тръмп предложи да внесе гаранция от 100 млн. долара по това дело, но Джеймс заяви, че каквато и да било гаранция трябва да покрива в цялост съдебното решение.

Съдия от апелативния съд отхвърли на 28 февруари искането на Тръмп да отложи изпълнението по време на обжалването.

Запитан преди няколко дни дали може да плати дължимото или да внесе гаранция и по двете дела, Тръмп каза пред телевизия "Фокс нюз":

"Имам много пари. Мога да направя каквото искам да правя....Не се притеснявам за парите", заяви бившият американски президент.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оранжевия

    7 0 Отговор
    Само да дойда на власт и ще си избия вс глоби
  • 2 Напиши коментар

    9 10 Отговор
    Той е спечелил всеки долар, толар, цент, грош, сестерция, с ум и труд - да не си мисли някой - че така се става имотен - от нулата е тръгнал дядото - а вече бащата Фреди Тръмп е направил каквото иска, няма маниера на мафиот - няма нищо свързано с убийства, както имаше Илия Павлов и другите, което си е мъжко поведение отвсякъде, ама какво да правим, ето ти - пък съдебна система за чудо и приказ, да си се оправят американците пък - тяхна си работа.

    Конкретно "рижавият" може да е плеснал някоя жена - че то вече стана забранен и автентичният подход към жените - интересно как ще се създадат децата - ако мъжете стоим безучастни.

    Странно ми е - защото той се срещаше тогава с Иван Тръмп и е пълен абсурд да посегне на жена, в съблекалнята на магазин, че той пък каква работа е имал.

    И как се оказва след 30 години - че нещо си там.

    В крайна сметка - да плати нещо но той е отделна личност от това, което е бил на младини.

    В момента е единственият човек - който може да ни спаси от чумата на военните "ястреби", не че нещо ще направят - просто - ще ни вкарат в главоболия, толкова им е акъла.

    Коментиран от #11

  • 3 Фалш Данс

    11 5 Отговор
    Фалшивото "правосъдие" на "демократите" в САЩ си е жив лов на вещици. Не си им удобен - съдят те по налудничави твърдения на една изкуфяла писателка. Тази не спомня какво е яла, но била изнасилена преди половин век.
  • 4 Мниго

    2 3 Отговор
    са зле с главите тези кравари, само парите ги интересува
  • 5 хорошо вспомнить

    7 3 Отговор
    Аха , изнасилил я в началото на деветдесете ?! Преди 35 г. , ама тя (милата) сега се сетила за това ! Хорошо вспомнить , а ?! В стремежа си да окалят Тръмп , демократите (всъщност - комунистите) кой знае още каква щуротия ще измислят , но няма файда , нямааа . Следващият ЗАКОННО избран Президент на САЩ ще е Доналд Дж. Тръмп !
  • 6 мнителен

    1 0 Отговор
    Ако, той някога е получавал подкупи от други държави, може би с тях, той ще успее да плати общо 537,5 милиона долара общо за двете дела, но ако не е получавал, това може пък да го накара да преосмисли решението си.
  • 7 SDEЧЕВ

    2 1 Отговор
    КЛЕВЕТА,ЧЕ СИ ОТРЕКЪЛ ИЗНАСИЛВАНЕ ЗА КОЕТО НЯМА ДОРИ ОБВИНЕНИЕ НА КРИМИНАЛНО НИВО- 84 МИЛИОНА . ИЗМАМА ,ЧЕ БАНКИТЕ СА ПРИЕЛИ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ ПО ВЗАИМНО ПРИЕТ ДОГОВОР. Т.Е И ДВЕТЕ СТРАНИ СА СЕ СПОРАЗУМЕЛИ ,ЧЕ АКТИВА СТРУВА ТОЛКОВА. ПАРИТЕ СА ВЗЕТИ И ПОСЛЕ СА ВЪРНАТИ. 450 МИЛИОНА. НЮ ЙОРК- ГНЕЗДОТО НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СЪДИИ И ДЕМОКРАТИЧНИЯ СВЯТ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 стига простотии!

    2 0 Отговор
    За такива случаи нашият народ казва: лани п-р-ъ-д-нала баба, чак сега замирисало.
    Враговете на Тръмп и тези, които се боят от него, го изкарват непропорционално ГОЛЯМ сексуален великан.
    А нашите медии с охота преповтарят тези простотии. Но някак забравят за нашите сиксуални великани, например този от Барселона.
    Щях да кажа и вица за приятно вспомнить, но с радост виждам, че вече някой е направил тази асоциация в поста си.
    Моля не трийте.
  • 10 Абе не знам

    0 0 Отговор
    Аз си мисля за друго. За нашенци,който беснеят от радост,само щом се спомене фаш.Ние- пигмейте( във всяко отношение) копираме всички техни недостатъци.Та в близко бъдеще, очаквам- бъдете сигурни в това,как някоя нашенска силикон кифла ще повлече крак.По същата схема..Еди кой си олигарх,политик,министър,бивш премиер,ме изнасили още през 90- те.Когато не е бил известна личност.Абсолютно сигурно е,че ще спечели.Адвокстски кантори,с мастити адвокати- дал Бог.При възможност,да хапнат сериозен процент,ще го разнищят.А глав,оча ще мига на парцали и ще се изръси здравата.Случи ли се веднъж,ще последва лавина.Което адски ще ме кефи!
  • 11 разни

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Напиши коментар":

    самоходни точилки, попреминали отдавна възраст да бъдат сиксуално привлекателни ги използват да говорят срещу Тръмп. И НИКОЙ от тях в САЩ не споменават, че по време на неговото 4-годишно управление той спря войните, които фащ водеше, както си знае по цял свят.
  • 12 А всъщност

    1 0 Отговор
    Тръмп няма пари и не може да плати