Last news in Fakti

12 Март, 2024 06:25 4 350 42

Командващият ВВС на Германия също се включил в прехванатия от Русия разговор

  • инго герхарц-
  • германия-
  • военни-
  • русия

Това разкри германският министър на отбраната Борис Писториус

Командващият ВВС на Германия също се включил в прехванатия от Русия разговор  - 1
Снимка: Епицентър

Германският министър на отбраната Борис Писториус разкри, че командващият военновъздушните сили на страната също се е включил по незащитена линия в прехванатия от руското разузнаване разговор, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Аудиозаписът, на който висши германски офицери обсъждат възможността за изпращане на Украйна на ракети "Таурус" с по-голям обсег, бе публикуван на 1 март от главния редактор на руската държавна телевизия Ар Ти (RT) Маргарита Симонян. Случаят постави в неудобно положение съюзниците на Германия и предизвика държавен скандал в Берлин.

На 5 март Писториус каза, че един от военните се е включил в разговора чрез некриптирана връзка и именно тази "индивидуална грешка" е довела до изтичането на записа. Вчера германският министър на отбраната обаче разкри, че общо четирима офицери са допуснали подобен пропуск и сред тях е командващият ВВС Инго Герхарц.

Писториус разкритикува небрежността на тези германски военни, но уточни, че няма да ги отстрани.

"Не желая, и нека да изясня това още веднъж, да се хвана въдицата на (руския президент Владимир) Путин и да уволня най-добрите си офицери, независимо дали са направили грешка или не. Владимир Путин би очаквал точно това от нас", коментира германският министър на отбраната, след като участва в заседание на комисията по отбрана към Бундестага - долната камара на парламента.

Също вчера канцлерът Олаф Шолц, съпартиец на социалдемократа Писториус, потвърди позицията си да не бъдат доставяни ракети "Таурус" на Украйна, като се аргументира, че тяхното евентуално използване от украинските въоръжени сили не би могло да бъде контролирано без разполагането на германски войници на място.

В управляващата трипартийна коалиция обаче има разделение по въпроса, като министърката на външните работи Аналена Бербок, която е представител на "Зелените", например подкрепи изпращането на ракети с по-голям обсег на Киев.

Представители на основната опозиционна сила в Германия - блокът Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз, също се обявиха за предоставяне на "Таурус" на Украйна.

Също вчера, на събитие по случай присъединяването на Швеция към НАТО, генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг също защити снабдяването на Киев с ракети с голям обсег и похвали Франция и Великобритания, че вече са направили това.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    72 7 Отговор
    Ехх... Мили нацисти,ко му е нужно да си играете с огъня и да дразните мечката?

    Коментиран от #40

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ХА ХА ХА

    82 6 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ТОВА Е ПЪЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ НА ШВАБИТЕ ! ЗАЩО ПИСТОРИУС НЕ РАЗКРИТИКУВА НАМЕРЕНИЕТО НА ГЕРМАНИЯ ДА ВЗРИВЯВА КРИМСКИЯ МОСТ И ДРУГИ ВАЖНИ ОБЕКТИ ВЪВ РУСИЯ , А КРИТИКУВА ТОВА , ЧЕ РУСИТЕ СА ГИ ХВАНАЛИ ПО БЕЗ ГАЩИ ? ТОВА СА ДВУЛИЧНИТЕ МИЗЕРНИЦИ ЗАПАДНЯЦИ !
  • 5 Правилно ,

    9 55 Отговор
    Всички трябва да се включат - против Злото !!!

    Коментиран от #17, #41

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Франсиско

    56 2 Отговор
    Да бе, ние ви знаем, само световни войни можете да забърквате.
  • 8 Стария мечок помни и не забравя !!!!

    70 3 Отговор
    Всички ще си получат заслуженото според това което са си заработили !!!!!!! Включително и нашите управляващи гъзобизковци на западни дупета !!!!!!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ама тея и Ввс ли имат

    32 5 Отговор
    Аз досега за немец пилот не съм чувал да има

    Коментиран от #11

  • 11 Герхард Венгел

    3 31 Отговор

    До коментар #10 от "Ама тея и Ввс ли имат":

    Руското ПВО е също като теб.Нито ще го види,нито ще го чуе.

    Коментиран от #15

  • 12 Бай Ганя

    50 4 Отговор
    Фашистите и в България се връщат, никнат продажници като гъби!
  • 13 Тото

    42 5 Отговор
    Фашистите не са си научили урока от втората световна военна!!! Но този път има много голяма вероятност да бъдат заличени от картата на планетата което е трябвало да се случи много отдавна!!!!

    Коментиран от #14

  • 14 ха ха хааа

    3 21 Отговор

    До коментар #13 от "Тото":

    Втората световна военна - Какво ? !! "Операция "ли бе ...🤫🤭

    Коментиран от #20, #21

  • 15 Хокенхайм

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Герхард Венгел":

    Шумахер и брат му, както и Х.Х.Френцен.
  • 16 Има версия, че

    48 5 Отговор
    Самите военни на Германия са дали записа на Русия, с цел да се спре въвличането на Германия повече в тази опасна война. Понеже на власт в Германия са Сульо и Пульо и не осъзнават, че Германия НЕ може да воюва успешно против Русия и ще завършат с тежка загуба. За да се спрат техните проскубани ястреби на войната, военните им умишлено показаха на цял.свят подготовка на военна агресия, за да бъде осъдена и немските политици да се спрат.
  • 17 👏👏👏

    48 6 Отговор

    До коментар #5 от "Правилно ,":

    Да,да, Латвия депортира седемдесет годишни пенсионери които цял живот са живели там защото били заплаха за националната им сигурност 🙄 и след това ни втълпяват, че Русия щяла да нападне балтия!
    Даби мирно стояло, не и чудо видяло 👏👏👏
  • 18 Феликс Дж

    14 5 Отговор
    Подобни грешки са фатални - спомнете си "Енигма". Даже на пръста на дядовците си не можете да стъпите, за вероятния Ви противник това не е така.
  • 19 Едва

    24 5 Отговор
    Ли Путин го е направил за да бъдат уволнени разни военни.пи скоро е за да покаже на света двуличността на запада и Германия в конфликта.а какво би казал запада ако Путин снабди хутите с няколко ракети с които да подпишат западните кораби??
  • 20 Тото

    27 4 Отговор

    До коментар #14 от "ха ха хааа":

    Колкото и да скимтят индивиди от 72 рия пол като теб нацистите и техните поддръжници ще бъдат премазана от руската бойна машина това винаги е било и ще бъде вашата съдба!!!!! СВИКВАЙ!!!!!!
  • 21 Някой

    22 3 Отговор

    До коментар #14 от "ха ха хааа":

    Да, не си ли чувал за операция "Барбоса"? Точно тя се проваля и то точно срещу руснаците.
    Абе, четете я таз история, бе!

    Коментиран от #36, #37

  • 22 До редактора

    21 4 Отговор
    В крайна сметка ще ни кажете ли точно, на коя публикувана версия тук да вярваме??Първо беше, че записът е предоставен на руските журналисти неясно от кой. След това всичките се юрнахте да ни обяснявате лошите руснаци как били подслушвали горките немци. И последно се оказа, че става дума за грешка на персонала в Германия. Най-неизгодната за вас версия. И това не се случва за първи път във Факти! Фактите май са само в името на сайта ви!
  • 23 Оги

    15 2 Отговор
    Снимката казва всичко. Егати расовият нацист.
  • 24 Майора

    10 2 Отговор
    Това е престъпна небрежност и не само трябва да бъдат уволнени, но и трябва да бъдат съдени. Във всяка армия офицерите имат определен достъп до секретна информация и споделянето и по незащитени канали, споделянето и на лица, които не са с това ниво на достъп, споделянето и чрез интернет приложения за комуникация, които не са одобрени от МО е военно престъпление. Така, че ястреба Писториус също извършва престъпление, като не отстранява тези лица, които може са го направили или нарочно или да са подведени от някой, който има определени цели за изкарване на секретна информация.

    Коментиран от #28, #32, #38

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Соломон

    16 1 Отговор
    Германските военни все пак имат по богат опит от войните с Русия. Знаят ,че нещата не са толкова прости.
  • 27 да се надяваме че

    3 12 Отговор
    Този път германците ще изпипат нещата както трябва за да премахнат Zлото

    Коментиран от #29

  • 28 Пишториус

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Майора":

    Каквопда прави като дебилите няма с какви квалифицирани офицери да бъдат заменени?

    Вземете вижте Щатите и си правете сметката какво е тогава надолу по по подчинените им държави.
    Нали ако срожат някой нормен веднага ще откаже да изпълнява побърканите заповеди на управляващите?

    Да ти държат прислугата, макар и некадърна, да си наливат трилионите, да си затъваме в упадъка. Тая цел неуклонно ще се изпълнява. Жалко за народа.
  • 29 Грюбер лейтенант

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "да се надяваме че":

    Как ще го махнат тоя? Нали има роднини, които са го курдисали на поста. Ще го защитят. И там е същата шурей-баджанак демокраци.

    Поне лъснаха какви ги вършат тайно и потайно. А приказват евро-приказки за приспиване на населението.
  • 30 Пенчо

    9 1 Отговор
    Как ще ги уволни та те са полезните идиоти !
  • 31 Минчев

    6 1 Отговор
    А, не ти пращат тези крилати ракети, защото ще бъдат свалени и после ще се фукан руснаците как оръжието на немците пак е кьор-фишек.

    Увъртат, измислят си някакви смехотворни извинения. Трябвало да има “немец в ракетата”, за да лети. Путин щял да им отвърне? Че той за гръмнатия газопровод не им отвърна, та за тия фишеци щял да унищожи Германия. Смешки.

    А журналистите са се хванали с тия Таурусш да ги дъвчат, явно не от разбиране на проблема, а по нареждане на подготвят публиката за да не мрънка после като чуят за липсващите пари.

    Само да си спомним как немските Леопарди, които запълниха новините, “пробиха” без да достигнат до окопите.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 българин

    6 0 Отговор
    накрая командването на швабите ги чака вътре в бункера с отровата като хер хитлер те объркаха европа с мигрантите да му мислят и софиянците
  • 34 С техните ракети

    8 0 Отговор
    По техните страни!
  • 35 Тука

    8 0 Отговор
    Излиза,че не е важен самият разговор,а кой го е издал.За луди ни имат!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Митко саллаков

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Някой":

    ,, барбароса,, е и чети как свърши тази операция. 1945 с капут
  • 38 От Майора

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Майора":

    А защо реши, че е небрежност !?!?!?
    Висш офицер едва ли би допуснал такова нещо, освен ако не го желае !!!
    Явно има трезвомислещи в Германия които знаят какво правят!
  • 39 Васил

    1 5 Отговор
    Много раздухват случай в който няма никакво значение нито за Германия нито за кочината Раша.
  • 40 Джос Бай

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Е, как нахкого е нужно - на Америка. Съсипват Европа за да я владеят. Сложиха психопати и комплексари да управляват целия ЕС.

    Жалко за България. Пак.
  • 41 ССС

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Правилно ,":

    Ти кога тръгваш?
  • 42 гологлав СС-овец

    2 0 Отговор
    Тоя на снимката си изглежда като класически нацист .
Новини по държави: