Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Март, 2024 10:40 1 371 70

Сирски: Разработването на дронове е от ключово значение, за да получи Украйна предимство

  • александър сирски-
  • дронове-
  • разработване-
  • ключово-
  • значение-
  • украйна-
  • русия-
  • предимство-
  • числено превъзходство

Увеличеното използване на дронове и от Киев, и от Москва измества конфликта от бойното поле към удари по военната, енергийната и транспортната инфраструктура на другата страна

Сирски: Разработването на дронове е от ключово значение, за да получи Украйна предимство - 1
Киевска област, Украйна, 29 декември 2023 г./Снимка: БГНЕС

Разработването на дронове е от ключово значение, за да получи Украйна предимство пред "числено превъзхождащите" я руски сили, заяви главнокомандващият украинските въоръжени сили Александър Сирски, цитиран от Ройтерс и News.bg.

"Развиването на употребата на безпилотни системи е мой приоритет", посочи той след среща със своя заместник Вадим Сухаревски. "Търсим асиметрични решения, за да спечелим качествено предимство пред числено превъзхождащ противник".

Увеличеното използване на дронове и от Киев, и от Москва измества конфликта от бойното поле към удари по военната, енергийната и транспортната инфраструктура на другата страна.

Тъй като украинската армия изпитва недостиг на оръжие и персонал на бойното поле, руските сили увеличават натиска по цялата фронтова линия и постигат постепенни завоевания.

Държавният глава Владимир Путин, който в неделя беше преизбран на президентските избори в Русия и ще остане още шест години на власт, заяви, че Москва има предимство на бойното поле в Украйна и обеща да продължи военната си операция.

През февруари като част от своите военни реформи украинският президент Володимир Зеленски нареди създаването на отделна част на въоръжените сили на Украйна, посветена на дроновете. Сухаревски беше назначен да отговаря за разработването на безпилотни системи и използването им от войниците.

Военни анализатори твърдят, че дроновете биха могли да дадат на Украйна технологично предимство пред Москва, предвид недостига на артилерийски снаряди и други по-традиционни оръжия. Руската индустрия за дронове обаче също се развива бързо.

Тъй като дроновете стават все по-малки, по-смъртоносни и могат да функционират на по-далечни разстояния, през последните месеци Украйна ги използва, за да атакува петролни рафинерии в Русия. През първото тримесечие Киев е извадил от строя около 7% от нейния рафиниращ капацитет.

Украинските атаки по въздух и вода срещу Черноморския флот на Русия в Крим - някои от които постигнаха успех, накараха руското министерство на отбраната през уикенда да се зарече, че ще защити флота от бъдещи нападения.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 6 Отговор
    С бомбардировки никой не е спечелил война в историята.Трябва да стъпи войнишки крак .

    Коментиран от #9, #22

  • 2 Радио Елто

    25 9 Отговор
    Слава на Русия!Русия е Сила и Мощ!

    Коментиран от #48

  • 3 Умирам от смях

    30 10 Отговор
    украйна има предимство по пътя към гробищата
  • 4 Aх мисирскишанса

    18 6 Отговор
    Ви е нула
  • 5 очевидно

    28 8 Отговор
    оглупяването е някаква карма за всеки, който реши да бъде управленец в Украйна. Поне по този показател, заслужават членство в ЕС.
    Някак, всеки появил се в публичното пространство от страна на украинското ръководство (военно и "държавно") се бори за основен представител на едно произведение на Достоевски, чието заглавие не може да бъде изписано, ако не искаш намеса на модератора. Както и да е, менталната недостатъчност на украинците си е техен проблем, но военната им несъстоятелност само проточва агонията на хората и увеличава загубата на човешки живот.
    Да преговарят е най-умното, което могат да направят, ама нали са роби - чакат сигнал от господаря си. Та се чудя, като свърши този цирк, красавците в ЕС и САЩ ще поемат ли частта на собствената си отговорност за погубените млади хора.
  • 6 Доведеният син на Сирски

    27 10 Отговор
    е студент в Сидней.
    С писмо до Путин е поискал руско поданство за да се бие като доброволец на фронта срещу наркоманите

    Коментиран от #8

  • 7 За протокола

    21 9 Отговор
    "Загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се изчисляват в милиони, а не в стотици хиляди войници. Това мнение изрази във вторник бившият началник на Генералния щаб на полската армия генерал Раймунд Анджейчак.
    Според него човешките резерви на Украйна са на изчерпване и страната „няма с кого да воюва“. Това заяви бившият началник на Генералния щаб в интервю за канала Polsat."

    Коментиран от #31

  • 8 Сократ

    8 13 Отговор

    До коментар #6 от "Доведеният син на Сирски":

    Изобщо не е студент. Ама айде. Така ви е спуснато, това пишете.

    Коментиран от #10

  • 9 Ъхъ

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    С танкове не стана , нека пробват с дронове!
  • 10 Поискал ли е

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "Сократ":

    Руско поданство ?
    Не е важно студент ли е или не....
  • 11 тъпанари

    14 5 Отговор
    Загубите на украинската армия в конфронтацията с руските военни са в милиони, а не стотици хиляди хора. Това заяви бившият началник на Генералния щаб на полската армия генерал Раймунд Анджейчак.

    Коментиран от #13

  • 12 Гощо

    8 17 Отговор
    Половин милион руснаци никой не ги брои! Важното е колко украинци са загинали!
  • 13 Прост

    10 22 Отговор

    До коментар #11 от "тъпанари":

    От 20-30 получени брадлита руснаците унищожиха досега към 150 ! А от 300 хиляди украински войници унищожените са милиони!

    Коментиран от #15, #19, #24

  • 14 Ха ха ха

    16 4 Отговор
    75000 жени ще мобилизира хазаринът 6/35
  • 15 Какви

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "Прост":

    300000 укри и 15 20 Брадлита безказарменико Козяшки
    Скрий се.....
  • 16 Про Пасивен Путинист

    7 17 Отговор
    Русия има безкраен поток от Камикадзета ( бедни хора мизерстващи и готови на саможертва за жълти Купейки и Алкохол)
    И това я прави Труден Противник за 9-ветокласна армия като Украинската, Сумалийската или Габонската Армия

    Коментиран от #20

  • 17 Мишел

    17 5 Отговор
    В началото на месец март с масов ракетен и дронов удар в цяла
    Украйна руснаците унищожиха над 160 обекта, в които украинците произвеждат дронове - от гаражи до цехове. Сега Украйна изнася тези производства в заводите на Чехия . Което ще доведе до проблеми за Чехия и НатО.
  • 18 Ццц

    9 2 Отговор
    Че как вермахта беше близо 1 млн., а руснаците 200 000 и вече числено превъзхождат? Такова громене на "блатници" беше, че мислихме, че руснаците свършват? Сирски се на насисирски тотално, а?
  • 19 Ццц

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Прост":

    От целия коментар само името ти е вярно. Ти мислиш, че обявяват във факти точната милостиня? 🤣🤣🤣
  • 20 Иванка

    5 9 Отговор

    До коментар #16 от "Про Пасивен Путинист":

    Руснаците са Цигани

    Коментиран от #69

  • 21 Да бе! Тоя

    11 3 Отговор
    е много прозорлив за военен! Става за президент, да смени зеленикавото наркоманче, че взе да омръзва на всички... Значи с дронове ще бием руснаците, а? Те щото руснаците трева пасат не си увеличиха производството на такива играчки стотици пъти...

    Коментиран от #25

  • 22 Бухахаха ха

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти в коя епоха живееш и по кои земи крачиш бе?Здраво си се облегнал на опорките от ВСВ
  • 23 Мдааа Дааа

    10 2 Отговор
    С тия дронове сигур ша веят белите байряци както им препоръчва папата, Мъск, Орбан, Радев +70% от българите... а и всички нормални хора искащи мир по света!!!
  • 24 Мишел

    12 3 Отговор

    До коментар #13 от "Прост":

    До края на 2023 Украйна получи от САЩ 186 броя Брадли.В началото на 2024 Фокус България публикува информация, че една трета от тях са унищожени на фронта и още толкова са обезкостени за резервни части .
    Тези данни съвпадат както с руските, така и с данните в статия на The National Interest .

    Коментиран от #27

  • 25 А бе кух

    5 10 Отговор

    До коментар #21 от "Да бе! Тоя":

    Защо си толкова много бе? Има безброй много видеа как се елиминира руска пехота,бронирани машини и танкове с дронове Щото рашките са много наясно с тези технологии,за това търпят колосални загуби!

    Коментиран от #46, #54

  • 26 Абе народ, войниците трябват, ама нема

    9 3 Отговор
    7 мобилизации направиха укрите, прибраха жени, старци, младежи и в момента казват, че са им нужни нови 500,000... къде отиде тоя народ????
    Никъде не прочетох и не чух... родолюбци укри да се събират доброволно в клетата чужбина, а и в самата Укрия и да отиват на фронта ей така за идеята да защитават родину... на всякъде се пише, че масово се бяга от държавата, а и от фронта, по и над 10,000 еврака на каналджии броят... донаборници се събират по улици, гари, пазари, гори и паланки и насила се пращат на фронта от където пък се предават на руснаците или при такива опити са убити от спец отряди на Азов.... а тоя бабоевец Макарон щял бил да праща франсета и не само... да се бият за тоя дето духа!!!

    Коментиран от #28, #29, #34

  • 27 А бре

    2 4 Отговор

    До коментар #24 от "Мишел":

    Пак ли започваш с тлъсти мазни и долни лъжи?
  • 28 хи хи хи хи

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Абе народ, войниците трябват, ама нема":

    А да си чул народняко, руснаците да са направили нещо подобно?

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тома

    7 2 Отговор
    Дроновете бандерите ги използват против деца жени и стари хора.Защо не ги ползват на фронта

    Коментиран от #32

  • 31 Даа бе

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "За протокола":

    По важно е ,че Русия има с кой да воюва,с целия цивилизован свят!!

    Коментиран от #38

  • 32 А бре

    2 5 Отговор

    До коментар #30 от "Тома":

    Защо не се разкарате ти и долните ти лъжи??!
  • 33 Ами прав си...

    11 2 Отговор

    До коментар #28 от "хи хи хи хи":

    Руснаците не правят такива мобилизации... там са изключително доброволци, даже и затворници... руската армия изчаква по спец противник, ако има въобще има такъв... ама и това е достатъчно да разбърка цяло НАТЮ +пудели...

    Коментиран от #36, #37

  • 34 Констатирал

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Абе народ, войниците трябват, ама нема":

    Не ни досаждай с късогледството си.
  • 35 Човек с очи

    5 2 Отговор
    Друга техника не остана на НАТО, ще пращат хвърчила с бомбички и камерки. И така, докато Китай не им врътне кранчето.

    Коментиран от #39

  • 36 хи хи хи хи

    2 9 Отговор

    До коментар #33 от "Ами прав си...":

    Какво?Какво? Руска армия ли?Има ли такава?

    Коментиран от #44

  • 37 А бе

    0 3 Отговор

    До коментар #33 от "Ами прав си...":

    Моли се по специалния противник да не предприема действия,ще ти стане много мъчно!!..........което никак не изключено.....
  • 38 Корекция

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "Даа бе":

    Пише се "цивилизован" с кавички. В момента коректното име за завехващите ЕС и САЩ е "империята на лъжата".

    Коментиран от #43

  • 39 ХА ХА ХА

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Човек с очи":

    Къде са очите ти?........на задните части ли?
  • 40 Пълни

    2 0 Отговор
    Глупости говори и тоя.
  • 41 Хи хи хи

    3 1 Отговор
    наСирски почна да управлява усръинската армия, остатъка де, с директиви

    Дайте да дадем дронове за да осигурим евентуално превъзходство.
  • 42 КАСАПИН

    4 3 Отговор
    АМ ЧИ ЩО СЕ МОЛЯТ ЗА АБРАМСИ И Ф 16
    ДА ИСКАТ ДРОНОВЕ

    Коментиран от #45

  • 43 Даа бе

    3 7 Отговор

    До коментар #38 от "Корекция":

    Щом започнахте да завехвате ЕС, САЩ и да ни натрапвате изоставащата Русия с близо век от ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ, във всяко едно отношение .означава срив на РФ! Така беше и преди когато сривахте капитализма по три пъти на ден,а се разпаднаха соца и сесесерето!
  • 44 бандерски хикочко..

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "хи хи хи хи":

    Как да няма армия,те нали пазиха гърба на вова-до като правеше референдум на азовско море и сега то е вътрешно море в имперята барбар с всички пристанища..а за десерт направи референдум и на най големия аец в бандерско и европа-шестакьреакторень.

    Коментиран от #49

  • 45 КАСАПИНО

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "КАСАПИН":

    УКРАИНЦИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ДРОНОВЕ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЕ НИ РАЗСМИВАЙ.

    Коментиран от #58

  • 46 Руснаците

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "А бе кух":

    търпят "колосални загуби" само в сводките на Укринформ, Униан и бесарапски фронт! В действителност нещата са коренно различни и това личи по неистовия рев, който надават и молят за помощи от целия свят, демек "дайте кой колкото може, че я окъсахме здравата"... А наркоманчето се утвърди като просят от международна класа, щото само в Буркина Фасо, Уганда и още няколко африкански страни не е ходил да проси помощи... Че и от нас си изпроси...

    Коментиран от #55

  • 47 Ха ха ха ха

    2 1 Отговор
    То сирскиту след запой ли го фатахте интервю да дава? Ойде ОсРайна, та оттече у каналя на историята, тоя се сетил да разработва нящо си.

    Коментиран от #50, #52

  • 48 Бухахаха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Радио Елто":

    Русия е сила и мощ само за тези без пукнат грош
  • 49 хи хи хи хи

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "бандерски хикочко..":

    Като имате армия ,защо клоуна от Украйна ви направи за смях и резил
  • 50 Къде се намира това

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ха ха ха ха":

    осрйна,по кръста ти ли?

    Коментиран от #59

  • 51 Мишел

    2 1 Отговор
    Украински телеграмканали информират, че за последните 3-4 месеца жертвите на ВСУ на фронта са се увеличили със 70%.
    Основните причини са масовата употреба на планиращи управляеми авиобомби ФАБ и КАБ от руснаците, липсата на подготвени отбранителни позиции за отстъпващите украински части, разширеното ползване от руснаците на касетъчни боеприпаси, многократното руско преимущество в артилерия, ракети и авиация.

    Коментиран от #53

  • 52 А бре

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ха ха ха ха":

    С@льоп@льовец,ти ще си отидеш,Украйна никога!

    Коментиран от #61

  • 53 ХА ХА ХА

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Мишел":

    Този пак извади торбите с лъжите.
  • 54 Ъхъ!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "А бе кух":

    А ти бре? Не си никак кух, но тимберицата ти е пълна с0 г .. 0 . в . н@ на гейропейската пропаганда. Кат си амсалак да им вя рваш . . .

    Коментиран от #56, #57, #62

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 А бе тъп

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ъхъ!!!":

    По кротко да не ти стане тясно и горещо.

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 КЪДЕ БЕ МУЦКА

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "КАСАПИНО":

    В КИТАЙ ЛИ
    КВО СТАНА С ФАБРИКАТА ЗА БАЙРАКТАРИ
    РАБОТИ ЛИ ВЕЧЕ
    АМИ ДА ЗЕМАТ ДА ГОВОРЯТ С ЖЕНАТА НА ТАГАРЕВ НАЛИ ТАЯ ЩЕШЕ ДА СГЛОБЯВА ТАКИВА

    Коментиран от #67, #68

  • 59 Ха ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Къде се намира това":

    Точно над зейналата ти уста. И я пълни, пълни, та едвам сварваш да преглъщаш. Но това са особеностите на с0р0с0р0бския ти бит. Хляб ваш насущний.

    Коментиран от #65

  • 60 Ъхъ!!!

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "А бе тъп":

    Имаш опит та знаеш, джендариецо храбър!

    Коментиран от #64

  • 61 Ха ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "А бре":

    Дума ли казА или .ъ.0 ми облизА?! Джендариянец, акадимик по прайдовете.

    Коментиран от #63

  • 62 А бе кух

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Ъхъ!!!":

    Поне с нещо е пълна,докато ти и в къщи с прибираш с придружител.
  • 63 Така ли

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Ха ха ха ха":

    А не искаш ли да ти парфюмирам шишарката със собствените ти задни секрети
  • 64 Бат Котьо

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Ъхъ!!!":

    Ахааа,още един, дето джендърите го вълнуват сериозно Ела да те изчаслстря бе
  • 65 Така ли бе

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ха ха ха ха":

    А не искаш ли шут във физиономята,много нагли станахте
  • 66 Асен

    0 1 Отговор
    Предимство Украйна? Вие шегувате ли се?
  • 67 Ехаааа

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "КЪДЕ БЕ МУЦКА":

    Кротко да не те муцнем със сатъра!
  • 68 КАСАПИНО

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "КЪДЕ БЕ МУЦКА":

    УКРАИНСКИТЕ ДРОНОВЕ И БАЙРАКТАР МАЧКАТ РАШКИТЕ КАТО ХЛЕБАРКИ
  • 69 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иванка":

    До 20 ком - а бе на са цигани - ама са като циганите
  • 70 дядо поп

    1 0 Отговор
    Само вие ли ги разработвате бре калпак?
Новини по държави: