Last news in Fakti

21 Януари, 2014 11:41 2 338 0

И в Италия наводненията взеха жертва

  • италия-
  • наводнения-
  • емилия романя-
  • тоскана-
  • жертва-
  • безследно изчезнал

66-годишен сирийски лекар е загинал сред придошлите води на река

И в Италия наводненията взеха жертва - 1
Градчето Бастилия близо до Модена е наводнено. Снимки: АП/БТА

66-годишен сирийски лекар беше открит мъртъв, след като бе завлечен от придошлата заради силните дъждове река Сесарего близо до Болоня в италианската област Емилия Романя, съобщи агенция АНСА. Тялото на мъжа е било намерено от полицаи и пожарникари в крайбрежните храсти на 400 метра от инцидента. 

Спасителите продължават да търсят и един безследно изчезнал в зоната на Бастилия в провинцията на град Модена. Според първоначалната информация, той паднал във водата на канал.

50 войници от инженерните части с 11 машини работят от 2 часа през нощта край Модена, за да помогнат на жителите, засегнати от наводнението, причинено от излязлата от коритото си река Секия. Те са доставили на населението над 320 походни легла, одеяла, спални комплекти и в момента се опитват да обуздаят наводнението, като правят прегради от чували с пясък.

Включили са се и доброволци от гражданските сили, за да укрепят бреговете на река Панаро. Онези, чиито домове са най-засегнати от бедствието, са евакуирани на безопасни места. Военната академия в Модена е предоставила на разположение на нуждаещите се 50 легла в казармата „Пизакане“.

Заради лошото време и силните дъждове, предизвикали наводнения и свлачища, е ограничено движението на автомобили по някои пътища в областите Емилия Романя и Тоскана. Застрашително е повишено нивото на реките в близост до Болоня.

За населението е издадено предупреждение, че придошлите води могат да засегнат някои жилища. Вчера бедствието в Тоскана удари най-вече провинцията на град Лука. Близо 20 семейства трябваше да прекарат нощта извън домовете си. Все още не са отводнени някои улици и къщи в ниската част на град Виареджо.

Поражения има и в Южна Италия. Сграда в Неапол е била евакуирана тази сутрин, тъй като е била наводнена. Предстои експерти да оценят състоянието на зданието, в чиито ниски етажи се помещава фабрика и има опасност от пропадане.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: