Last news in Fakti

11 Март, 2024 13:41 2 660 95

Ердоган нарече Нетаняху "нацист"

  • ивицата газа-
  • нацист-
  • реджеп ердоган-
  • бенямин нетаняху-
  • ердоган-
  • турция-
  • газа-
  • палестина-
  • израел-
  • евреи-
  • кюрди

Нетаняху заяви, че отказва да бъде поучаван от Ердоган, който "използва натиск в собствената си страна срещу кюрдите и критиците"

Ердоган нарече Нетаняху "нацист" - 1
Снимка: Shutterstock

Размяна на реплики между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и израелския премиер Бенямин Нетаняху през последните дни втвърди още повече тона между двете страни, съобщава турското електронно издание "Дейли сабах", цитирано от БТА.

Полемиката започна, след като Ердоган нарече на митинг в Истанбул Нетаняху и неговото правителство "нацистите на нашето време, редом до Хитлер, Мусолини и Сталин" заради "хуманитарните престъпления, които са извършили в Газа". Нетаняху на свой ред заяви, че отказва да бъде поучаван от Ердоган, когото обвини, че "използва натиск в собствената си страна срещу кюрдите и критиците" на правителството. Ердоган е един от най-яростните критици на Израел от началото на войната в Газа, която започна след нападение на палестинската групировка "Хамас" в Израел на 7 октомври, което според Израел е отнело живота на най-малко 1160 души. Израел отговори със сухопътна и въздушна офанзива, в резултат на която според министерството на здравеопазването в Газа са загинали най-малко 30 878 души, предимно жени и деца, напомня "Дейли сабах".

Към новата размяна на реплики се включиха и други официални представители от Турция. Говорителят на турското външно министерство Йонджю Кечели напомни, че Израел е съден в момента по обвинение в геноцид пред Международния съд.

"Никоя друга страна, освен израелското правителство, не носи отговорност за престъпленията, извършени срещу палестинския народ в Газа. Членовете на израелското правителство, които се стремят да създадат фалшив наратив, не могат да прикрият тези факти", заяви в неделя говорителят на турското МВнР и добави, че "съвестта на човечеството и международното право несъмнено ще гарантират, че израелските власти ще понесат отговорност".

Йомер Челик, говорител на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на Ердоган, заяви, че отговорът на Нетаняху на обвиненията на Ердоган е "без никаква стойност". "Световната съвест осъжда Нетаняху за това, че заплашва регионалния и световния мир", каза той. "Ще продължим да разобличаваме престъпленията, които Израел извършва срещу човечеството, пред всички възможни платформи", добави Челик.

Директорът по комуникациите на турския президент Фахреттин Алтун коментира, че Нетаняху "отново се е нахвърлил срещу нашата страна, за да прикрие собствените се престъпления". "Няма такова количество лъжи, дезинформация и измама, които могат да прикрият историческите кланета, които той е извършил срещу невинни цивилни", написа Алтун в социалната мрежа "Екс". "Историята вече го е осъдила като най-катастрофалния лидер за този регион, както и за собствената му страна", посочи още той, добавяйки, че Турция ще продължи да отстоява твърдо позицията си за "истина, справедливост и деколонизация в Палестина" и своята "пълна солидарност с нашите палестински братя и сестри".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чудо голямо че

    54 7 Отговор
    Ердоган нарече Нетаняху "нацист" В повечето университети в САЩ Нетаняху е наричан Хитлеряху от поне един месец. И на лекции и на семинари. И Харвард НЕ е изключение. Над 3400 професори са решили така да го наричат.....Хитлеряху !

    Коментиран от #11, #18, #47, #71, #87

  • 3 И какво

    46 4 Отговор
    Невярно е казал?
  • 4 Неоспорим факт

    53 5 Отговор
    Нетаняху и неговото правителство са "нацистите на нашето време....
  • 5 Българин

    16 39 Отговор
    То и Путлер нарича всеки, който му се противопостави "фашист"/"нацист", но това не променя фашистката същност на режима му, нито прави останалите такива, каквито ги нарича.
  • 6 При условие...

    44 5 Отговор
    че адски ненавиждам Ердоган и всичко османивтко, което така яростно защитава, тук е абсолютно прав, за съжаление...

    Коментиран от #20

  • 7 някъде далеч

    13 32 Отговор
    Хаха а тоя къкъв е - диктатор- тиранин. Собствения му народ как го търпи след земетресенията и изобщо толкова години,предвид състоянието на лирата и икономиката. Фирми, близки до партията му окрадоха бетона и желязото.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасандъйри

    6 34 Отговор
    Израел да не реши ,че иска да махне рязаната шпага от картата, че няма да им е трудно.

    Коментиран от #14, #17

  • 10 Не само действията

    34 5 Отговор
    А самото законодателство на престъпната държава Израел е расистко и нацистко наричано "ционистко" на 100% и в стотици резолюции и доклади е описано и дефинирано като такова. Няма друга подобна страна в света. Просто няма.
  • 11 В повечето университети в САЩ

    34 4 Отговор

    До коментар #2 от "Чудо голямо че":

    Израел се обявява за НАЦИСТКА държава и то много аргументирано и логично. Хиляди лектори говорят пред младите за разлика от България

    Коментиран от #62

  • 12 Кога най после

    28 2 Отговор
    разум политиците ни ще проявят и посланикът на Израел Йоси Леви Сфари ще бъде изгонен от България както направиха поне 70 държави ? Кога бре ? Защо нацисти държим у нас ? Не ви ли е срам ?
  • 13 Гост

    11 18 Отговор
    Интересно мие ако кюрдите бяха направили това в Турция Ердоган как щеше да реагира …

    Коментиран от #15, #44

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българин

    7 26 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    "Интересно мие ако кюрдите бяха направили това в Турция Ердоган как щеше да реагира …"

    Дори задаването на такъв въпрос в Турция ще ти докара затвор.

    Абсолютна наглост и цинизъм е най-големите сатрапи да дават морални оценки, но такива като Ердоган и Путин така или иначе нямат морал.

    Коментиран от #23, #28, #33, #37, #38

  • 16 Иван Крумов

    14 1 Отговор
    Всеки трябва да си има държава - всеки народ.
  • 17 Антитрол

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хасандъйри":

    Нещо за това как НАТО-то е станало много по-единно следствие на "агресията на Путин" няма ли да кажете или тази опорка не върви тук. Тук трябва да се плюе по член на "единното" НАТО е не е добре да се споменава този факт.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 В САЩ колега

    25 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Курти":

    Още преди седмица беше обявено че над 2500 университетски професори и преподаватели ще съдействат по всякакъв начин с правни аргументи и анализи на международното законодателство за да бъде осъдена и наказана "Престъпната Държава Израел"...

    Коментиран от #21

  • 20 Българин

    5 18 Отговор

    До коментар #6 от "При условие...":

    Не се притеснявай, всички разбираме приторитетите ти: първо са руските ти господари, след това ако не може те, турците. Това пасва на руско-турската хватка над България, от над 140 години насам.

    Затова колкото и да "ненавиждаш" турския фес, си съгласен с него.
  • 21 Бен Гурион

    2 11 Отговор

    До коментар #19 от "В САЩ колега":

    Ми, хайде, чакаме ги.

    Само да не се изпокрият като мишки и да си останат само с лозунгите.
  • 22 Георги Харизанов

    17 0 Отговор
    Кое пречи евреин да е нацист?
  • 23 Антитрол

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    "но такива като Ердоган и Путин така или иначе нямат морал"

    Така е, трябва да имаш голям морал за да нападнеш държава по измислени обвинения и да избиеш над милион цивилни само за да заграбиш петрола им. Цивилните жертви в Украйна за над 2 години война са по малко отколкото на еврейчетата за 6 месеца но който няма морал според козячетата пази цивилните а тези с висок морал сриват цели градове в едно със жителите му и хвърлят атомни бомби над цивилни.

    Коментиран от #25, #41

  • 24 Васил

    3 6 Отговор
    А какъв е твоята дружка Путлер за него нищо не казваш?
  • 25 Българин

    2 9 Отговор

    До коментар #23 от "Антитрол":

    Пак ли си във ч@бурнет и лющиш паралелни реалности?

    Коментиран от #29

  • 26 13579

    18 1 Отговор
    Всички войни са предизвикани от евреите.Най-голямите нацисти са евреите,блъскат си главите по стените и подскачат като заклани петли,ненормална работа-диваци.
  • 27 Отново го повтарям колеги !

    16 2 Отговор
    Няма друга демократична или НЕдемократична държава в света освен Израел, която да определя конституционната си идентичност на изключителна расова основа и като обслужваща една етническа група“.Просто НЯМА ! Основополагащия характер и широкообхватния обхват на Закона за еврейската национална държава НЕ съдържа ангажимент към демократичните норми, нито гаранция за правото на равенство, нито забрана на дискриминацията въз основа на раса, националност, етническа принадлежност или всяка друга категория за всички хора, живеещи под суверенитета на Израел.Запомнете го хора ! Законът за еврейската национална държава на Израел, „законът на законите“, е способен да отмени всяко обикновено законодателство. Той променя всяка конституционната рамка на държавата, като прави промени, които нарушават установените международни норми и няма демократична конституция в света, която да определя конституционната идентичност на държавата на расова основа, като обслужване на една етническа група освен Нацистки Израел ! . Това е истината и е много жалко, че разум и морал политиците ни още не проявят и посланикът на Израел Йоси Леви Сфари не е изгонен от България и посолството на тази престъпна държава временно закрито...( За информация: Цитирам доклад към ООН от преди войната още).... Не съм го писал аз а израелска адвокатка по правата на човека която беше също незаконно задържана и лежи без обвинение в израелски затвор в момента

    Коментиран от #30

  • 28 Абе фейк българино

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Турция почти ежедневно гърмят от самоубийствени или заложени кюрдски бомби.
    А ти умника,
    "Интересно мие ако кюрдите бяха направили това в Турция Ердоган как щеше да реагира …"
  • 29 Антитрол

    10 2 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Тук съм и гледам как ти лющиш козяшка пропаганда с отявлени лъжи - нещо не можеш да отговориш и почваш с обидите - така ли ви учат от козяк.

    Коментиран от #43

  • 30 Прилагам добавка колеги

    11 0 Отговор

    До коментар #27 от "Отново го повтарям колеги !":

    Израел задържа палестински адвокат без съдебен процес или обвинение
    ...
    28-годишната правозащитничка Диала Айеш е държана в административно задържане от 17 януари.
    На 17 януари израелските сили арестуваха Айеш на контролно-пропускателен пункт близо до Витлеем в окупирания Западен бряг около 14 часа. Една седмица по-късно израелските власти издадоха заповед за „административно задържане“ срещу нея, което означава, че тя ще бъде задържана без съдебен процес или обвинение в продължение на четири месеца. Рамала, окупиран Западен бряг – Два дни преди да бъде арестувана от израелската армия, 28-годишната палестински адвокат по правата на човека Диала Айеш посещава палестински задържани в израелския затвор Офер.....Не подозираше, че на следващия ден тя ще стане един от хората, които се е посветила да защитава ..... – затворник.

    Коментиран от #57

  • 31 Стотици и хиляди са доказателствата

    14 1 Отговор
    че Израел е престъпна нацистка държава. Неоспорими и неоспорени от никой до момента
  • 32 Факти пуснете една подписка

    13 1 Отговор
    Относно посланикът на Израел Йоси Леви Сфари да бъде изгонен от България. ....
  • 33 Българските турци

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    ПКК го правят от 40 години насам в Турция !...В началото ги подкрепяше СССР и Варшавския пакт !... От бърлогите им , Турският Аскер все още вадят казанлъшки калашници , РПГ- та и Дочки ! А от как се срина Източна Европа , опеката над ПКК премина в ръцете на "стратегическите съюзници" на Турция от НАТО и САЩ ! ...А кюрдският народ ли ?...
    В Турция живеят 20 милиона кюрди и всички са равноправни турски граждани !
    Вицепрезидент Джевдет Йълмаз - кюрдин от Бингьол

    Министър на външните работи Хакан Фидан - кюрдин от Ван

    Министър на отбраната Яшар Гюлер, бивш началник на турския генерален щаб - кюрдин от Ардахан

    Министър на финансите и на хазната Мехмет Шимшек - кюрдин от Батман

    Министър на труда и социалната сигурност е Ведат Ъшъкхан - кюрдин от Мардин

    Една трета от кабинета на Ердоган са чистокръвни кюрди !!!...
  • 34 АБВ

    0 9 Отговор
    А тоя какъв е един скапан диктатор
  • 35 Браво на Ердоган

    15 0 Отговор
    Но не думи са нужни а санкции и блокиране на израелски средства, авоари и активи в Турция. Спиране на износа на месо и зърно от Турция също. Поне като начало.

    Коментиран от #70

  • 36 Българските турци

    11 2 Отговор
    Както и да се пените и плюете ,колкото и да се кълчите и връткате няма да намерите пукнатина в каузата и стратегията на Ердоган ! Кюрдите са умен и борбен народ ! Те са потомци на легендарния Селяхатин Еюби известен на вас като Саладин който прогони кръстоносците от Йерусалим ! Кюрдите са най вярната на своята религия етнос в ислямския свят и по време на империята са били водещи просветители и разпространители на исляма и носят гени на рода на пророка Мохаммед ! Те са близо 20милиона в многонационалната Република Турция и са едни от най отявлените турски националисти !
    Само продажните атеисти и марксисти от ПКК са склонни да слугуват на евангелистски кръстоносци и еврейски ционисти и всички останали са все още авангардът на ислямската религия в близкия изток и имат обет да са винаги рамо до рамо с турците до Апокалипсиса(до къямета) !!!... Така че не харчете зехира си напразно в защита на ПКК, защото те са обречени и ще ги има докато ги финансират господарите им от Сащ и цялата туркофобска европейска параноя в Европа !!! Аскерът ги изтребва един по един по списък съставен от Хакан Фидан и екипа му когато беше началника на турския МИТ !...
  • 37 Дааа

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Палестинците са в своята държава оставена им от османската империя а евреите са пришълци,но кюрдите са в състава на Турция както българските турци са в състава на България

    Коментиран от #39

  • 38 Толкова ли си надъхан

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Да плюеш Турция?
    Кюрдите са населени в 4 съседни държави нямали са държава никога.
    Някой като теб им казал да направят държава в турция.
    А ти искаш ли кърджалийско да си направат държава.
    А във влашко искаш ли да има друга държава.
    А знаеш ли как се казва на такива дейстия?
    Сепаратизъм и е наказуем от всяка държа с действия против цялоста на държавата.
  • 39 Дааа ама неее

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Дааа":

    Кюрдите са населени в 4 съседни държави нямали са държава никога.
    Някой като теб им казал да направят държава в турция.
    А ти искаш ли кърджалийско да си направат държава.
    А във влашко искаш ли да има друга държава.
    А знаеш ли как се казва на такива дейстия?
    Сепаратизъм и е наказуем от всяка държа с действия против цялоста на държавата.

    Коментиран от #45, #63

  • 40 Тома

    8 0 Отговор
    Възможно е майката на хитлер да е роднина на натаняху
  • 41 Госъ

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Антитрол":

    Украйна ако беше с размерите на газа щеше да е по различно ли?
  • 42 Виновен има

    6 0 Отговор
    Хитлер не си свършил работата.
  • 43 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Антитрол":

    Ти беше този, който отговори, и отговри с нещата, които сега пишеш за други.

    Тактиката, която фашиста Путлер използва за противниците на режима му. Тактиката, която КГБ е използвала през ЦЯЛАТА история на управлението си в Русия/СССР.
  • 44 невежество

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Когато си некомпетентен по дадена тема, по-добре не коментирай от колкото да се излагаш като кифладжия.
    Кюрдите, за които говориш от много дълги години се опитват да бъдат някакъв фактор, и да създадат независима държава на територията на Турция, обаче няма как да им се получи.
    Поинтересувай се по темата, и ще видиш колко военни са загинали, и колко майки са разплакани, заради кюрдите, за които ти не знаеш нищо.

    Коментиран от #46

  • 45 Аферим по копейкински

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Дааа ама неее":

    "Сепаратизъм и е наказуем от всяка държа с действия против цялоста на държавата."

    Българските сепаратисти Левски, Раковски, Ботев, З. Стоянов, Каравелов и т.н. справедливо са били наказани за опитите си срещу ОСманската империя.

    Коментиран от #50

  • 46 Прогноза

    0 7 Отговор

    До коментар #44 от "невежество":

    Ще им се получи, а Ердо ще е отпътувал.
  • 47 То верно може и е факт че

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чудо голямо че":

    В повечето университети в САЩ Нетаняху е наричан Хитлеряху, но нашите недоразумения Денко и Кретинел пълна безусловна подкрепа на Нацисткият Режим и Геноцида извършван от Израел дадоха. На крака даже им отидоха. Няма нацизъм по света който да не подкрепиха. Оставка и съд и за тях.

    Коментиран от #48

  • 48 Бен Гурион

    1 9 Отговор

    До коментар #47 от "То верно може и е факт че":

    Върнете заложниците, "мирните" граждани.

    Коментиран от #52

  • 49 "Престъпната Държава Израел"

    10 0 Отговор
    Защо има посолство в София ? Защо не са изгонени всички както в Турция примерно ? Над 70 държави им биха шута на нацистите. Какво чакаме, да ни цъфнат налъмите ли

    Коментиран от #51

  • 50 Не разбрах

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Аферим по копейкински":

    защо по копейкински? Но карай. Някъде в превода или в коментара сме се изгубили.
  • 51 Бен Гурион

    0 7 Отговор

    До коментар #49 от ""Престъпната Държава Израел"":

    Я изброй тези "70 държави".

    Коментиран от #53, #54

  • 52 И после какво ще стане ?

    6 0 Отговор

    До коментар #48 от "Бен Гурион":

    А? Я разкажи как си го представяш нацисткото израелско "светло" бъдеще ? Задоволи любопитството ни моля

    Коментиран от #56

  • 53 Цяла латинска Америка

    10 0 Отговор

    До коментар #51 от "Бен Гурион":

    Мюсулманите ....че и Йордания даже. Венецуела, Колумбия, Малайзия, ЮАР ....квото се сетиш.... мислиш че е само Турция ли ?

    Коментиран от #61

  • 54 Ти мислиш ли че

    8 2 Отговор

    До коментар #51 от "Бен Гурион":

    Израел е демокрация и е нормална държава ? Бил ли си някога там ?

    Коментиран от #55

  • 55 Бен Гурион

    1 9 Отговор

    До коментар #54 от "Ти мислиш ли че":

    Изброй тези "70 държави".
  • 56 Бен Гурион

    1 9 Отговор

    До коментар #52 от "И после какво ще стане ?":

    За пръв път чувам за "мирни граждани" с АК, балистични ракети и заложници.
  • 57 Над 3 милиона подписа има само в САЩ

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Прилагам добавка колеги":

    Относно 28-годишната правозащитничка Диала Айеш да бъде освободена. Впрочем тя беше и докладчик към ООН 4 пъти. Всич не им пука обаче на нацистите в Израел

    Коментиран от #58

  • 58 Стотици са, стотици! Як нацизъм ..

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Над 3 милиона подписа има само в САЩ":

    А що адвокати и общественици избиха...... ====Министерството на вътрешните работи на Израел съобщи, че е депортирало палестинско-френски адвокат по правата на човека във Франция часове, след като го е обвинило в заплахи за сигурността.....
    37-годишният Салах Хамури е бил ескортиран от полицията до летище "Бен-Гурион" и качен на самолета за Франция рано сутринта в неделя, съобщи министерството.
    Живял цял живот в Йерусалим, той е бил лишен от правото си на пребиваване, след като служители са го обвинили, че е член на терористична организация, което той отрича, пише Би Би Си.
    Френското външно министерство изрази разочарование от решението и заяви, че осъжда "решението на израелските власти, противоречащо на закона, да експулсират Салах Хамури във Франция".

    Коментиран от #69

  • 59 Турция въпреки някой деформации

    9 0 Отговор
    Е хиляди пъти по демократична страна от Израел. Няма спор по въпроса даже

    Коментиран от #60

  • 60 Бен Гурион

    1 7 Отговор

    До коментар #59 от "Турция въпреки някой деформации":

    Няма спор по въпроса, че нямаш никакви знания в областта.

    Коментиран от #65

  • 61 Цяла латинска Америка

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Цяла латинска Америка":

    но без Аржентина
  • 62 Не хиляди

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "В повечето университети в САЩ":

    Милярди лектори говорят , Хахахаха - добър виц , остана и някой да повярва

    Коментиран от #66, #67

  • 63 Дааа

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Дааа ама неее":

    Прав си и аз това исках да кажа
  • 64 Добре бе колега. Без да се заяждам

    6 0 Отговор
    добронамерено ти задавам въпроса : колко години е минималната присъда в Израел за хвърлен камък, зарзават или дори само подозрение за подобно намерение ? Дай ми точна цифра ако можеш ? Повтарям "минималната задължителна присъда" фиксирана в закон ! Ако си наясно ми кажи приблизително колко палестинци и израелски мюсулмани лежат в затвора по този абсурден закон ?
  • 65 Добре бе колега. Без да се заяждам

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Бен Гурион":

    Към колегата Бен Гурион е въпроса по горе. Моля отговори ми.
  • 66 Явно не знаете нищо

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Не хиляди":

    по темата какво се случва по университетите в САЩ. До изслушване в сенатска комисия се стигна даже на ректори на университетите от бръшляновата лига. Видни адвокати също се изказваха и обосноваха че анти семитизма е = на анти ислямизма. Ново понятие даже беше предложено относно обединяване на двете. ..... Лошото е че в България и думичка няма по темата.
  • 67 Кво значи това: някой да повярва

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Не хиляди":

    Като е 100% факт. Трудно ли ти е да влезеш и да се зачетеш ? Или по лесно да наплющиш нещо там и да мърсиш форума
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Българка

    3 5 Отговор

    До коментар #58 от "Стотици са, стотици! Як нацизъм ..":

    Палестинците се радваха на изтъпленията извършени на 07.10.2023, че излизаха по улиците и биеха или плюеха по отвлечени жени или мъртви израелци. Сега и да реват, все тая. С палестинската автономия се приключи, завинаги. Когато си прост, то е за цял живот, а за палестинците и съдба.
  • 70 Историк

    2 5 Отговор

    До коментар #35 от "Браво на Ердоган":

    Израел не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина.

    Коментиран от #74, #75

  • 71 Генерал Колев

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Чудо голямо че":

    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 72 Българка

    3 4 Отговор
    Всеки Народ си заслужава съдбата. Мигрантите в София се разпасали и няма кой да ги спре. А самолетите все повече и повече свалят обратно мигранти от Брюксел и Виена. Центровете за мигранти вече пращят по шевовете,обаче Директорката на ДАБ нищо не казва! Икакво да каже? Ей това направиха Денков и Габриел с подписаните договорености с австрийското Правителство.Сега мълчат. Пълен срам.

    Коментиран от #73, #89

  • 73 Българко лъшкиньо

    4 2 Отговор

    До коментар #72 от "Българка":

    Пред цяла българия опревергаха за самолети с имигранти. А колкото до безредиците в центъра на София излезе че твоите хора ултасите са го направили. Какво и ти ли работиш за пълзящия фашизъм? После крещите че няма туристи.

    Коментиран от #90

  • 74 историк ли, хистерик ли си но не лъжи

    6 1 Отговор

    До коментар #70 от "Историк":

    Държавата Палестина е частично призната държава (от 70% от държавите членове на ООН) 
    Израел е частично не признепризната държава 
  • 75 историк ли, хистерик ли си но не лъжи

    2 2 Отговор

    До коментар #70 от "Историк":

    Държавата Палестина е частично призната държава (от 70% от държавите членове на ООН). 
    Израел е частично не призната държава.

    Коментиран от #77

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Историк

    3 3 Отговор

    До коментар #75 от "историк ли, хистерик ли си но не лъжи":

    Не лъжи. Палестинците са в качеството на наблюдател в ООН. Нямат право на глас, докато Израел, който още през 1948 г, е признат за държава от ООН, участва в заседания и има правото на глас. Няма държава Палестина.

    Коментиран от #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Малко да се намеся между вас

    5 0 Отговор

    До коментар #77 от "Историк":

    Палестина не е призната и трябва да се извършва геноцид ли?в кой век живеем?
  • 80 Добре

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Бесен язовец":

    Дай линк и аз до видя този видеоматериал,но ако не дадеш потъваш
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Братле

    4 2 Отговор

    До коментар #78 от "Бесен язовец":

    Там се случва нещо ужасно и цял свят мълчи,почти всички държави са обвързани икономически към Израел и Сащ,а некой да каже дума и загиваш,някой ден може и на нас да се случи нещо подобно,или на децата ни,контрилират ни кръвожадни държави,мен не ме интересува мюсюлмани араби или каквито и да са,дано бог да им помогне на тези дечица невинни

    Коментиран от #84

  • 83 Бесен язовец

    2 3 Отговор

    До коментар #81 от "А аз ще дам линк":

    Ислямисте, престани да тиражираш лъжи. Има и други записи, как на 7-ми октомври 2023г, терористи от ХАМАС се обаждали по GSM на майките си и хвалили колко израелци убили. Такова безочие, не се среща по света. Край с ХАМАС, ще бъдат унищожени. Никаква ГАЗА за палестинците. Отиват в Египет, Йордания и останалите арабски държави. Няма друго решение.

    Коментиран от #86

  • 84 Бесен язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #82 от "Братле":

    Теб не те интересуват, ама мен ме интересуват. Ела да видиш сега в РБ какво става след договореностите на Денков и Габриел с австрийското Правителство. Самолети с мигранти от Брюксер и Виена нон стоп връщат обратно в РБ и обстановката се усложни. Тия чаршафи са женкари и като плъзнали по София станали няколко инцидента. МВР вече е на крак. Ужас. И тепърва ще става по зле. С тия няма управия. Европа се чисти от тях и България го поема. Трагедия.
  • 85 историк ли, хистерик ли си но не лъжи

    0 2 Отговор
    На теб ли да вярвам, неизвестния или на международни документи поместени в мрежата. Палестина е частично призната държава а Израел е частично не призната държава.

    Коментиран от #88

  • 86 Да да

    0 2 Отговор

    До коментар #83 от "Бесен язовец":

    И баба ми ако имаше та..ша…ци щеше да е.е дядо ми,дай линк бе джинджифил
  • 87 прави ли ви впечатление, че

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чудо голямо че":

    натю и обора дундуркат ТОЧНО Зеленски и Натаняху, а другите държави и хора кучета ги яли. Пита се в задачата кои са фашистите!
  • 88 бла-бла-бла

    1 2 Отговор

    До коментар #85 от "историк ли, хистерик ли си но не лъжи":

    И какво ги топли хората в тези държави дали да частично признати или непризнати?
    СЕДЕМДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ ООН и другите международни организации НЕ УСПЯХА да уредят задоволително тези въпроси!
    НЯМА никакъв смисъл да се говори срещу ХАМАС, ако знаете законите на природата и защитата на общностите. КАКВО ОЧАКВАТЕ - лелите с бурките ли да се борят срещу мощните оръжия на Израел???? Естествено е организация като ХАМАС да намери място. ТОЧНО про-израелците са виновни за развихрянето на войните!!!
  • 89 странното е, че

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Българка":

    има някои, които са ви писали минуси! Те имат ли мозъок, българи ли са?

    Коментиран от #93

  • 90 Българка

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Българко лъшкиньо":

    Обстановката с мигрантите набира ход. Нещата в София и държавата с мигрантите ще стават още по зловещи. То ще си покаже, шило в торба не седи. Не се ли изгонят от България, всички мигранти без изключение, Народа не го чака нищо добро. Кьорав вигрант дори не трябва са основа в държавата. Докога Брюксел и Виена ще връщат мигранти със самолети в България. До , кога? Да си ги държат при тях си , ние не сме ги канили у нас.

    Коментиран от #91

  • 91 Българка

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Българка":

    Поправка: Кьорав мигрант дори не трябва да остава в държавата...
  • 92 Анонимен

    2 1 Отговор
    Хамас е радикална организация проповядва радикален ислям ,пълни им главите с омраза към израелците от детска възраст за да са готови бойци като пораснат .Всичко е политика,никаква икономика и развитие в Газа,,цялата международна общност ги издържа ,вкл ЕС. Строи им болници,училища ,сгради ,там са ООН ,Червения кръст,лекари и за какво ,Хамас да си строят тунели под носа им,да складират оръжие,с то как влиза като са затворени ,как се подготвят,военна подготовка ,изобщо те се подиграха с целия свят.Израел направи от пустинята рай ,развива се технологично ,образование ,иновации и са най лошите ,въпреки че приемат и приобщават араби ,осигуряват им работа Е това ли трябваше да се случи и то след и Израел и дава пари за инфраструктура ,а те вероятно я ползваха за военни цели.
  • 93 Българка

    2 1 Отговор

    До коментар #89 от "странното е, че":

    Минусите не са поставени от българи. Те са дело на мюсюлмани изповядавщи радикалният ислям. Най вероятно нелегални спящи ислямска клетки разположени в целият ЕС! Комисарите от ЕС са предупредени за опасността ходжите един ден да активират клеткит в цяла Европа и тогава ще стане мазало. 11 септември 2001 година с кулата блзнаци ще е нищо,малка приказка в сравнение с това което ще се случи на Европа!
  • 94 Българка

    2 1 Отговор
    Ердогане светът много добре видя кои са нацистите Санкции трябва да има към палестинците и ХАМАС защото ,хората по света видяха кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?
  • 95 ВСИЧКИ ИЗРАЕЛЦИ СА ФАШИСТИ

    1 1 Отговор
    , ВКЛЮЧАЯ И ТЕЗИ В ЧУЖБИНА КАТО ЗЕЛЕНСКИ !
Новини по държави: