Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Март, 2024 15:36 1 886 91

Русия създава система за "превъзпитание" на украински деца

  • украйна-
  • превъзпитание-
  • война-
  • деца-
  • русия-
  • лагери-
  • осиновяване-
  • путин-
  • военни престъпления

Смята се, че Русия досега е похитила около 20 000 украински деца

Русия създава система за "превъзпитание" на украински деца - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От началото на войната в Украйна руските власти разработват методи за "превъзпитание" на насилствено изведените от Украйна деца, показва разследване на независимия информационен сайт „Медуза“, публикувано на 11 март.

В документи на Министерството на образованието на Руската федерация, които журналистите от независимото издание са прегледали, се казва, че "превъзпитанието" на украинските непълнолетни трябва да започне още от момента на извеждането им от страната. Един от съветите, който дават авторите на въпросната методология, е да се казва на децата, че родителите им са мъртви и да им бъде внушавано, че те никога няма да се върнат в родината си. Идеологическата обработка е предвидено да продължи чак до завършването на училище, когато - според руските власти - у депортираните деца вече трябва да се е формирала „руска идентичност".

Още новини от Украйна

Руските власти се страхуват от украинските деца

Служителите от Министерството на образованието обръщат толкова голямо внимание на "превъзпитанието" на украинските деца, защото действително се страхуват от тях, пише още „Медуза“, позовавайки се на източник в министерството. Ето какво казва той:

"В разговорите се прокрадва и мнението, че украинските деца са потенциални терористи. Та ние не сме идиоти - осъзнаваме, че Русия не е отишла в Украйна "с мир и с добро". И че децата, които са били взети оттам и поставени във враждебна среда, могат да започнат да противодействат – например с помощта на техни роднини в Украйна... Задкулисно циркулират такива мисли, включително на ниво ръководители“, твърди въпросният източник, цитиран от „Медуза“.

Освен това малко след началото на руската инвазия по нареждане на Владимир Путин беше създаден Федерален център за работа с подрастващите под шапката на Министерството на образованието. Тази нова структура координира голяма част от извънучилищната идеологическа работа с децата и младежите, включително в окупираните територии на Украйна. Центърът, в който се провеждат "патриотични семинари" и военни спортни игри, е създаден "специално за украинските деца", за да "заличи украинското им минало", твърдят източниците на „Медуза“.

Масово осиновяване на украински деца

Журналистите са проучили и доклади на руското Министерство на образованието от първите девет месеца на 2023 г. "относно идентифицирането и настаняването на сираци и деца, останали без родителска грижа". Там са открили доказателства за съществуването на програма за масово осиновяване.

В тази връзка изданието припомня, че руската отговорничка за правата на децата в Русия Мария Лвова-Белова, срещу която има издадена заповед за арест от Международния наказателен съд в Хага, по-рано твърдеше, че руснаци не могат да осиновяват деца от окупираните територии на Украйна, което обаче звучи абсурдно, защото излиза, че децата от Украйна се депортират, само за да бъдат върнати по-късно на роднините им.

Наблюдение на украински деца

Според Медуза Министерството на образованието следи зорко съдбата на осиновените украински деца, изготвят се и доклади в случаи на смърт. Според тези документи през първата половина на 2023 г. са починали пет деца от окупираната част на Херсонска и Луганска област. Едно от децата се е самоубило, като причините за това не са посочени в документите.

Освен това руските власти наблюдават поведението на тези деца в социалните мрежи - чрез съвместен проект на Министерството на образованието и Центъра за изследване и наблюдение на младежката среда. Той позволява да се премахне анонимността на потребителите и да се "идентифицират потенциални противници на руските власти", по признанието на служители на просветното министерство.

"Това е Биг Брадър за подрастващи", използващ електронни мрежи за съставянето на рискови профили на децата – за това дали съществува опасност от самоубийство, тероризъм или екстремизъм, след което се сигнализира на съответните оператори, обяснява източникът на изданието.

Планове за създаване на "Министерство на сираците"

В разследването на „Медуза“ се споменава и за намеренията на Министерството на образованието да бъде създадена нова федерална структура - "за подкрепа на семействата с деца, децата в трудни житейски ситуации и сираците". Според източниците на изданието въпросното "Министерство на сираците" може да бъде оглавено от бившата детска омбудсманка Анна Кузнецова, която на този пост се прочу с ултраконсервативните си изявления. Предполага се, че целта всъщност е всички украински деца да бъдат поставени под опеката на Кузнецова, казват още от „Медуза“.

По данни на Киев досега руските власти вероятно са извели принудително около 20 000 деца от Украйна. Точният брой на депортираните деца е неизвестен.

Автор: Лиза Ламбрехт


Поставете оценка:
Оценка 2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    27 16 Отговор
    ИМА И КЛИПЧЕТА НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛА МИЛИТАРИСТ ....
    .... ПОСЛЕДНОТО Е ОТ САЩ .. НЕГЪРКА ТИНЕЙДЖЪРКА УДАРИ В АСФАЛТА НЯКОЛКО ПЪТИ ГЛАВА НА БЯЛО МОМИЧЕ И ТО УМРЯ НА МЯСТО ... СТЕНЕШЕ ЖЕСТОКО
  • 4 Аз съм веган

    25 34 Отговор
    Мордорските фашисти с ново извращение. Копейките в екстаз.
  • 5 Професора

    37 17 Отговор
    И в България трябва да се превъзпитават соросите иначе заминат за остров Врангел
  • 6 Сатана Z

    18 10 Отговор
    Нали бяха 200 000 ?
  • 7 Механик

    26 20 Отговор
    Абс подкрепям процедурата която руснаците са предприели.
  • 8 Радио Елто

    24 20 Отговор
    Укрофашизмът Е Осъден
    На Унищожение
  • 9 Сталин

    33 16 Отговор
    Аспиранта на Калифорнийския университет Джон Адамс,за подготовка на дипломна работа попитал ChatGTP да състави рейтинг на най добрите държави в историята на човечеството.Отговора шокирал изследователя- най добрата страна за последните пет хиляди години изкуствения интелект е определил СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Само Русия мисли за украинците,

    23 15 Отговор
    Друг не се вълнува от Украйна.
    Китай: САЩ не се вълнуват за съдбата на Украйна, а преследват своите геополитически цели
    12.03.2024

    Вашингтон не се вълнува за съдбата на Украйна. Американските власти създадоха и ползват украинската криза единствено с цел да изпълнят геополитическите си цели. Това заяви на брифинг говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин.
  • 12 Дойчланд

    24 17 Отговор
    В Германия социалните власти отнемат децата на емигрантите и ги раздават в т.нар.приемни семейства и майката няма достъп до детето си.Фашисти!

    Коментиран от #22

  • 13 Изроди

    23 25 Отговор
    Руснаците не са хора !

    Коментиран от #44

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Атина Палада

    27 25 Отговор
    Русия е успяла да спаси тези деца... За което браво на нея! Но онези, които не успя да спаси от евроатлантиците, то евроатлантиците ги похитиха за донори!

    Коментиран от #20, #21, #43

  • 16 провинциалист

    13 15 Отговор
    Подобна система работи и у нас, но "вдъхновена" от другия лагер. Така правоверните атлантутчета тук усърдно се срамуват от произхода, тъпчат вкъщи с обувките, старателно избягват звателна форма на личните имена, по западен образец ползват две съществителни вместо прилагателно и съществително, не изпълняват езически обичаи като закичване с мартеници, самоотвержено се борят с всякаква дискриминация и всичко руско и т.н.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Даже не си струва да се коментират

    16 12 Отговор
    Подобни швабски брътвежи

    Жалки смешни и обезверени
  • 19 Абе Факти

    21 16 Отговор
    А защо според шефа на украинския хелзински комитет Павличенко, украинските деца върнати от Русия искат да бъдат върнати обратно. За тия деца живота в Русия се оказва много по добър от колкото в Украйна, според Павличенко.

    Коментиран от #24

  • 20 Крум

    13 9 Отговор

    До коментар #15 от "Атина Палада":

    Ти къде ще търсиш спасение.Мисли как ще спасиш продажният си з@дник.

    Коментиран от #31

  • 21 Ха ха ха

    20 11 Отговор

    До коментар #15 от "Атина Палада":

    Да бе отвличането откога се смята за спасяване

    Коментиран от #25

  • 22 Атина Палада

    9 11 Отговор

    До коментар #12 от "Дойчланд":

    Понеже преди години живеех и работех в Германия, та имам познати там! Около Коледа се чухме с някои от тях... И при продължилият разговор, който се завъртя за кризата, войната, мигрантите в Европа и пр. ми споделиха това, което ти пишеш..
    Наистина ли е вярно? Защото на германци много не исках да повярвам....

    Коментиран от #26

  • 23 Много запознат

    13 7 Отговор
    ЧИСТ ФАШИЗЪМ!
  • 24 Абе не чети

    11 7 Отговор

    До коментар #19 от "Абе Факти":

    руските Телеграм канали.

    Коментиран от #32, #46

  • 25 Атина Палада

    12 16 Отговор

    До коментар #21 от "Ха ха ха":

    За теб донорството ли е спасяване? Имаше една цифра, на която дори отказвам да повярвам. Че 57 хиляди украински деца са изчезнали на Запад..
    Просто изчезнали... Нито живи, нито ум.рели ги има вече, при положение, че са влезли от Украйна в Европа...Разфасовани!

    Коментиран от #27

  • 26 Що си живяла у загиващият Запад?

    14 9 Отговор

    До коментар #22 от "Атина Палада":

    А не в Русия?

    Коментиран от #35

  • 27 Къде я видя

    12 5 Отговор

    До коментар #25 от "Атина Палада":

    тази цифра? Доказателства?

    Коментиран от #47, #48

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Реконтра

    10 6 Отговор
    ...точно като въвеждането на задължителни лгбт уроци в училищата!
  • 30 Пълни

    9 4 Отговор
    Не.но.рмалници.
  • 31 Атина Палада

    10 11 Отговор

    До коментар #20 от "Крум":

    Защо смяташ, че след като ти се продаваш и всички останали са като теб?
    Хората сме различни! Един се продава на Галя, друг-не!

    Коментиран от #39

  • 32 Хахаха

    9 6 Отговор

    До коментар #24 от "Абе не чети":

    Между другото това е украинска информация.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Без много думи

    9 4 Отговор
    Всеки да си прави извода що за зверство е това.
  • 35 Атина Палада

    7 11 Отговор

    До коментар #26 от "Що си живяла у загиващият Запад?":

    Колко пъти ще ви казвам, че руския трудов пазар е затворен за нас от ЕС! И сега не живея в България! Живея на територията на Еврозоната!

    Коментиран от #59

  • 36 Хитлер

    9 4 Отговор
    Колега, ти ме задмина
  • 37 Хубави хора

    10 6 Отговор
    Представяш ли си тия отпадъци да ти вземат детето
    В тая пропаднала държавичка дълги години ще гърмят бомби по патриотични причини
  • 38 И помнете

    13 10 Отговор
    Русия е зло.
  • 39 Знаеш,ли такива като теб,какво ги чака?

    7 7 Отговор

    До коментар #31 от "Атина Палада":

    По-добре да не знаеш.
  • 40 Квиик

    7 4 Отговор

    До коментар #33 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Абе алкохолен ти още ли вмирисваш чата на втасало
    Внимавай че покрай тия мигрантските вълнения може да те превъзпита някой патрул
  • 41 Някой

    11 8 Отговор
    Затова ли вчера в пряк ефир на украинска телевизия, официален представиотел на киевската власт сподели, че децата, които се връщали от Русия казвали ,че там е по-добре от в Украйна? И искали да се върнат там...
    Е, не очаквам в тази медия да се сподели и тази новина...
  • 42 Чичака

    7 5 Отговор
    Това ако не е фашизъм ....
  • 43 Хахахаха

    12 11 Отговор

    До коментар #15 от "Атина Палада":

    От кой ги спасява бе копейка? Тези деца живееха в мир, преди да дойде руския мир да ги "спасява"! Значи викаш, спасява ги, като им казва че родителите им са загинали и никога няма да ги видят? И децата са ухууууу "свободни"?

    Коментиран от #54

  • 44 Пищова

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Изроди":

    Подгъзниците им - също.
  • 45 ВЯРНО Е

    3 6 Отговор
    СТРЕЛЯТ С ПРАШКИ ПО ПОРТРЕТА НА ЗЕЛЕНСКИ
    ИМА СЛУЧАИ КОГАТО ПО БУЙНИТЕ ПОЛЗВАТ АВТОМАТА НА ТАТИ
  • 46 Някой

    7 7 Отговор

    До коментар #24 от "Абе не чети":

    И защо? За да не види някой истината ли? Вярно, с тази цел ЕС забраниха достъпа до руски медии.7532
  • 47 Хахахаха

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "Къде я видя":

    Ееееее, как къде я е видел тази цифра? Много ясно! По руската теуевизия!
  • 48 Атина Палада

    3 9 Отговор

    До коментар #27 от "Къде я видя":

    Чела съм я тази цифра по европейски медии. Това от една страна... От друга страна поради стеклите се обстоятелства в живота ми, познавам и контактувам с много европейци от различни народности... Германци, французи, гърци, словенци, унгарци, поляци ..Чувала съм и от някои от тях, които са се натъквали наа такава информация по медии. А щом в толкова държави се шири това инфо, значи има някаква истина в него.. Ако има лъжа, то е може би в цифрата... Да речем, че не са 57 хиляди, ами 37 хиляди деца за донори на Запад..

    Коментиран от #52, #65

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ами...

    9 6 Отговор
    Много се извинявам, но всекидневната пропаганда с която ни облъчвате всеки ден, не е ли също "система за превъзпитание"?! Режете паметници, че даже и историята ни подменяте!! Толкова ли сте глупави и не разбирате, че това има обратен ефект?!
  • 51 Някой

    7 7 Отговор
    Като нищо учат децата в Украйна на фашистки ценности и какъв героя бил психопата фашист Бандера. Ако вземеш млад украинец и стар украинец, като нищо ще има огромна разлика как мислят. Българин от там разправяше, как трябвало да помага на баба, че дъщеря и я изхвърлила, че е проруски настроена. Те са обучавани в друга среда. 1991г в Украйна има референдум дали СССР да остане и 70+% гласуват за това да остане. Но виждаш ли после били окупирани, нищо че СССР е ръководен най-много от родени където после е Украйна - е то тогава е нямало Украйна още - визирам Хрушчов и Брежнев. СССР не е управлявана от руснаци. След грузинеца Сталин дори за малко е един и с български корени от Охридско. Дори Ленин е пълна смеска и с шведски и немски корени.
  • 52 Хахахаха

    5 7 Отговор

    До коментар #48 от "Атина Палада":

    Глупости. Вие нормални ли сте да вярвате, че 57 хиляди деца ще изчезнат в една държава, без това да се чуе по медии и да се разследва? Вие наистина ли сте нормални? Нали се сещате, че както пишете 57 хиляди деца, се сещате че те имат родители които ще ги търсят, нали? Сещате се, че Украйна е свободна държава и тези хора щяха да търсят чрез европейски институции? Или не се сещате такива работи? Ами пиши ги направо 150 хиляди деца, що толкова малко си написал?

    Коментиран от #58

  • 53 ДА СЕ ПОМНИ

    7 7 Отговор

    До коментар #14 от "Хахахаха":

    Само мсй неграмотните индивиди в България подкрепят окраинските фашисти видни неграмотници от България са Кирчо и Боко.
  • 54 Атина Палада

    8 7 Отговор

    До коментар #43 от "Хахахаха":

    Цитирам дословно Порошенко.
    "Нашите деца ще ходят на училище, а децата на Донбас ще живеят в бомбоубежищата"!
    Няма повече на такива като теб какво да кажа!.

    Коментиран от #57, #63, #79

  • 55 Някой

    2 5 Отговор
    И трябва ли да оставят децата сираци на фронтовата линия, че да ги разкъсат бомбите, като в ивицата Газа? И МНС не определя правото. той не е признат нито от Русия, нито от Украйна, нито от САЩ.
  • 56 Който и да е

    3 6 Отговор
    От долния вестник може да се очакват само мръсотии - след убиването, изнасилванията, кражбите и безцелното разрушение идва ред и на модерното еничарство у пРосията.
    От тез зли чебуреки само престъпления срещу човечеството!
  • 57 Точно така

    5 8 Отговор

    До коментар #54 от "Атина Палада":

    защото по това време руснаците обстрелваха Донбас.

    Коментиран от #62

  • 58 Атина Палада

    5 3 Отговор

    До коментар #52 от "Хахахаха":

    Ами не се сещам:) Не съм "умна", колкото теб, за да се сетя:)))))
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Чета коментарите!

    5 6 Отговор
    Пошло. бездушно, безкомпромисно и човеконенавистно ЗЛО се е настанило в тази "медия"! И се чувства комфортно! Тук може безпроблемно да дава воля на ниските си страсти и желанието да се убива, унизява,"превъзпитава"! Също като ментора им Владимир Путин, който пък си има свой си "ментор" - нещо хибридно между Адолф Хитлер и Йосиф Джугашвили!

    Коментиран от #64

  • 62 Атина Палада

    10 5 Отговор

    До коментар #57 от "Точно така":

    Десен сектор! Който се контролираше от Запада... Не от властта в Украйна! Меркел нали ви каза (цитирам дословно) "Ние (Запада) не сме имали намерение даа спазваме Минските споразумения, а искахме да спечелим време, докато подготвим украинската армия за война с Русия "(край на цитата) Оланд потвърди думите й!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Давай

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "Рьоне":

    Къде и кога

    Коментиран от #82

  • 67 Мда

    4 3 Отговор
    Нацизмът трябва да се изкорени от главите на децата!

    Коментиран от #70

  • 68 Атина Палада

    6 3 Отговор

    До коментар #59 от "Sкаnкhunt42":

    Не си ме разбрал правилно! Пиша, че руския трудов пазар е затворен за нас от ЕС! Не ми забранява ЕС, а Русия не ме допуска до нейният трудов пазар! Мога да си извадя Туристическа виза за Русия, мога да си извадя и виза, че ще уча в Университет в Русия, обаче и в двата случая, нямам достъп до трудовия им пазар! Не мога да работя там.. Страните от бившите им републики имат достъп до трудовия пазар в Русия. Затова след преврата През 2014 г в Украйна и последвалата разруха в Украйна, между 8 и 10 милиона украинци емигрираха в Русия да работят и издържат семействата си! Възможно е да има и други страни, които имат достъп до трудовия пазар в Русия, но аз не зная, не съм се интересува ла за други.. Сигурна съм, че за страните от ЕС достъпа е затворен!

    Коментиран от #69, #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Хахахаха

    7 2 Отговор

    До коментар #67 от "Мда":

    В Украйна нацизма та па ци не е разпространен! В парламента няма НИТО ЕДНА нацистка партия, която да е била избрана от обществото, за разлика от България която в парламента е имала няколко! И още нещо, че 86 процента от населението на Украйна е християни, за разлика от раша където тази цифра е 47 процента! Коя е християнската държава?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Атина Палада

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Sкаnкhunt42":

    Еми така де) иди и изкарай разрешително за работа, да те видя как ще го направиш..Или коя фирма! Освен, ако не си някакъв рядък специалист в някаква област... Аз примерно съм химик, работя в клинична лаборатория, обикновен лаборант... В Русия си нямат лаборанти и някоя фирма, ще тръгне мен да взима :)))
    Дадена фирма трябва да има "глад" за някакви специалисти, че тогава да се задейства... иначе, забрави!

    Коментиран от #75

  • 73 Атина Палада

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Ти нормална,ли си??":

    Щом искаш истината, ето я:)
    Повече от теб съм нормална!
  • 74 паси предателят

    3 1 Отговор
    Още от детската градина на детцата показвайки картата Русия !--- казвали на им ,че тя е окупирала техните земи и милиони Украинци по време на Съветската окупация умрели от глад -- (гладомерът за тях години в целият съюз .Като 3 те - братски славянсни народи- Руският, Украинският, Белоруският са създали Съветският съюз ) като учели в училище ,че най големият враг на Украинският народ са Руснаците ( особено след 2014 година ) и техният Национален герой е С. Бандера който се борил срещу Съветската окупация и независимосtта на Украйна . Това промиване на мозъците на младото поколение започвало в ранните им години като изпитвали страх, омраза, ненавист към всичко Руско. Тези Бандеровци ако бяха унищожени на времето сега техните синове, внуци това нямаше да се случи хиляди дойдоха от Канада, Америка и Европа за да" отмъстят" за своите родители ( само Бандеровците наброявали около 80.000 хиляда армия която е воювала срещу Червената армия във ВСВ)
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Тъй лий?!

    1 0 Отговор
    Па оня с напудрения ньос ги пр0даваназапад за с . е к .. с . 0 . а .. л ни за Ба в л ен .. ия и д0 н0ри на 0р г . ани.
  • 77 Биби Кинк

    0 1 Отговор
    Ма че ги направат пиенгури деа, да се не спират с наливаньето до де са в сазнание и да си не затварат краката до ка са по безгашти!
  • 78 Споко

    2 2 Отговор
    Скоро ще се задейства системата за превъзпитание на възрастните руснаци. Ще станат по-кротки и от немците след Втората световна!!!
  • 79 Абсолютно вярно

    3 2 Отговор

    До коментар #54 от "Атина Палада":

    Клипът още може да се намери в нета, имам го и изтеглен. Порошенко казва: Докато нашите деца игаят, ходят на училище и детска градина, техните ще се крият в мазетата( подвалы).
    Специално за Германия, отнемат деца на родители, възпитаващи ги на традиционните семейни отношения и против лгбт изродщини. Дават ги на приемни семейства, в повечето случаи "правилни" и родителите повече никога няма да видят децата си. Гледал съм и клипове с такива октове. Не всеки би могъл да ги изгледа. Работих там 15г. и имам племенници, родени, израстнали, учили, работят и живеят там. Много неща са ми разказвали за положението там. Никак не съжалявам, че се върнах.
  • 80 Ха ха ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "Я цитирай тези,които ти подхвърлят трохи":

    А ти какво искаш? Да бият тъпана ли? Това е стратегия. Използва се и от едните, и от другите. Важен е крайният резултат. А победителят винаги е прав. Тежко и горко на победените.
  • 81 Атина Палада

    1 3 Отговор

    До коментар #75 от "Sкаnкhunt42":

    Ами мнението ми е коренно различно от твоето! Запомни от мен, че развитие вече има в Русия, а не на Запад...Особено за семейства с подрастващи деца...
    Това със "глад" за работна ръка в Русия не е вярно..
    Да, интересувала съм се как може да се стъпи на руския трудов пазар... Трудно е! Не е невъзможно, но е трудничко..

    Коментиран от #83

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ФАКТ

    3 1 Отговор
    НЯМА НУЖДА ДА ГИ ПРЕВЪЗПИТАВАТ...ПРОСТО ДА И НАПИШАТ ЕДНА РУСКА ИСТОРИЯ И ДА Я ЧЕТАТ ДО КАТО ПОРАСНАТ И КАТО ПОРАСНАТ ВЕЧЕ ЩЕ СА РУСКИ РОБИ...С ДВЕ ДУМИ КАТО ПРИ НАС...ЧЕТЕШ РУСКА ИСТОРИЯ НАТРЕСЕНА ЗА БЪЛГАРСКА ,,СТАВАШ НА 25 И ВЕЧЕ СИ РУСКИ РОБ ДО ЖИВОТ...ЗАЩОТО ТОВА СИ ЧЕЛ И ТОВА ЗНАЕШ...И НИКОЙ НЕ ТИ КАЗВА ЧЕ ТОВА НЕ Е НАША ИСТОРИЯ НЕ Е НАПИСАНА ОТ БЪЛГАРИ...А Е ИСТОРИЯ НАПИСАНА ОТ РУСИЯ..,,И КАКТО САМИ СЕ ДОСЕЩАМЕ НАПИСАНА Е В ИНТЕРЕС НА РУСИЯ..НЯМА ДА Е НАПИСАНА В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ Я....АКО БЕШЕ НАПИСАНА ОТ БЪЛГАРИ СЪС СИГУРНОСТ НЯМАШЕ ДА СМЕ ОПИСАНИ КАТО ВЕЧНИ РОБИ...:)...ТРЯБВА ДА СМЕ МНОГО ЛУ-И АКО СИ НАПИШЕМ ИСТОРИЯ В КОЯТО ДА УЧИМ ДЕЦАТА СИ ЧЕ 1000 ГОДИНИ ОТ 1300 СМЕ БИЛИ ПО НЕЧИЕ РОБСТВО..ТО НАПРАВО МАЛ-УМНО...ПЪК И КЪДЕ Е ЛОГИКАТА АКО СМЕ БИЛИ 1000 ГОДИНИ РОБИ...СЕГА ДА ИМА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ..ТО ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ РОБСТО..И БЪЛГАРСКО КУЧЕ НЯМА ДА ИМА..НО КАКТО И ДА Е..ЧЕТЕТЕ РУСКИ ГЛУПОСТИ И ДА НЕ ВИ ПУКА..ЗАЩО ТРЯБВА ДА СМЕ СВОБОДНИ..КАТО МОЖЕ ДА СМЕ СИ РУСКИ РОБИ..:)..ТО ОТ БЪЛГАРИН КАКВО ДРУГО ДА ИСКАШ ОСВЕН ДА СЛУГУВА НА НЯКОЙ..АКО РУСНАЦИТЕ СА НАПИСАЛИ В ИСТОРИЯТА ЧЕ НИЕ СМЕ НАЙ СИЛНАТА И НАЙ МОГЪША ДЪРЖАВА НА ПЛАНЕТАТА..И НА ТОВА СЕГА ЩЕШЕ ДА ВЯРВАМЕ...ПЪК И ЗАЩО ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ ОТ ИСТИНАТА..КАТО Е ПО ЛЕСНО ДА СИ ВЯРВАШ В НЯКАКВА СИ ЛЪЖА...

    Коментиран от #88

  • 85 Отврат!

    1 1 Отговор
    Тези са пълни изроди!
  • 86 А50

    2 2 Отговор
    Децата са изведени от зоните на военни действия и то в повечето случаи с техните родители. А Израел ги превъзпитава по най-циничния начин, бомбардировки до крак
  • 87 Атина Палада

    1 3 Отговор

    До коментар #83 от "Sкаnкhunt42":

    Изобщо не си живея спокойно в гнилия Запад, защото имам подрастващо дете...
    И другото, което е... Гнилия Запад се деиндустриализира... Какво развитие очакваш ти на територия, която няма индустрия? Вие живеете още в миналия век, когато имаше развитие в Европа. Е да, но палачинката се обърна и вече няма.... Наистина, ако може по лесен начин да стъпя на руския трудов пазар...даже няма да се замисля..След като и съпруга ми започна да се двоуми. Той най вече за детето.....Уплаши се с тези извращения в Европа.. Пък мамо да не казвало, пък тате да не казвало.....

    Коментиран от #89

  • 88 Атина Палада

    2 3 Отговор

    До коментар #84 от "ФАКТ":

    И на гърците историята ли е написана от Русия? Защото те учат за кога са били под турско робство.. Честват и празника всяка година от освобождението от турско...
    Историята си е история... Искаш да я промениш ли нашата? Нали я променихте.. Че не сме били под турско робство, а сме съжителствали заедно, абе съквартиранти:))) Сега вече как се чувстваш? :))) по добре ли?
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Гориил

    3 2 Отговор
    Говорим за сираци, защото украинските нацисти унищожиха родителите им. Размяна през предната линия не е възможна.
  • 91 Митко

    1 0 Отговор
    “ Медуза “ - каквото името, такава и информацията.
    А че украинските деца имат нужда от помощ и то сериозна психологическа няма спор. Като се има предвид нацистите как им промиват мозъците по т.нар. детски лагери. Много е “ детско “ да те учат на ръкопашен бой с хладно оръжие, да стреляш и убиваш, да мразиш всеки с различно от твоето мислене и т.н. Има филмчета по въпроса и не са режисирани и заснети от руснаци. Голям потрес беше, че в едното ги учеха, че трябва да убиват “ врага “ в зародиш така да се каже. Деца да убиват деца. Даже в стола някакъв десерт си бяха кръстили по темата. Интервютата с тези деца бяха потресаващи. Малки есесовци. Който не е с тях е против тях, врагът все едно руснак или западняк. “ Слава Украйна “ точка. Та ако има спасение за тях би било добре. Сигурно има и читави, недокоснати. А руснаците хем ги разбирам, хем не. По-добре далеч. Не им трябва. Да ги пратят на Запад по-добре. Там да ги оправят и да им помагат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания