Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Март, 2024 11:37 2 883 25

Опашка от 2300 камиона задръсти украинско-полската граница

  • граница-
  • тир-
  • полша-
  • украйна

Най-тежко е положението на ГКПП „Ягодин“ и „Шегини“

Опашка от 2300 камиона задръсти украинско-полската граница - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Близо 2300 камиона са се струпали на украинско-полската граница заради блокадата от полски фермери, съобщи представителят на Държавната гранична служба на Украйна Андрей Демченко.

"Най-големите опашки са на ГКПП „Ягодин“ и „Шегини“. Там полските фермери изобщо не пропускат камионите, които се насочват към Полша. За последното денонощие около 70 товарни автомобила са преминали през ГКПП „Ягодин“ към Украйна, а на ж.к. пункт "Шегини" - около 20", цитира Демченко изданието "Обществени новини".

Още новини от Украйна

Представител на Държавната гранична служба каза още, че през нощта е получена информация от полска страна, че полските фермери са решили да спрат блокирането на движението в посока ГКПП Краковец до 13 март. „Но дали това наистина е така, трябва да видим“, добави Демченко.

От ноември миналата година полските превозвачи и фермери периодично провеждат демонстрации, блокирайки контролно-пропускателните пунктове на границата с Украйна. От 9 февруари до 10 март в цялата страна е обявен пореден протест срещу вноса на украинска селскостопанска продукция. Фермерите настояват за ограничаване или пълна забрана на вноса на евтини селскостопански продукти от Украйна. Протестът беше подкрепен от ръководството на Министерството на земеделието на Полша. Както съобщи депутатът от Върховната рада Ярослав Железняк, общите загуби на държавния бюджет на Украйна поради блокадата на контролно-пропускателните пунктове на полската граница възлизат на 20 милиарда гривни (над 523 млн. USD).


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    54 4 Отговор
    Браво!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОТарАК

    11 34 Отговор
    и правилно-да се стягат там украинците , и да отиват на фронта! не може 100хиляди да защитват цяла Украина срещу руската саранча!кво се правят на земеделци?!

    Коментиран от #4, #16

  • 4 Шмъркан

    57 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Е нал браточката Наркомански се хвалеше,че имал един милион и кусур войника.Къде ли са,бреййй къде?
  • 5 незнайко

    50 2 Отговор
    Само така ! Както налага санкции ЕС на Русия нека видят какво значи спиране на износа от Украйна !!!
  • 6 Руснак

    32 2 Отговор
    Аз пък помислих, че 500000 поляка заминават за Източен фронт.

    Коментиран от #20, #21

  • 7 Полски Тръмбеш

    52 1 Отговор
    Ами, много добре правят полските фермери!
  • 8 @@@

    52 2 Отговор
    Браво на Поляците!
    Повече Никаква Отровна храна от Укрия!
  • 9 Мишока денкоФ

    32 0 Отговор
    Искам да се представя пред Урсулана Лайнен.
    Да дойдат в България тия камиони с ГМО храни!
  • 10 Курд Околянов

    35 0 Отговор
    Украинците продават всичко, което може да се продаде, на много ниски цени за да вземат парите и после кеф по скъпите курортите.

    Коментиран от #11

  • 11 Така е

    22 0 Отговор

    До коментар #10 от "Курд Околянов":

    Нямат намерение да инвестират в родното си украинско производство.

    Коментиран от #13

  • 12 Соваж бейби

    23 1 Отговор
    Браво на хората ,дръжте здраво фронта!!Като чета за колко броя камиона са спрени,не ми се мисли само предполагам две години на сляпо или тайно какво нещо и какъв трафик на всичко излиза от украина с некачествена храна и месо по неЕвропейски стандарт за пестициди и отрови не е нужно да се пише и още колко друга стока ?!и с кораби,самолети....разбирам защо се протаква още тази война!А трябваше да спре в момента когато Мъск се изнесе от там и каза че няма смисъл
  • 13 Соваж бейби

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "Така е":

    Така изглежда до някъде ,скоро даваха за един пилешки бос украински милинер покрай войната и той се нагушил с милиони.Смятай каква стока се продава в Европа?!Купувайте си месо от селата ,винаги може да се намери някой с кола да купи за приятели или съседи месо,яйца ние така правим или с микробус идват да носят прясна стока от ферма или градина от производители

    Коментиран от #14

  • 14 стоян георгиев

    1 23 Отговор

    До коментар #13 от "Соваж бейби":

    Ех ако стоката беше руска а копей?кви стоки се продавали в европа а? За тези стоки дядо ти го пазеха с автомати да не избяга от комунистическия рай.

    Коментиран от #25

  • 15 За това

    26 2 Отговор
    Полша е толкова по напред и нагоре от България! Срам за безхаберният български народ! Да "преклонена глава сабя не я сече" но живее робски живот. Време е за всенароден бунт, не се лъжете от обещанията за високи заплати и пенсии - бюджета е празен и няма от къде да ги дадат.
  • 16 Мау

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Отивай ти!На фронта да забавляваш урките!Такива котенца само чакат!Правилно мислиш!

    Коментиран от #18

  • 17 БРАВО

    18 0 Отговор
    Полскити фермери не допускат по пътищата да минават камиони с оръжия за хунтата в Киев. Когато могат съботираг и движеието на товарните влакове.
  • 18 КОТарАК

    0 18 Отговор

    До коментар #16 от "Мау":

    при мен шанса да оцелея във война е доста по-голям от твоя , копейко! като се върна обаче ,къде ще се криеш?
  • 19 Копейко

    2 9 Отговор
    На мен пък ми плащат в злоти
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бан Кулин

    7 0 Отговор
    По толкова минават на ден само на Дунав Мост 2. Нищо не са.
  • 23 Значи

    13 0 Отговор
    Нашите са алчни зърнати, а поляците - героични патриоти...
  • 24 Гошо

    8 0 Отговор
    Добре е това ,таман украинците да почувстват още по добре и демократично "евроатлантическата подкрепа"
  • 25 Баце,

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Човека ти казва, че от години ти сипват само ГМО в копанята, на теб пак копейки ти се привиждат. Довечера си погледни под леглото да не би Путин да те дебне оттам.
    Истерик...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания